שאלה - קושי להיכנס להריון לאחר הפסקת גלולות למניעת הריון

השאלה:
הפסקתי לקחת גלולות לפני 4 חודשים לאחר 10 שנות שימוש. לפני השימוש לא היה לי מחזור סדיר ומאז הפסקת הגלולות לא קיבלתי מחזור. אני לוקחת חומצה פולית וויטמין E. הייתי אצל רופאת נשים ובאולטרסאונד ראו פעמיים שאין סיכוי לביוץ בקרוב. הרופאה אמרה לי להמתין בסבל




תשובה:

משאלתך עולות מספר נקודות:
1. שימוש ממושך בגלולות למניעת הריון יכול לגרום להאטה מסויימת של חזרת המחזור ההורמונלי התקין, ובכך לעכב מעט את הביוצים ואת הכניסה להריון. המחשבה שעומדת מאחורי זה היא העובדה שהגלולות מכילות הורמוני מין (אסטרוגן ופרוגסטרון) אשר מעכבים את הפרשת ההורמונים מיותרת המוח (LH, FSH), האחראיים לבחירת הזקיק בשחלה ועל הביוץ. לעיתים בהחלט יש צורך בסבלנות עד לחזרת הציר ההורמונלי הנ"ל לתפקוד התקין.

2. העובדה שטרם נטילת הגלולות המחזור שלך לא היה סדיר יכולה להעיד על כך כי ייתכן שהיתה קיימת איזושהי בעיה בביוצים עוד טרם נטילת הגלולות. כלומר, ייתכן והגלולות אינן הגורם לכך שלאחרונה את לא מבייצת. לשם אבחנת בעיה אחרת שאינה קשורה לגלולות עלייך לבצע בירור גינקולוגי והורמונלי.

3. באולטרסאונד אכן ניתן לראות האם יש סיכוי לביוץ בקרוב, וזאת ע"י זיהוי זקיקים (ביציות) שמבשילים לקראת ביוץ. באותה בדיקה רואים גם את הרחם ואת התוכן שלו, כך שאם היית בהריון היו רואים זאת בכל אחת מבדיקות האולטרסאונד שביצעת, לכן סביר מאד להניח שאינך בהריון.

בהצלחה.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר אמיר ויזר ד"ר אמיר ויזר
רופא בכיר ביחידה להפרייה חוץ גופית בבית החולים... קרא עוד
ד"ר יורם גלעדי ד"ר יורם גלעדי
מומחה בגינקולוגיה, מיילדות ופוריות קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל