Ketamine hydrochloride היא תרופה מרדימה, המשמשת עד היום ברפואת ילדים ובו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

Ketamine hydrochloride היא תרופה מרדימה, המשמשת עד היום ברפואת ילדים ובווטרינריה. כמו כן היא משמשת כתרופה משככת כאבים ולטיפול בתופעה של ריור יתר במבוגרים. לתרופה זו יש תופעות לוואי פסיכו-אקטיביות דמויות גז צחוק, כמו הזיות ואופוריה. עקב תופעות אלו

תשובה:
Ketamine hydrochloride היא תרופה מרדימה, המשמשת עד היום ברפואת ילדים ובווטרינריה. כמו כן היא משמשת כתרופה משככת כאבים ולטיפול בתופעה של ריור יתר במבוגרים. לתרופה זו יש תופעות לוואי פסיכו-אקטיביות דמויות גז צחוק, כמו הזיות ואופוריה. עקב תופעות אלו, בשנים האחרונות נהפכה התרופה לסם מסיבות פופולרי, אך במינונים גבוהים או בשילוב עם אלכוהול היא מסוכנת ועשויה לגרום לפרכוסים, דיכוי ההכרה והנשימה, ומוות. לפרטים נוספים: http://www.drugs.com/MMX/Ketamine_Hydrochloride.html [13/01/2005]