דלג לתוכן

גלוטן (Gluten)

1 דקות קריאה

גלוטן הוא חלבון הנמצא באופן טבעי בדגנים, בהם חיטה, שיפון ושעורה. בשל כך, גלוטן נוכח במוצרי מזון רבים כגון פסטה, לחמים, עוגות, עוגיות ועוד. 

קיימים אנשים אשר קיימת אצלם רגישות לגלוטן. קיימות דרגות רבות לרגישות, המובילות לחוסר יכולת וקושי לעכל גלוטן, והן מתבטאות בתסמינים שונים הפוגעים בגוף ובנפש. 

הדרגה החמורה ביותר לרגישות לגלוטן היא אי סבילות לגלוטן, המכונה צליאק (קרסת או דגנת בעברית).

חולי צליאק הצורכים גלוטן חווים תגובה חיסונית נגד הגוף, הגורמת להתפתחות דלקת במעיים, לנזק בדופן המעי ולחוסר יכולת לספוג חומרי מזון חיוניים כמו ויטמינים, חלבונים וכד'.

הטיפול הטוב ביותר לרגישות לגלוטן הוא הימנעות מגלוטן. עבור צליאקים, עקרונות תזונה ללא גלוטן מחייבים הימנעות מוחלטת מגלוטן או ממוצרים שיוצרו בסביבה של גלוטן, בשל החשש מפגיעה במערכת החיסון, שעלולה להוביל למחלות קשות, לסיבוכים נוירולוגים קשים ולתת-תזונה. 

 אנשים רבים בוחרים להימנע מגלוטן באמצעות תזונה ללא גלוטן, ונזקי גלוטן עבור אנשים שלא חולים בצליאק אינה חד משמעית.   

רופאים בתחום
ד"ר יוסף אקשטיין
ד"ר יוסף אקשטיין דימות
רדיולוג, מנהל הדימות מחוז דן פתח תקווה, מנהל דימות מכון מור
ד"ר יוסף לייטנר
ד"ר יוסף לייטנר אורתופדיה
מנהל היחידה לניתוחי עמוד שדרה בבי"ח מאיר, כפר סבא
פרופ' עמירם ניר
פרופ' עמירם ניר קרדיולוגיה
מנהל היחידה לקרדיולוגית ילדים ומומי לב במבוגר, המרכז הרפואי שערי צדק, ירושלים
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו