תסנין באונה ריאתית בצילום חזה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בתשובה של צילום חזה עקב דלקת ריאות אצל תינוק בן שנה, נכתב שיש הסננה ב RLL ומומלץ לעשות אולטרסאונד של איזור הכבד. מה זה אומר?

תשובה:
RLL מציין שמיקום התסנין באונה התחתונה בריאה הימנית (Right Lower Lobe). תוצאות הבדיקה אומרות שישנה דלקת בריאה במיקום זה. לא ברור לי למה הומלץ אולטרסאונד בטני - יתכן שראו משהו בצילום, אך לצערי לא אוכל לומר על כך יותר מפני שאיני יכולה לבחון את הצילום בעצמי. אני מציעה שתפנו לרופא המשפחה עם הצילום. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד