שמות מסחריים
- קיורטן Curatane
איזוטרטינואין הוא חומר פעיל שנמצא בתרופות רואקוטן, ששיווקה הופסק בארץ מסיבות מסחריות, וקיורטן. איזוטרטינואין דומה מבחינה כימית לוויטמין A ומשמש לטיפול בפצעי בגרות (אקנה) קשים, שלא הגיבו לטיפולים אחרים.
איזוטרטינואין ( קיורטן) מפחית ייצור שמנים טבעיים בעור (חלב) וקרטין, חלבון הנוצר בשכבות החיצוניות של העור.
בשבועות הראשונים של הטיפול באקנה (פצעי בגרות) העור עלול להיות יבש, קשקשי ומגרד. מצב זה משתפר עם המשך הטיפול. ברוב מקרים של פצעי בגרות יחול שיפור כבר לאחר סדרת טיפול אחת, שנמשכת בין 4 ל-6 חודשים. אם דרוש טיפול נוסף באיזוטרטינואין ( קיורטן), מומלץ להמתין שמונה שבועות לפחות.
חשוב לשים לב:
איזוטרטינואין ( קיורטן) עלול לגרום למומים מולדים קשים. לכן, נערות ונשים המשתמשות בתרופה זו חייבות להימנע מהריון במשך הטיפול וחודש לאחר סיומו.
איזוטרטינואין ( קיורטן) גורם לרגישות לשמש, לכן חובה למרוח קרם הגנה (לפחות SPF15) או ללבוש בגדים ארוכים וכובע לפני כל חשיפה לשמש, אפילו הקצרה ביותר.
חשוב מאוד לעדכן את הקרובים בנטילת תרופה זו. ייתכן שהם יבחינו בשינויים במצב הרוח ובהתנהגות, ויעזרו בזיהוי מהיר של בעיה, וצורך בדווח לרופא.
בשימוש בקפסולות, אין לתרום דם במהלך הטיפול וחודש לאחר הפסקתו.
בנוסף לעלון, לתכשיר קיורטן קיימת חוברת מידע למטופל, המכילה מידע בטיחותי חשוב. יש לעיין גם בה לפני תחילת השימוש בתכשיר, ולשמור אותה לעיון נוסף במידת הצורך.
אין להשתמש באיזוטרטינואין (קיורטן) במקרים הבאים:
רגישות לחומר הפעיל עצמו או למרכיבים האחרים של התרופה.
הריון או תכנון הריון.
הנקה.
מחלת כבד.
רמות גבוהות מאוד של שומנים בדם (כולסטרול או טריגליצרידים) או של ויטמין A.
נטילת תרופות אנטיביוטיות מקבוצת הטטראציקלינים.
איזוטרטינואין ( קיורטן) לא נועד לטיפול בילדים מתחת לגיל 12 או בילדים מעל גיל 12 לפני הבגרות המינית.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו לילדים ועור ומין
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: איזה טיפול הוא היעיל או אילו טיפולים היעילים ביותר לטרשת נפוצה נכון להיום?
שאלה: אני סובלת מהרפס מסוג 1, ולבן זוגי מעולם לא היה הרפס. כיום, אחרי שקיימנו יחסי מין, גם אוראליים, הופיע אצלי הרפס. מה הסיכוי שהוא נדבק באחד מסוגי ההרפס?
שאלה: בתי בת ה- 9 סובלת מזה כמה שנים מעייפות, כאבי שרירים, כאבי ראש, חוסר ריכוז והשמנה. בבדיקות הדם האחרונות תוצאת בדיקת TSH היתה 19.37 ובדיקת T4 היתה 10.80. ברצוני לדעת אם תוצאת בדיקה זו מסבירה את הופעת הסימפטומים, ואם כן- מה הטיפול בבעיה זו אצל ילדים.
שאלה: אני סובלת מעודף משקל לא גדול, ומעוניינת לקחת את התרופה רדוקטיל. כמו כן, אני סובלת מדיכאון ומטופלת בציפראמיל. הבנתי שזה בעייתי לקחת את שתי התרופות יחד. שאלתי - האם רדוקטיל תטפל גם בתופעות הדיכאון?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
תפקודי כבד
תרופות קשורות
-
דימטינדן
-
מטרונידאזול
-
פלוקונאזול
-
אריתרומיצין
-
מתוטרקסאט (מטוטרקסט)