לאחר כ 4 שנים של כאבים באמה ימנית, המון צילומי רנטגן, סי. טי, אבחנות שו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחר כ 4 שנים של כאבים באמה ימנית, המון צילומי רנטגן, סי. טי, אבחנות שונות ומשונות, נשלחתי לבירור אצל מומחה לכלי דם. לאחר בדיקה שעברתי התגלה שיש לי פקקת בוריד הוסקולרי. הטיפול שניתן לי הינו מיקרופירין פעמיים ביום 100 מיליגרם. יש לציין שלא לקחתי ג

תשובה:
פקקת בורידים העמוקים בזרוע אינה דבר שכיח. בדרך כלל הדבר קורה על רקע ניתוח, הזרקות מרובות ליד או הפרעות של קרישיות יתר. עליך בכל מקרה לבצע בירור לקרישיות יתר בדם, וכמו כן לבצע בדיקת אולטרסאונד דופלר על מנת להעריך האם יש פקקת. לגבי הנפיחות והכאבים - העובדה שלא נעשתה אבחנה מעידה שהמחלה לא טיפוסית. כמו כן קשה לעשות אבחנה במקרה הזה בלי אפשרות לבדוק אותך פיזית. ייתכן שכדאי לשלול אפשרות של דלקת עצב האמה (נוירופתיה) שאפשר לאבחן ב- EMG