עמוד הבית > פורומים > פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

פורום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

ד"ר אמיר רבהון

ד"ר אמיר רבהון מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות
ד"ר אמיר רבהון - מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות, עוסק בטיפולי פוריות והפריה חוץ גופית. ד"ר אמיר רבהון רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית במרכז הרפואי וולפסון; עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
ליאת ליאת 03/06/2020 22:20
  • שלום אני בתהליך פוריות אמורה להתחיל איקוקלמין והיום לפי בדיקת דם אולטרסאונד שזה יום 3 למחזור נאמר לי לא להתחיל עם הכדורים אלא לחכות עוד 4 ימים ואז לעשות בדיקות שוב כי הרירית עבה. האם האיקוקלומין עוזר בשלב זה ? האם לא התפספס לי החודש? בהוראות התאופה רשום להתחיל ביום שלישי או חמישי למחזור... תודה!

  • + הוסף תגובה
לא אמורה להיות בעיה להתחיל בעוד כמה ימים. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 04/06/2020 15:19
הופעה מחדש של מחיצה רחמית חוששת 28/05/2020 19:23
  • שלום, עברתי לפני שנה וחצי הסרה של מחיצה רחמית באורך 1.5-2 סמ. מאז נכנסתי להריון וילדתי בשבוע 38+5 לאחר השראת לידה. בלידה השיליה לא נפרדה כלל, ובוצע רביזיו אגרסיבי עם איבוד מאסיבי של דם. לאחר הלידה נשארה שארית שיליה שחדרה למיומטריום בפונדוס. השארית הוסרה בהיסטרו ניתוחית. 3 חודשים לאחר מכן עברתי היסטרו אבחנתית לביקורת (בוצעה עי אותו רופא שביצע את הניתוחית), ונמצאה מחיצה של 25%. 1. האם מחיצה יכולה להווצר מחדש כתוצאה מהסרת שארית שילייה באזור? הרופא טוען שהיא כנראה היתה גם במהלך ההריון (משמע שהוא פיספס אותה במהלך הניתוחית? מדובר ברופא הכי מוכר בתחום), אך אשמח לשמוע חוות דעת נוספת. 2. מה כדאי לי לעשות איתה אם אני מתכננת הריון נוסף? 3. מה הסבירות לכך שהשיליה לא תפרד שוב בלידה הבאה? מאז הלידה האחרונה רק התווספו צלקות לרחם שלי. 4. האם יש משהו שניתן לעשות כדי למנוע נעיצות שיליה או כדי למזער נזקים? 5. מה עושים במידה ושוב תהיה נעיצות? ומה צריך לעשות במהלך ההריון כדי לזהות אותה מראש? (בהריון האחרון לא ידעו על הנעיצות לפני הלידה) תודה!

  • + הוסף תגובה
שלום רב, לא הייתי עושה שום דבר בנוגע למחיצה. אין מה לעשות על מנת להפחית סיכון לשליה נעוצה. במהלך ההריון כדאי לבצע בדיקות אולטראסאונד על מנת לנסות ולראות האם השליה נעוצה. בהצלחה רבה. ד"ר אמיר רבהון 30/05/2020 19:58
הריון בסביבות גיל 46 דנית 28/05/2020 06:50
  • שלום לך. גיל 45 וחצי. יש 2 ילדים בני 13,10וחצי מהריונות תקינים וספונטניים שניקלטו בעבר ללא קשיים. fsh בתחילת מחזור לפני חצי שנה 8 amh לפני שנתיים ורבע(27 חודשים)0.99 לפני כמעט שנה הריון טבעי כימי בטא 250. מחזורים באורכים עם שונות גבוהה.מחזור לפני זה שעכשיו היה 28 ימים,זה שלפניו 18 וזה שלפני שניהם 30. בעלי ב-3 שנים מבוגר מימני וזרעו לפני שנה היה טוב יחסית .לא מצויין אבל טוב. פנינו לטיפול אצל מטפלת אלטרנטיבית טיבעית לפוריות שאמרה שצריך מינימום 3 חודשים טיפול כדי שיהיה סיכוי להריון. הטיפול מתמקד בעיקר בי,למעט פגישה אחת של המטפלת עם בעלי בנושא תזונה לפוריות הגבר(שהיתה אחרי הפגישה הראשונה הזוגית להיכרות). האם אכן יש סיכוי כלשהוא להריון בעוד כמה חודשים כשאהיה לקראת גיל 46,או שחבל על הזמן והכסף של הטיפול הנ"ל?

  • + הוסף תגובה
דנית שלום. הסיכוי להגיע ללידה בגיל שלך נמוך מ 1%. הסכוי הנמוך הזה נובע מאיכות הביציות בגיל כזה של האשה. לא מכיר שום שיטת טפול רפואית או משלימה שיכולה לשפר סיכויים אלה. לכן לא רואה מקום להשקיע כסף זמן בנסיונות טפול מהסוג שציינת. ד"ר אמיר רבהון 30/05/2020 19:54
עובי רירית טל 24/05/2020 00:25
  • היי ד"ר, אני נמצאת לקראת החזרת בלסטוסיסט קפוא על בסיס מחזור טבעי. לאורך מעקב הזקיקים עובי הרירית עלה עד לעובי של 8.6 מ"מ ובימים שלקראת הביוץ ירד עובי הרירית ל 7 מ"מ. האם מצב כזה שעובי הרירית יורד לקראת הביוץ תקין? האם אחרי הביוץ הרירית עשויה לעלות שוב או שתמשיך לרדת? האם לאור הנתונים יש צורך לדעתך בטיפול תרופתי? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
יש הבדלים בין בדיקות בעובי הרירית אשר ברובם לא נובעים מעובי הרירית האמיתי אלא מהמדידה. מציע להתיעץ עם הצוות המטפל האם להמשיך כרגיל . בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 25/05/2020 21:52
הורמונים אמיר 16/05/2020 20:31
  • שלום רב עשיתי בדיקות דם לרמות הורמונים והתשובות שהגיעו הן: Prolactin 395 שהממוצע הוא בין 50-380 Lh 7.48 שהערכים הם 0.5-12 Fsh 3.98 שהערכים הם 0.95-12 וטסטוסטרון 20.28 שהערכים הם 5.8-32 השאלה היא האם הערכים תקינים? או שיש בעיה הפרולקטין נראה גבוה מהרגיל אשמח למענה תודה

  • + הוסף תגובה
הערכים האלה בסדר גמור. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 22/05/2020 00:14
טעות במינון הזרקה של פרגובריס קטי 21/05/2020 21:30
  • שלום, התחלתי טיפול ראשון של ivf הונחתי להזריק 100ml ביום של פרגובריס בעט הזרקה עצמית, מה שקרה הוא שלא הצלחתי להזריק את כל המינון שכיוונתי (המזרק לא התאפס, אלא ירד ל25 מתוך 100) השאלה שלי היא האם בגלל שהזרקתי מינון נמוך יותר ממה שהונחתי (75), אני צריכה להזריק יותר ביום למחרת? או להמשיך להזריק 100 ml כרגיל והאם זה יכול להשפיע על כמות הביציות שישאבו?

  • + הוסף תגובה
הי קטי. ההפרש לא משמעותי. את יכולה להזריק את 25 היחידות שלא נכנסו ובכך להשלים ל 100 ד"ר אמיר רבהון 22/05/2020 00:13
סבב לילד שני מ 20/05/2020 14:23
  • היי אודה לפענוח אני מטופלת בגונאל 75מיום השלישי לוסת. כעת התוצאות ליום ה9 לוסת האם ניתן לבצע הזרעה,מחר או עדיף להמתין לראשון,כאשר לבצע מעקב נוסף בשישי ולהזריק אוביטרל ואז הזרעה בראשון או שכדאי מחר כבר לבצע הזרעה ? התוצאות:e2:2076 prog:2.2 lh:4.2 מעקב זקיקים יש זקיק מוביל 16 תודה

  • + הוסף תגובה
הפריה הורמונים אבי 15/05/2020 17:36
  • שלום רציתי בבקשה לדעת כמה זריקות יומיות מבוצעות בפרוטקול הקצר ולכמה זמן? ואותו דבר בפרוטקול הארוך תודה רבה

  • + הוסף תגובה
אבי שלום, בפרוטוקול קצר יש 5-6 ימים זריקה אחת ועוד 5-8 ימים 2 זריקות. בארוך יש שבועיים זריקה אחת ועוד כשבועיים שתי זריקות. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 16/05/2020 15:39
למסירה אריקסטרה ואוביטרל מלכה 14/05/2020 18:21
  • למסירה 7 זריקות אריקסטרה Arixtra תוקף 09/20 אוביטרל 04/20 לפנות למייל gmac7242@gmail.com‏ בהצגת מרשם רופא

  • + הוסף תגובה
פוריות ליס 14/05/2020 07:18
  • שלום, עשיתי היסטרוסקופיה ניתוחית להפרדת הידבקויות שבמהלכה לקחו דגימה כדי להבין מה מצב הרירית, תוצאות הבדיקה הפתולוגית הם: B20-01581/1 T84000 M79310 אשמח להבין מה אומרות תוצאות הבדיקה?

  • + הוסף תגובה
לא ברור לי מהם הקודים הנל. אמורה להיות תשובה מפורטת. בכל מקרה ממליץ להגיע לרופא המטפל עם תוצאת פתולוגיה מודפסת ולדון איתו בתוצאות. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 14/05/2020 10:42
הפריה חוץ גופית לאחר כריתת שחלות טלי 11/05/2020 16:02
  • שלום! עברתי כריתת שחלות וחצוצרות מניעתית עקב נשאות brca לפני מספר חודשים ואני מעוניינת להרות בעתיד הקרוב. יש לי ביציות מוקפאות. אשמח לדעת מה התהליך ללא שחלות? האם יש הכנות שצריך לבצע לפני כן, בדיקות? תודה!

  • + הוסף תגובה
טלי שלום, התהליך כולל בשלב ראשון מספר בדיקות הכנה לקראת התהליך. לאחר מכן אנחנו מבצעים הכנה של רירית הרחם עי מתן אסטרוגן ד"ר אמיר רבהון 11/05/2020 22:04
  • כאשר רירית הרחם מתאימה מוסיפים טפול בפרוגסטרון. ביום בו מוסיפים את הםרוגסטרון מפשירים ביציות ומפרים אותם בזרע. נותנים לעוברים כמה ימים להתפתח ואז משתילים אותם ברחם. מציע לתאם פגישה אצל הרופא שבחרת לבצוע ההליך והוא ינחה אותך בכל שלב בתהליך. בהצלחה רבה !!!

  • + הוסף תגובה
מינון אוטרוגיסטן יפית 03/05/2020 19:25
  • ב"ה שלום לד"ר אם קיבלתי מרשם לאוטרוגיסטן וההרגשה שלי שזה כבד עלי, עייפות רבה החלה. ואני רוצה להוריד קצת את המינון. האם אפשר - עד שאגיע לתור לרופאה, לחלק את זה אחרת, כלומר, אם עד עכשיו לקחתי 200 מ"ג פעמיים ביו0, לרווח את זה לכל 16 שעות ובעצם יוצא שבמקום 400 מג" ביום זה יוצא 300. האם זה יכול לבוא בחשבון כפתרון זמני? כלומר האם הרווח הזה בין פעם לפעם זה בסדר. בתודה

  • + הוסף תגובה
יפית שלום, לא רוצה להתערב בטפול שקיבלת.ממליץ לשאול את הרופאה. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 05/05/2020 17:45
תוצאות אולטראסאונד חיים 28/04/2020 02:18
  • בבדיקת אולטרסאונד התקבלה התוצאה הבאה: אשך ימני גודל 43 23 ממ מרקם אחיד זרימה שמורה אשך שמאלי 22 48 ממ מרקם אחיד זרימה שמורה הידרוצלה מינמלי אפידידימיטיס תקין הרחבה של ורידים פמפינפרמים דוצ משמאלה יותר קורטם בזמן ולסלווה 3.5 ממ משמאל ומימין 2.5 ממ הסננת שומן מסביב.סיכום וריקוצלה בינונית 1. האם גודל האשכים תקין? למה לא מצויין נפח? 2. האם יש לטפל בוריקצלה בגודל כזאת אם היא גורמת כאבים ואני רוצה להביא ילדים? גילי 35 תודה

  • + הוסף תגובה
חיים שלום, גודל האשכים תקין. רצוי לראות נתוני בדיקת זרע ולקחת אותך בחשבון גם. אם הוריקוצלה גורם לכאבים זה שיקול חשוב. ממליץ לדון בכל הנל עם האורולוג שלך. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 29/04/2020 14:29
ביוץ מאוחר? נאדיה 19/04/2020 14:20
  • אני כבר עשר שנים בטיפול פוריות ולפני שנתיים נקלטתי אחרי הפריה חוץ גופית. המחזור שלי נע בין 23-26 ימים כבר שנים רבים הוא כך. פעם אחרונה קיבלתי ב20/3. היום זה 19/4 ועדיין לא קיבלתי ואין לי סימני מחזור. עשיתי בדיקה ביתי ויצאה שלילית. לא רוצה ציפיות ואכזבות אבל שאלתי היא: הייתכן ביוץ מאוחר פעם ב למרות שזה לא קרה לי קודם??? כי אני מבינה שביוץ קורה תמיד באותו טווח, יכול להיות שייאחר באיזשהו חודש????

  • + הוסף תגובה
בהחלט ייתכן שהביוץ מאחר. במידה ועדיין לא קיבלת ווסת ממליץ לבצע בדיקת הריון. ד"ר אמיר רבהון 25/04/2020 19:45
הכתמות חומות אימאלה 21/04/2020 10:11
  • שלום רב עברתי הפריה חוץ גופית והוחזרו שני עוברים משבוע רביעי אני חווה הכתמות חומות (בניגוב בעיקר אך לא רק) אני על דופסטון בבדיקת אולטראסאוונד בשבוע 5 נצפו שני שקים הדמם ממשיך (הכתמות) אין כאבים חריגים או התכווצויות, אין חום ואין הקאות (מעט חוסר תאבון). היום אני 5+5 ועדיין ההכתמות ממשיכות, האם עליי לדאוג? האם התמשכות ההכתמות אמורה להדאיג אותי או עצם ההכתמות? במידה וזו הפלה האם יכול להיות שזו הפלה שכבר למעלה מ10 ימים לא קורת? תודה

  • + הוסף תגובה
ממליץ לבצע US על מנת לראות את התפתחות העוברים. ד"ר אמיר רבהון 25/04/2020 19:44
הריון שבוע 7 קרן 12/04/2020 16:19
  • שלום שבוע 7 לאחר דימומים כמו מחזור עשיתי אולטרסאונד ונצפו 2 שקים באחד עובר תואם לשבוע פלוס דופק ובשני קוטב עןברי לא ברור עם הדים של קרישי דם מה דעתך בנושא? הומלץ לחזןר לבדיקה עוד שבוע אבל האם זה שק בתהליך ספיגה?

  • + הוסף תגובה
ייתכן שמתפתח עובר אחד ואילו השני אינו מתפתח. מומלץ כאמור לעקוב בבדיקת US. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 18/04/2020 13:40
שבוע 6 חנה 13/04/2020 20:24
  • שלום וברכה אני בשבוע 6+ והתחיל לי פתאום דימום די רציני אני די בלחץ כי זה אחרי החזרה שלישית אשמח לתשובה מה זה יכול להיות יש לי גם קצת כאבים בבטן תודה

  • + הוסף תגובה
חנה שלום, מומלץ לבצע אולטראסאונד לוודא את תקינות ההריון . בהצלחה. ד"ר אמיר רבהון 18/04/2020 13:39
איך מתבצע הליך ההפריה לתאומים? מבולבלת 17/04/2020 21:07
  • שלום, אני סובלת ממחלה נפשית ואפילפסיה, לבעלי יש אספרגר. אנחנו בשנות ה30 לחיינו. החלטנו שאנחנו רוצים תאומים כי הכי נוח מבחינת התרופות שלי לגבי מומים בעוברים העתידיים ולכן הכי נכון זה הפריה, האם יאשרו לנו עכב המחלות שלנו? אם כן, איך נעשה התהליך? שאיבה מאצלי קודם ואח"כ הזרעה, גידול עוברים? איך זה הולך? אחרי כמה זמן מזריעים את הזרע של בעלי אל הרחם? תודה.

  • + הוסף תגובה
שלום רב, אם אין בעיית פריון לא יאשרו בצוע הפריה במקרה שאת מתארת. בנוסף לכך חשוב מאד לזכור שההריון הכי בטוח הוא הריון של עובר יחיד ואין הגיון להסתכן שלא לצורך בהריון של תאומים. ד"ר אמיר רבהון 18/04/2020 13:38
לרופאים בתחום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

הצטרפו לאינדקס הרופאים!