הסיבות לערך גבוה של CRP
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

כבר מספר שנים ה- CRP שלי גבוה. האם יכול להיות שליפיטור 10 מ"ג הוא הגורם לכך? אני נמצאת במעקב קבוע, אבל לא מצליחים לאתר את הגורם לכך, ואני די מודאגת.

תשובה:
בדיקת CRP בדם היא בדיקה בלתי ספציפית. כלומר, גורמים רבים יכולים להיות אחראים לעליה ברמת CRP בדם. ביניהם מצבים דלקתיים, זיהומיים, מחלת לב איסכמית, ובנוסף - כולסטרול גבוה בדם הוא בעצמו סיבה לעליה ב- CRP. ללא כל ספק, הסיבה ל- CRP הגבוה אינה השימוש בליפיטור, ההיפך הוא הנכון. מחקרים הראו כי ליפיטור, בנוסף לכך שהוא מוריד את רמת "הכולסטרול הרע" (LDL), מוריד גם את רמת ה- CRP. איני יודעת מה היקף הבירור שעברת עד כה. יתכן שיש מקום לבירור נוסף. מכל מקום, הגורם אינו הליפיטור. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד