ויאגרה - סילדנאפיל (תרים,רווטיו) (Sildenafil)
מידע נוסף
שמות מסחריים
סילדנאפיל (ויאגרה, תרים) מעכב את האנזים PDE5 (פוספודיאסטראז) וכך מרחיב שרירים חלקים בדפנות כלי הדם. בטיפול באין אונות, סילדנאפיל (ויאגרה, תרים) מוביל לזרימת דם מוגברת לאיבר המין ולזקפה בתגובה לגירוי מיני. סילדנאפיל (ויאגרה, תרים) נשאר פעיל למשך מספר שעות, אולם הזיקפה תמשך כל עוד הגירוי המיני נמשך.
בטיפול ביתר לחץ דם ריאתי, מנגנון פעולת התרופה מאפשר זרימת דם וחמצן באופן חופשי יותר בריאות.
חשוב לשים לב:
השימוש בסילדנאפיל (ויאגרה, תרים) מיועד לגברים מגיל 18 בלבד. לפני כן יש לעבור בדיקה רפואית מקיפה, כדי לוודא שאין בעיות לב וכלי דם. סילדנאפיל אינו מרפא אין אונות ואינו מגן ממחלות המועברות במגע מיני או הריון.אין להשתמש בסילדנאפיל (ויאגרה, תרים) במקרים הבאים:
רגישות לחומר הפעיל עצמו או למרכיבים האחרים בתרופה.
שימוש קבוע או מזדמן בתרופות על בסיס ניטריטים או ניטראטים אורגניים ;
מחלות כבד או לב, לחץ דם נמוך, מחלה תורשתית בעיניים;
התקף לב שהתרחש לאחרונה, שבץ או אובדן ראיה מסוג NAION.
מידע
אופן נטילת התרופה
טבליות. אין ללעוס את הטבליה.תדירות וזמן נטילה
לטיפול באין אונות: יש ליטול סילדנאפיל (ויאגרה, תרים) פעם אחת ביום בלבד, כשעה לפני קיום יחסי מין.לטיפול ביתר לחץ דם ריאתי: שלוש פעמים ביום.
טווח המינון
לטיפול באין אונות: 25 - 100 מ"ג ליום.תחילת ההשפעה
תוך 30 - 120 דקות. משתנה מאדם לאדם, ובמצב של גירוי מיני בלבד.
משך ההשפעה
4-8 שעות.תזונה
ניתן לקחת סילדנאפיל (ויאגרה, תרים) עם או ללא ארוחה, אך ארוחה גדולה עלולה לעכב את תחילת השפעתה. צריכת אלכוהול עלולה להפריע להתפתחות הזיקפה, לכן עדיף להמעיט בצריכתו.בטיפול ביתר לחץ דם ריאתי: אין לצרוך אשכוליות או לשתות מיץ אשכוליות בתקופת הטיפול.
אחסון
יש לאחסן במקום יבש, בטמפרטורה עד 25 מעלות.
מנה שנשכחה
בטיפול ביתר לחץ דם ריאתי: יש לקחת את המנה הבאה כשנזכרים ולהמשיך לפי זמני הנטילה הרגילים. אין ליטול שתי מנות סילדנאפיל (ויאגרה, תרים) יחד.הפסקת התרופה
בטיפול ביתר לחץ דם ריאתי: אין להפסיק ללא התייעצות עם הרופא, כי הפסקה פתאומית עלולה לגרום להחמרת המחלה. ייתכן שיהיה צורך בהפחתת מינונים הדרגתית לפני סיום הטיפול.
בטיפול באין אונות: ניתן להפסיק את השימוש בסילדנאפיל (ויאגרה, תרים) בביטחון כאשר אין צורך בתרופה.
מינון עודף
אם מבחינים בתסמינים מיוחדים או אם נלקחה מנה עודפת גדולה של סילדנאפיל (ויאגרה, תרים) יש לפנות לחדר מיון (מינון מעל 100 מ"ג אינו מעלה את יעילות התרופה).אזהרות
הריון
סילדנאפיל (ויאגרה, תרים) אינו מיועד לנשים.הנקה
התרופה לא מיועדת לנשיםתינוקות וילדים
התרופה מיועדת למבוגרים מעל גיל 18 בלבד.נהיגה
סילדנאפיל עלולה לגרום לסחרחורת ולהשפיע על הראייה. במקרה כזה יש להימנע מנהיגה.אלכוהול
צריכת אלכוהול עלולה זמנית להפריע בהופעת זיקפה, בכדי לקבל השפעה מקסימלית מהתרופה מומלץ לא לצרוך אלכוהול בכמות רבה לפני נטילת התרופה.דווח לרופא במקרה של
- עיוותים אנטומיים של איבר המין
- מחלת לב
- סוכרת
- מחלת כליה
- מחלת כבד
- מחלת דם
- נטילת תרופות אחרות
- מחלת החזר קיבה וושט (GERD)
- כיב קיבה או דימומים
- אנמיה של תאי חרמש (sickle cell anemia)
- יתר לחץ דם
- בעיות בקרישת הדם
- פגיעה ברשתית העין
- לחץ דם נמוך
- מיאלומה נפוצה
- הפרעות קצב בלב
תופעות לוואי
תופעות לוואי
תופעות הלוואי הנפוצות ביותר של סילדנאפיל (ויאגרה, תרים, רווטיו) הינן כאב ראש והסמקה.
תופעות לוואי נוספות שכיחות של סילדנאפיל (ויאגרה, תרים) כוללות: סחרחורת, פריחה, הפרעות במערכת העיכול, שלשול, גודש או דימום מהאף, , טשטוש והפרעות בראייה, גלי חום, תחושה פתאומית של חום בחלק הגוף העליון.
תופעות שאינן שכיחות: פריחה, גירוי או כאב בעיניים, עיניים אדומות, קצב לב מהיר או חזק או לא סדיר, יתר לחץ דם, לחץ דם נמוך, כאב שרירים, ישנוניות, ירידה בתחושתיות, צלצולים באוזניים, תחושת עייפות, נוכחות דם בשתן, כאב בגפיים, כאב גב, שיעול, טחורים, נפיחות במערכת העיכול.
תופעות לוואי נדירות האופייניות לסילדנאפיל (ויאגרה, תרים): עילפון, שבץ, התקף לב, הפרעות בקצב הלב, ירידה פתאומית בשמיעה, הרגשת גירוי בגרון, חוסר תחושה, תחושת חנק, נימול בפה, דימום מהפין, נוכחות דם בנוזל הזרע, תגובה עורית חריפה, התקפים או פרכוסים.
במקרה של זיקפה ממושכת או כואבת של יותר מ-4 שעות בעקבות השימוש בסילדנאפיל יש לפנות לחדר מיון.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
שילוב סילדנאפיל (ויאגרה, תרים) עם תרופות הבאות עלול לגרום לתגובות בלתי רצויות, סיכונים או להפחית מיעילות הטיפול:
תרופות מרחיבות כלי דם ממשפחת הניטרטים, כגון: איזוסורביד- 5- מונוניטראט, איזוסורביד דיניטראט, גליצריל טריניטראט ותרופות אחרות לטיפול באין אונות: אסורות בשימוש יחד עם סילדנאפיל, בשל החשש להורדה מוגזמת של לחץ הדם, ומספר דיווחים על מיקרי מוות.
תרופות הנקראות תורמי ניטריק אוקסיד כמו אמיל ניטריט, שילוב העלול לגרום לירידה מסוכנת בלחץ הדם.
תרופות אחרות לטיפול באין אונות.
ריאוסיגואט או תרופות אחרות לטיפול בלחץ דם גבוה בכלי הדם בריאה – השילוב עם סילדנאפיל אסור.
תרופות המעכבות אנזימי כבד כגון: אריתרומיצין, קטוקונאזול, איטראקונאזול, פלוקונאזול ותרופות מסוימות לטיפול במחלת האיידס: עלולות לגרום לעלייה ברמות סילדנאפיל בגוף ובתופעות הלוואי שלה. סימטידין (להורדת חומציות בקיבה).
ריפאמפיצין: התרופה עלולה להפחית את היעילות של סילדנאפיל.
תרופות ממשפחת חוסמי אלפא לטיפול ביתר לחץ דם או בהגדלת הערמונית כגון: אלפוזוסין, דוקסאזוסין, פראזוסין, טראזוסין וטאמסולוסין: עלולות לגרום לירידה מוגזמת בלחץ הדם. לפיכך, אין לקחת מנות גדולות יותר מ 25 מ"ג של סילדנאפיל במשך 4 שעות לאחר נטילת תרופות אלו.
השפעת שימוש ממושך
לא צפויות בעיות.לטיפול ב
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
שאלות ותשובות
- אני בשבוע ה-6 של ההריון עם התקן תוך-רחמי. הרופא המטפל לא הצליח להוציא את ההתקן. אני מעוניינת בהפסקת הריון. האם מותר לעשות הפסקת הריון תרופתית כאשר ההתקן בפנים? אילו סיבוכים יכולים להיות לכך? מה ההבדל בין שאיבה בטשטוש להפסקה כירורגית בהרדמה מלאה, ובאילו מקרים בוחרים באפשרויות אלה?
- יש לי בת בת 32 שסבלה בעבר ממחלת נפש שבפעם הראשונה הופיעה לפני 15 שנה, והיא אושפזה בבית חולים פסיכיאטרי, שם עברה טיפול בנזעי חשמל ויצאה מבית חולים במצב טוב מאוד. לאחר מכן היתה במצב טוב, עבדה בהרבה תחומים ולמדה במכללה, אבל מצבה התחיל להתדרדר כעשר שנים אחרי הטיפול והמחלה חזרה, היא אושפזה שוב וטופלה באותה צורה (נזעי חשמל), ואחרי 4 שנים שוב אושפזה וקבלה אותו טיפול ואח"כ שוחררה, ושוב חזרה לבית חולים ושוחררה רק אחרי 7 חודשים, ועכשיו היא עוברת שוב טיפול בחשמל אבל הטיפול הפעם נראה לי ארוך מדי בהשוואה לטיפולים הקודמים ואין שיפור. היא עברה עד עכשיו כ 23 נזעי חשמל בתקופה הזאת. השאלה שלי, האם הטיפול בחשמל יהיה לא יעיל אחרי תקופה מסויימת של טיפולים, והאם ונכון שהגוף מתרגל לטיפולים מסוג זה? ועוד שאלה אחרונה, האם יש טיפולים אחרים במקרה והטיפול הזה לא יעיל ?
- אני בת 14. לפני כמה זמן החלטתי לעשות עגיל באוזן, בחלק העליון של האוזן. אני ממש פוחדת שזה יכול לגרום זיהומים ודלקות, ובכלל, שזה יכול לפגוע לי בגוף. האם זה נכון? והאם לגילי זה לא מתאים ואולי בגיל אחר זה יהיה מתאים יותר? ועוד שאלה - יש לי הרבה שאלות בקשר לקיום יחסי מין שנוגעת למחלות שיכולות לנבוע מכך. איך אפשר לדעת בוודאות שלבן הזוג שלי איידס או מחלה אחרת? ומתי אפשר לדעת שזה הרגע הנכון לקיים יחסי מין? האם בגיל חמש עשרה או שש עשרה זה בסדר לקיים יחסי מין, או שזה מסוכן?
- אני בן 63. בתוצאות בדיקות כלמידיה שקיבלתי היום נרשם שלילי chlm pneu וגם שלילי chalm psittaci אבל lgA chlam trach 1/16-1/32 ו chalm trach IgG 1/1024-1/2046, וכן המלצה לשלוח בדיקה נוספת ל IgG וגם שתן לכלמידיה . אודה לכם אם תסבירו במה מדובר והאם הערכים האלה הם גבוהים או באיזה שלב נמצאת המחלה.
- לפני 6 חודשיים עברתי צנתור והושתל לי סטנט. ה-LDL שלי הוא בין 93 ל-96 ואני נוטל ליפידל 40 מ"ג בחודשיים האחרונים. לפני זה נטלתי 10 מ"ג. הקרדיולוג שאצלו אני במעקב קבע שה- LDL צריך לרדת ל-60 או 70, אך הליפידל שלקחתי במשך חודשיים לא עזר. נרשם לי לקחת Ezetrol במינון של 10 מ"ג יחד עם Lipidal במינון של 40 מ"ג או 40 מ"ג של Lipitor. מה רצוי ומה הכי טוב?
- לא ציינת מה גילך והאם אתה סובל ממחלות רקע כלשהן. המינון המקובל של סיאליס לבעיות זקפה הוא מינון התחלתי של 10 מ"ג לפני קיום יחסי המין. המינון המקובל נע בין 5 מ"ג 20-ל מ"ג. יש לקחת את התרופה רק פעם אחת ביום, והיא עשויה להשפיע עד 36 שעות מן הנטילה.
- בעלי התחיל ליטול את התרופה רדוקטיל בגלל השמנת יתר. אנו מתכננים להיכנס להריון. אני יודעת שהתרופה לא מומלצת לנשים בהריון. מה השפעתה על הזרע הגברי, על היכולת להרות או בהמשך על העובר? אני מדגישה שבעלי הוא זה שנוטל את התרופה ולא אני.
- אמי בת 78 צרודה זה חצי שנה. רופא אף-אוזן-גרון אבחן אצלה שמיתר קול בצד ימין משותק. ליתר בטחון הוא שלח אותה לבדיקת CT, ולא מצאו בה משהו רציני. אמי חזרה לרופא, והוא אמר לה שזה כלום. האם יש מה לעשות כשמיתר קול אחד משותק? אימי עדיין מאוד צרודה. מה עליה לעשות?
- אני בת 27. סיפרתי לרופא על נפיחות חיצונית כואבת מאוד באיבר המין והוא אבחן כי מדובר בקריש דם. הוא רשם לי עזרקאין (משחה) ואלגוליזין (כדורים) לטיפול בכאב, ואנטיביוטיקה - צפורל. האם יש תרופה שלא מטפלת רק בכאב אלא מסייעת להמסת הקריש? קראתי באתר על ונורוטון כמסייעת לטיפול בקרישי דם. האם יש מניעה להשתמש בה? אין כלל מניעה, ואני ממליץ במצבים דומים בפרוקטולוגיה, כאשר יש קריש דם בטחור חיצוני (thrombosed pile) על שימוש בג'ל ונורוטון. ד"ר נחום ורבין
- מה משמעות תוצאות בדיקת ה- CT הבאות? מעבר חזה/בטן - הצללה פסית באונה שמאלית. עיבוי קל בסדק הבין-אונתי. כבד - מוקד היפודנסי 7 מ"מ. לבלב - עיבוי קל ראש לבלב ומרקם בלתי אחיד - לא ניתן לשלול תהליך תופס מקום. כליות - תהליך קורטיקלי בעל סמיכות נוזלית עם הסתיידות דופן תחתון 17X24 מ"מ. מתאים לציסטה לא פשוטה.
מאמרים בנושא ויאגרה - סילדנאפיל (תרים,רווטיו)


"טפו, טפו, טפו... בלי עין הרע" שלוש פעמים ביום לכתבה המלאה