דלג לתוכן

רגישות לגלוטן

אלרגיה לגלוטן , דגנת | Gluten sensitivity
המומחים של Infomed מסבירים:

אלרגיה לגלוטן הינה בעיה במערכת העיכול אשר הגורם לו הוא צריכה של חומר בשם גלוטן, אותו נמצא במזונות המכילים חיטה, שעורה ושיפון, כגון פסטה, לחם ועוגות, הסובלים מרגישות לגלוטן נאלצים להתמודד עם מצב בו המערכת החיסונית של המעי הדק נכנסת לפעולה וגורמת לנזק לדפנות המעי. בכך היא מביאה לחוסר יכולת של המעי הדק לספוג רכיבים תזונתיים הכרחיים.

הספיגה הירודה גורמת למחסור בוויטמינים חיוניים, המונעים ממערכות ואיברים חיוניים של הגוף את מרכיבי המזון להם הם זקוקים לצורך תפקודם התקין. חסכים אלה עלולים לגרום למחלות נוספות ואפילו לעיכוב בגדילה אצל ילדים.

כיום אין טיפול שיכול להביא להחלמה מהמצב, אולם ניתן לשלוט באלרגיה באמצעות התאמות ושינויים בתזונה.

המומחים שלנו לגסטרואנטרולוגיה

גסטרואנטרולוגיה
פרופ' איאן גרלנק מנהל המכון הגסטרואנטרולוגי ומחלות כבד על שם אלן ופנחס ממבר, מרכז הרפואי העמק, עפולה
קראו עליי עוד
גסטרואנטרולוגיה
ד"ר אולגה ברקאי מנהלת המכון הגסטרואנטרולוגי בבית החולים ברזילי
קראו עליי עודלקביעת תור
לכל המומחים שלנו לגסטרואנטרולוגיה>

שאלות מתוך פורום גסטרו

בניהולו של פרופ' דן קרטר
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו