בריחת שתן אצל ילד אפילפטי שמטופל בטופיתרים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לבני בן ה-5 יש אפילפסיה ניתוקית, והוא מטופל בתרופת טופיתרים. בחודשיים האחרונים הוא התחיל להרטיב כמעט מידי לילה. האם יתכן שזו תופעת לוואי של התרופה? בכל מקרה, מה נדרש לעשות?

תשובה:
האם הוא סובל גם מבריחת צואה? כמה זמן מטופל הוא כבר בתרופה זו? והאם זו תופעה חדשה? טופיראמאט (טופיתרים) היא תרופה נוגדת פרכוסים. בניגוד לתרופות נוגדות פרכוסים אחרות, טופיראמאט חוסמת את התפשטות ההתקפים, יותר מאשר מעלה את סף ההתקף. תופעות לוואי מוכרות של התרופה הן טשטוש, קשיי שינה, בחילות, איטיות פסיכומוטורית ועוד. בספרות הרפואית מתוארים מקרים בודדים של אירועי הרטבה או בריחת שתן, אך הדבר מאוד נדיר. ייתכן שבריחת השתן היא חלק מהתקף אפילפטי, או קשורה למתח נפשי, או לבעיה בדרכי השתן. אם התופעה ממשיכה, מומלץ לפנות לרופא הילדים ולנוירולוג ילדים להערכה ולבירור. בהצלחה, ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד