עמוד הבית > פורומים > פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

פורום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

ד"ר אמיר רבהון

ד"ר אמיר רבהון מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות
ד"ר אמיר רבהון - מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות, עוסק בטיפולי פוריות והפריה חוץ גופית. ד"ר אמיר רבהון רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית במרכז הרפואי וולפסון; עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
הפרייה חוץ גופית ממעט נוזל זרע דודו 03/06/2019 15:26
  • אם ישנו מעט נוזל זרע אבל מה שבתוך הנוזל הוא בצורה תקינה, האם ניתן למהול את הכמות בחומר משמר ולהפיק מספר רב מאוד של נסיונות?

  • + הוסף תגובה
אם יש סיבה להשתמש בזרע בעתיד אפשר להקפיא בכמה מנות. האפשרות היותר פשוטה היא לתת זרע טרי כשצריך. ד"ר אמיר רבהון 03/06/2019 15:55
האם ניתן להקפיא למספר רב של מנות כאשר מוהלים? דודו 03/06/2019 15:59
  • האם ניתן להקפיא למספר רב של מנות כאשר מוהלים?

  • + הוסף תגובה
הפסקת תמיכה אורית 02/06/2019 21:06
  • הגיוני שהרופא אמר לי להפסיק תמיכה של אנדומטרין 15 יום אחרי החזרת עוברים ובטא חיובית? אם אני לוקחת בכל זאת זה יכול להזיק? תודה

  • + הוסף תגובה
לגבי טפול ספציפי ממליץ להתיעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך. יש בנושא גישות שונות ד"ר אמיר רבהון 03/06/2019 09:50
פוליציסטית לאחר לידה עדן 26/05/2019 12:04
  • דר שלום, אני פוליציסטית, לאחר שישה סבבים של ivf, נקלטתי ספונטני בזמן שאיבה לשימור ביציות. איני מניקה. האם יתכן מצב שבו השחלה מתאזנת לאחר לידה? האם יכול להיווצר ביוץ? האם ניתן להיקלט טבעי? מציינת שהיו 3-4 ימים בהם ביום ה15 לווסת, בהם הופיעו הפרשות צמיגיות שקופות.

  • + הוסף תגובה
פוליציסטית לאחר לידה עדן 26/05/2019 12:06
מחזור הווסת אמור לתת אינפורמציה האם יש ביוצים. במידה ואת מקבלת כל 30-45 יום סביר שיש ביוץ . אם את לא מקבלת אז אין ביוץ או שאולי יש הריון. ד"ר אמיר רבהון 30/05/2019 11:45
המשך... עדן 31/05/2019 12:35
  • תודה ד"ר. וסת ראשונה ואחרונה לאחר הלידה הייתה ב25/4 (הגיעה לאחר 45 יום מסיום דימום הלידה). קיימנו יחסים ביום ה16 לווסת וכבר חלפו 36 ימים מתחילתה של הווסת(שוב, מדובר בווסת הראשונה שהופיעה כחודשיים לאחר הלידה וכחודש וקצת לאחר דימום הלידה). ישנם לסירוגין, כאבים קלילים בבטן התחתונה, אך אין שום סימן של הפרשות או הכתמות לבואה של הווסת. לא שמרנו כי ידענו שאין טעם כפולציסטית ואף ב15/5(כשבוע לאחר ההפרשות הצמיגיות) ביקרתי שוב אצל רופא הנשים שבדק שהרחם חזר לקדמותו באופן סופי ואמר שמבנה השחלות פוליציסטי ושאינו רואה ביוץ. 1. יכול להיות שביוץ אינו נראה לעין שבוע לאחר מכן? 2. יכול להיות שכן היה ביוץ ולא ראה כי אינו התמקד או כי הגופיף הצהוב הסתתר לו איפשהו בין שאר הזקיקים? 3. במידה וזה נשמע לך היריון, מתי הכי נכון לבצע בדיקה?

  • + הוסף תגובה
חידוד קל... עדן 31/05/2019 13:31
  • הרופא לא עקב אחר הזקיקים או בדק את הגודל שלם. פשוט "העיף מבט" שהכל חזר למקום.

  • + הוסף תגובה
על מנת לדעת איפה את נמצאת במחזור מציע לבצע בדיקות דם לאסטרדיול, פרוגסטרון ובדיקת הריון. ד"ר אמיר רבהון 01/06/2019 13:15
תשובה עדן 03/06/2019 07:30
  • בוקר אור דר, הבוקר עשיתי בדיקת היריון ביתית שיצאה חיובית במהירות האור. זה אומר שאכן היה ביוץ, אפילו שלא נראה לעין???

  • + הוסף תגובה
נהדר. ממליץ לבצע בדיקת דם להריון על מנת לדעת מה רמת הבטא. בהצלחה רבה ד"ר אמיר רבהון 03/06/2019 09:48
שבוע 4+3 חרדה... אורחת 01/06/2019 16:29
  • אתמול גיליתי שאני בהריון בבדיקת סטיק, 11 יום אחרי שהחזירו בלסטוציסט. לפני כשישה ימים הייתי מאושפזת יומיים עם חשד לohss קל בשל שאיבת כמות ביציות גדולה.. כבר באשפוז היו לי כאבים רק בצד ימין של גב תחתון.. מאתמול שוב חזרו לי הכאבים רק בצד ימין ולא בבטן אלא בגב התחתון.. מחר בדיקת בטא. אני מאוד מאוד חוששת מהריון חוץ רחמי שכבר היה לי בעבר וגם אז היו לי כאבים חזקים באיזור האגן בצד ימין. האם יכול להיות שאלו תסמינים להריון חוץ רחמי?

  • + הוסף תגובה
בשלב כה מוקדם אינני מכיר סימנים ספציפיים להריון חוץ רחמי. לא רואה סיבה לדאגה בכיוון הזה. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 02/06/2019 10:29
בטא גבוהה אחרי החזרת בלוציסט מוקפא קרן 26/05/2019 19:49
  • שלום, החזרת בלוציסט מוקפא בן 6 ימים הייתה ב 12.5. (מחזור טבעי חוץ מאוביטרל 3 פעמים). היום 26.5 עשיתי בדיקת בטא ראשונה ויצא 2265. מקבלת תמיכה של קרינון. האם תוצאה תקינה?? האם גבוהה מדי?

  • + הוסף תגובה
בטא גבוהה אחרי החזרת בלוציסט קרן 29/05/2019 18:41
  • היום, 3 ימים אחרי, הבטא היא 9300. האם זה סביר/תקין? לא גבוה מדי?

  • + הוסף תגובה
התוצאה אכן מעט גבוהה מהצפוי. מציע לבצע US בימים הקרובים. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 30/05/2019 11:40
בטא גבוהה המשך קרן 30/05/2019 11:57
מציע לעקוב בעזרת אולטראסאונד אחר התפתחות ההריון. יהיה כדאי לראות האם מתפתח עובר אחד או שאולי שניים. ד"ר אמיר רבהון 01/06/2019 13:18
ביטא 8 האם זה מחסור ? גיגי 30/05/2019 13:53
  • היתה לי הפלה לפני 35 ימים (הריון 7 שבועות , שק בלי עובר ).דרך ציטוטק. לפני 3 ימים היה לי דימום כמו מחזור והתגבר קצת עם גושים והיום נהיה חלש . היום עשיתי בדיקת ביטא ויצא 8 האם זה מחזור ? או עדיין לא קיבלתי , אם לא מתי אקבל הרי שביטא כמעט התאפסה ?

  • + הוסף תגובה
נשמע כמו מחזור. הבטא כמעט התאפסה ד"ר אמיר רבהון 01/06/2019 13:17
חישוב הריון שילת 30/05/2019 23:31
  • הי.... ב 17.5 החזרת עובר בן שלושה ימים ב29.5- בטא 84. מהו גיל ההריון וכיצד מחשבים? תודה

  • + הוסף תגובה
מחשבים לפי ווסת אחרונה ב 1.5 ד"ר אמיר רבהון 01/06/2019 13:16
שאיבה מיה 26/05/2019 16:01
  • שלום, רציתי לדעת באיזה יום של המחזור בד"כ מתבצעת שאיבת הביציות כאשר הטיפול הוא ללא הורמונים?

  • + הוסף תגובה
זה לא קבוע. תלוי בגודל הזקיק ורמת ההורמונים. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 30/05/2019 11:43
מה אחרי הטיפול שכשל אלון 26/05/2019 06:37
  • שלום לך. מחזור הגיע כצפוי שבועיים אחרי אוביטרל כי הסיכוי היה נמוך מאוד עד אפסי כתוצאה מהמהלך החריג במעבדה.מכיוון שגיל אשתי 44 וחצי ויש 2 ילדים בן ובת-לא נעשה תרומת ביצית.בחודשים שנשארו עד גיל 45 שהרי ידוע שיש סיכוי תאורטי עד גיל זה,נשחרר לחץ,ויהיה מה שיהיה.נקיים יחסים ללא טיפול ואפילו לא ניקנה ערכת ביוץ.אז אם 6 המחזורים שלה שלפני טיפול ההפריה שהתחיל בסוף אפריל היו בממוצע בני 22 ימים למחזור(המחזורים היו בני 20 עד 23 ימים)ובמחזור האחרון שלפני ההפריה שהיה בן 22 ימים הביוץ היה בערך ביום 9(היה ביום 9 או 10),החל מאיזה יום של המחזור הנוכחי שהתחיל אתמול והוא המחזור הראשון שאחרי ההפריה כדאי להתחיל יחסים לפי יום כן יום לא ובאיזה יום לסיים בנסיון להרות?למשל להתחיל ביום 7 ולסיים ב15 או יש הצעה אחרת על פי הנתונים הנ"ל?

  • + הוסף תגובה
הייתי מציע לבצע מעקב ביוץ בעזרת מקלוני ביוץ . בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 26/05/2019 09:33
עיתוי התחלת הבדיקות עם המקלונים אלון 26/05/2019 13:10
  • ובמקרה שלנו-באיזה יום של המחזור היית מציע להתחיל לבדוק עם המקלונים?

  • + הוסף תגובה
אם המחזורים קצרים כפי שציינת הייתי מתחיל לעקוב כבר ביום 6-7 ד"ר אמיר רבהון 30/05/2019 11:43
תוצאות בדיקות סלעית 27/05/2019 18:34
  • שלום, יום ה12 להזרעה(יום לאחר אוביטרל): בטא 19 אסטרדיול 86 פרוגסטרון 9.6 האם התוצאות תקינות? כמובן שאחזור על בטא עוד יומיים או 4 ימים... תודה.

  • + הוסף תגובה
הערה סלעית 28/05/2019 08:25
צריך לחכות לבדיקות נוספות. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 30/05/2019 11:41
תוצאות נוספות סלעית 29/05/2019 11:12
  • היי שוב.. בינתיים בבדיקה נוספת יומיים אחרי (יום 14 להזרעה): בטא 62 אסטרדיול 100 פרוגרסטרון 12.7

  • + הוסף תגובה
מציע לחזור שוב ביום א הקרוב ד"ר אמיר רבהון 30/05/2019 11:42
בטא שילת 26/05/2019 07:17
  • מהו ערך תקין של בטא 12 יום אחרי החזרת עובר (יום 3)?

  • + הוסף תגובה
הי שילת. בסביבות 25-100 ד"ר אמיר רבהון 26/05/2019 09:32
היי.. מודאגת מהתשובות של בדיקות הורמנליות דנה 23/05/2019 21:31
  • שלום דר. הרופאה שלי שלחה אותי לבדיקת דם הורמנליות . קיבלתי מחזור ביום שני בערב (יום שני לפי דעתי לא נחשב היה דימום אחד) המחזור ממש התחיל מיום שלישי זאת אומרת שהייתי צריכה לעשות את בדיקת הדם ביום שישי ואני עשיתי ביום חמישי היום זאת אומרת שבגדול היה לי יום איד שלם של מחזור כי ביום חמישי עשיתי על הבוקר והתשובות קצת מלחיצות אותי . אני בת 27 וחצי יש לי ציסטה קטנה ממש ליד השיחה להלן התשובות ESTRADIOL (E-2 -233 pmol/L Lh- 5.70 IU/L Fsh- 4.20 IU/ PROLACTIN-576.3 mIU/L ANDROSTENEDIONE- 4.21 nmol/L הנה הערכי ייחוס ; הערות לבדיקות ESTRADIOL (E-2) Midcycle 130 - 2095 Follicular phase 71.6-529 Males ND-146.1 Postmenopausal ND - 118.2 Luteal phase 205-786 LH follicular phase 1.9-12.5 midcycle peak 8.7-76.3 Postmenopausal 15.9-54.0 pregnant < 0.1-1.5 luteal phase 0.5-16.9 FSH follicular phase 2.5-10.2 midcycle peak 3.4-33.4 Postmenopausal 23.0-116.3 pregnant < 0.3 luteal phase 1.5-9.1 PROLACTIN Nonpregnant 59-619 Postmenopausal 38-430 pregnant 206-4420 ANDROSTENEDIONE ערכה חדשה החל מ 18.4.19 Males: 1.75-12.22 Premeno Females: 1.3-13.2 Postmeno Females: 0.

  • + הוסף תגובה
הבדיקות תקינות. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 24/05/2019 17:46
בטא אנונימית 23/05/2019 14:27
  • היי, בטא לפני יומיים 118 היום הבטא 330. 12 יום לאחר החזרת עובר ביופ חמש. עלייה תקינה או גבוהה מהמצופה? ומה ערך האסטדריול שמצפים בשלב זה?

  • + הוסף תגובה
ערך הבטא תקין. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 24/05/2019 17:45
יחסים בלילה התשיעי שאחרי ההחזרה אלון 24/05/2019 07:12
  • שלום לך. יש 2 גישות:1.להימנע מקיום יחסי מין ב-3 ימים אחרי ההחזרה 2.להימנע מיחסים עד בדיקת הבטא הראשונה. אני ואשתי קיימנו יחסים בלילה התשיעי שאחרי ההחזרה(כלומר קצת יותר משבוע אחרי ההחזרה)-אתמול בלילה,וזה גם היה 13 ימים אחרי האוביטרל,והיום בבוקר היא הבחינה בסימנים של ווסת.אומנם טרם התברר בוודאות שזוהי ווסת -אבל בהנחה שזה מה שיתברר בימים הקרובים,האם יכול להיות שהיחסים של אתמול בלילה שכללו גם שימוש בג'ל סיכוך על בסיס מים,וגם פליטת זרע בתוך הנרתיק(אבל לא כללו אורגזמה של האישה)הביאו להפלה במיקרה שניקלט הריון בהחזרה?

  • + הוסף תגובה
אני מחזיק יותר בגישה השלישית - שאין כל מניעה מקיום יחסים לאחר ההחזרה. ד"ר אמיר רבהון 24/05/2019 17:44
אוביטרל לתמיכה מירי 21/05/2019 11:33
  • שלום ד"ר, עברתי הזרעה במחזור טיבעי למעט אוביטרל לתזמון הביוץ. יומיים אחרי ההזרעה ניתנה לי זריקת אוביטרל נוספת לתמיכה? המחזורים שלי הם כל 24 יום. האם בגלל האוביטרל לתמיכה יכול להיות עיכוב במחזור מעבר ל 24 יום? תודה

  • + הוסף תגובה
במרבית המקרים תמיכה באוביטרל לא תידחה את הווסת במידה ואין הריון. ד"ר אמיר רבהון 23/05/2019 12:52
הפניה לivf Snir 21/05/2019 17:55
  • אשמח לדעת אפ יש פתרון נוסך למעטifv . ניתוח לטענת אורולוג לא יעזור בנושא

  • + הוסף תגובה
הפניה לivf Sni 21/05/2019 17:56
  • שכחתי לציין שבתי בדיקות זרע המורפולוגיה יצאה נמוכה עד כדי 1%

  • + הוסף תגובה
רצוי להכיר את המקרה יותר לעומק. באופן כללי אם הבעיה זה רק במורפולוגיה ראיתי כבר מספיק הריונות גם לא ב IVF. ד"ר אמיר רבהון 23/05/2019 12:52
בדיקת בטא סלעית 22/05/2019 01:29
  • שלום, 1. מה הסיכוי להריון בהזרעה במחזור רגיל עם אוביטרל בגיל 37 כאשר לא היו נסיונות להרות בעבר? 2. בטא יכול להיות חיובי ביום ה10 להזרעה (כאשר האוביטרל נלקח יום לפני)? תודה...

  • + הוסף תגובה
1. תלוי מה הסיבות לאי הפריון. בכללי בסביבות 15-20% למחזור. 2. יכול להיות חיובי אבל במספר נמוך . רצוי להמתין שבועיים מההזרעה. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 23/05/2019 12:51
פענוח בדיקת זרע שושנה 23/05/2019 10:30
  • הערות ערכי ייחוס תוצאות הבדיקות 200 מספר דגימה 3 ימי הימנעות 15 minutes Normal Complete liquefaction Normal Color Normal Viscosity no Sperm agglutination 1.5ml 6ml 2.8 Volume גדול מ-7.2 8.4 pH Total motility גדול מ-40% % 55 Total motility % 30 Progressive 25 Progressive non % 45 Immotile Vitality Will be tested only in case of low motility 60% Vitality eosin test million/ml 45 Sperm concertation ריכזו זרעונים נמדד בקמרה על שם מקלר 126 Total sperm number million 69 Total motile sperm number Morphology מורפולוגיה תקינה מעל 4% 2010 % 4 Normal forms 10 Pyriform Tapered heads 86 Amorphous Neck abnormality RBC Tail abnormality Cytoplasmic drop Double Round 1 million/ml WBC אשמח לעזרתכם, האם התוצאות תקינות? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
הבדיקה תקינה. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 23/05/2019 12:49
פליטת העוברים לאחר ההחזרה אור 23/05/2019 11:08
  • היי שאלה שמורידה אותי ואשמח לדעה מקצועית בנושא: אני לאחר החזרת שני בלטוציסטים. באותו ההחזרה כאשר ישבתי בשרותים נפלטה הפרשה לבנבנה נוזלית מהנרתיק. אני יודעת שלא אמורים להתאמץ ביום ההחזרה וקצת התאמצתי , האם זה יכול להיות הנוזל עם העוברים ?

  • + הוסף תגובה
לא, העוברים בחלל הרחם והסכוי יפלטו קטן מאד ד"ר אמיר רבהון 23/05/2019 12:48
לקראת הזרעה שירן 12/05/2019 20:35
  • שלום, זאת הפעם הראשונה שלי.... אני לקראת הזרעה החודש. התחלתי גונל אפ כמות של 75. יום רביעי אמורה להגיע לבדיקת דם ומיד לאחר מכן אולטראסאונד. השאלה לי מתי יבצעו את ההזרעה בעוד כמה זמן אצטרך להזריק את האוביטרל על מנת לעשות את ההזרעה. איך זה הולך בדרכ. אשמח לתשובות כי אני מאוד מבולבלת.

  • + הוסף תגובה
הי שירן. את מזריקה את הגונל וכל כמה ימים תתבקשי לבצע בדיקות על מנת לדעת איך להמשיך בטפול ומתי הביוץ. ד"ר אמיר רבהון 17/05/2019 21:59
  • כעת עדיין מוקדם לדעת מתי הביוץ וההזרעה. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
המשך טיפול שירן 17/05/2019 23:05
  • תודה רבה על המענה. אז ככה: היום הוחלט לפי הבדיקות דם ואולטראסאונד על הזרעה שתתבצע ביום ראשון הרופא החליט על מתן 2 זריקות דקפפטיל במקום האוביטרל. ביום רביעי הביא לי בנוסף אסטרופם בגלל הרירית שלא התעבתה מספיק. האם להמשיך מחר באסטרופם או שכבר לא צריך?

  • + הוסף תגובה
יש צורך בתמיכה הורמונלית. תשאלי את הרופא מה בדיוק הוא רוצה שתיקחי לתמיכה ד"ר אמיר רבהון 19/05/2019 09:55
כתמים חומים אחרי הזרעה שירן 21/05/2019 15:05
  • אז ככה: יום ראשון 19.05 היתה הזרעה והיום אחרי קיום יחסים היה לי דימום שפסק עכשיו יש לי כתמים חומים. זה אומר שההזרעה לא צלחה? אולי יש לי חוסר בפרוגסטרון בעקבות עודף אסטרוגן מהאסטרופם. יש קשר בכלל? אציין שהרופא הביא לי אסטרופם מיום רביעי ופעמיים ביום וצריכה להמשיך את זה עד הבדיקת הריון...

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

הצטרפו לאינדקס הרופאים!