דלג לתוכן

סלמונלה

סלמונלוזיס | Salmonella, Salmonelosis
המומחים של Infomed מסבירים:

סלמונלה, מחולל המחלה סלמונלוזיס, הוא חיידק מקלוני נפוץ מאוד בטבע ובבעלי חיים מרובים. קיימים למעלה מ-2,000 זנים שונים של סלמונלה, ולמעלה מ-200 מהם גורמים לתחלואה בבני אדם, לכן ייתכנו זיהומים נשנים.

ההידבקות היא בדרך פומית, באמצעות מזון או מים מזוהמים בחיידק סלמונלה, והוא יכול לגרום להרעלת מזון ולהתפשטות באלפי חולים.

  • סלמונלה תסמינים

    התחלואה השכיחה היא זיהום בדרכי העיכול המתבטא בשלשול, לעיתים דמי (הקרוי דיזנטריה), המלווה לרוב בחום, בבחילות ובהקאות. מדי שנה מדווחים למשרד הבריאות בישראל כמה אלפי מקרים (5,000-2,000) של שלשול הנגרם על ידי סלמונלה. הסכנה העיקרית היא חוסר נוזלים ומיעוט במתן שתן, יובש בעור, בלשון ובריריות, חולשה, ולעיתים סחרחורת. השלשול חולף מעצמו בתוך כשבוע .

    המחלה מתפתחת לאט יחסית להרעלת מזון שנגרמת מחיידקים אחרים (או באופן יותר מדויק, מהטוקסינים שלהם), ויכולה להמשך בין 6-72 שעות (12-36 בממוצע), הזמן שלוקח לחיידק הסלמונלה להתפתח במעי.

    התסמינים מתפתחים גם מחשיפה מינימלית לחיידק, והמחלה – סלמונלוזיס - יכולה להתפתח מנוכחות של אפילו 10 עד 100 חיידקים במזון עם ריכוז גבוה של שומן וריכוז נמוך של מים (כמו בשוקולד או בגבינה), שהם מאפיינים המגנים על החיידק מפני חומצות הקיבה .

רופאים בתחום

שיאצו
עדי בוסקילה
4.9
( 9 חוות דעת )
"עדי מטפל נעים וקשוב הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
קראו עליי עוד
יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אולגה גורגולה גלפרין
4.9
( 16 חוות דעת )
"אני שנים אצל ד״ר אולגה גורגולה ולא אחליף אותה! לפניי שהיא ד״ר, היא בן אדם אנושי, בגובה העיניים, מקשיב ואכפתי! ובפן המקצועי, היא מקצועית ברמות הכי גבוהות שיש! תמיד נותנת תחושת ביטחון והבנה!"
קראו עליי עודלקביעת תור
עיניים
ד"ר אליק רוזנפלד
5.0
( 5 חוות דעת )
"רופא מעולה מקצוען יחס טוב מאוד הכי טוב שיש"
קראו עליי עוד

המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:

מאמרים בנושא סלמונלה

כך לא תזרקו מזון לא מקולקל
כך לא תזרקו מזון לא מקולקל
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2022

גל ההתייקרות נמשך בארץ. מה המשמעות של תאריכי התפוגה שעל אריזות המזון והאם אפשר לסמוך עליהם? הנה כתבה שתעזור לכם/ן ל... לכתבה המלאה

חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה נפוצים בבשרים ובעופות
חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה נפוצים בבשרים ובעופות
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 25/10/2001

חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה נפוצים בבשרים ובעופות לכתבה המלאה

באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו