שמות מסחריים
- סינופד Sinufed
- טיפטיפות אפלפי Tiptipot Afalpi
- אפלפי Afalpi
- קלסינוס Kalsinus
- תרימה היסטפד Histafed
- היסטפד סירופ Histafed Syrup
- היסטפד להקלה סימפטומטית של גודש הרקמות כמו במקרי נזלת ומצבים אלרגיים Histafed
פסאודואפדרין (סינופד) הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות סינופד, אפלפי, טיפטיפות אפלפי. פסאודואפדרין שייך לקבוצת אלפא-אגוניסטים ודומה לאדרנלין, שמכווץ את כלי הדם. פסאודואפדרין הוא חומר המפחית גודש, פועל להיצרות כלי דם, הפחתת נפיחות וייצור ריר ובכך מקל על גודש.
יעיל לטיפול ב:
פסאודואפדרין (סינופד, אפלפי) משמש להפחתת גודש באף ובסינוסים במקרי נזלת ויראלית, כמו בהצטננות, או נזלת אלרגית כמו בקדחת השחת. בנוסף, פסאודואפדרין מסייע גם להפחית את הגודש בחצוצרת השמע (הצינור המחבר את האוזן התיכונה עם החלל שמאחורי האף) בדלקת אוזניים באוזן התיכונה.
פסאודואפדרין מהווה גם מרכיב בתכשירים רבים נוספים בצורת טבליות, כמוסות, סירופ, טיפות לבליעה, שיחד עם חומרים אחרים מיועדים להקלה על תסמיני הצטננות, אלרגיה ושפעת.
הנחיות חשובות:
אם לא חל שיפור במצבך בתוך שבעה ימי טיפול בתכשיר עם פסאודואפדרין (סינופד, נוסידקס, אפלפי), עליך לפנות לרופא.
כמו כן, תרופות המכילות פסאודואפדרין אינן מיועדות לפעוטות מתחת לגיל שנה ומצריכות מרשם רופא עבור ילדים בגילאים 1-6 שנים.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בתרופות המכילות פסאודואפדרין (סינופד, נוסידקס, אפלפי) במקרים הבאים:
- רגישות לחומר הפעיל עצמו או למרכיבים האחרים של התרופה.
- אם אתם סובלים ממחלות הבאות: לחץ דם גבוה, מחלת לב איסכמית, מחלת כלי דם חסימתית, סוכרת, פעילות יתר של בלוטת התריס, מחלת כליות חמורה, גלאוקומה, הגדלה של בלוטת הערמונית או גידול נדיר בבלוטת האדרנל מסוג פאוכרומוציטומה.
- אם הטיפול עבור תינוק מתחת לגיל שנה.
- אם את בהריון או מניקה.
- אם אתם מקבלים טיפול מקביל בתרופות נוספות להקלת הגודש בדרכי נשימה עליונות, לרבות טיפות או תרסיסים לאף בתרופות מקבוצת מעכבי MAO לדיכאון. יש להמתין 14 יום מהפסקתן עד שיהיה אפשר להשתמש בתכשירים המכילים פסאודואפדרין בבליעה.
צילום: Shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו לאף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר ואלרגיה ואימונולוגיה
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: איך אפשר לעזור לצוואר תפוס מאוד, והאם ייתכן שישנם כאבי ראש מרובים עקב כך ?
שאלה: אני סובלת כבר כשנתיים מתופעה של עייפות כרונית, כאבי ראש, ולפני שלושה חודשים גם התחילה לי נשירת שיער מאוד חזקה. אני ישנה טוב בלילה למיטב ידיעתי, אבל אני עדיין מרגישה עייפה. עשיתי בדיקות כלליות וגם ברזל, אך אין שום דבר חריג. גם בדקתי את הנושא של לחץ דם נמוך, אבל גם זאת לא נראית הבעיה. אין לי מושג למי לפנות בלי שיעשו לי שוב את אותן הבדיקות ולא יגלו כלום. אני מרגישה מאוד לא טוב וזה משפיע על כך שאין לי חשק לצאת, לבלות, ולעשות דברים אחרים מלבד מה שאני חייבת.
שאלה: אני בת 50. לפני שלושה חודשים הצטננתי. כאב גרון, שיעולים קשים, דלקת במיתרי הקול, כאבי שרירים ופרקים בידיים בלבד. אחרי חודש, כשראיתי שהמחלה לא מתקדמת באופן הרגיל, פניתי לרופא שערך בדיקות יסודיות ואני מפרטת כאן מה שיצא בחלק שבו ביקש לדעת על מחלת הנשיקה: CMVIgG > 35 CMVIgM negative EBV.VCA IgG positive EBV.EBNA positive EBV.VCA IgM negative היום, שלושה חודשים אחרי תחילת המחלה, אני עייפה ותשושה, ויש לי המשך תחושה של שפעת, מה שמאוד מחליש אותי. נא ענו לי האם זו מחלת הנשיקה, ואם לא מה זה נראה. תפקודי הכבד יצאו בסדר ובלוטת התריס בסדר וכל שאר הבדיקות בסדר.
שאלה: תינוקת בת ארבעה חודשים חלתה בעבר במנינגיטיס. האם קיימת אפשרות שזוהי מחלה תורשתית
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
תבחיני עור
-
בדיקות דם
-
צילום פנים
תרופות קשורות
-
דידאנוזין
-
אצטיל ציסטאין (ראולין)
-
אוקסימטזולין
-
צפלקסין (צפורל, צפוויט)
-
קאנאקינומאב (אילאריס)