דלג לתוכן

אנזים (enzyme)

1 דקות קריאה
חלבון אשר בכמות קטנה גורם או מזרז תהליך ביוכימי, בלי שהוא עצמו יהיה מעורב בו. האנזים פועל על-ידי התקשרות לחומר המעורב בתהליך (סובסטראט) והפיכתו לחומר אחר (תוצר). האנזים הינו ספציפי בפעולתו, ולכן קיימים אנזימים רבים ושונים לתהליכים הביוכימיים השונים. לכל אנזים דרושים תנאים מסוימים לפעילות אופטימלית, הכוללים טמפרטורה, ריכוז יוני מימן (pH), נוכחות קו-אנזים, והיעדר מעכבים ספציפיים. אנזימים אינם יציבים: חום או חומרים כימיים מסוימים משתקים את פעולתם. הם מיוצרים בתוך תאים חיים ומסוגלים לפעול בתוך התא (כמו בנשימה תאית) או מחוצה לו (כמו בעיכול). שמות האנזימים מסתיימים בדרך-כלל ב- אז, ומתייחסים לסובסטראט עליו הם פועלים (לדוגמה, לקטאז הוא אנזים שפועל על לקטוז) או לסוג התהליך שהם מזרזים (לדוגמה, הידרולאז הוא אנזים שמזרז הידרוליזה). האנזימים חיוניים לתפקוד תקין של הגוף. כשל בייצור או בפעולת אנזים מסוים עשוי לגרום להפרעות בחילוף החומרים.
רופאים בתחום
ד"ר רון הופמן
ד"ר רון הופמן פנימית
פרופ' מתתיהו שקלאי
פרופ' מתתיהו שקלאי פנימית
ד"ר ריבה פיינמן
ד"ר ריבה פיינמן המטולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום אורטיקריה (סרפדת)

בניהולו של ד"ר רמית מעוז-סגל
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו