שמות מסחריים
-
אקנתרים Acnetrim -
אריתרוצין לקטוביאונאט IV Erythrocin lactobionate IV -
אריתרו-טבע Erythro-Teva -
אקנמיצין Aknemycin -
אריתרומיצין פיזיופארמה ERYTHROMYCIN FISIOPHARMA
אריתרומיצין הוא אחד מסוגי האנטיביוטיקה הנפוצים והבטוחים ביותר בשימוש, עם יעילות נגד טווח רחב של חיידקים.
בטיפול בזיהומים בדרכי הנשימה ובעור, אריתרומיצין מהווה תחליף יעיל לפניצילין ולטטראציקלין אצל אנשים אלרגיים לתרופות אלה.
אריתרומיצין ניתן לעיתים קרובות לזיהומים במערכת הנשימה, הכוללים כמה סוגים נדירים של דלקת ריאות כגון דלקת ריאות מיקופלאסמית ומחלת הלגיונרים. לעיתים נותנים אריתרומיצין להפחתת הסיכון של הידבקות בשעלת או לטיפול במחלה זו, וכן בחלק מהטיפול באסכרה (דיפתריה).
אריתרומיצין בלקיחה דרך הפה עלול לגרום לעיתים בחילה, הקאה וכאב בטן, אשר ניתן למנוע אותם על ידי לקיחת התרופה עם האוכל. כיום יש תרופות חדשות יותר מקבוצת המאקרולידים אשר תופעות הלוואי שלהן במערכת העיכול קלות יותר. תופעות לוואי אפשריות אחרות כוללות פריחה, ובאופן נדיר - הפרעות בתפקודי הכבד.
בגלל ההשפעה של אריתרומיצין על דרכי העיכול, משתמשים במצבים מיוחדים בתרופה זו על מנת לזרז את פעילות המעי.
בשימוש חיצוני משמש כטיפול באקנה.

-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני בן 33. נמצא אצלי חיידק HP. אני לוקח את הטיפול האנטיביוטי המשולש. יש לי בעיה לקחת כדורים, ולכן אני מפורר את התרופות שקיבלתי לכוס מים. האם יש בעיה בדרך זו של נטילתן?
-
שאלה: אובחנתי כבעלת תסמונות שחלות פוליציסטיות, ולצערי, אני סובלת מרבים מתסמיניה: שיעור יתר, אקנה, השמנה בבטן ונשירה חריפה. רופא הנשים המליץ לי ליטול גלולות למניעת הריון כפתרון לתסמינים המתוארים, אלא שלא היתה לו המלצה חד-משמעית לגבי סוג הגלולה. איזה סוג גלולה מומלץ לפתרון בעיית נשירת השיער? בעיה זו מטרידה אותי במיוחד. והאם יש סכנה שהפסקת הגלולות תחריף את התסמינים המתוארים, כך שאהיה משועבדת לגלולות עד שארצה להיכנס להריון?
-
שאלה: אני משתמש כשבועיים במינוציקלין ע"פ המלצת רופא עור. לא מזמן החלה לי פריחה (מגרדת מאוד) בגוף. האם זו תגובה אלרגית לתרופה (אחרי יותר משבועיים)? כאמור, הפסקתי עם התרופה ע"פ המלצת הרופא.
-
שאלה: אני בן 32. במשך כעשר שנים אני סובל מכיח ירוק שיוצא בשיעול חזק. הכיח יוצא כל הזמן, ללא קשר לשינוי מזג האוויר. הוא מופיע כשעה אחרי אוכל או כמה דקות אחרי שאני שותה, ויוצא דרך צד שמאל של הגרון (הצד שתמיד נפגע בצרידות או דם). במשך השנים קיבלתי המון אנטי
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
צילום חזה
-
תרופות קשורות
-
מטופרולול
-
סילאזאפריל
-
סינאריזין (סטונרון)
-
אדלימומאב (יומירה)
-
אורפנאדרין (מוסקול)