אני חולה 5 ימים במחלה שהתסמינים שלה מאוד דומים לשפעת ולמחלת הנשיקה. האם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני חולה 5 ימים במחלה שהתסמינים שלה מאוד דומים לשפעת ולמחלת הנשיקה. האם אני צריך ללכת לרופא אם כל יום קצת פחות קשה? האם זאת יכולה להיות מחלת הנשיקה? במקרה כזה איך אני יכול לאבחן דבר כזה בלי ללכת לרופא?

תשובה:
כמובן שאיננו יכולים לייעץ לך דרך הטלפון אם ללכת לרופא או לא, וכן לא לאבחן את מחלת הנשיקה. מחלת הנשיקה או מונונוקלאוזיס זיהומית (IMN) היא מחלה נגיפית שמאופיינת בחום, כאב גרון, נפיחות בלוטות לימפה וטחול, ולעתים פריחה. המחלה חולפת בדרך כלל מעצמה. מחלת חום בת חמישה ימים שהולכת ומשתפרת יכולה לנבוע ממגוון רחב ביותר של מחלות נגיפיות או חיידקיות. מומלץ ללכת לרופא כאשר יש חום גבוה (מעל 39 מעלות), כאשר יש כאב ראש או הקאות, כאשר החום אינו חולף לאחר שבוע או כאשר מדובר בילדים קטנים או בקשישים.