שאלה - אילו סיבות יכולות להיות לאי קבלת מחזור לאחר נטילה סדירה ומלאה של הרמונט

השאלה:
אילו סיבות יכולות להיות לאי קבלת מחזור לאחר נטילה סדירה ומלאה של הרמונט ? האם ייתכן הריון ?




תשובה:
גלולות עובדות במנגנון של דיכוי ביוץ באופן הורמונלי. לעתים
במחזורים הראשונים ללקיחת הגלולות דימום המחזור עדין מאוד או חסר,
הדבר נורמלי, ונובע מהתרגלות של הציר ההורמונלי לגלולה.

אם לקחת את כל הגלולות כסדרן הסבירות כי נכנסת להריון קטנה מאוד
ועליך פשוט להמשיך כרגיל בנטילת הגלולות. אם גם במחזור הבא אין
דימום עליך לפנות לרופא שלך ויתכן שתצטרכי לעשות הפסקה בת מספר ימים
בנטילת הגלולות ואז לחדשה. בחודש הראשון לנטילת גלולות הכיסוי נגד
הריון אינו מקסימלי, כמו גם במקרים בהם החמצת כמה גלולות או נטלת
אותן בשעות לא קבועות- ואם כך הדבר מומלץ בכל מקרה לפנות לרופא שלך
על מנת לשלול הריון.






רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו
פרופ' סמי ניטצקי פרופ' סמי ניטצקי
מומחה לטיפול בורידים ברגליים ובכלי דם קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל