פורום סרטן ריאות

-
ממצאי רדיולוגיה בית חזה
ספיר 18/01/2021 | 19:10היי דוקטור, אשמח לדעה מקצועית אודות הממצאים הבאים- אאורטה מפותלת . תסנין אינטרסטיציאלי נודולרי בריאות שמלא קשריות קטנות - ממצא שלא הודגם בבדיקה קודמת . נפח הריאות מעט מוגבר . אין עדות לתפליט פלאורלי . תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 21/01/2021 | 15:06ממצאים לא ספיציפיים . יכולים להיות ביטוי של זיהום . ייעוץ רופא ריאות .הוסף תגובה
-
ממצאי רדיולוגיה בית חזה
ספיר 18/01/2021 | 19:39אוסיף שמדובר על אישה מעשנת כרונית שביצעה את ההדגמה לצורך הכנה לקראת ניתוח. ספירת דם תקינה. (בתור סטודנטית לרפואה אני מאוד לחוצה מהממצאים, לכן אשמח לתשובה במהרה).תודה.הוסף תגובה
-
-
בלוטות לימפה סרטן ריאה
יעל 10/01/2021 | 12:42שלום דר אגבאריה האם יכול להיות שבלוטות לימפה עכשיו עם קליטה (באזור הריאה ומחוץ לה) והגידול הראשוני לא השתנה? האם זה יכול להיות גרורות ? או שזה מראה שמשהו הולך להשתנות בגידול המקורי שלא השתנה כרגע?לימפה לא היתה מעורבת עד כה מטופל בטגריסו 15 חודשים קו ראשון. תודה רבההוסף תגובה
-
בלוטות לימפה
יעל 12/01/2021 | 16:20תודה רבה על התשובה אז איך יודעים? אם יש קליטה מוצאים את הבלוטות?בודקים אותם?ביופסיה? בהנחה שזה לא זיהום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 12/01/2021 | 10:17קליטה בבלוטות למפה ברגע שהגידול הראשוני יציב יכול להיות אחד משני דברים - או בלוטות ריאקטיביות כלומר תגובתיות לתהליך כלשהו כגון זיהום ולא קשור לסרטן או יכול להיות החמרה בסרטן ע"י תת סוג חדש של המחלה .הוסף תגובה
-
-
דם מהגרון
שני 06/01/2021 | 18:57היי, אנסה לספר בקצרה ולהכניס כמה שיותר פרטים, אני בת 24, בריאה בדרך כלל, בשנתיים האחרונות התחלתי לעשן סיגריות וקנאביס, והיום כבר חצי שנה שלא מעשנת כלום ושום דבר. לפני 5 שנים השתעלתי דם... ככה סתם ומשום מקום וישר נסעתי לביקור רופא, הרופא אמר שאם זה לא חוזר על עצמו הכל טוב ולהתנהל רגיל.. באמת לא חזר והכל היה טוב. שנה אחרי קרה לי את אותו המקרה ושוב אותו הסיפור, עשו לי בדיקות דם והכל היה תקין. לפני כשנה היה לי מקרה קיצוני של כמה ימים רצופים של מלא דם שיצא מהגרון דרך שיעול.. הגעתי למיון עשו לי בדיקות דם, אקג והכל היה תקין.. הרופא אמר שהכל בסדר ושאם לא חוזר הכל טוב.. לאחרונה מרגישה שאני לא נושמת טוב (אין לי קורונה עשיתי בדיקה..) מפחדת שיש לי אולי בעיה בריאות ולא יודעת מה לעשות מפחדת שיחזור שוב הקטע עם הדםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 12/01/2021 | 10:21שיעול עם דם יכול להיות כתוצאה מבעיה בגרון ודרכי נשימה עליונות . ממליץ בדיקת אאג וצילום חזה באפן ראשוני. במקום ראשון זה לא סרטןהוסף תגובה
-
-
קשרית בריאה
יובי 06/01/2021 | 11:11שלום! בבדיקת סי.טי. בעמוד השדרה נתגלה "רושם לקשרית בגודל 1.1 ס"מ בשער הריאה השמאלית". מה זה אומר? אני ממש לחוץ ומבקש תגובה מהירה. תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 12/01/2021 | 10:19קשה לדעת מה זה - ומדובר רק ברושם. ממליץ ייעוץ רופא ריאההוסף תגובה
-
-
דלקת על איזור הסרטן בריאה
שרי 07/01/2021 | 10:57בוקר טוב לאחר טיפולי הקרנה לריאה אבי פיתח דלקת סביב הגידול שהיום כבר מחסה את הגידול ובבדיקת פט סי טי כל האזור נצבע כך שלא ניתן לדעת האם הגידול פעיל כי לפי הבנתינו הדלקת גם כן נצבעת בפט סי טי נאם לקיחת סטרואידים תטפל בדלקת וניתן יהיה לדעת האם הגידול פעיל ? אנחנו כרגע בהמתנה כדי לדעת מה לעשות אשמח לחוות דעתך והמלצה לצעד הבאהוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 12/01/2021 | 10:18דלקת לאחר קרינה לריאה יכולה לקרות והיא נצבעת בפיט. מומלץ טיפול בסטירואידיםהוסף תגובה
-
-
מודאגת אשמח להסבר ראשוני - אגיע למומחה ראות כמובן
אלונה 27/12/2020 | 15:33הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות בבתי השחי . ריבוי קשריות לימפה בגודל מירבי עד כ- 8 מ"מ במיצר ובשערי הריאות . קנה וסימפונות חופשיים . כלי דם תקינים . אין עדות לנוזל פלאורלי או פריקרדיאלי . שדות הריאות : מוקד נודולרי בגודל עד כ- 4 מ"מ באונה העליונה של הריאה הימנית )חתך 201-53( . מוקד נודולרי עד כ- 4 מ"מ באונה האמצעית של הריאה הימנית )חתך 201-99(. מוקד נודולרי בסדק הבין אונתי של הריאה השמאלית בגודל עד כ- 4.5 מ"מ ) חתך 201-99(. אין עדות לתהליך תסניני . אברי הבטן העליונה ללא ממצא חולני . שינוים ניווניים קלים בעמוד שידרה גבי .הוסף תגובה
-
תוצאות בדיקת סיטי
מודאגת 08/01/2021 | 09:20תודה על התגובה הופנתי להמשך בירורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 03/01/2021 | 14:42תמונה לא ספיציפית ממש. מתאים במקום ראשון לתהליך זיהומי מפושט אך כמובן לא ניתן לשלול ממאירות. זה תלוי בסיפור של החולההוסף תגובה
-
-
חיסון לקורונה
בת 27/12/2020 | 15:30אימי מטופלת בטיפול ביולגי עם כדור טרסבה במשך 4 שנים , פט סיטי שבוצע לפני שבועיים תקין , האים ניתן לחסן את אימי את חיסון לקורונה למרות נטילת כדור טרסבה אודה לתשובתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 03/01/2021 | 14:42אני כן ממליץ לחסן חולים שנוטלים טיפול ביולוגיהוסף תגובה
-
-
דלקת ראות אחרי טיפול שני של דורבלומאב
טליה 30/12/2020 | 18:42דר שלום אימי אובחנה כחולת סרטן ראות שלב שלוש,תאים לא קטנים. עברה 30 הקרנות, 2 טיפולים גדולים של קרבופלאטין וטכסול ושניים וחצי קטנים עד שהגוף הגיב לא טוב והטיפול הופסק. עכשיו היא אחרי שני טיפולים של דורבלומאב ואושפזה בבית חולים עם דלקת ריאות וירידת המוגלובין שנמשכת גם בביח והגיעה ל6.5 האם תופעה זו מוכרת וידועה? האם היא עלולה לגרום להפסקת העיפול? אנחנו מרגישים חסרי אונים ונשמח לכל מידע תודה, עליההוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 03/01/2021 | 14:40זה לא תופעות של דורבלומאב . צריך לטפל בדלקת כמו שצריך לגבי ההימוגלובין זה לא מוסבר ומחייב בירור.הוסף תגובה
-
-
חיסון לקורונה
אני 19/12/2020 | 20:11שלום ד"ר האם ניתן במצבי לקבל חיסון קורונה .אני מעל גיל 60 עם סרטן ריאה תאים לא קטנים ומטופלת בטגריסו. מתלבטתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 27/12/2020 | 10:34אין עדיין הנחיה ממשהב לגבי חולי סרטן תחת טיפול אימוני או כימותרפי- אך אני המלצתי כן לחולים שלי תוך כדי דיון מקרה פר מקרה . את מקבלת טיפול ביולוגי ומבחינה זו אין מניעה לקבל את החיסון .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 21/12/2020 | 13:29אשפר לקבל את החיסון . החיסון סה"כ רנא שגורם ליצור חלבון ונוגדנים ולכן עקרונית לא מתנגש עם הטיפול .הוסף תגובה
-
-
תמטים לוחיים באונות
תמר 25/12/2020 | 14:02בעלי אחרי מחלה ממארת של סרטן העור. עשה סיטי עם חומר ויצא תמטים לוחיים באונות התיתונות והאמצעית מה זה אומר? ובנוסף רואים מבנה היםודרנסי מאורך בסגמנט 3 של הכבד בגודל 2.3?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 27/12/2020 | 10:33לגבי התמטים בריאות זה לא קשור לסרטן - שינויים כרוניים . לגבי הממצא בכבד צריך בירור נוסף - ( לא חייב להיות סרטן - אך חשוב מאד לבדוק)הוסף תגובה
-
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 21/01/2021 | 15:06ממצאים לא ספיציפיים . יכולים להיות ביטוי של זיהום . ייעוץ רופא ריאות .הוסף תגובה
-
ממצאי רדיולוגיה בית חזה
ספיר 18/01/2021 | 19:39אוסיף שמדובר על אישה מעשנת כרונית שביצעה את ההדגמה לצורך הכנה לקראת ניתוח. ספירת דם תקינה. (בתור סטודנטית לרפואה אני מאוד לחוצה מהממצאים, לכן אשמח לתשובה במהרה).תודה.הוסף תגובה

יעל
10/01/2021 | 12:42
שלום דר אגבאריה
האם יכול להיות שבלוטות לימפה עכשיו עם קליטה (באזור הריאה ומחוץ לה) והגידול הראשוני לא השתנה? האם זה יכול להיות גרורות ? או שזה מראה שמשהו הולך להשתנות בגידול המקורי שלא השתנה כרגע?לימפה לא היתה מעורבת עד כה מטופל בטגריסו 15 חודשים קו ראשון.
תודה רבה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
בלוטות לימפה
יעל 12/01/2021 | 16:20תודה רבה על התשובה אז איך יודעים? אם יש קליטה מוצאים את הבלוטות?בודקים אותם?ביופסיה? בהנחה שזה לא זיהום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 12/01/2021 | 10:17קליטה בבלוטות למפה ברגע שהגידול הראשוני יציב יכול להיות אחד משני דברים - או בלוטות ריאקטיביות כלומר תגובתיות לתהליך כלשהו כגון זיהום ולא קשור לסרטן או יכול להיות החמרה בסרטן ע"י תת סוג חדש של המחלה .הוסף תגובה

שני
06/01/2021 | 18:57
היי,
אנסה לספר בקצרה ולהכניס כמה שיותר פרטים,
אני בת 24, בריאה בדרך כלל, בשנתיים האחרונות התחלתי לעשן סיגריות וקנאביס, והיום כבר חצי שנה שלא מעשנת כלום ושום דבר.
לפני 5 שנים השתעלתי דם... ככה סתם ומשום מקום וישר נסעתי לביקור רופא, הרופא אמר שאם זה לא חוזר על עצמו הכל טוב ולהתנהל רגיל.. באמת לא חזר והכל היה טוב.
שנה אחרי קרה לי את אותו המקרה ושוב אותו הסיפור, עשו לי בדיקות דם והכל היה תקין.
לפני כשנה היה לי מקרה קיצוני של כמה ימים רצופים של מלא דם שיצא מהגרון דרך שיעול.. הגעתי למיון עשו לי בדיקות דם, אקג והכל היה תקין.. הרופא אמר שהכל בסדר ושאם לא חוזר הכל טוב.. לאחרונה מרגישה שאני לא נושמת טוב (אין לי קורונה עשיתי בדיקה..)
מפחדת שיש לי אולי בעיה בריאות ולא יודעת מה לעשות מפחדת שיחזור שוב הקטע עם הדם
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 12/01/2021 | 10:21שיעול עם דם יכול להיות כתוצאה מבעיה בגרון ודרכי נשימה עליונות . ממליץ בדיקת אאג וצילום חזה באפן ראשוני. במקום ראשון זה לא סרטןהוסף תגובה

יובי
06/01/2021 | 11:11
שלום!
בבדיקת סי.טי. בעמוד השדרה נתגלה "רושם לקשרית בגודל 1.1 ס"מ בשער הריאה השמאלית". מה זה אומר?
אני ממש לחוץ ומבקש תגובה מהירה.
תודה!
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 12/01/2021 | 10:19קשה לדעת מה זה - ומדובר רק ברושם. ממליץ ייעוץ רופא ריאההוסף תגובה

שרי
07/01/2021 | 10:57
בוקר טוב לאחר טיפולי הקרנה לריאה אבי פיתח דלקת סביב הגידול שהיום כבר מחסה את הגידול ובבדיקת פט סי טי כל האזור נצבע כך שלא ניתן לדעת האם הגידול פעיל כי לפי הבנתינו הדלקת גם כן נצבעת בפט סי טי
נאם לקיחת סטרואידים תטפל בדלקת וניתן יהיה לדעת האם הגידול פעיל ?
אנחנו כרגע בהמתנה כדי לדעת מה לעשות
אשמח לחוות דעתך והמלצה לצעד הבא
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 12/01/2021 | 10:18דלקת לאחר קרינה לריאה יכולה לקרות והיא נצבעת בפיט. מומלץ טיפול בסטירואידיםהוסף תגובה

אלונה
27/12/2020 | 15:33
הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי.
לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות בבתי השחי .
ריבוי קשריות לימפה בגודל מירבי עד כ- 8 מ"מ במיצר ובשערי הריאות .
קנה וסימפונות חופשיים .
כלי דם תקינים .
אין עדות לנוזל פלאורלי או פריקרדיאלי .
שדות הריאות :
מוקד נודולרי בגודל עד כ- 4 מ"מ באונה העליונה של הריאה הימנית )חתך 201-53( .
מוקד נודולרי עד כ- 4 מ"מ באונה האמצעית של הריאה הימנית )חתך 201-99(.
מוקד נודולרי בסדק הבין אונתי של הריאה השמאלית בגודל עד כ- 4.5 מ"מ ) חתך 201-99(.
אין עדות לתהליך תסניני .
אברי הבטן העליונה ללא ממצא חולני .
שינוים ניווניים קלים בעמוד שידרה גבי .
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תוצאות בדיקת סיטי
מודאגת 08/01/2021 | 09:20תודה על התגובה הופנתי להמשך בירורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 03/01/2021 | 14:42תמונה לא ספיציפית ממש. מתאים במקום ראשון לתהליך זיהומי מפושט אך כמובן לא ניתן לשלול ממאירות. זה תלוי בסיפור של החולההוסף תגובה

בת
27/12/2020 | 15:30
אימי מטופלת בטיפול ביולגי עם כדור טרסבה במשך 4 שנים , פט סיטי שבוצע לפני שבועיים תקין , האים ניתן לחסן את אימי את חיסון לקורונה
למרות נטילת כדור טרסבה אודה לתשובתך
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 03/01/2021 | 14:42אני כן ממליץ לחסן חולים שנוטלים טיפול ביולוגיהוסף תגובה

טליה
30/12/2020 | 18:42
דר שלום
אימי אובחנה כחולת סרטן ראות שלב שלוש,תאים לא קטנים.
עברה 30 הקרנות,
2 טיפולים גדולים של קרבופלאטין וטכסול ושניים וחצי קטנים
עד שהגוף הגיב לא טוב והטיפול הופסק.
עכשיו היא אחרי שני טיפולים של דורבלומאב ואושפזה בבית חולים עם דלקת ריאות וירידת המוגלובין שנמשכת גם בביח והגיעה ל6.5
האם תופעה זו מוכרת וידועה? האם היא עלולה לגרום להפסקת העיפול?
אנחנו מרגישים חסרי אונים ונשמח לכל מידע
תודה,
עליה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 03/01/2021 | 14:40זה לא תופעות של דורבלומאב . צריך לטפל בדלקת כמו שצריך לגבי ההימוגלובין זה לא מוסבר ומחייב בירור.הוסף תגובה

אני
19/12/2020 | 20:11
שלום ד"ר האם ניתן במצבי לקבל חיסון קורונה .אני מעל גיל 60 עם סרטן ריאה תאים לא קטנים ומטופלת בטגריסו. מתלבטת
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 27/12/2020 | 10:34אין עדיין הנחיה ממשהב לגבי חולי סרטן תחת טיפול אימוני או כימותרפי- אך אני המלצתי כן לחולים שלי תוך כדי דיון מקרה פר מקרה . את מקבלת טיפול ביולוגי ומבחינה זו אין מניעה לקבל את החיסון .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 21/12/2020 | 13:29אשפר לקבל את החיסון . החיסון סה"כ רנא שגורם ליצור חלבון ונוגדנים ולכן עקרונית לא מתנגש עם הטיפול .הוסף תגובה

תמר
25/12/2020 | 14:02
בעלי אחרי מחלה ממארת של סרטן העור.
עשה סיטי עם חומר ויצא תמטים לוחיים באונות התיתונות והאמצעית מה זה אומר?
ובנוסף רואים מבנה היםודרנסי מאורך בסגמנט 3 של הכבד בגודל 2.3?
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 27/12/2020 | 10:33לגבי התמטים בריאות זה לא קשור לסרטן - שינויים כרוניים . לגבי הממצא בכבד צריך בירור נוסף - ( לא חייב להיות סרטן - אך חשוב מאד לבדוק)הוסף תגובה