שילוב בין נוגדי דיכאון לריטלין
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 29. אני כבר חודשיים בטיפול נסיוני ב- IBS על מתן תרופות נוגדות דיכאון. כרגע אני נוטל נורטילין במינון 50 מ"ג כל יום. לאחרונה אובחנה אצלי הפרעת קשב וריכוז ונרשם לי ריטלין. עדיין מנסים כדי לראות מהו הכדור שמתאים לי, אבל כרגע אני על ריטלין S

תשובה:
השילוב בין נוגדי דיכאון וריטלין הוא מותר ומקובל. נורטילין שייך דווקא לקבוצת נוגדי הדיכאון הטריציקלים ולא לקבוצת ה- SSRI, אבל זה לא משנה. את נוגדי הדיכאון משתי הקבוצות הללו אין מניעה ליטול בשילוב עם ריטלין. השילוב אינו מסוכן, אולם מגביר את הסיכון ללקות בתופעות לוואי של אחת מן התרופות שבשילוב, ולכן חשוב לבצע את הוספת התרופות ואת שינויי המינון באיטיות ובזהירות ותוך מעקב רפואי תכוף. התרופות אינן בדיוק משלימות, אולם מכיוון שלעיתים קרובות המטופל סובל משתי הפרעות בו-זמנית, למשל הפרעת קשב וחרדה, או הפרעת קשב ודיכאון, הטיפול המלא כולל את השילוב של שתי התרופות. בפורטל אינפומד יש מנגנון לחיפוש מידע על תגובות בין תרופתיות: http://www.infomed.co.il/drugInteract.asp