דלג לתוכן
תופעות לוואי של התרופה ריטלין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/04/2008 תאריך עדכון: 03/10/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן 16 נוטל ריטלין מאז הוא בכיתה ז'. היום בכיתה י'. ישנם ימים בהם הוא לוקח ריטלין ותופעות הלוואי שיש לו הן עצבנות וחוסר חיים. מה עושים?

תשובה:
ריטלין איננה תרופה תמימה, ויכולות להיות לה תופעות לוואי בדיוק כמו שאת מתארת באלה שנוטלים אותה באופן קבוע. חלק מתופעות הלוואי חולפות עם השנים וחלקן נשארות. כאן בדיוק מגיע השיקול אם להמשיך עם הטיפול התרופתי או לשלב טכניקות טיפול אחרות בהפרעות קשב וריכוז. חשוב להדגיש כי כל הילדים שנוטלים ריטלין צריכים להיות במעקב תקופתי על ידי הרופא המטפל או נוירולוג מומחה לילדים, על מנת שיעקוב ויראה אם הטיפול מועיל, מהם המינונים הנכונים ואם נדרש טיפול אחר לפתרון הבעיה. תוכלי לקבל מידע נוסף על ריטלין על ידי שימוש במנוע החיפוש של אינפומד. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר ורד ליבנה
ד"ר ורד ליבנה נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"לדר' ליבנה הגענו בהמלצת רופא המשפחה לאחר שהיה בהרצאה של דר' ליבנה לרופאים בקהילה. הרופאה הקדישה לי ולביתי (בת 18) את כל הזמן הנחוץ (כמעט שעה), בדקה את כל המסמכים שהבאנו עוד בזמן הביקור, הפנתה את ביתי לעוד בדיקה נוספת - מבחן MOXO (לא כלול בסל) ונתנה לנו את המייל הפרטי שנשלח לה את תוצאות הבדיקה בשביל שתפענח אותה. עוד אציין שבהמשך גם קיבלנו הקלות למבחן הפסיכומטרי. אני רוצה להודות לדר' ליבנה וממליץ עליה בחום."
ד"ר יואב אברהמי
ד"ר יואב אברהמי כירורגיה פלסטית
רופא בכיר במחלקה לכירורגיה פלסטית בביה"ח קפלן. בעל ניסיון רב בתחום.
ד"ר תמר פדות קלויזמן
ד"ר תמר פדות קלויזמן עיניים
4.9
( 39 חוות דעת )
"נותחתי ע"י ד"ר פדות, מרגע ההגעה קבלתי הסבר מקצועי על כל תהליך הקבלה הניתוח והשחרור וכן הסבר לאורך כל תהליך הניתוח, בגמר הניתוח המוצלח קבלתי הסבר מפורט על המשך הטיפול בבית כולל תאריך לביקורת."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו