שמות מסחריים
- פלוטין Flutine
- פריזמה Prizma
- פריזמה פורטה Prizma Forte
- פרוזק Prozac
פלואוקסטין (פריזמה, פרוזק, פלוטין) הוא נוגד דיכאון המעכב באופן סגולי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI) במוח. סרוטונין הוא מתווך עצבי שחוסר איזון ברמות שלו קשור להפרעות מצב רוח ומספר הפרעות נפשיות אחרות.
פלואוקסטין (פריזמה, פרוזק, פלוטין) משמש לטיפול בעיות הבאות:
אין להשתמש בפלואוקסטין (פריזמה, פרוזק, פלוטין) במקרים הבאים:
• רגישות לפלואוקסטין או למרכיבים אחרים בתרופה.
• במהלך טיפול בתרופה אנטי פסיכוטית פימוזיד.
• בטיפול עם מעכבי MAO או תיורידזין. יש להמתין 14 ימים לאחר הטיפול בתרופות אלה לפני שמתחילים בטיפול בפלואוקסטין (פריזמה, פרוזק, פלוטין). לחילופין, יש להמתין חמישה שבועות לפחות לאחר סיום נטילת פלואוקסטין לפני שמתחילים ליטול נוגדי דיכאון מקבוצת מעכבי MAO או תיורידזין. אם פלואוקסטין נרשם לתקופה ארוכה ו/ או במינון גבוה, על הרופא לשקול מרווח זמן ארוך יותר.
• בנטילת מטופרולול- לטיפול באי ספיקת לב, קיים סיכון מוגבר לקצב לב איטי מדי.
• בהריון או בהנקה. יש להיוועץ ברופא לגבי התועלת והסיכונים שבטיפול בנוגדי דיכאון מקבוצת SSRI, לרבות פלואוקסטין (פריזמה, פרוזק, פלוטין), כי הם עלולים להשפיע על מצבו הכללי של התינוק.
• פלואוקסטין (פריזמה, פרוזק, פלוטין) לא מיועד לילדים.
חשוב לשים לב:
מומלץ לעקוב אחרי שינויים כמו החמרת דיכאון, תוקפנות או מחשבות והתנהגות אובדנית, במיוחד אצל מתבגרים ואנשים צעירים עד גיל 25. רצוי להתרומם בהדרגה מישיבה או שכיבה לעמידה מחשש לסחרחורת.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו לפסיכיאטריה ופסיכולוגיה התפתחותית
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני בן 70, נוטל באופן קבוע לוטן פלוס לטיפול בלחץ דם. נאמר לי שישנם פירות, ביניהם אשכוליות, שמשפיעים לרעה על אפקטיביות התרופה. האם ישנם פירות נוספים שיש להיזהר באכילתם? אבקש התייחסות ספציפית לרימונים.
שאלה: בני בן 16 עבר טיפול ברואקוטן לפני כשנתיים קראתי שייתכן עיכוב בגדילה בעקבות הטיפול. אם הכוונה היא לעיכוב, כך שתוך כמה זמן הפער יושלם, או שהתרופה גורמת לעצירת הגדילה?
שאלה: לפני כשבועיים עברתי בדיקה לאיתור חיידק ההליקובקטר בקיבה באמצעות תבחין נשיפה. כעת מסתבר שבעת ביצוע הבדיקה הייתי בשבוע הראשון או השני להריון. חלק מתהליך הבדיקה כרוך בנטילת כדור, שכנראה מכיל חומר רדיואקטיבי כלשהו, עובדה שהתבררה לי היום ואינני יודעת בדיוק מהו החומר. האם עלי להיות מודאגת? האם עלולה להיות לחומר זה או לכדור הזה השפעה שלילית על התפתחותו של העובר? בנוסף, יש לי תינוקת בת שנה ועשרה חודשים שעדיין יונקת. האם עלולה להיות עליה השפעה שלילית בעקבות נטילת כדור זה?
שאלה: לפני כחצי שנה התגלה אצלי בקע בסרעפת ועליית מיצי קיבה דרך הוושט. השאלות שלי הן, האם עליית מיצי הקיבה קשורה לבקע, והאם את התרופה אומפרדקס, שניתנה לי כדי להתמוד עם תופעת החומציות , יש לקחת מכאן ואילך לתמיד.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכולוגי - סוגים
-
בדיקת לחץ דם
תרופות קשורות
-
פרפנאזין
-
ברוטיזולאם (בונדורמין)
-
אוקסאזפאם (ואבן)
-
ריספרידון (ריספרדל, ריספרידקס, ריספונד)
-
ציפרלקס