מה בודקים בבדיקת פאפ?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 29, אמא ל-2. עשיתי בדיקת פאפ והתוצאות היו Endocervical cell present Thick areas מה זה אומר? הרופא אמר שיתקשר אלי אם תוצרות הבדיקה לא יהיו תקינות. האם עלי לפנות אליו?

תשובה:
בדיקת פאפ היא בדיקה בה נוטלים תאים מצוואר הרחם ובודקים את טיבם תחת מיקרוסקופ לאחר שעברו תהליך צביעה מיוחד. מטרת הבדיקה היא לזהות תאים טרום-סרטניים מבעוד מועד, במטרה למנוע התפתחות של סרטן צוואר הרחם. התוצאות נראות תקינות, אך בכל מקרה, לאחר כל בדיקה, אני ממליצה לגשת לרופא, או אפילו לצלצל, על מנת לוודא זאת. מידע על תוצאות ביקת פאפ תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/medTest4.asp?tID=63