כתר לשיניים מסוג זירקוניה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

התחלתי טיפול שורש, והרופא המליץ לי לעשות כתר אחרי טיפול שורש. הרופא המליץ לעשות כתר מחומר שנקרא פרקוניום, בטענה שזה החומר הכי טוב שישנו, וגם הכי יקר. אני לא מצליח למצוא מידע על כתר מהסוג הזה. מהו החומר הזה, והאם נהוג להשתמש בו? והאם זה כתר טוב לשימוש

תשובה:
שם הכתר הנו זירקוניה (Zirconia). כתר זה עשוי מסוג מסוים של מינרל, והוא בעל תכונות חוזק, שקיפות מסוימת (ביחס למתכת), ביוקומפטביליות (מתאים לרקמות הגוף), והוא מדויק. יש לקחת בחשבון שגם בסוג זה של כתרים יש טכניקות שונות לייצור הכתר, והן נבדלות אחת מהשניה בטיבן. זהו כתר המומלץ למטרות אסתטיות. בברכה, ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים