סיבות אפשריות להזעה בלילה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 28, בריא בדרך כלל, ושומר על כושר גופני טוב. בשנה האחרונה קורה לי לעיתים שאני מתעורר בלילה כשכל גופי רטוב מזיעה. ניסיתי לישון עם בגדים פחות חמים, אך הבעיה עדיין חוזרת על עצמה. חשוב לי להדגיש כי אני לא סובל מהזעת יתר במשך היום. מה יכולים להיות ה

תשובה:
הזעות לילה נחשבות לחריגות אם ההזעה מצריכה החלפת בגדים או מצעים, ואם אירועים אלה חוזרים ואינם מקרה חד-פעמי. הזעות מסוג זה יכולות לנבוע מסיבות רבות, החל בבעיות הורמונליות (למשל, פעילות יתר של בלוטת התריס), דרך זיהומים שונים, וכלה במחלות ממאירות. עם זאת, אם אתה בריא ואינך סובל מסימפטומים נוספים כמו חולשה או חום, סביר להניח שזו בהזעה שפירה, שקשורה לסיוטי לילה או לחרדות כלשהן. לרוב, לאחר בירור קצר אצל רופא המשפחה, אפשר להבין מהו מקור הבעיה. גם אם אתה מרגיש בריא לגמרי, אני ממליצה לגשת לרופא המשפחה למען הסר ספק. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד