שאלה: אני בת 16. הרופא המליץ לי לקחת גלולות למניעת הריון מסוג דיאנה 35, אבל הבעיה היא שאני צריכה להתחיל בטיפול רק כאשר אקבל את המחזור החודשי, שבדרך כלל מאחר אצלי. שמעתי מהרבה אנשים שהגלולות לא כל כך עוזרות כמו רואקוטן, ואני שוקלת לקחת רואקוטן מפני שאני כבר לא יכולה יותר לסבול את הפצעים.
שאלה: אני בת 79 וסובלת מבעיות בברכיים, הן נפוחות ועקומות. הרופא אמר כי לא ניתן לנתח. רציתי לשאול אם ניתן לקחת אחד מתוספי התזונה מגה גלופלקס או ויטה פלקס עם התרופות שאותן אני לוקחת באופן קבוע, ואם תוסף התזונה הוכח כיעיל וישפר את המצב. התרופות אותן אני לוקחת: מיקרופירין 100 מ"ג פעם אחת ביום, סימבאסטאטין 40 מ"ג פעם אחת ביום, קרדילוק 2.5 מ"ג פעם אחת ביום, לנסו 15 מ"ג פעמים ביום, אסריל קפטופריל 12.5 מ"ג 3 פעמים ביום.
שאלה: נתגלה אצלי חשד ל- Dermatomyositis. נשלחתי לביופסיה, כולל שרירים. מה מהות המחלה? האם הביופסיה מאשרת או שוללת את החשדות? ומה אפשר לעשות כדי לעצור את המחלה מלבד נטילת סטרואידים?
שאלה: אני בן 35. יש לי היצרות בשופכה הפנו-בולברית. הבנתי שאפשר לטפל בזה על ידי הרחבות או על ידי ניתוח בהרדמה מלאה, ושאז חותכים את המקום המוצר. האם נכון שלשני הפתרונות האלה יש אותם סיכויי הצלחה? לפי הבנתי, אם חותכים את המקום המוצר בעזרת סכין, מעצם הפעולה המקום מצטלק וגורם להיצרות נוספת לאחר מכן. מה הפתרון הכי יעיל שיש היום לרפואה לבעיה זו? מובן מאליו שנחוצה בדיקת אורולוג לקביעת סיבת ההיצרות בשופכה וחומרתה, ולפי ממצאים אלה להמליץ על הטיפול. בהיצרויות שפירות ניתן לבצע בשלב ראשון הרחבה עם בלון והשארת צנתר, סטנט, לתקופה של כמה שבועות על מנת למנוע היצרות חוזרת. אם טיפול זה לא מצליח, ניתן לבצע ניתוח להרחבת המעבר בצינור השתן, וגם אחריו מקובל להשאיר צנתר. ניתוחים נרחבים לשחזור השופכה מבוצעים בכמה מרכזים רפואיים בעולם לפי אינדיקציות ברורות. ד"ר נחום ורבין