פורום סרטן השד

תשובת מומחה טמוקסיפן
ד"ר נעה אפרת בן ברוך 20/05/2022 | 21:25אין מה לדאוג. לא מזיקהוסף תגובה
לטרזול או טמוקסיפן
בר 17/05/2022 | 20:07שלום ד"ר,קראתי כאן שרשמת שברגע שאין וסת ניתן לעבור ללטרזול מטמוקסיפן אני בת 39 לאחר כריתה ,נוטלת כבר שנה טמוקסיפן וכבר זריקה שנייה של לוקרין לכן אין ווסת האם ללטרזול יש פחות תופעות לוואי? מה ההבדל בינהם? מציק לי נורא העניין שעליתי במשקל וזה רק מטילת הכדור אין שינוי בתזונה שלי,מרגישה מנופחת אודה למענהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
ד"ר נעה אפרת בן ברוך 17/05/2022 | 20:17ללטרוזול, תופעות לוואי שונות. בעיקר כאבי פרקים ושרירים. דברי עם האונקולוג המטפל בך לגבי מעברהוסף תגובה
הקרנות
שני 16/05/2022 | 20:26לאחר סימולציה סרטן בשתי השדיים התחלתי הקרנות עברתי 4 הקרנות מתוך 18 וכל הקרנה לקחה חצי שעה נאמר לי שהבעיה שלי מורכבת ולא מצליחים להגיע לדיוק... נאמר לי שכל הקרנה תקח 5 דקות לכל צד האם יש מקום לדאגה? למה אי אפשר לאחר הסימולציה להגיע למיקום המדויק?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה הקרנות
ד"ר נעה אפרת בן ברוך 16/05/2022 | 20:35אני מציעה לך לבקש פגישה עם הרופא במכון קרינה לצורך הסברהוסף תגובה
טמוקסיפן
רותי 16/05/2022 | 01:57האם ישנן תרופות תחליף לטמורסיפן שהן עם פחות תופעות לוואי והשמנה שאפשר לקחת במקוםפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה טמוקסיפן
ד"ר נעה אפרת בן ברוך 16/05/2022 | 12:11יש תרופות כמו לטרוזול, אך הן דורשות הפסקת וסת. אם את לאחר הפסקת וסת, ניתן לרשום לטרוזול אם עדיין יש לך וסת , אפשר לקבל זריקות להפסקת הוסת ואז לרשום לטרוזול בכל מקרה זו שאלה לאונקולוג שלךהוסף תגובה
אייברנס
גאיה 14/05/2022 | 23:57שלום רב , אימי בת 70 עם סרטן שד גרורתי חיובי להורמונים שלילי לhr2 טופלה בורזניו +לטרוזול כשנה. הופסק טיפול ורזניו בעקבות קרישיות שהובילה לאירוע מוחי קל. הוחלף באייברנס 125 +לטרוזול .כל שבועיים ספירה ורמת הנטרופילים יורדת עד ל0.76 מה עושים במצב זה? האם ניתן לקבל עירוי שמשלים את החסר?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה מה עושים
ד"ר נעה אפרת בן ברוך 16/05/2022 | 12:09בדרך כלל מורידים מינון את צריכה לפנות לאונקולוג המטפל באימך לא נותנים ערוי של נויטרופיליםהוסף תגובה
ככאבים בעצמות
אורה 14/05/2022 | 22:38שלום רב האם כאבים מעצבנים... אך נסבלים במגוון עצמות ברחבי הגוף זו תופעה מוכרת לאחר הקרנות.? כמה זמן לאחר ניתול למפקטומי צריך לעשות ביקורת? ומה צריך מעבר לבדיקת כירורגפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
ד"ר נעה אפרת בן ברוך 16/05/2022 | 12:07כאבים במגוון עצמות אינם תופעת לוואי מוכרת לאחר הקרנות את צריכה להיות במעקב כירורגי ואונקולוגי, תדירות הביקורים נקבעת על ידי הרופאים המטפלים בך והמודעים לכל פרטי מחלתיך והטיפול אותו את מקבלתהוסף תגובה
שלום שוב בקשר לגוש
מיה 12/05/2022 | 19:23שלום שוב דר קודם כל אציין שלדודה שלי מצד האבא היה סרטן שד . שאלה אחרת , האם יכול להיות שעקב החדרת השתלים (עברתי הגדלה) הגוש זז מעט ? כתבתי שיש לי גם גוש בגודל 10מ"מ מתחת לפטמה .פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
ד"ר נעה אפרת בן ברוך 14/05/2022 | 14:36אם את חוששת עקב הדודה, פני ליעוץ גנטי. לגבי תזוזת הגוש, איני יודעת. את יכולה לשאול את הפלסטיקאיהוסף תגובה
לייזר
אירית 21/10/2013 | 12:04שלום דר' בן ברוך, רציתי לדעת האם יש איזשהו קשר בין הסרת שיער בלייזר באיזור בית השחי וסרטן שד לטווח ארוך או קצר. האם זה משפיע (חודר, מחמם וכו') קשרי לימפה באיזור? אמא שלי נפטרה מסרטן שד ואני מאוד זהירה.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה לייזר
ד"ר נעה אפרת בן ברוך 14/05/2022 | 14:20אני לא מכירה הוראות נגד לטיפול החייזרהוסף תגובה
טיפול בלייזר
קרן 14/05/2022 | 13:52צהריים טובים אני אחרי סרטן השד לפני כשנה וחצי בערך עברתי ניתוחים בעקבות סרטן השד . לא עברתי כימותרפיה ולא הקרנות אלא נוטלת כדורים למניעה : טמוקסיפן. אני רוצה לעשות טיפול פנים באמצעות לייזר ורציתי לשאול האם מותר לי לעשות בכלל לייזר. אני נורא זהירה לכן שואלת תמיד . זה טיפול פנים , פילינג עמוק נקרא פילינג קרבון שמשתמשים בו עם לייזר לפנים. אשמח לתשובתךהוסף תגובה
תשובת מומחה לייזר
דר' נעה אפרת בן ברוך 21/10/2013 | 22:13איני מכירה קשר בין טיפול בלייזר לסרטן שדהוסף תגובה
במעקב כבר 3 שנים עקב גושים בשד
מיה 11/05/2022 | 19:57שלום רב אני בת 30 , במעקב כ 3 שנים בשל גושים בשד ימין . הייתי במעקב של אולטראסאונד כל 6 חודשים אך בחודש אוקטובר האחרון 2021 הרופאה הורידה אותי למעקב אחת לשנה וזאת מאחר שהגושים לא השתנו מ 2019 . בדצמבר עשיתי הגדלת חזה מתחת לשריר 360 סיסי בכל שד. לפני כשבועיים חשתי כאבים בשני השדיים אך בשד ימין הכאב היה יותר ממוקד וכשמיששתי קרוב לפיטמה ( שעה 3 ) חשתי גוש רך סדיר אם אני לא טועה אפילו דבוק אליו עוד גוש וגם הוא סדיר . פניתי היום לכירורגית שד שמכירה את הסיפור שלי והיא מיששה בהתחלה היא לא הרגישה שום ממצא אך כשמיקדתי אותה למיקום הגוש היא אמרשה שאכן יש שם ממצא אבל הוא מרגיש רך ידידותי וסדיר , שאלתי אותה אולי זה הממצא שראו באולטראסאונד קרוב לפיטמה היא אמרה שאין לה מושג כי בדו"ח רשום שיש גוש בשעה 9 במרחק 7 ס"מ מהפטמה ,,, עוד גוש בשעה 10 במרחק 3 ס"מ מהפטמה . ועוד גוש מאחורי הפטמה בגודל 10 מ"מ . אני תוהה לעצמי האם הגוש שאני מרגישה הוא אותו גוש שמאחורי הפיטמה אבל בשל הגדלת החזה והחדרת השתל הגוש זז ? האם ניתן להירגע על סמך כך שהרופאה מיששה גוש סדיר ורך ? אני מתנצלת על האורך אבל אני סובלת מחרדות וכרגע החרדות בעיצומן . תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה מעקב
ד"ר נעה אפרת בן ברוך 12/05/2022 | 01:13ראשית, דעי שבהעדר סיפור משפחתי סרטן שד בגילך הוא מאד לא שכיח. אין לי כל דרך ליעץ לך, לפי התיאור שלך בלבד. אני מציעה לך אם אינך רגועה לאחר בדיקת כירורגית השד שבדקה אותך, לגשת לבדיקת כורוג שד נוסף.הוסף תגובה
חשש לסרטן
לין 08/05/2022 | 11:27דוקטור שלום,שמעתי שאקקלומין ואוביטרל גורם לסרטן השחלות והשד,מ דעתך בנושא,והאים עדיף להימנע מתרופות אלו.ולנסות דרכים אחרות להרות חוששת ממשפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
ד"ר נעה אפרת בן ברוך 08/05/2022 | 11:30זו לא שאלה שניתן לענות במסגרת פורום. אני ממליצה לך לדבר על כך עם רופא הפוריות שלךהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גידולים ראשוניים במוח
-
גידולים בעור הראש והצוואר
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת גוש בשד
-
ביופסית כבד
בדיקות קשורות
-
חומצה הומוונילית בשתן ב-24 שעות
-
בדיקות סקר
תרופות קשורות
-
פגפילגראסטים
-
גמציטאבין
מונחים קשורים
-
גליובלסטומה
-
בטא-קרוטן
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן השד
בפורום סרטן השד ניתן להתייעץ עם ד"ר נעה אפרת בן ברוך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן השדפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב