רופאים בתחום
ד"ר ליאורה אברמוב ד"ר ליאורה אברמוב
מנהלת המרפאה לטיפול מיני במרכז לבריאות האישה "ליס" קרא עוד
ד"ר רם איתן ד"ר רם איתן
מנהל תחום אונקו - גיניקולוגיה במרכז איה מדיקל קרא עוד

פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

ד"ר מריו ביינר

ד"ר מריו ביינר מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית וכירורגית
ד"ר מריו ביינר הינו רופא נשים, מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית, בכירורגיה גינקולוגית לפרוסקופית וקולפוסקופיה.ד"ר מרי ביינר משמש כמנהל היחידה הגינקו-אונקולוגית בבי״ח מאיר, כפר סבא ד"ר מריו ביינר מתמחה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • סרטן צוואר הרחם
  • שני
  • 18/02/2019 16:49
  • בת 38 לא עברתי לידות. מזה כשלוש וחצי שנים סובלת מכאב חד צדדי בבטן תחתונה מימין. עם הקרנה לגב ורגל.בדיקות דם אולטרסאונד וגינלי וכן בטני ואגן ואף סיטי בטן תחתונה תקינים. שאלתי היא האם בדיקת פאפ תקינה במשך כל הפעמים שבדקתי עד היום, אכן יכולה לאשר שהכל תקין? חוששת מהגרוע... וזאת מאחר והכאבים קיימים כמעט תמיד

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גוש בצוואר
  • ליאור
  • 15/02/2019 01:05
  • היי עשיתי US וזה התוצא: יש סיבה ללחץ?להל ממצאי בדיקה על קולית של רקמות רכות של הקרקפת ( אספקט שמאלי לטרלי): הסיבה לביצוע הבדיקה - מצא נמוש . בבדיקה המכוונת שטחית בתת- עור הודג נגע ממדי מ"מ 2 על מ"מ 11 של -תת , הדי ווסקולרי במרכזו . הממצא מתאי במקו ראשו4 לבלוטת לימפה קטנה תגובתית . באבחנה מבדלת מלפורמציה ווסקולרית ע זרימה איטית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חשיפה לילד מחוסן
  • מאוהבת בה
  • 14/02/2019 22:36
  • שלום רב. בני מקבל ביום ראשון חיסון mmrv ולמחרת בלי נדר,חוגג יום הולדת עם המשפחה. אמי נמצאת בטיפולים כימוטרפיים.קיבלה טיפול לפני שבועיים ובעוד,שבוע עוד טיפול(קרבו גמזר) עד לפני שבוע הייתה לה ירידה במערכת חיסונית ובספירה אדומה ולבנה.בבדיקה לפני כמה ימים שיפור משמעותי חוץ מהמוגלובין וטסיות. האם יש סיכון בחשיפה שלה אל הילד יום לאחר שקיבל חיסון? אודה לעזרתך מאוד דואגת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן צוואר רחם
  • קימי
  • 02/02/2019 16:19
  • דר שלום, לאמא שלי בת 50 התגלה סרטן צוואר רחם בגודל של סנטימטר, פט סיטי הראה שאין גרורות, כרתו לה את הרחם כולל שחלות, לימפת הזקיף יצא תקין.מחכים לתשובות של פתולוגיה,בלחץ מטורף. מה הסיכוי שגידול שלח גרורות? ומה סיכויי החלמה :( אם תשובות יהיו תקינות יש סיכוי שזה יחזור במקום אחר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, גידול המתגלה בגודל כפי שתיארת וללא ממצאים נוספים ב-PET CT, הסיכוי לגרורות בבלוטות הינו נמוך. על כן, גם סיכויי הריפוי הינם גבוהים ונעים סביב 90%. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה דוקטור מריו ביינר
  • קימי
  • 10/02/2019 18:15
  • בדיקת colposcopy
  • Galit
  • 07/02/2019 17:17
  • שלום בת 30 אחרי 2 לידות בהריון האחרון קיסרי חירום היו לי דימומים אמרו לי שיש לי אקטרופיון ושאחרי הלידה אני יעשה פאפ זה היה לפני שנתיים עשיתי פאפ תקין חזרתי לרופאה לא מזמן והתלוננתי שאחרי יחסי מין הופיעו לי כמה פעמים בודדות הפרשות חומות והופנתי לבדיקת קולפוסקופיה במהלך הבדיקה הרופא לקח לי ביופסיה מהמקום זה מה שרשם cervical epithelium shown asetic acid staining awe apperance that was biopsied 10+2 o'closk coagulation of bleeding הוא אמר שכנראה אין מה לדאוג אבל נחכה לתשובה ונקווה שיהיה תקין בכל זאת לחוצה מאוד שאלה שלי מה הרופאה התכוון למה שרשם ? אודה לתשובתך תודה רבה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לפי מה שכתבת, הרופא ראה אזור חשוד בצוואר הרחם ולכן נטל ביופסיה. התשובה הפתולוגית מהביופסיה תיתן לנו את האבחנה המדויקת ולכן יש צורך להתאזר בסבלנות. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת colposcopy המשך לשאלה
  • Galit
  • 09/02/2019 20:19
  • תודה אבל חשוב לציין הרופא שלקח את הבדיקה אמר שלא נראה שיש מה לדאוג השאלה שלי שהאזור שהוא לקח שנראה חשוד יכול להיות אוקטרופיון או דלקת או משהו אחר ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת colposcopy המשך לשאלה
  • Galit
  • 09/02/2019 20:22
  • בדיקת colposcopy המשך לשאלה
  • Galit
  • 09/02/2019 20:17
  • תודה אבל חשוב לציין הרופא שלקח את הבדיקה אמר שלא נראה שיש מה לדאוג השאלה שלי שהאזור שהוא לקח שנראה חשוד יכול להיות אוקטרופיון או דלקת או משהו אחר ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות קוניזציה
  • דנדן
  • 07/02/2019 14:03
  • הי אשמח מאוד לתגובתך של התוצאות קוניזציה?מה ההיית ממליץ לעשות להישאר במעקב או לעבור שוב קוניזציה. 03/01/2019 09:47 TNI :n TN 02/01/19 nmpy TAKn 4 I ECC BIOPSY DYSPLASTIC SQUAMOUS EPITHELIUM FRAG 2) EXTERNAL CONUS, SUPERIOR LIP EROSIONS /HIGH GRAD RAGMENTS (CIN 2-3) REACHING ENDOCERVICAL MARGINS / IN BLOCKS 5-6 UL MINIMALLY INVASIVE WELL DIFFERNTIATED KERATINIZING CELL CARCINOMA DEPTH OF INVASION UP TO 1 MM EXTERNAL CONIS, INFERIOR LIP EXTENSIVELY INVOLVED BY SIL CIN 3 REACHING ENDOCERVICAL MARGINS SQUAMOUS 3) 4) INTERNAL CONUS INVOLVED BY HIGHGRADE SIL (CIN 3), REACH MARGINS B19-00364/1;hanan T83000 D7-Fo582 01/02/2019 14:08 17461005 .2 21 1' 01/02/2019 14:09 תודה רבה,יום טוב.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, על פי התשובה שציטטת נמצא אזורים נרחבים של שינוי טרום סרטני אך גם אזור של סרטן פולשני בשלב מוקדם. שולי הקוניזציה הפנימיים מעורבים גם גם בשינוי הטרום סרטני. בשל נוכחות סרטן פולשני, הנטיה במקרים כאלו היא לבצע קוניזציה חוזרת על מנת לוודא שהנגע הוסר בשלמותו. בכל מקרה, אני ממליץ מאד לפנות לייעוץ גינקולוגי אונקולוגי על מנת לתכנן את המשך הטיפול. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פתולוגיה
  • דנדן
  • 09/02/2019 18:14
  • ד"ר מריו ביינר , רב תודות על תשובתך המהירה. יש סיכונים בקוניזציה שניה? האם יש סיכוי שלאחר קוניזציה שניה יגלו משהו יותר חמור?שעד עכשיו לא ראו? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • וירוס פפילומה
  • דואגת
  • 07/02/2019 15:34
  • תודה ועוד שאלה
  • Mmm
  • 09/02/2019 14:08
  • ואם חלילה העובר ידבק בוירוס. כיצד ניתן לבדוק אם נדבק? באיזה דרך ניתן לבדוק תינוק? אך אם אני נשאת את הגנים אבל אצלי צוואר הרחם נראה תקין בקולוסקופיה עדיין העובר יכול להדבק בלידה??

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעכבי פארפ
  • האחת
  • 07/02/2019 07:42
  • אמא הישנות סרטן שחלה לא נשאית. סבב ראשון קרבו טקסול בחזרה דוקסיל-החמרה והחלפה-לקרבו גמזר עובד טוב  לפי המרקר.   מסיימת בקרוב סבב 6.  1.אם הפט לא יהיה נקי. (אחרי 3 סבבים מרקר ירד מ1000 ל260) ימשיכו כימו? 2.הומלץ בהמשךעל מעכב פארפ. עם מאפייניה.הכיוון הוא הניראפריב?האם יש מחקר בארץ שאפשר להצטרף אליו?.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ההחלטה על המשך הכימותרפיה מעבר ל-6 טיפולים תלוי כמובן בממצאי ה-PEY, מת CA125 ותופעות הלוואי מהטיפול. למיטב ידיעתי מחקר OPINION הינו היחיד המאפשר מתן מעכבי פארפ (לינפרזה) ללא נשאיות. אין הבדל משמעותי בין סוגי מעכבי הפארפ השונים מבחינת יעילות. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ביופסיה של רירית הרחם חשד לסרטן
  • בילל
  • 08/02/2019 20:15
  • שלום רב דר' ביינר רמי עברה לקיחת ביופסיה של רירית הרחם לאחרונה התגלה שיש לה Polypoid fragments of endometerioid carcinoma grade 1 with Squamous deferation השאלות שלי מה אפשרויות הטיפול לגילאי 60+ במיוחד לאלה עם מחלות אחרות כמו דיאליזה מה ההגדרה של הביופסיה הזו האם הוא ממאיר דרגת סיכון. תודה מראש ד''ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן רירית הרחם ביופסיה
  • בילל
  • 08/02/2019 20:19
  • ניתן להוסיף שגודל הגידול הינו 2.5סמ *2*0.5 הסיכוי לריפוי אמי עברה לקיחת ביופסיה של רירית הרחם לאחרונה התגלה שיש לה Polypoid fragments of endometerioid carcinoma grade 1 with Squamous deferation השאלות שלי מה אפשרויות הטיפול לגילאי 60+ במיוחד לאלה עם מחלות אחרות כמו דיאליזה מה ההגדרה של הביופסיה הזו האם הוא ממאיר דרגת סיכון. תודה מראש ד''ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מאוד בלחץ אודה לעזרתכם
  • אוהבת אותה הכי
  • 06/02/2019 22:03
  • שלום רב.אמי חולת סרטן שחלות .הישנות מחלה לפני שמונה חודשים לאחר חצי שנה.טופלה בדוקסיל הרעה משמעותית במצב עברה לקרבו גמזר המרקרים בירידה(אחרי 3 סבבים ירד מ1000 ל260). הבעיה מח עצם מדוכא ממש. קיבלה חלק ראשון קרבו+גמזר המוגלובין 8.6 שאר הספירה תקינה.בשבוע שאחרי לקבלת הגמזר הרגישה רע-המוגלובין צנח ל6.2 ,ספירה אדומה ולבנה בירידה חדה,נוטרופלים בירידה חדה .קיבלה 2 מנות דם. 1.שינו פרוטקול ומוותרים day 8. האם זה פוגע משמעותית בסיכויי ההטבה במחלה? 2.האם  יש,סיכוי לאחר סיום 6 סבבים לניקיון מלא?או שבהישנות אין סיכוי? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לאור ירידת הסמן תחת הטיפול עד כה, יש סיכוי טוב שהמגמה תמשיך גם בטיפול יחיד אחת ל-3 שבועות. קשה לנבא אם הסמן ירד עד לנורמה אך אני מקווה יחד איתכם שכך יקרה. ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • HPV חיובי פאפ
  • mmm
  • 06/02/2019 11:54
  • שלום, בחודש 05/17 ביצעתי בדיקת פאפ שגרתית אשר יצאה לא תקינה LSIL נשלחתי לקולוסקופיה- ללא לקיחת ביופסיה- תקין. בחודש 12/18 (בהריון ראשון שבוע 26)ביצעתי פאפ חוזר אשר שוב יצא לא תקין עם תוצאה של ASCUS. נעשתה בדיקת HPV שבה התגלו הזנים הבאים: HPV 51 HIGH RISK, HPV 68 HIGH RISK, HPV 62/81 LOW RISK. ביצעתי קולוסקופיה ב12/18 טרם קבלת התשובה של הפאפ החוזר. הקולוסקופיה תקינה-שוב ללא לקיחת ביופסיה. שאלתי האם העובר יכול להדבק בוירוס? אני חודש וחצי לפני לידה. והאם אני יכולה להדביק מישהו למשל עם שימוש במגבת משותפת כביסה משותפת? את התינוק שלי כשיוולד? האם הוירוס יכול להעלם מהגוף מעצמו? או שאין סיכוי שכזה? האם יש סכנה גבוהה לחלות בסרטן מהזנים הללו? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ועוד שאלה קטנה..
  • mmm
  • 06/02/2019 12:06
  • שלום, הסיכוי להדבקה של העובר עם וירוס הפפילומה הינו נמוך כאשר אין יבלות וירליות. לרוב הנשים הוירוס נעלם בטווח של 2-3 שנים. הוירוס עשוי לגרום לשינוי טרום סרטני בצוואר הרחם ואם תקפידי של מעקב מסודר ,זה יתגלה ויטופל וכך נמנע את הופעת הסרטן. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה נוספת
  • Mmm
  • 06/02/2019 18:59
  • תופעות אחרי התקן מירנה
  • רנה
  • 04/02/2019 19:07
  • שלום,לפני שנה ו 8 חודשים שמתי התקן מירנה. מעכשיו כל חודש לפני מחזור שורף לי מאוד כל נרתיק למטה.בהתחלה רק כשסמתי התקן,רופא נשים היה נותן לי נרות אנטיביאתיות.אחר כך פשוט הבנתי שזה קורה לפני מחזור.דרך אגב יש לי מחזור חלש יותר וממשוך יותר.מה אתה יכול בבקשה להמליץ לי לעשות?תודה רבה.שמתי לב בזמן ששורף יש מן כתמים מדם בנרתיק שהם לא וגינלים,נראה שמה ששורף שפיצונים קטנים על הנרתים שמשתתשפים. תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • HPV
  • רונה
  • 03/02/2019 19:30
  • היי . לאחר בדיקת pap חיובי שלחו אותי לבצע קולפוסקופיה משום מה הרופא לא ביצע לי אותה. הוא טען שהכל תקין ואין צורך. היום הגיע לי תוצאה לHPV חיובי זנים 52,53. רציתי לדעת האם זה מסוכן ומסרטן?? תודה מראש,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך
  • רונה
  • 03/02/2019 19:44
  • קוניזציה
  • דנדן
  • 30/01/2019 10:41
  • שלום ,עברתי קוניזציה לפני 3 שבועות ועדיין לא התקבלו תשובות זה מעיד על משהו תקין ,בקופת החולים אמרו שאם לא התקשרו תוך שבוע אז זה לא סרטני.(עברתי תקוניזציה בתל השומר) האם זה נכון?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת פאפ
  • אדווה
  • 28/01/2019 13:47
  • היי אני בת 32 בהריון שני, לפני שידעתי שאני בהריון בצעתי בדיקת פאפ והיום קיבלתי תשובות. יצא ב16 וב18 שלילי ובother highrisk types חיובי. מזה אומר? ואם זה יכול לפגוע בעובר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לפי התשובה את נשאית של אחד מזני וירוס הפפילומה (HPV). עלייך לעבור בדיקת קולפוסקופיה של צוואר הרחם. אין סכנה לעובר. כל טוב ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • אדווה
  • 30/01/2019 08:22
  • לפרוסקופיה עקב oc
  • Tania
  • 29/01/2019 16:14
  • אבקש הסבר קצר באבחנה נמצאו 3 נגעים חשודים ממצא בזווית בחיבור בין אורטר ימין לכיס שתן קילוף ממצא בשלמותו תוך כדי ניוד הממצא פקע יצאה נוזל צלול.בהוצאת נגע נגדם טפול שמאל תוך כדי קילוף הממצא ממצא פקע ויצא חומר נקרוטי. הוצאת ממצא בתוך bag ושטיפות אגן הממצא השלישי מעל גדם הנרתיק pararectal space בגודל 5-6סמ . מעט נוזל צהבהב באגן והיתר-ללא נגעים חשודים בסקירת בטן ואגן אנא דר יקר תוכל להסביר לי על הממצאים? בפט סיטי לפני הלפרוסקופיה חוקרת הודגם רק נגע ממאיר אחד באגן ימין צמוד ללולאות מעי ורקטום עם קליטה פתולוגית (רקע שלי-סרטן שחלות כרוני)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לפי התיאור הממצאים שהוצאו בניתוח נראו חשודים. עם קבלת התשובה הפתולוגית הרופא שלך ימסור לך אם אכן היה בהן גידול. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת קולפוסקופיה
  • סילבי
  • 28/01/2019 15:20
  • סרטן צוואר הרחם
  • הילה
  • 23/01/2019 12:02
  • היי, אני בת 26 בחודש יולי האחרון עשיתי בדיקת פאפ שיצאה לא תקינה ובעקבות כך נשלחתי לעשות קולסקופיה שם נאמר לי שיש לי את הווירוס אבל הכל בסדר ולחזור אחרי שנה להסתכלות . בחודש ספטמבר נקלטתי להיריון ובשבוע 16 הייתה לי ירידת מים והיו צריכה לעשות גרידה במהלך הניתוח ראו משהו לא תקין ונלקח ממני ביובספיה טפט סיטי התשובות הגיע וגילו לי סרטן צוואר הרחם בגודל 5.5 ס״מ ההתחלתי בטיפולי פוריות . ולאחר מכן אני צריכה להתחיל : או בכימותרפיה והקרנות או בכימותרפיה והסרת הרחם. אשמח לשמוע איזה דרך מקובלת ומה צריך לעשות .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הטיפול המקובל בסרטן צוואר שגדלו מעל ל-4 ס"מ הינו טיפול בקרינה משולבת בכימותרפיה. אולם, במקרים מסוימים, ניתן לשקול מתן כימותרפיה מקדימה לצורך הקטנת הגידול ואז לבצע ניתוח רדיקלי ובדרך זו ל"חסוך" את הקרינה. לכל אחת מהדרכים יש יתרונות וחסרונות ועלייך לדון על כך עם הצוות המטפל בך ולקבל החלטה משותפת. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בירור
  • ליטל
  • 23/01/2019 22:09
  • היי, בת 22, נוטלת גלולות כבר תקופה ארוכה אני סובלת מתסמינים שונים עצירות ושלשולים לסירןגין, תכיפות במתן שתן ותחושת לחץ וכאב בעת התרוקנות תחושת מלאות בבטן ואפילו נפיחות ממשית (מרגישה שצמחה לי עוד בטן) בירור גסטרו יצא תקין (בוצעה קולונוסקופיה) באולטרה סאונד בטני וגם בוגינלי נצפה נוזל חופשי באגן (קצת מוזר כיוון שאני נוטלת גלולות) באולטרה סאונד הוגינלי, הגניקולוגית לא הצליחה להדגים את השחלות. כיוון שאני קצת חוששת לאיזו בדיקה עליי לפנות כדי לברר שחס וחלילה לא מדובר בסרטן שחלה ? (ידוע לי שמדד LDH עלול להיות קשור, אציין שבבדיקה התגלה ערך מעט גבוה (485)) תודה מראש על היחס והמענה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הבדיקה המהימנה ביותר להדגמת השחלות היא אולטסאונד וגינלי. אם הרופא שלך לא מצליח להדגים את השחלות, עלייך לפנות לרופא המתמחה בבדיקות אולטרסאונד. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)