פורום סרטן ריאות
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
GGO הצללה עדינה איציק 30/06/2026 | 12:52לא מעשן לא חשוף לחומרים מסוכנים ללא גנטיות בעקבות קוצר נשימה באביב שהתברר כאנרגיה הלכתי לct ריאות בתפקוד ריאות הכל בסדר יצא ggo עדין הצללה עדינה בריאה ימנית העליונה האם אני צריך לדאוג הרופא ריאות שלח אותי לסיטי בנובמבר תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר נטלי מימון רבינוביץ 30/06/2026 | 13:29באופן כללי, ממצא של GGO (Ground Glass Opacity) – המכונה לעיתים "עכירות זכוכית חלבית" – הוא ממצא שכיח למדי בבדיקות CT. כאשר מדובר בצללית עדינה מאוד באדם ללא רקע של עישון וללא חשיפה לחומרים מסוכנים, רופאים נוטים לרוב לגישה של מעקב ולא של דאגה מיידית. הרופא שלח אותך לביצוע CT חוזר בנובמבר ככל הנראה כדי לבחון את ה"דינמיקה" של הממצא. המטרה היא לראות האם הצללית משתנה, נעלמת, או נשארת יציבה. יציבות לאורך זמן היא לרוב סימן מרגיע מאוד ומכוונת לממצא שפיר. ממצאים מסוג GGO יכולים בהחלט להיות תוצאה של תהליך דלקתי או זיהומי שחלף (למשל לאחר מחלה ויראלית, דלקת ריאות קלה או אפילו תגובה אלרגית), והם לעיתים נשארים כ"צלקת" עדינה או שארית של תהליך שאינו פעיל. מאחלת בריאות איתנה.הוסף תגובה
סרטן מיכל 29/06/2026 | 18:37ערב טוב אני חולת במחלה סרטן קצינובה 2 ILC עברתי הקרנות בשד שמאל ניתוח לשד ובלוטת זקיף עשיתי סיטי בית החזה שמצאו לי תסנין פיברו מוגדל וזיהום נאופחסטי בריאה ואחרי סיטי חוזר מצאו ממצא חדש GGO 3.225 ב LLL האם זה קשור למחלת סרטן אני אם כדורים ביולוגים לטרזול יש לי קושי בנשימה ריאות מתפקדות 44 בבדיקת תיפקודי ריאה וביקשו לחזור שוב על סיטי בספטמבר מה לעשות אם הממצאים זה מדאיגהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר נטלי מימון רבינוביץ 29/06/2026 | 18:49קשה מאוד, ואף בלתי אחראי, לנסות ולהעריך את משמעות הממצאים (התסמין הפיברוטי או ה-GGO - Ground Glass Opacity) ללא צפייה ישירה בדיסקים של ה-CT עצמם, השוואתם לבדיקות קודמות והיכרות מעמיקה עם ההיסטוריה הרפואית שלך. עם זאת, הנה כמה נקודות שכדאי לקחת בחשבון כדי לנהל את המצב בצורה מיטבית: פנייה למומחה ריאות (פולמונולוג): לאור הקושי בנשימה ותפקודי הריאות שהם 44%, חשוב מאוד שתהיי במעקב של רופא ריאות. הוא יוכל להעריך אם הקושי בנשימה קשור לממצאים ב-CT, להקרנות שעברת, או אולי לגורמים אחרים שדורשים התייחסות. הקשר לטיפול האונקולוגי: את נמצאת בטיפול הורמונלי (לטרזול). יש לשאול את האונקולוג/ית המטפל/ת שלך האם יש קשר בין הממצאים בריאות לבין הטיפול, או אם הממצאים דורשים שינוי בתוכנית הטיפול. המתנה לסיטי בספטמבר: ההמלצה לחזור על CT היא סטנדרטית כדי לראות "דינמיקה" – כלומר, האם הממצא גדל, קטן או נשאר ללא שינוי. עם זאת, אם הקושי בנשימה מחמיר או שאת מרגישה תסמינים חדשים, אל תחכי לספטמבר. פני בהקדם לרופא המטפל כדי לבדוק אם יש מקום להקדים את הבירור. מאחלת בריאות רבה.הוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר נטלי מימון רבינוביץ 24/06/2026 | 15:32לא ניתן לדעת בוודאות האם הקשרית ממאירה או שפירה רק מהתשובה. יש צורך בהסתכלות.ישירה על הדיסק של הסיטי, ואם צריך אז עושים בירור נוסף.הוסף תגובה
קשרית ריאתית בRLL אביב 20/08/2019 | 15:19בן 27, מעשן נרגילה באופן מסיבי, לפני כחודשיים הגעתי למיון עם כאבי חזה ושוחררתי לאחר צילום חזה שנראה תקין. לפני כשבועיים הגעתי שוב למיון עם 40 מעלות חום, בליווי כאבי חזה, ואושפזתי למספר ימים לאחר שבבדיקת סיטי נמצאה קשרית ריאתית עם גבולות בלתי סדירים בריאה ימנית תחתונה בקוטר 1.2 ס"מ. לאחר הערכה לא ברורה של דלקת ריאות (למרות שלא היו שום סימני כאב מלבד חום גבוה) טופלתי באנטיביוטיקה ושוחררתי לביתי עם המלצה למעקב וביצוע CT חזה בעוד כחודשיים. סרטן ריאות ידוע כקטלני וגילוי מוקדם שלו עשוי לשפר משמעותית את סיכויי ההחלמה. כמה זמן ההמתנה הזה עד הבדיקה הוא קריטי? ומה הסיכויים לגידול ממאיר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 25/08/2019 | 20:37הקשרית שמתוארת מחייבת בירור עי ct חוזר לצורך מעקב . חודשיים זה זמן סביר ביותר למעקב לאחר הקשרית אך במידה והקשרית נראת לשודה כמובן מומלץ לא לדחות את הבירור ולקחת ביופסיההוסף תגובה
תוצאות בדיקהאביב 03/10/2019 | 19:02להלן תוצאות בדיקת הC.T שהתקבלו היום. אשמח לקבל פרשנות. מצאים: מבוא בית החזה ללא סטיות. אין לזהות לימפאדנופתיה בבתי שחי, במיצר או בשערי הריאות. טימוס. יש לציין תוספת רקמתית בצורת "משולש" במיצר הקדמי-עליון, ללא אפקט לחץ על האיברים הסמוכים. הממצא מתאים לשרידי הלב בגודל תקין. לא הודגם תפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. הקנה והסימפונות הראשיים שמורים. הסננה פוקאלית שנצפתה ב-RLL בבדיקה הקודמת נספגה לחלוטין. ללא עדות לממצאים ריאתי חדש. מעבר החזה/בטן ללא סטיות. האדרנלים שמורים. האאורטה והעורק הריאתי בקוטר תקין. ללא נגע פוקאלי חשוד בעצמות. סיכום: ההסננה הפוקאלית שנצפתה בבדיקה הקודמת ב-RLL הפעם נספגה לחלוטין. ללא עדות לממצאים ריאתיים חדשים.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 08/10/2019 | 18:58אין פה קשרית ההסננה המתוארת מתאימה לדלקת שהגיבההוסף תגובה
קשריתSteph 16/06/2026 | 17:55יש לי סרטן אני ממש מפחדתהוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר נטלי מימון רבינוביץ 16/06/2026 | 18:43הי. מבינה את חששותייך. תרצי לפרט?הוסף תגובה
בדיקת רנטגן עם כתמים שחורים משה 04/06/2026 | 19:06ביצעתי בדיקת רנטגן עקב ליחה כרונית מעל חצי שנה. לפי הפענוח הכל תקין אבל הסתכלתי על הצילום ויש כמה כתמים שחורים שנראים מוזר. שה באמת תקין? מהם בדיוק הכתמים הללו? מצרף תמונות https://ibb.co/60jgW8w8 https://ibb.co/sJqKksj2 תודה רבה!!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר נטלי מימון רבינוביץ 04/06/2026 | 19:22מה שנראה לעין בלתי מקצועית כ"כתמים מוזרים" עשוי לעיתים קרובות להיות המבנה התקין של דרכי הנשימה, אזורי אוורור בריאות, או אפילו צללים אנטומיים שנוצרים כתוצאה מהזווית שבה צולם הצילום (כמו היטל של צלעות או כלי דם שחוצים את הרקמה). ההמלצה שלי: מכיוון שציינת שאתה סובל מליחה כרונית מזה חצי שנה, אל תסתפק בפענוח הכתוב בלבד. מומלץ מאוד לגשת עם הצילומים עצמם לרופא המטפל (רופא משפחה או רופא ריאות). הוא יוכל להשוות את ממצאי הדימות לתלונות הקליניות שלך ולשלול כל סיבה לדאגה בצורה מוסמכת.הוסף תגובה
הצללה אלבאולרית באונה הימנית בפיזור גיאוגרפיי דינה 24/04/2026 | 09:39לפי ctזה הפינוח מה זה אומרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הצללה אלבאולרית באונה הימנית בפיזור גיאוגרפיי ד"ר נטלי מימון רבינוביץ 24/04/2026 | 10:20שלום. רק לפי התשובה בכתב וללא עיטן בדיסק קשה להתרשם. באופן כללי, מדובר באזור בריאה הימנית שבו שקיקי האוויר התמלאו בנוזל או בהפרשות (במקום באוויר), מה שיוצר מראה של "כתם" בעל גבולות ברורים בבדיקה. הממצא הזה מעיד לרוב על מצב רפואי כמו דלקת ריאות או הצטברות נוזלים, ומחייב התייעצות עם הרופא המטפלהוסף תגובה
תשובת מומחה הצללה אלבאולרית באונה הימנית בפיזור גיאוגרפיי ד"ר נטלי מימון רבינוביץ 24/04/2026 | 10:20שלום. רק לפי התשובה בכתב וללא עיון בדיסק קשה להתרשם. באופן כללי, מדובר באזור בריאה הימנית שבו שקיקי האוויר התמלאו בנוזל או בהפרשות (במקום באוויר), מה שיוצר מראה של "כתם" בעל גבולות ברורים בבדיקה. הממצא הזה מעיד לרוב על מצב רפואי כמו דלקת ריאות או הצטברות נוזלים, ומחייב התייעצות עם הרופא המטפלהוסף תגובה
C.t ריאות אלמונית 19/04/2026 | 09:17שלום אמא שלי בת 72 עש תה c.t ריאות) בית חזה( ולהלן תוצאות:לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות, הודגמו מוקדים סמי-סולידים בהיקף הריאות ובתבנית זכוכית מט קטנים מרובים בגודל עד 5 מ"מ, מומלץ ct עם בית החזה מעקב בעוד כ 6 חודשים, מה התוצאות אומרות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר נטלי מימון רבינוביץ 19/04/2026 | 14:49לא ניתן להתרשם רק מהתשובה בכתב ולכן יש לפנות עם הסיטי עצמו להערכה של מומחה ריאות להתרשמות קלינית והדמיתית.הוסף תגובה
Ct תוצאותאלמונית 19/04/2026 | 16:58על פניו זה נשמע מסוכן או לא?הוסף תגובה
סרטן ריאות ליאור 04/04/2026 | 23:53אחרי ניתוח והקרנות .שוכנעתי לעבור את הטיפול בשערי צדק, בעוד אני גרה במרכז. זה היה סיוט. 30 הקרנות הלוך ושוב + חום שהתחיל אחרי שבועיים הקרנות, ונמשך גם עכשו, שבועיים אחרי. במידה ובפט סיטי (ב 9/4) אצטרך להמשיך כימו - אפשר לעבור לבית חולים אחר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סרטן ריאות ד"ר נטלי מימון רבינוביץ 09/04/2026 | 14:28יכולה לעבור למעקב טיפול לכל מקום שתרצי. יש צורך במסמכים הרפואיים בקבלתך החדשה. בהצלחה!הוסף תגובה
חום תוך כדי הקרנות ליאור 04/04/2026 | 23:44סרטן ריאות, אחרי הניתוח ו 30 הקרנות. החום כבר לא יורד חודש וחצי, למרות שסיימתי הקרנות. נאמר לי שזה לא שפעת ולא קורונה. נזרק שיש מצב לדלקת ריאות כימית. איך בודקים? איך מטפלים?אני בתפקוד 0!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חום תוך כדי הקרנות ד"ר נטלי מימון רבינוביץ 09/04/2026 | 14:29יש צורך בהערכה רפואית שלך בהקדם והדמיית בית חזה.הוסף תגובה
ממצא בבדיקת ct צ'יקה 04/04/2026 | 21:36שלום רב ביצעתי בדיקת ct בטן פרוטוקול אדנרלים ,נמצא שהסריקה "משומה מעט " (מה זה אומר ?) עם שינויים דפנדנטיים ותמטים בבסיסי הריאות . מה זה אומר ? סובלת גם מבקע היאטלי .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ממצא בבדיקת ct ד"ר נטלי מימון רבינוביץ 09/04/2026 | 14:26שלום. קשה להתייחס לממצאים ללא הדמיית בית חזה מלאה. ישנלפנות לרופא מטפל.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גודש
-
דיכוי מח העצם
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול תרופתי
-
הפחתת נפח הריאה
בדיקות קשורות
-
בדיקת אלרגיה
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
תרופות קשורות
-
תירוטרופין אלפא
-
הידרוקסיאוריאה (הידרוקסיקרבאמיד)
מונחים קשורים
-
רפורמת הקנאביס
-
בלוטות לימפה, קשריות לימפה

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםברית מילה - כרורגיה
בפורום ברית מילה - כרורגיה ניתן להתייעץ עם הרב טל מלמד- מוהל רפואי מוסמך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ברית מילה - כרורגיהפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
ד"ר רונן ברנר
הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך
תום רוטנברג
אסתר אטיה