בריחת שתן וצואה אצל ילד בן 5
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני, בן 5, סובל מבריחת שתן וצואה מאז הגמילה. לפני כחודשיים התחלנו טיפול של נוביטרופן, אך הבעיה עדיין לא נפתרה. האם יש טיפול אחר שיניב תוצאות טובות יותר? ניסינו את שיטת החיזוקים וההפתעות, אך ללא הצלחה.

תשובה:
המרכיב החשוב בפתרון בעיית הגמילה הוא הסבלנות. רובן המכריע של בעיות בריחת השתן והצואה חולפות עד גיל 6 שנים. יש כמובן צורך לשלול בעיות רפואיות או נפשיות אחרות שגורמות לבריחת שתן וצואה. גם לטיפול בנוביטרופן צריך לתת את הזמן שלו. הילדים שלנו לא תמיד "קוראים" את ספרי הרפואה, ולכל ילד יש את הזמן והקצב שלו. להלן קישור לתשובה דומה שאולי תוכל לעזור לכם: http://www.infomed.co.il/questions/q_011708_2.asp