תופעות לוואי בעיניים בחולה הנוטל סטרואידים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אבי לקח למשך תקופה ארוכה קורטיזון. האם ישנן תופעות לוואי כגון עיוורון בגין לקיחת תרופה זו?

תשובה:
ללקיחה ממושכת של סטרואידים תופעות לוואי רבות. הפגיעה העיקרית בעין היא הופעת קטרקט - שאינו אמור לגרום לעיוורון, שכן אפשר לטפל בו בניתוח. תופעת לוואי נוספת היא עליה בלחץ התוך- עיני - שעשוי לגרום לגלאוקומה. התופעה שכיחה יותר בשימוש בטיפות עיניים המכילות סטרואידים, אך היא תוארה גם במקרים נדירים של טיפול פומי. הסיבוך שכיח יותר בחולים עם נטיה לגלאוקומה, כמו נטיה משפחתית להופעת גלאוקומה. סיבוכי עיניים נוספים, אך נדירים מאוד, הם בלט עין, נפיחות של העפעפיים וחולשה של שרירי גלגל העין. תופעת לוואי נוספת ונדירה מאוד נקראת central serous chorioretinopathy הגורמת לבצקת בעין, ועשויה לגרום להיפרדות של הרשתית (retina) מן הדמית (choroid). בזמן טיפול כרוני בסטרואידים - מומלץ לבצע בדיקות תקופתיות אצל רופא עיניים, כדי שיוכל לאבחן בעיות לפני שהן הופכות לסימפטומטיות.