הסבר לתוצאות בדיקת CT מוח
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אמי עברה בדיקת CT של המוח וניתנה לה תשובה שיש לה ככל הנראה גרנולציה ארכנואידלית כווריאנט נורמה, ולאור ממצא זה יהיה עליה לעבור בדיקת MRI. מה אומר המשפט "בגרנולציה ארכנואידלית כווריאנט נורמה"?

תשובה:
גרונולציות ארכנוידליות הן חלק תקין מהמוח. הן בליטות קטנות של הרקמה העוטפת את המוח הארכנוידלי, דרך השכבה החיצונית, הנקראת דורה. בליטות אלו מזרימות נוזל תוך-מוחי אל הסינוסים הוורידיים וכך הנוזל מגיע אל זרימת הדם. לא ברור לי למה כוונת מפענח ה- CT, אך נראה שמדובר בגרנולציה שונה מהרגיל, או מהנורמה, ועל כן יש לבצע את בדיקת ה- MRI, בדיקה המתאימה במיוחד לזיהוי הפרעות במוח ובחוט השדרה. אני מציעה לעבור את בדיקת ה- MRI ולגשת עם התוצאות לייעוץ אצל רופא נוירולוג המומחה בתחום זה. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד