פטריה בנרתיק, מוכרת גם בשמות קנדידה בנרתיק או קנדידאזיס, זוהי תופעה שכיחה אצל נשים וברוב המקרים קל לטפל בה. קנדידה היא פטרייה. בדרך כלל היא נמצאת בכמויות קטנות בנרתיק, בפה ובמערכת העיכול. כאשר פטרייה בנרתיק גדלה יתר על המידה, מתפתח זיהום פטרייתי (תאי שמר).
כתוצאה מכך מופיעים תסמינים בלתי נעימים כמו גרד בנרתיק, תחושת צריבה והפרשות. סוכרת בלתי מבוקרת ושימוש באנטיביוטיקה, שימוש בספוגית, בדיאפרגמה ובחומר קוטל זרע כאמצעים למניעת היריון, עלולים לגרום לזיהומים פטרייתיים בנרתיק, בתדירות גבוהה יותר. גם נשים שמשתמשות בטיפול הורמונאלי למניעת היריון – גלולות למניעת היריון, מדבקה למניעת היריון או טבעת נרתיקית – עלולות ללקות בזיהום פטרייתי לעיתים תכופות יותר.
סימפטומים
סיבות וגורמי סיכון
אבחון ובדיקות
טיפולים ותרופות
מניעה
המומחים שלנו לעור ומין ויילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: האם הטיפול בנשים בהיריון משתנה במקרה של קנדידה?
שאלה: קניתי נרות קלוטרימאזול ואני יודעת שצריך להחדיר אותם לנרתיק עם המתקן, אך איך מוציאים אותם? עוד לא פתחתי את החבילה. האם יש חוט, כמו בטמפון, או שצריך להשתמש שוב במתקן?
שאלה: איך אפשר למנוע פטריות וגינליות שמופיעות כל שלושה חודשים או לפעמים אחרי מגע מיני? קיבלתי אגיסטן במשחות. מה לא לאכול? כל הזמן יש לי פטריות.
שאלה: האם קיים טיפול נוסף לקנדידה?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
תרופות קשורות
-
איזוקונאזול
-
אקונאזול
-
קלוטרימאזול (אגיסטן)
-
מיקונאזול
-
ניסטטין
-
איטראקונאזול
-
פלוקונאזול
בדיקות קשורות
-
הסתכלות בנרתיק
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול תרופתי
מחלות קשורות
-
פטרת הפה
-
זיהום מי שפיר
-
פגיעות בפי הטבעת לאחר לידה
-
אלרגיה
-
דיסאוטונומיה משפחתית
מאמרים בנושא פטרייה בנרתיק (קנדידה)


נשים רבות סובלות מפטריות חוזרות בנרתיק, הגורמות לכאבים ביחסי המין. אך מתברר שרבות מהן אינן מאובחנות נכון - ולכן הבע... לכתבה המלאה


אימהות רבות (כמו גם אבות) מעדיפות לא לחשוב על העובדה שבנותיהם, שרק אתמול שיחקו בארגז החול, הופכות מילדות קטנות לנער... לכתבה המלאה