"באתי לד״ר יצחק דנו להתייעצות ובסופו של דבר יצאתי אחרי טיפול אם כי קטן אבל עשה את ההבדל הסביר לי מאוד ממוקד מה צריך ומה מתאים והעיר את תשומת ליבי למה שצריך עוד לשפר…. תודה מקרב לב וכמובן ממליצה עליו למקורבי תודה🙏"
הפרעות בחוש הריח והטעם עשויות לנבוע מגורמים שונים, ולכן ברבים מן המקרים יש צורך בהערכה רב-תחומית, הכוללת את רופא המשפחה, רופא אף-אוזן-גרון (אני מניחה שהוא זה שהמליץ על כריתת הפוליפים), נוירולוג, רופא אלרגיה ורופא שיניים. השכיחות של הפרעה בחוש הריח עולה עם הגיל, ולפי הערכות שונות, ל-50% מן האנשים מעל גיל 60 יש ירידה בחוש הריח. הגורמים האפשריים לאיבוד הדרגתי של חוש הריח והטעם כוללים נזלת אלרגית, פוליפים באף, זיהום ויראלי במערכת הנשימה העליונה שעשוי לגרום לפגיעה קבועה או חולפת בחוש הריח, שימוש בתרופות (ביניהן תרופות הנמצאות בשימוש שכיח, כמו תרופות מסוימות נגד יתר לחץ דם או סוגי אנטיביוטיקה שונים), חבלות ראש, חשיפה לכימיקלים במקום העבודה, עישון וצריכת אלכוהול. סיבות נוספות הן מחלת שיוגרן (Sjogren, דלקת הגורמת להרס בבלוטות הרוק והדמעות, ולכן ליובש בפה הגורם לשינוי בטעם), ובמקרים נדירים גם סוכרת ותת-פעילות של בלוטת התריס. גם חסרים תזונתיים, בעיקר חסרים של ויטמינים (למשל B12) עשויים לפגוע בחוש הריח. במסגרת הערכת הבעיה יש להיבדק על ידי רופא אף-אוזן-גרון, שיבדוק את חלל האף ואת הסינוסים, משום שמחלות באיברים אלה פוגעות לעתים קרובות בחוש הטעם והריח. נחוצה גם בדיקה נוירולוגית, כדי לראות אם יש ממצאים נוירולוגיים נוספים. לרופא המומחה לאלרגיה תפקיד בהערכת נזלת אלרגית ולא אלרגית, וכן בהערכת רגישות יתר לחומרים בבית ובמקום העבודה. גם יש להעריך את מצב חלל הפה, משום שמחלות וזיהומים בחלל הפה עשויים להשפיע על חוש הטעם. ד"ר ליה עשת - אינפומד
בניתוח מסוג זה אין תעודת ביטחון. לא ניתן לצפות מראש את התוצאה הסופית, וניתן אך ורק לכוון אל התוצאה הרצויה על ידי בחירה נבונה של הרופא המנתח, והתייעצות מספקת לפני. מרפאות מסוימות מציעות סימולציה (הדמיה) ממוחשבת של האף לפני ואחרי. ההדמיה נעשית ע"י לקיחת תמונות של פני המטופל מכיוונים שונים- ישר, בזווית ובפרופיל מלא, והשמה בתוכנת מחשב מיוחדת, המאפשרת למנתח לבחור את ה"שינויים" אותם מעוניין לבצע. בדיקת ההדמיה אינה מבטיחה תוצאות מסוימות ומשמשת להמחשה בלבד, על מנת לתת למטופל תחושה של המראה אליו הוא יכול לצפות לאחר הניתוח.
מאחר וקשה לחזות תוצאות של ניתוחים קוסמטיים, וניתוח אף בפרט, לעיתים המטופל חש אי שביעות רצון מהתוצאה המתקבלת. ראשית, יש לקחת בחשבון, כי התוצאה המיידית הנראית לעין הינה שונה מאד מהתוצאה הסופית. הנפיחות הרבה פוחתת עם הזמן, כיוון שתהליך החלמת הרקמה הוא ארוך טווח. למעשה רק לאחר כשישה חודשים ניתן לראות תוצאה סופית, ולעיתים רק אחרי שנה. כמובן שקיימת האפשרות לביצוע ניתוח חוזר לתיקון, בהתאם להחלטה משותפת של המטופל והרופא. רצוי לברר עם הרופא לפני הניתוח, האם ניתוח חוזר יהיה כרוך בעלויות נוספות.
אחת מהדרכים היותר יעילות לטיפול בדימומי אף אצל אנשים עם בעיות קרישה היא על ידי צריבת האזורים המדממים ברירית האף. צריבתם לרוב אינה פוגעת בחוש הריח. זהו ניתוח פשוט יחסית, ולא ידוע לי על סיכונים מעבר לאפשרות של פגיעה ברקמות הסובבות, המתרחשת רק במקרים נדירים. ניסיתי למצוא עוד מידע בנושא, אך לצערי לא הצלחתי. נסי לשאול את הרופא שיבצע את הניתוח. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד
מובן כי לא קיים אף מושלם. קיים אף המתאים בצורתו וגודלו לשלמות הפנים כולה והמסתדר בצורה הרמונית מבחינת פרופורציות עם מיקום העיניים, השפתיים וכו'. מרבית הפונים לניתוחי אף קוסמטיים עושים זאת לצורך תיקון של אף גבנוני, גדול, מחודד, עקום, ארוך או בעל צורה חריגה כלשהי. מנתח טוב יודע לזהות מיידית את הבעיה הקיימת, ולטפל רק בה, מבלי לשנות לחלוטין את צורתו של האף. על כן לא תמיד רצוי לבקש אף סולד או קטן. אף מנותח מושלם לפיכך הוא אף שנראה טבעי למטופל.
בניתוחים מסוג זה אשר מטרתם היא קוסמטית ברובה, ישנה חשיבות רבה בבחירה נכונה ונבונה של המרפאה והמנתח אליו פונים. ראשית, חובה לוודא כי המרפאה מעסיקה רופאים עם רישיון לבצע ניתוחים, וניתוחים פלסטיים או ניתוחי אף אוזן וגרון בפרט (תעודת "מומחה בכירורגיה פלסטית" או "מומחה ברפואת א.א.ג"). לא כל רופא מנתח הוא בעל ידע והכשרה בביצוע ניתוחים קוסמטיים, וכדאי לברר זאת היטב על מנת שלא לגרום לאי שביעות רצון בהמשך. מומלץ לעשות "סקר שוק" מעמיק ולהיפגש עם כמה רופאים מומחים בתחום, לשמוע את חוות דעתם לגבי הניתוח הרצוי, ולבקש לראות תמונות של מנותחים קודמים ("לפני ואחרי") מניסיונם האישי. כמובן שתמיד ניתן להסתייע בהמלצות של אנשים שעברו את הניתוח בעצמם.
כאמור, פרט למיקום שונה של החתכים והצלקות, ההבדל נובע מגודל הרווח אותו יוצר המנתח. בשיטה הפתוחה המנתח מרים את העור ומפריד אותו ממסגרת האף, ואילו בשיטה הסגורה המנתח אינו מרים את העור מעל מסגרת האף אלא יוצר הפרדה ורווח מזעריים בין העור לסחוס והעצם, ועובד דרך רווח זה באמצעות מכשירים זעירים. השיטה הנבחרת תלויה רבות ברופא המנתח, ובקיומן של בעיות נוספות שדורשות תיקון. מבחינה פונקציונאלית לאחר הניתוח ההבדל היחיד בין שתי השיטות הוא במיקום התפרים.
תסמונת Osler-Weber-Rendu היא מחלה תורשתית בה יש חיבור פתולוגי של עורק לווריד במקומות שונים בגוף (תופעה שנקראת גם arteriovenous malformations), וחולשה של דופן כלי הדם באזורים אלה הגורמת לסיכון מוגבר לדימום. התסמין השכיח ביותר הוא דימום מהאף, אך ייתכנו תסמינים שונים ומגוונים בהתאם לאיברים המעורבים. הטיפול בד"כ מקומי, וכולל לחץ על הנחיר, צריבת כלי הדם המדמם ע"י חומרים כימיים, מחט חשמלית או לייזר, או קשירה בניתוח של העורק המזין. כאשר הדימומים מהאף קשים, ניתן לבצע ניתוח בו מחליפים את רירית האף, אשר עשירה במיוחד בכלי דם, בשתל עור. ניתוח זה נקרא Septal dermoplasty והוא מצליח להפחית ב 75% את חומרת התסמינים.
שלום רב , אני לפני בחירת מנתח להקטנה והרמת חזה בשיטת עוגן . רציתי לדעת האם צלקות לאחר הניתוח קשורות בטכניקה וניסיון יותר מאשר בגניטיקה של המנותחת ? האם יתכן ששני מנתחים שונים ינתחו את אותה בחורה באותה שיטה ועדין הצלקות יהיו שונות משמעותית ?
שלום עשיתי הקטנת חזה לפני חודש 85eל85c כרגעצד אחד נראה לי קצת פחות הפטמה ועדין מרגישה שיש כאבים כמו בצקת עושה מסג אם גל ארניקה מתי יסתדר גם לגבי התייצבות של החזה ובצקת בחזה האם גם החזה ירד מהמספר85c
היי אני עברתי ניתוח הקטנת חזה לפני שלוש שנים בערך אצל רופא פרטי, הורידו לי כמעט חצי מכל צד.. שזה המון.(ממידה 75 G למידה 75 C ) ובחצי שנה האחרונה החזה גדל בצורה משמעותית, כמעט חזר לאותה מידה ( כרגע מידה F) מבלי עליה משמעותית במשקל... (5 קילו- כל הרופאים שהיתי אצלם אמרו שזה לא מספיק כדי שהשד יגדל ככה) הרופא המנתח שלי אמר שהוא מעולם לא נתקל בתופעה כזו וכך גם כל שאר הרופאים ועוד אמר שהוא בדק בשאילתות ולא מצא משהו דומה לזה.. עשיתי בדיקות כולל MRI ולא ראו משהו חריג, ואני לפני בדיקות דם של מומחה להורמונים.. חשוב לציין שאני בת 23 ושוקלת 60 (לפני שקלתי 55) רציתי לדעת מה זה יכול להיות זה הגיוני שהחזה גדל ככה אחרי ניתוח? יכול להיות שיש פה התרשלות של הרופא באופן הניתוח שאני לא יודעת עליו ? והאם כדאי ללכת לרופא אחר להתייעץ איתו ולשלם שוב כסף ? זה מרגיש כמו סרט רע שלא עוזב אותי שוב לחזור לאותה מידה.. אני רוצה לעשות ניתוח נוסף אבל מפחדת שוב להשקיע כל כך הרבה כסף ולא לראות תוצאות בבקשה אם תוכלו לעזור לי להבין מה קורה אשמח מאוד
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
הקטנה והרמת חזה
ישראלה נגדאי04/09/2023 | 20:20
אני עברתי הקטנה ורמה לפני חודש וחצי . לפני כשבועיים נגרם זיהום לחזה ועקב הזיהום נוצרו מתחת לשד 2 חורים שמהם יצאו ההפרשות טופלתי באישפוז באנטיביוטיקה דרך הוריד. עבר הזיהום אך עדיין החורים קיימים מתי יסגרו והם צריך הליך כדי לסגור אותם?
טלי יקרה, התופעה שאת מתארת של גדילת החזה לאחר הקטנת חזה נדירה אבל קורית, בעקר בגילאים הצעירים. אינני יודעת מה גילך אבל אם את צעירה וטרם ילדת ילדים ממליצה לך להמתין כמה שנים, להתחתן, ללדת ורק אז להקטינו שוב. בהצלחה.
הוסף תגובה
החזה שלי גדל תוך חודש לאחר הניתוח
טלי23/08/2020 | 18:06
עברתי לפני כמה שנים ניתוח הקטנת חזה עם חזה ענק. הורידו לי בניתוח יותר מחצי גודל השדיים. תוך חודש בלבד החזה צמח שוב. פניתי לאנדוקרינולוג ולא נמצא פתרון לתעלומה. כיום אני לובשת חזיה במידה E ומתוסכלת מאד. חוששת לעבור ניתוח נוסף.
מאי יקרה, החזה שלנו עובר שינויים לאורך השנים גם ללא קשר לעליה במשקל כך שממש אינני סבורה שהרופא שלך התרשל בניתוח. את בחורה צעירה ולא הייתי ממהרת להנתח שוב. כדאי להמתין מספר שנים ואפילו לחכות לאחרי לידה כדי לוודא שהשד שלך יציב ולא מוסיף להשתנות.