דלג לתוכן

קלובאזאם

בנזודיאזפינים, חרדה, נוגדי | Clobazam

מתאים לטיפול ב:

  • דיכאון קליני
  • חרדה, הפרעת חרדה
  • התקף חרדה
יש צורך במרשם

שמות מסחריים

  • פריזיום
    פריזיום Frisium
המומחים של Infomed מסבירים:

קלובאזאם היא תרופה השייכת למשפחת הבנזודיאזפינים, ומשמשת בטיפול קצר מועד (2-4 שבועות) במצבים של חרדה חמורה, אליהם נלווים לעיתים נדודי שינה (אינסומניה) או מחלת נפש לא כרונית. בקרב חולים הסובלים מחרדה המלווה בדיכאון, יש הכרח לתת קלובאזאם בשילוב עם תרופה אחרת נגד דיכאון, שכן הטיפול בקלובאזאם בלבד (או כל תרופה אחרת ממשפחת הבנזודיאזפינים) עלול לגרום למחשבות אובדניות בחולים אלו. 

יש חשיבות רבה במעקב רפואי צמוד בנטילת תרופה זו.

כמו בנזודיאזפינים אחרים, קלובאזאם עלולה להביא לפיתוח התמכרות בשימוש ממושך או בשימוש במינונים גבוהים, התפתחות תלות, כמו גם ייתכן שהשפעת התרופה תפחת. לעיתים, שימוש ממושך בתרופה עלול לגרום לשינויים בדפוסי התנהגות ולמחשבות טורדניות. משום כך, אין ליטול קלובאזאם לעיתים קרובות או במשך תקופה ארוכה ללא השגחת רופא, ואין לתת את התרופה לחולים בעלי הסטוריה של התמכרות לתרופות או לאלכוהול. בנוסף אין להשתמש בקרב חולים הסובלים מחולשת שרירים חמורה (מיאסתניה גרביס) משום שעלולה להיווצר החמרה של חולשת השרירים ואצל חולים הלוקים במחלות נשימה מפני שהיא עלולה להחמיר את מצבם הבריאותי.

נטילת תרופה זו עם תרופות ממשפחת האופיואידים, תרופות אחרות המדכאות מערכת עצבים מרכזית (כולל סמים) או אלכוהול עלולה לגרום לתחושת ישנוניות עמוקה, קשיי נשימה תרדמת ומוות.

קיימים מחקרים שהראו סיכון מוגבר למחשבות אובדניות, נסיונות התאבדות והתאבדות במטופלים הנוטלים תרופות מסויימות להרגעה ולשינה, כולל קלובאזאם. יחד עם זאת, לא הוכח הגורם לכך, כלומר, האם הדבר נגרם משימוש בתרופה או מסיבות אחרות. אם מופיעות מחשבות אובדניות, יש לפנות לרופא באופן מיידי, לצורך ייעוץ רפואי נוסף.

צילום: shutterstock 

  • מידע על התרופה

    אופן נטילת התרופה

    טבליות.

    תדירות וזמן נטילה

    במידה והתכשיר נלקח מספר פעמים במשך היום, יש ליטול את המנה הגדולה בערב. יש לפנות לרופא לאחר 2-4 שבועות של טיפול.

    טווח המינון

    המינון המקובל: 20-30 מ"ג ליום. מחולק לשתי מנות, או כמנה אחת בלילה. ניתן להעלות את הכמות עד 60 מ"ג ליום. המינון המקובל לקשישים: 10-20 מ"ג ליום. 

    תחילת ההשפעה

    מספר שעות.

    משך ההשפעה

    מספר שעות.

    מנה שנשכחה

    במקרה שנשכחה מנה יש לקחתה מייד כשנזכרים, אלא אם הגיע הזמן למנה הבאה ואז יש לדלג על זו שנשכחה ולהמשיך כרגיל.

    הפסקת התרופה

    גם אם חל שיפור במצב הבריאותי אין להפסיק הטיפול בתרופה ללא התייעצות עם רופא. הפסקת הטיפול בתרופה תעשה באופן הדרגתי, שכן הפסקת הטיפול באופן פתאומי ובלתי מבוקר מלווה בתופעות גמילה כגון: מתח, עצבנות, בלבול, רעד, אובדן תיאבון, נדודי שינה, כאבי בטן, הקאות, בחילות, זיעה ועוויתות. כמספר ימים לאחר הפסקת הטיפול בתכשיר, ייתכנו תופעות של חוסר שקט, בלבול, דיכאון, חרדה ונדודי שינה. תופעות אלו נעלמות לרוב אחרי 3-2 שבועות. יש לעדכן רופא אם מופיעות תופעות אלה.

    מינון עודף

    תסמיני מינון עודף עשויים לכלול: ישנוניות, סחרחורת, בלבול, ירידת לחץ דם, דיכוי נשימתי ואף קומה. יש לפנות מייד לקבלת עזרה רפואית. אין לנהוג.

יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא

המומחים שלנו לפסיכולוגיה ופסיכיאטריה

פסיכיאטריה
ד"ר יובל בן אמנון פסיכיאטר מומחה
קראו עליי עוד
נוירולוגיה
ד"ר שאול סטיר פסיכיאטר מומחה, נותן חוות דעת משפטית ונוירולוג מומחה.
קראו עליי עוד
פסיכולוגיה התפתחותית
נורית שמיט קלנדרוב
5.0
( 4 חוות דעת )
"מקצועית, אכפתית ומסורה"
קראו עליי עוד
לכל המומחים שלנו לפסיכולוגיה ופסיכיאטריה>

המומחים של Infomed עונים על שאלות:

באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו