שמות מסחריים
- לוסק Losec
- אומפרדקס Omepradex
- אומפריקס Omeprix
- אומפרדקס Z Omepradex Z
- אומפרה Omepra
אומפרזול הוא חומר פעיל שנמצא בתרופות אומפרדקס, לוסק, אומפריקס ואומפרה, שתפקידן להפחית את הפרשת החומצה בקיבה. אומפרזול (אומפרדקס, לוסק) שייך לקבוצת מעכבי משאבת המימן (PPI) בדופן הקיבה.
התרופה מנופקת ללא מרשם רופא במינונים הנמוכים (עד 20 מ"ג של אומפרזול), ואילו במינונים הגבוהים יותר, מנופקת בהתאם למרשם רופא.
יעיל לטיפול ב:
אומפרזול (אומפרדקס, לוסק) מיועד לטיפול ולמניעה במקרים קשים של צרבת, כיבים בקיבה או בתריסריון. התרופה משמשת גם כשיש דלקת הוושט עקב החזר קיבתי-ושטי (רפלוקס) ובתסמונת זולינגר אליסון (Zollinger Ellison Syndrome) .
בנוסף, אומפרזול (אומפרדקס, לוסק) ניתן בשילוב עם אנטיביוטיקה לטיפול בחיידק הליקובקטר פילורי (Helicobacter pylori) , שגורם לדלקת ואף לכיבים בקיבה ותריסריון.
אומפרזול (אומפרדקס, לוסק) משמש גם למניעה של כיבים ברירית הקיבה או התריסריון עקב טיפול בתרופות נוגדות דלקת לא סטרואידליות (NSAID's) אצל אנשים עם רגישות מוגברת של מערכת העיכול או אם כאלו שסובלים מחזרת המחלה.
מתי אסור להשתמש בתרופה?
אין להשתמש באומפרזול (אומפרדקס, לוסק והתרופות הנוספות) במקרים הבאים:
- רגישות לחומר הפעיל עצמו, למרכיבים האחרים של התרופה או לתרופות אחרות מקבוצת מעכבי משאבות מימן PPI.
- טיפול בנלפינביר (נגד וירוס HIV).
- אם יש לך בעיות בליעה, הקאות או צואה שמכילות דם או צבע הצואה השתנה לשחור (שלא עקב שימוש בתוספי ברזל).
תמונה: Shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו לגסטרואנטרולוגיה
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני בת 26. לפני כחצי שנה, לאחר ביופסיה, התגלה שיש לי מיקוזיס פונגואידאס. כעת אני עוברת טיפולי פוטותרפיה ונמצת לקראת סיומו. בבדיקת דם התגלה שיש לי רמה נמוכה של ויטמין D נמוך, ועכשיו אני לוקחת טיפות. לפני כשנה רמת הכולסטרול שלי היתה מעט גבוהה. כעת ר
שאלה: אני בת 41. לאחרונה עברתי בדיקות דם ואיני יודעת איך לפענח אותן. להלן הממצאים: המוגלובין 11.9 פריטין 2.94 B12 203 IRON 59 אני מרגישה בדרך כלל טוב, אבל לאחרונה אני מאוד עייפה במשך היום. האם הבדיקות מעידות על משהו לא תקין?
שאלה: איזה פרי הוא פסיפלורה, האם הוא לאכילה או רק לייצור תרופות?
שאלה: אני בת 60. לפני שנתיים וחצי אבחנו אצלי ריפלוקס, ומאז אני מטופלת בתרופה לוסק פעמיים ביום. כששאלתי באותו זמן את הרופאה שלי אם לא כדאי לבדוק לגבי הליקובקטר, היא השיבה שאין צורך. לפני שבוע אובחן אצלי הליקובקטר ואני מקבלת את הטיפול המשולב של אנטיביוטיקה עם לוסק. האם יש סיכוי להחלמה? האם יש קשר בין פצעים בפה ובצידי הפה לבין הליקובקטר? האם עבר יותר מדי זמן מאז שחליתי? האם יתכן שההליקובקטר גרם לריפלוקס? לאילו תופעות צריך לצפות כשלוקחים כמות כזאת של אנטיביוטיקה?