עמוד הבית > פורומים > הפרעות קשב וריכוז, ADHD

פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

ד"ר גלעד חבצלת

ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מטפל בהפרעות קשב
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל עוד...

דר' אולגה קובלצ׳וק

דר' אולגה קובלצ׳וק מומחית בפסיכיאטריה ילדים ונוער
ד"ר אולגה קובלצ'וק מטפלת במרפאה פרטית בחיפה, במגוון הפרעות נפש בילדים, מתבגרים ומבוגרים. מטפלת בהפרעות התנהגות, הפרעות חרדה, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות מצב רוח, מתן חוות דעת פסיכיאטרית, חוות דעת עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
ריטלין ג'יימס 27/05/2019 11:55
  • שלום, אני בן 45. 1.88 מ' משקל 94-95 ק"ג. נוטל ריטלין רגיל, 30 מ"ג בבת אחת (שלושה כדורים). האם אני יכול ליטול 40 או 50 מ"ג בבת אחת נוכח הנתונים שלי (גיל, גובה, משקל), או אף יותר? תודה.

  • + הוסף תגובה
מינון ריטלין דר' אולגה קובלצ׳וק 30/05/2019 20:51
  • שלום המינון נקבע על ידי רופא המטפל ורק הוא יכול לקבוע את המינון המתאים עבורך. רופא המטפל יכול לתת מינון 40 או 50 במשקל שלך, ובאישור מיוחד אף גבוה מזה. אסור לעלות מינון של ריטלין ללא אישור של רופא המטפל וללא מעקב שלו, זה כרוך בסיכונים בריאותיים

  • + הוסף תגובה
אטנט ותופעת לואי של יובש נירה 27/05/2019 10:27
  • שלום, בתי בת ה-8.5 לוקחת אטנט 15 כבר כשנה, בשבועות האחרונים מרגע שהיא לוקחת מתחיל יובש אדום בצידי השפתיים ( בחיבור לכיוון הלחי).ביום שאיננה לוקחת זה מיד עובר. האם זוהי תופעה מוכרת ? האם יש צורך להחליף כדור?

  • + הוסף תגובה
יובש בפה תחת טיפול באטנט דר' אולגה קובלצ׳וק 30/05/2019 20:45
  • שלום יובש בפה זאת תופעה מוכרת עם אטנט. חשוב להקפיד על שתיה מספקת. מכיוון שלפי תיאור שלך יש גם אודם, כדאי לפנות עם זה לרופא כדי לשלול תגובה אלרגית.

  • + הוסף תגובה
מעבר לויואנס קשובה 25/05/2019 12:27
  • שלום, בת 34,שוקלת 52 ק"ג. אובחנתי ב-ADD רק לאחרונה. לאחר ניסיון די טוב של כשלושה חודשים עם אטנט, הרופא שלי הציע שאנסה ויואנס. הסיבות הן שאני מעכלת את האטנט יחסית מהר ולכן התרופה משפיעה עלי עד 4 שעות גג, לפעמים גם פחות, תלוי במינון. ליום יום לקחתי 12.5 מ"ג ולמטלות שדורשות ריכוז גבוה יותר לקחתי 15 מ"ג. כמעט ולא היו לי שום תופעות לוואי, במיוחד לא ב12.5 מ"ג, מלבד אובדן תאבון וקושי בהרדמות. מלבד זאת - הכדור עשה לי הרבה מאוד טוב. לאחר התייעצות עם רופאת שינה היא הנחתה אותי לא לקחת אטנט מעבר לשעות הבוקר, כך שההשפעה הקצרה שלה עלי ביחד עם ההנחיה הזאת הופכת את האטנט לטיפול לא אפקטיבי עבורי. בכל מקרה נטלתי אותה לרוב בשעות הבוקר המאוחר או צהריים, כי כך הסתדר לי יחד עם יקיצה מאוחרת, עקב בעיות שינה. הרופא המטפל אגב טוען שאין קשר בין האטנט להפרעות השינה,ואני נוטה להסכים איתו. אשמח לדעה נוספת לגבי זה... בכל מקרה - היום התחלתי לקחת ויואנס 30 מ"ג לראשונה. חלפה אולי שעה מתחילת ההשפעה ואני כבר מרגישה מאוד רע. מעט בחילה, סחרחורת, חולשה ותחושת נוקשות מוזרה בשרירים (כאילו קשה לי לזוז ולשלוט בגוף), תחושת עוררות עדינה מאוד וכמעט ולא מורגשת לצד תחושת עייפות במקביל וקשב רע יותר מהרגיל. אני יודעת שקשה לדעת משעה בלבד, אבל על מה לדעתכם זה יכול להעיד? זה מזכיר לי מעט את התחושה שהיתה לי עם אטנט 10 מ"ג, שהיה לי מעט נמוך. האם זה בהכרח מעיד על מינון נמוך מדי? או שאולי התרופה פשוט לא מתאימה לי? קצת מלחיץ אותי להתנסות במינונים עם תרופה שטווח ההשפעה שלה ארוך כ"כ... או שזה נורמלי לתקופת הסתגלות? וכמה זמן צריך לקחת את הויואנס כדי לדעת אם היא מתאימה או אחרי כמה זמן אפשר לשנות מינון? עם האטנט לא הרגשתי ככה כאשר העליתי את המינונים בהדרגה. התופעות לוואי של האטנט היו רק כאשר "קפצתי" במינון ואז ההשפעה היתה חריפה מדי, או כשהמינון היה נמוך... אשמח לתשובה. תודה!

  • + הוסף תגובה
מעבר לטיואנס דר' אולגה קובלצ׳וק 30/05/2019 20:41
  • אני מציעה לך לפנות לרופא המטפל. לא אוכל לתת לך המלצה ללא בדיקה רפואית. אם התחושות שתיארת ממשיכות עם ויואנס, תבקשי מרופא שלך לשקול מעבר לאטנט XR במקום ויואנס

  • + הוסף תגובה
עצבות ואטנט אופק 23/05/2019 16:18
  • היי, אני בן 23 ולומד בדיוק לפסיכומטרי. בגלל הלימודים אני לוקח כל יום אטנט, בין כדור לחצי כדור. בכל פעם שההשפעה מגיעה ל2~ שעות האחרונות שלה אני מתחיל לחוש עצבות, האם יש דרך לפתור את זה? אני נמצא בתקופה עם מספר אירועים מעט קשים ובדר"כ הם הסיבות לעצבות אבל ללא האטנט אני אפילו לא מתעסק בזה. אשמח להמלצה. שכחתי רק לציין שניסיתי גם ריטלין וקונצרטה במינונים נמוכים והאטנט השפיע הכי פחות מבחינת התופעות לוואי

  • + הוסף תגובה
עצבנות ואטנט דר' אולגה קובלצ׳וק 30/05/2019 20:38
  • שלום לא אוכל לתת פיתרון ללא בדיקה רפואית. מציעה לפנות לבדיקה של רופא, עדיף רופא פסיכיאטר כדי לקבל המלצה

  • + הוסף תגובה
אטנט -חולשה, חולשה בכפות רגליים יונתן 21/05/2019 14:38
  • שלום בן 36 בריא בדרך כלל מ2015 יש לי בעיית עייפות כרונית שלא מצאו לה את הסיבה ( כנראה שינה לא טובה) בכל אופן שאלתי היא לגבי אטנט- אני משתמש בו פעם ב-חודש ביום שבת בלילה ( ביצוע משימות) ותמיד אחר כך יש לי חולשה בכפות רגליים, ירכיים, בגוף-יותר מהרגיל יש קשר בין אטנט לבין חולשה לאחר שההשפעה פגה? אני לוקח על בטן ריקה ולא אוכל למשך 8 שעות 20 מ"ג

  • + הוסף תגובה
חולשה לאחר שימוש באטנט דר' אולגה קובלצ׳וק 21/05/2019 21:16
  • קודם כל מומלץ לא ליטול אטנט על בטן ריקה. אין לי אפשרות ללא מידע מקיף ובדיקה רפואית מעמיקה לקבוע האם החולשה קשורה לאטנט. אתה מתאר מצב של לילה ללא שינה ובצום שהוא לעצמו יכול להסביר את החולשה.

  • + הוסף תגובה
שינוי תרופה משה 16/05/2019 21:24
  • שלום רב , אני הן 32 אובחנתי לא מימזמן בadhd במשך זמן מה התמהמתי משימוש בטיפול תרופתי על אף שאני מרגיש שחיי נעצרים. לקחתי פעם פעמיים רטלין והוא מנע ממני לישון מינון של 30 מיליגרם la בהתייעצות עם נוירולוג הוא ייעץ לי לקחת אטנט 20 מיליגרם xr . אני חושש לקחת את התרופה מכיוון ששמעתי שהיא עלולה לגרום לתופעות לוואי אחרות חמורות יותר . שמעתי על דפיקות לב וסיכון גבוהה יותר לתופעות לוואי אחרות . האם זה נכון? האם רטלין נחשב תרופה יותר ביטחותית מאטנט? אשמח להרגע בנושא. חיי נעצרים ואני חושש מהתרופות הללו .

  • + הוסף תגובה
אטנט לעומת ריטלין דר' אולגה קובלצ׳וק 21/05/2019 21:12
  • תופעות לוואי זה עניין אינדיבידואלי, כלומר שונות מטופל למטופל. אטנט מכיל חומר שונה מזה של ריטלין. יש מי שמגיב בתופעות לוואי קשות יותר לריטלין ויש אלא שמסתדרים טוב יותר עם טיפול באטנט. זה תלוי בהרבה מרכיבים ודורש מעקב רופא. לא אוכל לתת לך המלצות דרך הפורום בלי בדיקה פסיכיאטרית

  • + הוסף תגובה
גאבה רינת 18/05/2019 20:59
  • תוך כמה זמן מתחיל להשפיע התרופה גאבה נותנת לילד שלי כבר ארבעה ימים ולא רואה שינוי או רגיעה

  • + הוסף תגובה
גאבא דר' אולגה קובלצ׳וק 21/05/2019 21:08
ויואנס וחרדה ארז 21/05/2019 01:24
  • שלום וברכה! אני סובל שנים רבות מתשישות כרונית, בשלב מסוים הומלץ לנסות אטנט לסיוע בריכוז, השינוי היה מדהים הריכוז והאנרגיה חזרו, אלא שאז החל הידרדרות, חמורה בתסמינים האחרים: כאבי שרירים, חרדה, ואחרי כמה שבועות שוב חולשה חזקה, אציין שאני לוקח גם ציפרלקס 40 מ"ג האם יש פיתרון לצאת מהמעגל האכזר?

  • + הוסף תגובה
ויואנס וחרדה דר' אולגה קובלצ׳וק 21/05/2019 21:06
  • שלום אין לי דרך לאבחן את הבעיה ולתת לך המלצות ללא בדיקה פסיכיאטרית מעמיקה. אני ממליצה לך לפנות לרופא פסיכיאטר עם הבעיה שלך.

  • + הוסף תגובה
גניבת תיק+אטנט: מה עושים? לילי 20/05/2019 02:55
  • שלום, בסוף השבוע נגנב לי התיק ואיתו חפיסת אטנט. המרשם מתחדש לי רק בעוד שבועיים, האם יש דרך לאישור מיוחד מהרופא להנפקה לפני המועד? או לבקש מרופא משפחה מרשם פרטי? חסרת אונים לגמרי. תודה.

  • + הוסף תגובה
חידוש מרשם דר' אולגה קובלצ׳וק 21/05/2019 08:00
  • שלום אני לא יודעת אם ניתן להוציא אישור מיוחד. ממליצה לפנות לרופא המשפחה שלך עם השאלה. לגבי מרשם פרטי, אפשר לקבל אותו מרופא פרטי. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
אטנט/ויואנס וכניסה להריון מאיה 23/04/2019 16:00
  • אשמח לדעת כמה זמן לפני כניסה להריון צריך להפסיק לקחת אטנט או ויואנס. תודה!

  • + הוסף תגובה
שימוש באטנט/ויואנס בהריון דר' אולגה קובלצ׳וק 23/04/2019 16:14
  • אטנט וויואנס שייכות לקטגורית C של מנהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA). לקטגורית C משתייכות תרופות שלגביהן מחקרים בחיות הדגימו סיכון לעובר ואין מחקרים מבוקרים בנשים הרות, או שאין מחקרים בנשים הרות כלל. כלומר אין מספיק מידע לגבי הנזקים לעובר בבני אדם. לכן, ככל הידוע לי, אין גם מידע מחקרי מספיק לגבי כמה זמן לפני הלידה יש להפסיק את השימוש בתרופות.

  • + הוסף תגובה
אטנט והריון אלדי 15/05/2019 20:21
  • אבל אני רואה שזמן מחצית החיים של החומרים הפעילים הינו בגדר שע'. אז סביר להניח שמספיק לקחת מרווח של יום- יומיים לפני כניסה להריון, לא?

  • + הוסף תגובה
אטנט והריון דר' אולגה קובלצ׳וק 15/05/2019 21:28
  • כן ובכל מקרה אני ממליצה לך לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו בקשר להמשך או הפסקה של הטיפול במהלך ההריון. חשוב לשקול ביחד איתו מה ההשלחות האפשריות של הפסקת הטיפול לגביך ועד כמה המשך הטיפול הכרחי לתפקודך היום יומי. במקרים מסויימים, כמו נרקולפסיה קשה לדוגמה, ההחלטה יכולה להיות שונה ממקרה של ADHD קל שניתן להתגבר על התסמינים שלו גם באמצעים לא תרופתיים

  • + הוסף תגובה
השפעות רגשיות מאטנט ודומיו אמיליה 13/05/2019 18:41
  • רוצה להבין אחת ולתמיד, למה אטנט... וגם שאר החברים גורמים לעיתים לבכי ולעצבנות? ולמה זה לא קורה בכל פעם? ממה זה מושפע? זה קשור לתזונה? קשור לשילוב עם תרופות כמו ציפרלקס במקרה? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
בכי ועצבנות, שילוב עם ציפרלקס דר' אולגה קובלצ׳וק 15/05/2019 18:19
  • בכי ועצבנות עלולות להופיע לפעמים בסיום ההשפעה של ריטלין קצר טווח ואטנט, כחלק מתופעה שנראת rebound. כאשר התופעה ישנה, מומלץ לפנות לרופא המטפל כדי לשקול החלפה לתכשיר ארוך טווח שעשוי לפתור את הבעיה. אם התופעה מופיעה בעקבות שילוב עם ציפרלקס, יש לפנות לבדיקה של רופא פסיכיאטר המטפל.

  • + הוסף תגובה
אטנט ben 14/05/2019 03:43
  • שלום. כיצד משווים את עוצמת אטנט מול רטלין רגיל? 20 מג אטנט הוא שווה ערך לכמה רטלין רגיל? תודה.

  • + הוסף תגובה
אטנט מול ריטלין דר' אולגה קובלצ׳וק 15/05/2019 18:13
  • בעיקרון מדובר בחומר שונה, מולקולה שונה, לכן לא ניתן לעשות השוואה מדוייקת. ובכל זאת, נהוג להכפיל. כלומר המעבר מאטנט קצר טווח 20 מ״ג יהיה לריטלין 40 מ״ג קצר טווח.

  • + הוסף תגובה
קונצרטה ליאור 12/05/2019 13:25
  • שלום, בני בן 11 לוקחת קונצרטה כמה שבועות. ביומיים אחרונים שמתי לב שיש לו מדי פעם עיוותים מוזרים בפנים. האם מדובר בטיקים ? והאם זה קשור לקונצרטה ? מה לעשות ?

  • + הוסף תגובה
טיקים דר' אולגה קובלצ׳וק 13/05/2019 12:56
  • שלום לא אוכל לקבוע האם מדובר בטיקים בלי בדיקה. על פי ספרות ומחקרים עדכניים אין קשר בין שימוש בתרופות ממשפחת הסטימולנטים , כמו ריטלין, להתפתחות של טיקים. לטיקים התפתחות נפרדת מADHD והם מופיעים לרוב מאוחר יותר מהופעה של תסמיני הפרעת קשב וריכוז. טיקים לעצמם לא מהווים סיבה להפסיק טיפול תרופתי בהפרעת קשב וריכוז. להפרעת קשב וריכוז לא מטופלת השלחות שליליות שהן משמעותיות יותר מאשר קיום של טיקים. במקרים מסויימים תרופות ממשפחת הסטימולנטים מגבירות את עוצמת הטיקים. במידה והטיקים לא מפריעים נהוג להמשיך בטיפול. במידה וטיקים חמורים ומפריעים מאוד לילד, מומלץ לפנות לרופא המטפל כדי לשקול החלפה של התרופה להפרעת קשב וריכוז.

  • + הוסף תגובה
אלרגיה לריטלין עטרה 11/05/2019 16:38
  • בת 13 החלה ליטול ריטלין LA 30 וההשפעה הייתה מצוינת.לאחר יומיים החלה פריחה בגוף, אודם בפרקים של קצות אצבעות הידיים, גרד ותחושת שריפה. מיד הופסק הריטלין. ביומיים הבאים חלק מהכתמים עברו אבל כתם גדול חדש התפשט. בינתיים היא 4 ימים ללא ריטלין. האם זו בהכרח אלרגיה לריטלין? האם כדאי לנסות שוב או שכדאי לחשוב על תרופות מסוג זה אך ממשפחה אחרת. תודה.

  • + הוסף תגובה
אלרגיה לריטלין דר' אולגה קובלצ׳וק 12/05/2019 00:28
  • יתכן שמדובר באלרגיה לריטלין. לא ברור לגבי כתם החדש. מכיוון שישנו חשש לאלרגיה, לא מומלץ לחדש טיפול בריטליון אלא לפנות לבדיקה של רופא

  • + הוסף תגובה
אטנט וציפרלקס דוד קלין זוהר 17/01/2018 22:33
  • במידה ואני נוטל ציפרלקס האם אני יכול לנטול גם אטנט במקביל.. כי כרגע אני נוטל ציפרלקס וריטלין אך הריטלין לא נותן לי לישון בלילה.

  • + הוסף תגובה
אטנט וציפרלקס ד"ר בועז רפפורט 19/01/2018 10:30
  • שלום, הריטלין והאטנט שייכות לאותה משפחת תרופות (סטימולנטיות) לכן, מבחינת אינידקציה טיפולית, כל מה שניתן להגיד על האחת ניתן להגיד על השנייה. בברכה,

  • + הוסף תגובה
התשובה אלעד 12/07/2018 12:16
  • התשובה הכי לא מובנת שקראתי בחיי מה הוא שאל ואיך ענית...

  • + הוסף תגובה
אלעד נינה 12/07/2018 15:12
  • הבנאדם הראשון ציין שכשהוא לקח את 2 התרופות אז הוא לא הצליח לישון. ושאל האם החלפת ריטלין באטנט תעזור. אז ענו לו שריטלין ואטנט זה מאותה משפחת התרופות וזאת אומרת שגם עם הריטלין וגם עם האטנט הוא יקבל את אותה הבעיה כי 2 התרופות עובדות אותו הדבר מבחינת הפרעות בשינה. תשובה מובנת מאוד,הבעיה היא אצלך לקות בהבנת הנקרא.

  • + הוסף תגובה
לך יש בעיה בהבנת הנקרא ספיר 11/05/2019 22:46
ריטלין ג'יימס 06/05/2019 18:00
  • שלום רב, נטלתי ריטלין רגיל למשך תקופה (30 או 40 מ"ג בכל פעם). כרגע, שוקל לחזור לריטלין הרגיל אחרי שהקונצרטה (72 מ"ג) עושה לי הרגשה ממש רעה למשך רוב היום. כמובן שאתייעץ ברופא. השאלה שלי, האם אפשר לקחת במכה אחת 40 או 50 מ"ג ריטלין (כלומר, 5 כדורים בפעם אחת). האם זה נהוג? אני בן 45, גובה 1.88 מ', משקל באזור 94 ק"ג. תודה.

  • + הוסף תגובה
שאלת המשך ג'יימס 08/05/2019 08:52
  • שווה, אגב, לנסות לרדת לקונצרטה 54 מ"ג? גם מבחינת תופעות לוואי וגם מבחינת השפעה. או שאם ה-72 לא היה ממש מושלם מבחינת ההשפעה, אז אין טעם לנסות לרדת.

  • + הוסף תגובה
מינון קונצרטה דר' אולגה קובלצ׳וק 09/05/2019 17:03
  • משאלתך לא ברור למה טיפול בריטלין הוחלף בקונצרטה ומה היתה השפעה של הריטלין. על פי מינון של הריטלין שטופלת קודם, מינון הנוכחי של קונצרטה אמור להיות טוב. אם ישנן תופעות לוואי בלתי נסבלות, ממליצה לפנות לרופא המטפל כדי לבחון טיפול בתכשיר אחר, לדוגמה RITALIN LA

  • + הוסף תגובה
מינון ריטלין דר' אולגה קובלצ׳וק 09/05/2019 17:00
  • שלום לא אוכל לתת לך המלצות לגבי המינון בלי שבדקתי ואבחנתי אותך.

  • + הוסף תגובה
קונצרטה ג'יימס 11/05/2019 11:15
  • תודה על תשובתך. אני נוטל כיום קונצרטה 72 מ"ג. גובה 188, משקל באזור 94. תופעות הלוואי לא הכי טובות. שווה לרדת ל-54 מ"ג, או שזה לא ישפיע?

  • + הוסף תגובה
תופעות לוואי? מזל 09/05/2019 21:24
  • היי, אחרי לקיחת פוקליןXR בארבע שעות אני מרגישה עיפות וצורך לישון למרות שלא מצליחה לישון. העיפות היא מה שמפריע לי (עיפות בשרירים שחולפת אחרי שהשפעת התרופה חולפת). למה זה? הרי התרופה אמורה לעבוד ל8-12 שעות?

  • + הוסף תגובה
ויואנס 50 או 70? ניר 06/05/2019 18:21
  • היי, רציתי לשאול שאלה - אני בן 38, 1.70, משקל 67 וסובל מהפרעת קשב וריכוז עוד מילדות שמתבטאת המון בהיפראקטיביות ובאימפולסיביות בצורה משמעותית. ניסיון העבר שלי עם ריטלין לצערי הוא לא טוב, ניסיתי את כל סוגיו (למעט קונצרטה) והם גרמו לי תופעות לוואי קשות (כאב בטן, כאב ראש, וגם ל"ריבאונד". מה שדי גרם לי לוותר... לפני כמה זמן ניסיתי את הויואנס 70 מ"ג, שאמנם הרגיש לי כאילו אני מביט על עצמי מלמעלה, כאילו זה חזק מדי אך מעולם לא הרגשתי טוב יותר (למעט חוסר שינה ותיאבון, שאני מבין שזהו משהו שכיח.) כיום התחלתי טיפול בכדורים של ויואנס, אבל רק 50 מ"ג רק כי הייתה לי הרגשה שהכדור אולי חזק לי מדי, ואני יכול לומר שפרט לערנות מוגברת אני לא מרגיש שינוי משמעותי. אני אמנם יכול לשבת יותר רגוע מבדרך כלל אבל אני לא מרגיש הבדל משמעותי בריכוז ובמיוחד לא בקשב. השאלה שלי היא האם כדאי לעלות את המינון, והאם 50 זה מספיק לי? תודה

  • + הוסף תגובה
ויואנס דר' אולגה קובלצ׳וק 09/05/2019 16:57
  • שלום לא אוכל לתת לך המלצות בנוגע לטיפול בלי שבדקתי ואבחנתי אותך. אם ויואנס 70 מ״ג גרם לך להרגשה כאילו אתה מביט על עצמך מלמעלה, ממליצה לך לפנות לרופא שלך לפני שאתה מעלה את המינון. כי זה נשמע כמו תיאור של מצב דיסוציאטיבי/דהריאליזציה.

  • + הוסף תגובה
תוקף מרשם לשבת גלי 08/05/2019 12:09
  • אם תוקף המרשם הוא ליום שבת האם אפשר לקבל את הריטלין ביום שישי?

  • + הוסף תגובה
תוקף מרשם לריטלין דר' אולגה קובלצ׳וק 09/05/2019 16:50
  • שלום, אני בספק, אבל ממליצה להתקשר לבית המרקחת

  • + הוסף תגובה
התלבטות לחזור מויואנס 70 לקונצרטה רן 01/05/2019 14:51
  • לאחרונה פיתחתי עמידות לויואנס 1. האם הפסקה של כמה ימים יכול לעזור בהפחתת העמידות? 2. שמתי לב שאם אני ישן ב 18:00 עד 0:00 ולוקח את הויואנס פעם אחת ביממה ב 0:00 אז כן הוא משפיע עלי לטובה.. (כולם בבית ישנים ואנ רגוע ושליו) השאלה האם יש בעיה לקחת את זה בחלק מהשבוע בלילה ובכל מקרה פעם אחת ביממה. 3. הייתי אצל הנויורולוג הוא מתנגד בכל תוקף לויואנס 80 (לא שמע על דבר כזה) במידה ואני בוחר לנסות קונצרטה שב 2017 ניסיתי אותה ללא הצלחה בכלל מ 36 עד מינון 81.. (בעבר היה עד 72 מותר והוא אישר עוד טיפת חריגה) מה המינון המומלץ לי להתחיל בו? קיבלתי המלצה להתחיל ב 54 לי 10 ימים וזה מרגיש לי נמוך. והבעיה שצריך לחכות כל פעם 10 ימים עד שאוכל להוסיף ל 72, 81 ועד 90 אני בן 35, ללא מחלות רקע משקל 65 קג, גובה 1.64 בתודה מראש

  • + הוסף תגובה
האם יש נוירולוג שאישר לאחרים ויואנס 80? רן 01/05/2019 16:11
  • או שיש מישהו פה שאישרו לו ויואנס 80 מג? אם כן אשמח שתשאירו לי פרטים שלו אני מעפולה תודה

  • + הוסף תגובה
ויואנס דר' אולגה קובלצ׳וק 02/05/2019 02:27
  • שלום מינון מקסימלי המותר של ויואנס - 70 מ״ג ביום יש ליטול בבוקר פעם ביום, פועל ל10 עד 12 שעות אין לקחת בשעות הלילה. אם תיטול בלילה אתה תגרום לשיבוש של מעגל ושינה ועלול להביא להחמרה של קשב וריכוז ועוד למרות ש70 מ״ג ויואנס מקביל פחות או יותר ל108 מ״ג קונצרטה, טיטרציה הדרגתית תאפשר להגיע למינון מינימאלי היעיל ולהמנע מתופעות לוואי.

  • + הוסף תגובה
הויואנס 70 כבר לא משפיע, שאלה פוקלין xr רן 04/05/2019 14:54
  • לא מצליח ללמוד איתו בכלל, התחלתי לקחת שעה אחריו כפית נס קפה בכוס חד פעמי ואז ההשפעה ממש טובה הבעיה שמצריך תחזוקה כל שעתיים מה עם הפוקולין xr אם פיתחתי עמידות לויואנס 70 וקונצרטה 81 שלא לא השפיע עלי מה המינון המומלץ להתחיל בו ושאני אמור בערך להגיע אליו? אני בן 35 , 1.64, משקל 65 קג ללא מחלות רקע. ומה המחיר שלו בכללית מושלם?

  • + הוסף תגובה
ויואנס דר' אולגה קובלצ׳וק 05/05/2019 22:59
  • שלום הפורום לא מיועד למתן המלצות לגבי טיפול תרופתי ולא לגבי מינונים. מתן המלצות רפואיות דורש בדיקה ואבחון. בלי שבדקתי אותך, אין לי דרך לדעת האם אתה סובל מהפרעת קשב וריכוז, מה השפעה של התרופות עליך והאם פוקלין או כל תרופה אחרת ממה שאתה נוטל מתאימות עבורך. טיפול עצמי לא מומלץ בהחלט ואף עלול להיות מסוכן. ״חיזוק״ של תרופות סטימולנטיות עם קפה כפי שתיארת עלול להיות מסוכן מאוד. ממליצה להיות במעקב של רופא ולפעול לפי ההמלצות שלו לגבי טיפול תרופתי.

  • + הוסף תגובה
ושילוב הקפאין הוא עם ניטור של הל"ד והדופק רן 04/05/2019 15:44
  • אחרי שתיית הקפאין: ל"ד סיסטולי 110-120 דיאסטולי 80-90 דופק 85-96 בתודה מראש.

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

הצטרפו לאינדקס הרופאים!