כאבי גב עקב דלקת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/01/2010
1 דקות קריאה
שאלה:

בעלי בן 42, זה 4-3 שנים הוא סובל מכאבי גב בשכמה הימנית, עשינו צילום והתברר שיש לו דלקת חזקה. הוא קיבל אנטיביוטיקה חזקה וספריי במשך יותר משבועיים, ולקח כדורים, אבל שום דבר לא עוזר. ביקשנו בדיקת CT אך הרופא לא אישר. לאיזה רופא נוכל לפנות כדי לטפל בבעיה?

תשובה:
אם אכן מדובר בדלקת, יש לקחת את התרופה הנוגדת דלקת שהרופא רשם לבעלך בדיוק כפי שהמליץ. לקיחה לא מסודרת, לא רציפה או לא מספקת, עלולה להביא לכישלון הטיפול. לגבי ה- CT, אורתופד יוכל להמליץ לכם לעשות את הבדיקה אם יחשוב שהיא נחוצה. זוהי בדיקה יקרה מאוד ויש בה חשיפה לכמות רבה של קרינה, כך שלא תמיד כדאי למהר לעשות אותה, במיוחד כאשר הרופא בטוח באבחנה שלו, וכאשר טיפול ראשוני, תרופתי או פיזיותרפי, טרם נוסה. עם זאת, זו בדיקה מעמיקה שיכולה לגלות דברים שלא נראים בדרך אחרת. בהצלחה קתרין אטל - פיזיותרפיסטית