איך מאבחנים קרע במניסקוס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/11/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כשבוע ביקרתי אצל אורתופד שקבע כי יש לי קרע במניסקוס השאלה האם ניתן ע"י מישוש לאבחן דבר שכזה או שדרוש צילום מסוים.

תשובה:
לרוב ניתן לאבחן קרע במניסקוס בבדיקה. צילום אינו תורם לאבחנה של קרע במניסקוס. כדי לוודא אבחנה זו צריך לעבור ארתרוסקופיה והסתכלות ישירה על המניסקוס או תהודה מגנטית לברך. דר' מיכאל מילגרם "המרכז הישראלי לניתוחי עמוד שדרה" - אסותא.