רופאים בתחום
ד"ר דורון דוקלר ד"ר דורון דוקלר
מנהל מחלקה מיון יולדות וחדר לידה המרכז הרפואי... קרא עוד
ד"ר בוריס סחנוביץ ד"ר בוריס סחנוביץ
מומחה לגינקולוגיה ולמיילדות. קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

ד"ר מריו ביינר

ד"ר מריו ביינר מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית וכירורגית
ד"ר מריו ביינר הינו רופא נשים, מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית, בכירורגיה גינקולוגית לפרוסקופית וקולפוסקופיה.ד"ר מרי ביינר משמש כמנהל היחידה הגינקו-אונקולוגית בבי״ח מאיר, כפר סבא ד"ר מריו ביינר מתמחה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • ניתוח להסרת הרחם
  • גילי
  • 15/04/2019 11:02
  • הופנתי לאחר בירורים PET CT MRI וקוניזציה של צוואר הרחם להסרת הרחם והצוואר לא נמצאו בעיות בבלוטות הלימפה אז מדוע רוצים לעשות לי בניתוח גם ביופסיה לבלוטות הלימפה בעגן אם הכל בהן יצא תקין ב PET CT ו MRI ? HPV זנים 18 16 . כמו כן הרופאה ציינה שלפני הנתיוח אני צריכה לעבור זריקה בצוואר הרחם וסריקה .. למה ? אם גם ככה מסירים את הרחם...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • CIN 1 + HPV 18
  • רוני
  • 14/04/2019 17:01
  • היי, בחודש האחרון חוויתי דימום במהלך יחסי מין, בבדיקת פאפ דק ו HPV נמצא CIN 1 + HPV 18, ביצעתי קולפוסקופיה, הבדיקה לא העלתה ממצא חריג אך נלקחה ביובפסיה מהתעלה, אני כרגע ממתינה לתשובה (מיותר לציין את תחושת הלחץ עד לקבלת התשובה). שאלתי היא, האם העובדה שדיממתי במהלך היחסים מעידה על המצאות תאים סרטניים בהכרח או שגם במצב של תאים טרום סרטניים יכול להיווצר דימום? אודה לתשובתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • וירוס הפפילומה
  • ליז
  • 14/04/2019 10:03
  • סרטן שחלות וממצא שפיר בכבד
  • הודיה
  • 13/04/2019 19:57
  • שבוע טוב סרטן שחלות מרקר בעליה ופט סיטי תקין לאחרונה ממצא אקוגני המנגיומה 0.5 באונה ימינית בכבד. התגלה באולטרסאונד בטן. האם ממצא כזה עלול להעלות ca125???

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פפילומה אצל גברים
  • רון
  • 13/04/2019 16:50
  • הי, לאחרונה נתקלתי מספר פעמים במודעות על חיסוני הפפילומה גם לגברים, קראתי קצת והבנתי שזה יכול לגרום בין היתר לגידולים סרטניים בפין, בפי הטבעת או באיזור חלל הפה והלוע, בדיעבד, קיימתי יחסי מין קבועים עם פרטנר שחלה בסרטן באיזור הלוע. השאלה שלי משום שקראתי שזה גידול שב90 אחוז מהמקרים קשור לאחד מזני הוירוס, האם יש בדיקה שאני יכול לבדוק אם נדבקתי? האם חיסון יעזור בשלב זה? מה עלי לבדוק/לעשות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קוניזציה שניה
  • דנדן
  • 29/03/2019 12:09
  • שלום ד"ר מריו אשמח לתשובתך לדבי הפתולוגיה לקוניזציה שניה 1. -Cervical conization: High grade squamous intraepithelial lesion GHSIL-CIN3) extending into the endocervical margin of resection (blocks 5, 7, 8 and 9). No microinvasion identified Chronic cervicitis 2.- Endocervical curetting: Strips of endocervical glands with no significant changes. תודה רבה!!!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פענוח קוניזציה
  • דנדן
  • 12/04/2019 13:24
  • אינני יודע מה היו הממצאים בקוניזציה הראשונה ומדוע עשו קוניזציה נוספת. גם כאן, הגידול הטרום סרטני הגיע לשולי הקונוס. הפורום אינו נותן ייעוץ פרטני ובטח לא במקרים יוצאי דופן ועל כן עלייך לפנות לייעוץ מסודר אצל הרופא המטפל בך לצורך החלטה על המשך הטיפול.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • וירוס פפילומה זן 16
  • נ
  • 28/03/2019 21:18
  • שלום ד"ר, לפני מספר חודשים עשיתי בדיקת פאפ שאיבחנה שינויים טרום סרטניים ברמה נמוכה (lsil) עם תוצאה שלילית לזנים 16 ו-18, אולם חיובי לרשימה של זנים אחרים. בדיקה חוזרת לאחר כשלושה חודשים הראתה תוצאה חיובית לזן מס' 16 ושלילית ל-18, ושוב, חיובית לרשימה של זנים נוספים. הפעם הבדיקה הראתה שהתאים תקינים. יש לי מספר שאלות: - עד כמה ניתן לסמוך על הבדיקות שהראו כל פעם תוצאה שונה? - האם זן מספר 16 הוא אלים במיוחד? האם הוא יכול לעבור מעצמו? במידה ויכול, האם עדיין יש סיכוי לפתח סרטן? - מה פחות או יותר הסיכויים שלי סטטיסטית לחלות? - האם עישון של קנאביס רפואי, ללא טבק, מעלה את הסיכון? יש לי עוד המון שאלות אבל אסתפק בזה.. אם תוכל לענות מאוד אעריך את זה, אני ממש לחוצה :( תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, בדיקת זני הוירוס אמינה, וזן 16 הוא השכיח ביותר. אצל מעל 90% מהנשים הוירוס חולף תוך 2-3 שנים ואינו גורם לשינויים טרום סרטניים. אם תמשיכי להיות במעקב מסודר, לא תחלי בסרטן צוואר הרחם. עישון הוא גורם סיכון לפתח שינויים טרום סרטניים בצוואר הרחם וללא שום קשר מומלץ להימנע מעישון. אין לי מידע אם ההשפעה של קנביס שונה מזו של סיגריות. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן שחלות ובהלה מנפילה
  • גלית
  • 31/03/2019 00:17
  • שלום רב. סרטן שחלות ברימסיה שנה לאחר קו שני. נפלתי ברחוב וקיבלתי מכה בשרירים. 3 ימים לאחר הנפילה עשיתי בדיקת דם ומהרקר עלה מ 8 ל-45 האם יש סיכוי שהבהלה והכאב שרירים הקפיץ את המרקר? כמובן שאעשה גם פט סיטי. אבל עד אז מתענינת אם המרקר עלול להשתבש בעקבות זה. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן השחלות דחוף
  • לי
  • 31/03/2019 15:39
  • שלום, אימי חולה בסרטן השחלות ואובחנה לפני שלושה חודשים עם מיימת. קיבלה 2 סבבי כימו ועשתה סיטי חזה בטן ואגן, בתשובה היה רשום הסננה נודולרית באומנטום ובקופסית הכבד. גוש סמיציסטי בטפולה ימין 2.3/6 ס״מ, אימפלנט מיזנטרי נוזלי 17 מ״מ, מוקד בלסטי סמיך בפוביס ימין. האם הסרטן הגיע לכבד? האם זה כבר סרטן שניוני בכבד? זה כבר הגיע לשלב 4? מהם האופציות הטיפוליות? היא ממשיכה לסבב שלישי של כימו- קרבו וטקסול (כל 3 שבועות) ואחר כך יחליטו אם לנתח. תודה, אודה לתשובתך המהירה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, על פי התיאור שנתת הסרטן לא מערב את הכבד. אם תהיה תגובה טובה לטיפול הכימותרפי (הקטנת הממצאים ב-CT וירידה בערכי CA125) תצטרך לעבור ניתוח ולהשלים עוד 3 מחזורי כימותרפיה לאחר הניתוח. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ביופסיה
  • ליהי
  • 02/04/2019 23:20
  • רירית מעובה
  • מודאגת
  • 02/04/2019 23:30
  • בת 49.5. לפני כ-4-5 חודשים הפסקת ווסת. לפני זה דימומים כבדים בזמן המחזור ולעתים גם הכתמות בין מחזורים. פיפל תקין לפני 8 חודשים. אולטרה סאונד תקין למעט אדנומיוזיס קטן לפני 8 חודשים. בבדיקה שגרתית שבוצעה עכשיו רירית מעובה 16 ממ. נראתה גם בהיסטורוסקופיה אבחנתית שבוצעה עכשיו. עומדת לפני היסטורו סקופיה ניתוחית. מה הסיכוי לסרטן? חוששת מאד...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן צוואר הרחם
  • דנה ל
  • 03/04/2019 06:24
  • לפני 5 שנים בקוניזציה עקב פאפ לא תקין מצאו microinvasion של 0.4 ממ הוצא לגמרי ואחכ עשו קוניזציה נוספת עד להגעה לשוליים נקיים. מאז מקפידה על פאפ וקולפוסקופיה כל שנה והרופא מידי פעם לוקח ביופסיות גם . מה הסיכוי שזה יחזור לי? האם יש לעשות בדיקות נוספות ? האם זה אומר שתפסו את הסרטן בזמן?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, האבחנה נעשתה בשלב מוקדם וסיכוי ההישנות נמוך ביותר. מעקב באמצעות בדיקות פאפ וקולפוסקופיה הוא המעקב הנכון. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאחר קוניזציה
  • הילי
  • 10/04/2019 20:57
  • שלום רב, מתי ניתן לחזור לפעילות גופנית מסיבית (כמו ריצה) לאחר קוניזציה? שאלה נוספת, לפני כחודש עברתי קוניזציה (cin 1) והיום בביקורת שוב דלקת בצוואר הרחם.. שוב אנטיביוטיקה..מרגישה שהמצב שוב חוזר. ייתכן שכבר קיימת דלקת לאחר פרק זמן כה קצר? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, מומלץ להימנע מפעילות גופנית מאומצת אחרי קוניזציה למשך 3-4 שבועות. הדלקות החוזרות אינן בגלל הקוניזציה ודורשות טיפול הולם למניעת הישנותן. ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חשש מדימומים
  • דנה
  • 27/03/2019 15:21
  • דר מריו שלום, אני חוששת מאוד ואסביר מדוע: לפני כחודש וחצי ביצעתי בדיקת קולפוסקופיה, זאת לאחר שנאמר לי שלפי תוצאות בדיקת פאפ נחשפתי לנגיף הפפילומה. תוצאות הביופסיה שנלקחה העידו על קוילוציטוזיס אך ללא שינויים טרום ממאירים. ממה אני חוששת? בתקופה האחרונה התחלתי לדמם במהלך יחסי מין ולחוש תחושות לא נעימות בבטן תחתונה לאחר קיום יחסים. כמו כן, כבר תקופה ארוכה שיש לי צריבות חוזרת ונשנות בשתן (ללא ממצא של דלקות בשלפוחית) ודימומים כשבוע לפני הופעת המחזור. אני חוששת מאוד שמא בדיקת הקולפוסקופיה לא איתרה תאים נגועים או חלילה גידול סרטני שממוקם בתעלת צוואר הרחם. שאלתי היא, מה ניתן לעשות במקרה כזה?האם לא כדאי לבצע גרידה מתעלת הצוואר? שאלה נוספת: האם ייתכן וסרטן צוואר הרחם מתפתח לאחר כשנתיים/שלוש מרגע החשיפה לנגיפים המסוכנים? (כלומר הופך לממאיר בטווח זמן זה). אודה לתשובתך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אם את מוטרדת ואינך שקטה אני ממליץ לפנות לבדיקת קולפוסקופיה חוזרת. לרוב שינויים טרום סרטניים מתפתחים מספר שנים אחרי ההדבקה. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • cin 1
  • הילי
  • 25/03/2019 15:30
  • שלום רב, בת 39 בריאה.לאחר שנתיים מעקב בשל דלקות חוזרות בצוואר הרחם ופאפ ascus כמה פעמים, נשלחתי לקוניזציה. אשמח לעזרה בהבנת התשובה: 1.cervical conization: Tiny foci of low grade sil cin1. surgical margins are free. in addition,severe acute and chronic inflammation with reactive epithellial changes,areas of erosions and granulation tissue with partially denuded muscosa. 2.Endocervical curettage: mucus and disrupted andocervical glands with no evudence of dysplasia. שאלה נוספת, אם ידוע כי hpv הינו שלילי, מדוע אם כן קיימים שינויים טרום סרטניים? האם ייתכן מצב של cin ללא נוכחות hpv? תודה רבה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, התשובה מתארת שינוי טרום סרטני בדרגה נמוכה CIN1. שינוי זה נגרם לרוב ע"י זנים בסיכון נמוך - low risk של וירוס הפפילומה, זנים שאינם נבדקים בבדיקת ה-HPV. בדיקת ה-HPV בודקת את הזנים בסיכון גבוה - high risk הגורמים לשינויים הטרום סרטניים בדרגה גבוהה ולסרטן. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קוניזיציה
  • רותם
  • 19/03/2019 17:50
  • שלום ד״ר עברתי קוניזיציה לפני 6 ימים. לא היו לי דימומים או כאבים אבל ביומיים האחרונים ההפרשות שהיו עד עכשיו מימיות וללא ריח הפכו לורודות, כנראה שזה דם מועט. האם זה בסדר או שאפנה לרופא המטפל שלי? בנוסף הרופא אמר שאין לקיים יחסים חודש, האם זה כולל גם יחסים אנאלים?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אם הדימום הינו רב, דהיינו יותר חזק מוסת, עלייך לפנות לבדיקה של רופא נשים. עלייך להימנע מקיום יחסים וגינליים או שימוש בטמפונים במשך חודש. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעכבי פארפ?
  • האחת
  • 20/03/2019 08:43
  • בוקר אור אשמח מאוד לעזרתך 1.מה יכולים לעשות מעכבי פארפ במצב של הישנות מחלה שהשתפרה בזמן קרבופלטין אבלעדיין פעילה ומפושטת?מה התרחישים שיכולים להיות? 2. איזה מעכב פארפ נכון לאישה שאינה נשאית brca ומוגדרת רגישה לפלטינום אבל באופן גבולי(חזרה אחרי חצח שנה בדיוק).? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, מעכבי פארפ ניתנים לאחר טיפול בכימותרפיה שמכילה קרבופלטין והביאה לתגובה חלקית או מלאה. מטרת הטיפול היא בהארכת הרמיסיה. ככל שהתגובה לכימותרפיה הייתה טובה יותר, משך הרמיסיה צפוי להיות ארוך יותר. כל מעכבי הפארפ יכולים להיות יעילים בלא נשאיות, אם כי התגובה הצפויה טובה פחות מאשר בנשאיות. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאת בדיקת קולפוסקופיה
  • שני
  • 20/03/2019 12:58
  • דר' ביינר שלום. אני בת 29, נשואה. לפני מספר חודשים ביצעתי בדיקת פעם לאחר שהופיעו לי יבלות על איבר המין (ככל הנראה קונדילומה). תוצאות הפאפ יצאו תקינות אך נראתה חשיפה לשני hpv שאינם 16 ו 18. עקב כך נשלחתי לבדיקת קולפוסקופיה. במהלך הבדיקה הרופא ראה אזור חשוד ולקחת ממנו דגימה אשר תוצאותיה הראו: לויקוציטוזיס ללא שינוי טרום סרטניים בתאים. שאלותי הם אלו: 1. הרופא המליץ לחזור על בדיקת הקולפוסקופיה בעוד חצי שנה. האם לא עדיף לבצע את הבדיקה לפני? 2. מה רמת הדיוק בבדיקה? מה הסיכוי ל"פספוסים"? אני חוששת כיוון ששמעתי על לא מעט מקרים של נשים שהיו במעקבים ובדיקות ולא הזניחו אך עדיין הרופאים לא הצליחו לאתר מצבים טרום סרטניים/גידולים. 3. כיצד כדאי להתנהל כרגע עם בן זוגי? אני חוששת מלופף בלתי פוסק שבו אדביק אותו והוא אותי וכך לא איפשר לגוף שלי החלמה מהנגיף. האם כדאי להתנזר מיידי מין לתקופה על מנת לאפשר לגוף זמן החלמה? 4. האם כדאי לבצע בדיקה גם של חלל הפה והלוע בכדי לראות שאין הדבקה גם באזורים אלה? אם כן, היכן מבוצעת הבדיקה? תודה רבה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, המעקב אחר נשים שנדבקו בוירוס הפפילומה כולל פאפ וקולפוסקופיה כל 6-12 חודשים. היעילות בשילוב שתי הבדיקות גבוהה. את יכולה לבדוק את הפה והלוע אצל א.א.ג. אין הנחיה להימנע ממגע מיני בין בני זוג שנושאים את הוירוס וההנחה היא שמערכת החיסון של שני בני הזוג תביא להיעלמות הוירוס. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם מעכב פארפ יכול לגרום לנסיגת גידולים?
  • אחות שלה
  • 22/03/2019 08:18
  • שלום, מעכבי פארפ ניתנים כטיפול אחזקתי לאחר טיפול מוצלח בסרטן שחלות בכימותרפיה מסוג קרבופלטין. הטיפול יכול גם להביא לנסיגה חלקית של הסרטן גם כאשר ניתן ללא טיפול מקדים בכמותרפיה, אך התוויה זו אינה רשומה בישראל. ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Cin3
  • מעיין
  • 16/03/2019 23:44
  • שלום, בת 29 נשואה +2.לפני כ5 חודשים ביצעתי פאפ שחזר עם cin1+hpv+ דלקת חריפה.נלקחה גם ביופסיה מפוליפ צווארי ופיפל שיצאו תקינים. לפני כחודש ביצעתי קולפוסקופיה שחזרה עם תשובה של cin3 והנחיה לביצוע קוניזציה, תוך לא יותר מחודש וחצי. אני מדממת כמעט ללא הפסקה קרוב לשנה. רקע משפחתי של סרטן השד (כולל אמא). היסטרוסקופיה תקינה. שאלותיי: 1. מה הסיכוי שמדובר בסרטן? 2. אם היה מדובר בסרטן, היו רואים זאת בביופסיה או שהאבחון מתבצע רק לאחר קוניזציה? 3.ייתכן התקדמות של cin1 לcin3 תוך 5 חודשים? אודה לכל מידע אפשרי,אני כבר קרוב לשנה דורשת בדיקות ומתחננת לפתרונות

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה על התגובה
  • מעיין
  • 19/03/2019 17:38
  • הייתי בטרום ניתוח ושאלתי אם תוצאות הביופסיה הזו זהות במידה ומדובר בסרטן, נאמר לי שכן אך אצלי לא נראה גוש בקופוסקופיה ולכן לא ניתן לדעת, האם זה נכון?האם גם במקרה של תאים ממאירים התוצאה הייתה זהה? או שבביופסיה שנלקחת בקולפוסקופיה , במידה וזה סרטני יהיה רשום שזה סרטני?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ
infomed.co.il (הדפסה)