רופאים בתחום
ד"ר יואב שטיין ד"ר יואב שטיין
כירופרקט מומחה בטיפול בפריצת דיסק קרא עוד
ד"ר אורה גולן ד"ר אורה גולן
מומחית לכירופרקטיקה קרא עוד

פורום כירופרקטיקה

 עומר הירש

עומר הירש עומר הירש, מנהל פורום כירופרקטיקה. מתמחה בטיפול בפגיעות ספורט דרך הפדרציה הבינלאומית לכירופרקטיקת ספורט (FICS)
עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • פציעה מבנגי
  • נופ
  • 16/09/2018 00:47
  • לפני כחודש קפצתי בנג'י ,באותו השבוע היה תפוס לי מאוד מהגרון עד לגב והשתחרר התפיסות בגרון ונשאר רק באיזור הצוואר ןהשכמות וכרגע עדין יש לי כאבים מאוד חזקים בצוואר ובשכמות בעיקר בצד שמאל. הלכתי לרופא ועשיתי צילום רנטגן בגב ולא רואים משהו חריג האם זה אומר שעם הזמן הכאבים יעברו או שקרה לי נזק רציני??מה אפשר לעשות אני מאוד מפחדת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום נוף, ראשית אני שמח לשמוע שמצבך משתפר, זה חיובי מאד ביחס לפרוגנוזה (התקדמות צפויה) שלך. סביר להניח שבשל הזעזוע המשמעותי מהקפיצה, כל השרירים בגוף שלך זועקים, ולכן התחושות שאת חובה. סביר להניח שעם הזמן זה ישתחרר מעצמו, אם כי אישית לא הייתי מחכה שזה יקרה לבד, אלא הולך להיבדק, שכן היעלמות התסמינים (כאבים במקרה שלך) אינה בהכרח אינדיקציה לפתרון של הבעיה. תרימי טלפון לכירופרקטור בסביבתך, גשי לבדיקה, תראי מה הממצאים, ותמשיכי משם. בהצלחה וחתימה טובה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה
  • נופ
  • 17/09/2018 10:48
  • מה זה אומר שלפי הפרוגנזה שלי יקח עוד זמן עד שהכל יעבור?מהי כמות הזמן שלוקחת בדרך כלל לאחר כזה מקרה לגוף להתשחרר מזה? והאם לפי זה שצילום הרנגטן שלי מראה שהכל בסדר,כל הכאבים יחלימו או שכדאי לעשות עוד צילום יותר פנימי? ועוד דבר אני עושה פעילות גופנית(מדסים) והולכת לקיר טיפוס האם כדאי לי להמשיך למרות זאת או להפסיק לגמרי (חוץ מהטיפוב שהפסקתי כרגע).ממש תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום נוף, אין זמן מסויים שנכון לכולם, אבל ביחס לעצמך, הפרוגנוזה יכולה להשתנות בהתאם לתנאים שונים, כמו קצב ההחלמה שלך, רמת הכושר, תזונה וכו'. מבחינת פעילות, כל מה שלא מכאיב לך, ברמה העקרונית אמור להיות בסדר, רק חשוב להקפיד לבצע נכון, ולא לשנות טכניקה בגלל כאב או חשש מכאב. אם את מסוגלת לבצע את הפעילות בצורה נכונה, בלי כאבים, סביר להניח שהיא בסדר עבורך. אם הפעילות שמה אותך בסכנה מוגברת להחמרה של הפציעה, אז עדיף להימנע ממנה עד שאת מחלימה מהפציעה הקודמת. רנטגן מראה פתולוגיה בעצם. אם העצמות בסדר, סביר להניח שלא נראה הרבה ברנטגן, אלא אם נעשה בעמידה, ואז לעיתים ניתן לראות שינויים ביציבה וכו'. אם אין החמרה של התסמינים, או שההחלמה לא ממשיכה בקצב סביר, כנראה שאין צורך בדימות נוסף.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבי גב עזים במותן משמאל
  • avi
  • 12/09/2018 22:00
  • שלום בן 45 סובל מזה תקופה מכאבי גב עזים באזור עמוד שדרה מותני, נוטה לשמאל. נוטל משככי כאבים (פרקוסט במינונים גבוהים, וכן טרמדקס 300 מ"ג) וזה רק מקל קצת. בבדיקת סיטי: מנח החוליות תקין המפרקים הפאצטלים שמורים המרווחים הדיסקלים אחידים לא נצפו שברים בעמות ואין לזהות תהליכים ליטים. בגובה D12-L1: בלט דיסק סידני נרחב לוחץ משמעותית על השק התקאלי ועל הרצס והנוירו-פורמינה בצד שמאל. בגובה L5-S1: בלט דיסק שמאלי לוחץ על הרצס משמאל. האורטופד עמו"ש צפה בדיסק של הבדיקה, ולדבריו הממצאים לא מסבירים את רמת הכאב הזו, ושיש צורך בבדיקת MRI. 1. האם אכן ממצאים כפי שמתוארים בפענוח אינם יכולים להסביר כאבים עזים בגב? 2. מה יכול להוסיף ה-MRI? 3. האם יכול להיות שיש משהו משמעותי (גידול או בעיה כלשהי חמורה אחרת) שבסיטי מפספסים? 4. . והאם יש טעם ותועלת בביצוע MRI גם אם מראש אדם יודע שאינו רוצה בפתרון ניתוחי? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אבי, ראשית, בלי לראות את התוצאות בעצמי, קשה לי להגיב על דעתו של האורתופד, מן הסתם. ממצאים המתוארים ב CT, אם גורמים לתסמינים, לרוב גורמים לתסמינים ותר רדיקולריים, דהיינו מקרינים למקומות מרוחקים, ואילו אצלך הבעיה, כפי שאתה מתאר אותה, הינה יותר ממוקדת בגב עצמו. כיוון שלא סיפקת כל מידע על בדיקות פיזיקליות שעברת (כח שריר, תחושה וכו'), קשה לי להגיב על הצורך ב MRI, אבל אם לא עברת בדיקה פיזיקלית יסודית, הייתי מתחיל משם. אם עדיין יש חשד לבעיה חמורה יותר, דהיינו גידול כזה או אחר, בעיה אחרת ברקמה הרכה, אז MRI הוא הכלי האבחוני המתאים. ברוב מקרי כאבי הגב, מקור הכאב הוא בשרירים העוטפים את הגב ומחוברים אליו, השאלה היא תמיד - למה הם גורמים לכאב? ממליץ לך ללקבוע פגישה אצל כירופרקטור שיכול להעריך את התפקוד הנוירו-ביומכאני שלך כמו שצריך, ולהמשיך משם. לסיכום, גש לבדיקה יסודית, אם עדיין יש צורך ב MRI, תעשה MRI, כי אם יתגלה ממצא משמעותי, אולי בעקבותו תשנה את דעתך על הפתרונות לבעיה. בהצלחה וחתימה טובה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרע חלקי בקתף ימין
  • שמעון אפללו
  • 31/08/2018 16:36
  • שלום. אני סובל מקרע בגיד בקתף 6 מ''מ יש לי כאבים מתמשכים כול היום ובלילה אני בן 60 אני פעיל מאוד בידים בעבודה . אשמח לייעץ מוכן לעשות הכול כולל ניתוח תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום שמעון, וסליחה על התגובה המאוחרת. בשביל להבין מה הבעיה ואם ואיך אפשר לעזור, אתה צריך להגיע לבדיקה. תרים טלפון לכירופרקטור הקרוב אליך, תקבע פגישה, ותמשיך משם. אם בסוף יוחלט שאתה זקוק לניתוח, אז זה מה שצריך, אבל כדאי בהחלט לנסות את הכלים האחרים העומדים לרשותך. בהצלחה וחתימה טובה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יאיר
  • יאיר
  • 22/08/2016 16:27
  • האם קיימים כמה שיטות שונות של כירופרקטיקה? מה זה כירופרקטיקה עדינה? קראתי על איזו שיטה גרמנית.,כירופרקט הרי פינקביינר - היילפרקטיקר שמומחה בשיטת crt לטיפול בבעיות סחוסים ומפרקים ובאלי נחום שעבר התמחות מקצועית בשיטת crt ובמכשיריה,רפואת תדרים. טיפול גם בהתחדשות התא. מה דעתך על הטיפול ויעילותו?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום יאיר, ותודה על השאלה החשובה! יש מגוון רחב של טכניקות בכירופרקטיקה, למשל גונסטד, תומפסון, אקטיבטור, נטוורק ספיינל אנליסיס (או באנגלית Gonsted, Thompson, Activator, Network Spinal Analysis) ועוד. אני לא מכיר ״כירופרקטיקה עדינה״. העדינות של הטכניקה היא בד״כ תלויה אך ורק במטפל. כבר ראיתי בחורות עדינות מטפלות בצורה אגרסיבית למדי, וגברים גובה 2 מטר 120 ק״ג עם ידיים עדינות כמו חתול. יש כירופרקטור בגרמניה שמחה כמה שנים מלמד הדיוטות (אנשים לא הכשרה) כיצד לבצע מניפולציות להן הוא קורא כירופרקטיקה עדינה. אדם שהוכשר באופן זה ללא הכשרה כירופרקטית מלאה, אינו כירופרקטור, לא באופן כללי, ולא ע״פ החוק במדינת ישראל, אינו עוסק בכירופרקטיקה ועל פי חוק אינו רשאי לפרסם עצמו כעוסק בכירופרקטיקה!! לגבי רפואת תדרים אין לי לצערי הרבה מה לומר שכן אני לא מבין גדול בעניין, אך גם זו אינה דוגמא לטיפול כירופרקטי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הארי פינקביינר הוא פשוט קוסם
  • יערה
  • 23/02/2018 07:04
  • אני לא מכיר אישית את הרי פינקביינר, אבל מחיפוש קצר, ראיתי שהוא מוביל את המרכז להתחדשות התא, בו מטפל אלי נחום. באתר של המרכז מצויין כי אלי נחום הינו "כירופרקט בעל התמחות מגרמניה". למר אלי נחום אין תעודת הכשרה בכירופרקטיקה, הוא אינו ד"ר לכירופרקטיקה, ולפי החוק במדינת ישראל הוא עובר על החוק בפרסום שכזה, מטעה ומסכן את הציבור. לגבי הטכניקה עצמה, לא מכיר אותה אישית, אז אין לי מה לומר עליה. אין באמור לעיל לקחת דבר וחצי דבר מיכולתם של מטפלים אלו לעזור, יתכן מאד שהם מאד טובים בעבודתם, אך אלי נחום הוא ללא ספק לא כירופרקטור, כירופרקטיקה עדינה אינה מקצוע או אפילו טכניקה בתוך מקצוע הכירופרקטיקה, ומר הרי פינקביינר מתאר עצמו כהיילפרקטיקר, שמשמעות המילה לפי גוגל, היא נטורופת בגרמניה, או מטפל אלטרנטיבי, או מרפא, אף אחד מהם אינו מתאר כירופרקטור. איני מוצא שום אזכור בשום מקום לכך שהוא כירופרקטור, למעט התיאור שלו כ"מומחה בכירופרקטיקה עדינה", שכאמור אינו מקצוע או טכניקה משום סוג, ובאגודה הישראלית לכירופרקטיקה אין איש שמכיר אותו ככירופרקטור (גם כירופרקטורים שאינם חברי אגודה מוכרים ע"י האגודה ככירופרקטורים). בקיצור, כאמור, יתכן מאד שהם מעולים, וש CRT זהו כלי מצויין, אך אין קשר בינם לבין כירופרקטיקה, והם אף עוברים על החוק כאשר הם מציגים עצמם ככירופרקטורים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הארי פינקביינר. כירופרקט
  • משה
  • 08/09/2018 16:12
  • הארי פינקביינר. כירופרקט
  • משה
  • 08/09/2018 15:51
  • הייתי אצל הרבה כירפרקטים שמעתי על הארי והחלטתי לנסות למרות שהוא מרוחק מאוד לא התאכזבתי הוא מטפל מעולה ואיכפתי מאוד ונותן תמורה מלאה ומכל המטפלים שהייתי הוא מספר 1 ואני מאוד ממליץ בנוסף הוא בן אדם עם נשמה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום משה, לא מכיר את מר פינקביינר, לא יודע הרבה על הכלי בו הוא משתמש, אבל כמו שכתבתי, לא מצאתי שום תעוד לכך שהוא בעל הכשרה רשמית ומוכרת בכירופרקטיקה. אין זה לוקח דבר מיכולתו לעזור, ויכול בהחלט להיות שהוא, כמו שאתה מתאר, קוסם. למיטב ידיעתי, זה עדיין לא הופך אותו לכירופרקטור. אשמח להתבדות, ואם הוא אכן כירופרקטור, אהיה הראשון שיזמין אותו להצטרף לאגודה הישראלית לכירופרקטיקה ולהפוך לחלק רשמי יותר מהמקצוע בארץ. אתה מוזמן להעביר לו את המסר. אם הוא אכן ללא האכשרה רשמית בכירופקטיקה, כל פרסום בו הוא מתאר עצמו ככירופרקטור, מהווה עברה על החוק! כירופרקטיקה אינה טכניקת טיפול, זהו מקצוע בריאות, עם הרבה שנות לימוד, ואחריות שמתלווים אליו. קורס טכני כזה או אחר לא הוך אדם כירופרקטור, כמו שקורס חובשים לא הופך אדם לרופא. שנה טובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תגובה לעומר
  • משה
  • 10/09/2018 21:30
  • יכול להיות שאתה צודק אני לא שאלתי אותו והוא גם לא אמר לי מה שכן כשפניתי אליו הוא אמר לי שהוא מטפל בבעיות שאני סובל מהן אני במשך יותר משנה מסתובב בין כל מיני והיחיד שראיתי שהוא רציני באמת ולא רק דופק קופה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כמו שאמרתי, יכול להיות שהאדם מטפל משכמו ומעלה, ומרפא בחסד עליון. לא יודע, לא מכיר אותו. אני שמח שמצאת מישהו שעזר לך. ועדיין, מטפל, לעניות דעתי, צריך קודם כל להיות אתי ושומר חוק. אם הוא לא בעל תואר אקדמי מתאים, לפי החוק במדינת ישראל, אין לו הזכות לקרוא לעצמו כירופרקטור, כמו שאין לו הזכות לקרוא לעצמו שוטר, או רופא, או פרופסור ל....כל דבר. כירופרקטיקה הוא מקצוע, מעוגן בחוק, ויש לכבד זאת. אם הוא אכן כירופרקטור, נהדר, אחלה, כאמור, אתה מוזמן להעביר אליו את הזמנתי להצטרף לאגודה הישראלית לכירופרקטיקה ולתרום מיכולותיו וניסיונו. אחרת, הוא עובר על החוק. זה די פשוט.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרע חלקי בכתף
  • לירן
  • 28/08/2018 17:13
  • בעקבות כאבים בכתף ימין הופניתי לאולטראסאונד ואלה הממצאים: ACJ:שינויים ניווניים infraspinatus:בעובי ומרקם תקינים. אין עדות לנוזל תוך מפרקי. supraspinatus:מעובה עם מרקם היפוקוגני ולא הומוגני.הודגם קרע חלקי לאורך כ - 0.3 ס"מ, עם נוזל בתוכו. subscapularis:בעובי ומרקם תקינים.אין עדות לקרע. subacromial and subdeltoid bursa:ללא נוזל בתוכה. biceps tendon:בעובי ומרקם תקינים. מבנה גרמי:אי סדירות בשטח GT בסיכום: TENDINITIS עם קרע חלקי בגיד SUPRASPINATUS. מה עושים הלאה ואיך מטפלים? והאם רק ניתוח יפתור את הבעיה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לפי התיאור מדובר על קרע יחסית קטן, וסביר להניח שאפשר להתגבר על נוכחותו גם בצורה שמרנית יותר, כמובן תלוי בפעילויות שלך. אם אתה שחקן טניס, ומדובר ביד החזקה שלך, אז יכול להיות שזה יהיה יותר מדי ותאלץ להגיע לניתוח. בהחלט יש מקום לתהליך שיקומי שמרני, ולראות אם הבעיה מתייצבת, ולשמור את אופציית הניתוח רק למקרה שאין ברירה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאב ורגישות באזור השכמה, בית שחי ובקרקפת
  • דוד
  • 16/08/2018 00:13
  • שלום בן 44, בריא בדר"כ, לא נוטל תרופות. מלפני כשבוע התחלתי להרגיש כאב חד וחזק באזור השכמה השמאלית. כ"כ כאב ותחושה כמו של כוויה ורגישות גבוהה באזור בית שחי משמאל, וכן כאב ורגישות גבוהה בקרקפת העליונה בצד ימין (באזור של כ-10 ס"מ) אין סיפור של חבלה, אין אודם או סימן חיצוני. הייתי בתחילת שבוע אצל רופא עור, שלא מצא ממצא עורי והתרשם שמדובר בבעיה עצבית. אתמול הלכתי לרופא משפחה, שהפנה אותי לבצע בדיקות דם (תפקודי כבד, כליות, מגנזיום, B12, סוכר, ספירת דם, בדיקת שתן), והן יצאו תקינות, ונתן לי הפניה לנוירולוג. יש קצת שיפור מבחינת הכאב החד בשכמה, אך אין כל שיפור מבחינת הכאב והרגישות בקרקפת, והכאב והרגישות בעור באזור בית השחי, השכמה השמאלית, ואף קצת בחזה משמאל). מה יכולה להיות הבעיה? עמוד שדרה? בעיה מוחית? ומה הקשר בין הכאב בקרקפת לבין הכאב והרגישות בשכמה ובית השחי? ומה רמת הדחיפות? (התורים לא זמינים בטווח הזמן הקרוב)? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום דוד, לצערי אין לי תשובה לשאלה האחרונה שלך - אני לא יודע מה רמת הדחיפות, כי בשביל זה צריך אנמנזה (אבחון) קצת יותר יסודיים. ראשית, יתכן ואין קשר בין הכאבים שאתה חווה, ושמדובר בצירוף מקרים. מבחינת סיבות לכאבים במקומות אלו - יכול להיות שיש איזו בעיה בעמוד השדרה, יכול להיות שיש נק' הדק (למשל בשריר ה Serratus anterior), ו/או בשרירי צוואר למשל. יכול להיות שעשית פעילות כלשהי אליה אתה לא רגיל, והתוצאה לפניך, אפילו אם התסמינים התחילו 48-72 שעות אחרי הפעילות. הדרך היחידה להבין מה הבעיה היא לבדוק, ולנסות לראות אם יש ממצאים שמצדיקים טיפול (יכול להיות שיהיה צורך בבדיקות מעבדה נוספות, ו/או בצילומים/סריקות), ולראות אם הטיפול עושה שינוי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאחר ביקור אצל נוירולוג
  • דוד
  • 22/08/2018 13:17
  • שלום לאחר שבוע מאז תחילת הכאבים, הופיעו לי פצעים באזור שכמה שמאל. אך גם רופא המשפחה, וגם רופא העור אמרו שזה לא טיפוסי להרפס זוסטר, אך בכל זאת קיבלתי כדורים לזה. הייתי אצל נוירולוגית, שגם לדעתה זה לא מתאים להרפס זוסטר. היא עשתה לי בדיקה נוירולוגית בידיים (כנראה לראות אם יש חולשה כלשהי), ולא זוהתה חולשה. היא המליצה על כדורים ליריקה, ובמידה והכאבים יימשכו, לבצע סיטי חזה לשלול לחץ על הפלקסוס. באבחנות היא כתבה: MEURALGIA OR NEURITIS, It brachial plexus 1. האם לחץ על הפלקסוס יכול לגרום לכאבים/תחושת צריבה/רגישות במגע באזור בית השחי וכן בשכמה שמאל, כולל בחזה שמאל? (כי הבנתי שזה קשור יותר להפרעות ביד) 2. האם סיטי זו בדיקת הבחירה למקרה כזה? (מה גם שעברתי בשנתיים האחרונות פעמיים סיטי חזה מסיבות אחרות) 3. איך יודעים שהלחץ העצבי הוא מהפלקסוס ולא למשל מבעיה בחוליות עמוד שדרה צווארי? (אין לי כאבי צוואר מיוחדים) תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאב שקשור ללחץ על עצב בד"כ כולל גם ירידה בתחושה באזורים שמעוצבבים ע"י אותו עצב, כמו גם שינויים בכח גס בשרירים הרלוונטיים. אם אכן יש לחץ על הפלקסוס, צריך להיות עדויות לכך בבדיקה פיזיקלית - שינויים בתחושה, ירידה בכח וכו'. אם אין, אז הסבירות שהסיטי יחדש משהו היא נמוכה (כדי לראות ממצא בסיטי צריך בד"כ תהליך משמעותי, בעוד שבבדיקה פיזיקלית אפשר בד"כ לעלות על תהליכים בשלבים התחלתיים יותר). לצערי אין לי דרך לתת לך אבחנה יותר מדוייקת בלי בדיקה, אבל לשאלתך, כן, לחץ על הפלקסוס יכול לגרום לתסמינים כאלו, שכן הפלקסוס הברכיאלי מספק עצבוב גם לכתף, לשכמה ולחלק מהחזה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סיטי ע"ש צואיר
  • מממ
  • 16/08/2018 21:07
  • מצרפת את הפיענוח "מנח של החוליות תקין, הנמכה קלה של מרווח הבין חולייתי עמדת הדנס יחסית לקשת הקדמית של האטלס ולמסות הלטרליות תקינה. תקין. C2 גוף החוליה מבנים גרמיים תקינים ללא בלט דיסק. C2C4 בלט אונולוס ללא סימני לחץ על השק הדורלי. C5C4 וגורמים לסימני לחץ מזערי C6C5 שינויים ספונדילוטיים קלים באספקט האחורי של גופי החוליות עם בלט דיסק מלווה קל הודגמו ב על השק הדורלי. בשל ארטיפקטים. C7C6 לא ניתן לראות בוודאות תוכן של תעלת הסיפנלית ב C6C4 לציין זיזים אחוריים ב יותר משמאל. C4C3 ספונדילוליסטזיס בלמינות של C6C5 שינויים ניווניים קלים במפרקים האונקווורטברליים של ללא ממצא פרהספינלי. ממצאים נוספים: הודגמו מספר בלוטות לימפה באיזור סבמנדיבולרי של הצוואר. US שתי אונות של הטירואיד הטרוגניות עם מוקדים היפודנסיים בתוכן עד ל7.7 מ"מ באונה הימנית לקורלציה עם גרנולומה סבפלאורלית קטנה בפסגה הימנית. כמפורט. C6C5 לסיכום: שינויים ספונדילוטיים ודיסקוגניים ב יתר כמתואר." אשמח לשמוע מה הכוונה ומה קשור לאורטופדיה ומה קשור לתחומים אחרים. והאם יש מקום לדאגה תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לך, לצערי אני לא יכול לענות על השאלה שלך, כי פענוח הסיטי בפני עצמו לא נותן מספיק מידע. יש מספר ממצאים שיכולים להיות לא משמעותיים, ויכולים להיות בעלי משמעות, ויש להשוות אותם לבדיקות אחרות, כגון אולטרסאונד. הממצא ה"אורתופדי" המשמעותי היחיד הוא ש C5 מעט קדמית ביחס ל C6, אך יכול להיות שמדובר בשינוי ישן מאד (אין פירוט לגבי האופי), כך שיכול להיות שזהו ממצא מקרי. יש ממצאים לא אורתופדיים, בלוטות לימפה בצוואר, מוקדים היפודנסיים (בעלי סמיכות נמוכה יחסית לסביבה) בתאירואיד (בלוטת תריס) וגרנולומה בחלק העליון של הריאה הימנית אם אני מבין נכון, אך בפני עצמם הם לא אומרים לנו כלום מעבר לכך שצריך לבדוק אותם. כל אלו יכולים להיות מצאים ישנים או חדשים, וצריך לבדוק אם ומה המשמעות שלהם. יש לגשת לרופא עם פענוח הסיטי, ולהמשיך בבירור של כל הממצאים. מתן תשובה יותר מפורטת מזו בפורום כזה ללא בדיקה, וללא היסטוריה תהיה לא מקצועית, ויכולה להזיק יותר מלהועיל. צר לי. לא הייתי מתחיל לדאוג סתם, כי יתכן וכל הממצאים כאן הם מקריים לחלוטין.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כירופרקט ?
  • דוד
  • 13/08/2018 10:07
  • שלום דוד, כל הכירופרקטורים שעובדים בקופות החולים הם בעלי כישורים והשכלה מתאימים, ועל כן אין שום מניעה לקבל טיפול כירופרקטי דרך קופת החולים. החסרון היחיד שבטיפול שכזה הוא משך הזמן שיכול הכירופרקטור להשקיע בטיפול/באבחון/בהסברים תלוי בכירופרקטור. יש כירופרקטורים שעבורם זה לא משנה כי הטכניקה בה הם משתמשים היא מהירה, ואינה דורשת זמן ארוך. יש כירופרקטורים שהאנליזה בה הם משתמשים, הטיפול עצמו או ההוראות הביתה דורשים הסבר יותר מורכב, ולכן סביר להניח שטיפולים כאלו לא תוכל לקבל בקופת החולים. קח בחשבון שככל שהמצב מורכב יותר, הסבירות שטיפול קצר מו שמתקבל בד"כ בקופת חולים יתכן ולא יספיק, או שתצטרך תורים כפולים וכו'. בהצלחה בטיפול

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • זריקת בלוק
  • חופית
  • 31/07/2018 14:31
  • צהריים טובים, למען האמת לא בטוחה אם זה המקום אבל אנסה את מזלי. ביום ראשון בבוקר קיבלתי זריק בלוק אפידורלית (כאבי בטן ואגן כרוניים על רקע אנדומטריוזיס).. נכון להיום יש לי עדיין כאבים חזקים מאוד.. כמה זמן בדרך כלל לוקח לזריקה להשפיע ומתי יש צורך לפנות לבירור רפואי?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הי חופית, סליחה על העיכוב בתגובה, אני מניח שכבר אינה רלוונטית, אבל זריקת בלוק אמורה להשפיע מהר מאד! אם אין השפעה, יש צורך לפנות למבצע הטיפול, יכול להיות שהזריקה לא היתה במקום, לא מספיקה, או לא הטיפול הנכון.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאב גב
  • א
  • 29/07/2018 18:27
  • דר שלום אני בת 35 כבר מעל לחצי שנה סובלת מכאב חד באזור עמם הזנב וזה מקרין לי לאגן. מתקשה בתנועות ולהתכופף מה אפשר לעשות להקל על הכאב? המון תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום א, עם המידע המועט שסיפקת התשובה היחידה שאני יכול לתת לך היא - גשי לכירופרקטור שיבדוק מה הבעיה ויטפל בהתאם. הבעיה יכולה להיות בעצם הזנב עצמה, היא יכולה להיות נק' הדק ממקור שרירי זה או אחר, והיא יכולה להיות בעיה פנימית שמקרינה החוצה. יכול להיות עם או בלי תהליך דלקתי. בקיצור, צריך לבדוק, ולטפל בהתאם.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבי גב
  • כע
  • 24/07/2018 14:18
  • היי, בימים האחרונים אני חווה כאבים מאוד קשים בגב התחתון בצד שמאל וריח מאוד חריף בשתן (לא שורף). ממה זה יכול להיות? ואיזה סוג של בדיקות כדאי לי לעשות כדי לשלול משהו רציני יותר? בת 24.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לך, כאבי גב, יכולים לעיתים להיות קשורים לבעיות בכליות. ריח חריף בשתן יכול לרמז על זיהום כלשהוא. הבדיקה הראשונה שיש לבצע זה להגיע לרופא משפחה ולעבור בדיקה פיזית לשלילה של בעיות דופות בכליות, ולאחר מכן לבצע בדיקת דם כדי לשלול זיהומים וכו'. יתכן כמובן שיש דלקת נמוכה יותר, למשל בדרכי השתן, והכאב מקרין מאזור השופכה (צינור השתן) לגב התחתון. אפשרות שלישית היא שאין קשר בין הריח בשתן וכאבי הגב, ושאלו שני תסמינים נפרדים של מצבים נפרדים. הייתי מתחיל בשלילה של בעיה בכליות ע"י ביקור אצל רופא המשפחה, וממשיך משם.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאב חד בלתי נסבל בלילה עקב קרע חלקי של גיד הכתף
  • אא
  • 30/05/2012 01:27
  • שלום לד"ר אלמוג מהי הסיבה שהכאב הבלתי נסבל עקב קרע חלקי של גיד הכתף הוא בעיקר בלילה שאפילו כל משככי הכאבים לא עוזרים , לעומת מהלך היום שמשככי כאב עוזרים לתפקוד סביר למרות הכאב ?? תודה מראש על ההסבר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אא שלום
  • ד"ר גיא אלמוג
  • 30/05/2012 08:05
  • כאבים דלקתיים בכתף בהחלט מתעוררים בלילה כנראה בשל חוסר תזוזה וירידת טמפרטורות. במידה ואכן אתה לא משתפר בצע בדיקת אולטרהסאונד ופנה למנתח כתף להתייעצות. יש אפשרות לפני כן לבצע טיפולים בגלי הלם באסף הרופא 089779931 בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם קרע חלקי בגיד הכתף יכול להתאחות ללא ניתוח ?
  • אא
  • 30/05/2012 09:00
  • ביצעתי אתמול אולטרה סאונד ואובחן קרע חלקי בגיד הכתף ברוחב של 10 מ"מ , האם טיפול בגלי הלם יעזרו לאחות את הקרע ? בשבועיים האחרונים אני סובל מכאבי תופת בלתי נסבלים בעיקר בלילה ללא הקלה עם משככי כאבים, האם זוהי אינדיקציה לניתוח? קשה לי להאמין שאוכל להמשיך במצב זה לאורך זמן.[הייתי מדרג את דרגת הכאב ביום 5-6 בלילה 8-9 ] תודה מראש על התשובה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אא שלום
  • ד"ר אלמוג
  • 30/05/2012 11:29
  • גלי ההלם גם אם לא יאחו את הקרע יורידו את הדלקת וייתכן מאוד שיעזרו. כמובן שאפשר ישר ללכת לניתוח ולשם כך כדאי לפנות למנתח כתף. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • זמן משוער לסיום הסבל
  • אא
  • 03/06/2012 03:43
  • 1.בהנחה שהכאבים מהדלקת מהו הזמן המשוער לסיום הסבל ?[כמו שציינתי משככי כאב לא עוזרים] 2. האם מומלץ לשים כריות חימום על מקום הכאב או שדווקא עדיף קרח לקרור המקום ? תודה מראש על התשובה והיחס

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אא שלום
  • ד"ר גיא אלמוג
  • 03/06/2012 08:30
  • במידה ותבחר בגלי הלם הזמן המשוער להטבה משמעותית הוא כחודשיים, כעת רצוי לחמם ובמידה ואתה הולך על הניתוח ההחלמה הראשונית היא כחודשיים עד שלושה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אי אפשר לזרז החלמה
  • כירופרקט
  • 05/06/2012 08:22
  • צריך להבין שקרע חלקי יתאחה! הענין הוא פרק הזמן הדרוש. בשום אופן לא ניתוח. סבלנות ופיזיוטרפיה קבועה בבית כל יום והכאב יעבור. לעיתים זה נמשך קרוב לשנה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כירופרקט יקר
  • ד"ר אלמוג
  • 05/06/2012 13:55
  • ראשית אני אשמח שתזדהה בשמך המלא, הפורום פתוח וגלוי ואין מקום לחסיון בטח אם החלטת לייעץ. בנוסף הפורום מתנהל תחת הקפדה על פרוטוקולים טיפוליים מבוססי ספרות ומחקרים ולכן אמירה כמו "בשום אופן לא ניתוח" היא בעייתית עד מאוד. אשמח אם תוכל לקיים בקשותי אלה. בברכה, ד"ר אלמוג

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לאחר החלפת מיפרקים
  • 10/08/2012 11:41
  • נולדי עם לוקסציה ברגל ש לפני 7 שנים עברתי החלפת מםרק ימין ולפני 5 מפרק ש מזה חצי שנה כאבים לאחרונה גם חרקות בהליכה ברגל ש ... עשיתי סי טי תופעת ואקום בדיסק אחורי היקפי רחב עם לחץ על השק התאקאלי ועל השורשים בתעלה ובפורמינות של ליגמונטה פלבה והצרות של התעלה . דר זוהי פעם שניה שאני פונה אליך ועדיין לא ענית האם יש סיבה מיוחדת או הקרה שלי כל כך קשה אשמח לקבל תשובה שיהיה לך שבת שלום דרך אגב אני בת 60 ,בתודה אסתר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אסתר, לדעתי ההודעה שלך הלכה לאיבוד, כי כתבת אותה בהמשך לדיון אחר, ולכאורה אין קשר בין הדברים. לצערי גם מאז עברו להן 5 שנים, כך שסביר להניח ששאלתך לא ממש רלוונטית עוד. במידה ויש עוד בעיות, את מוזמנת לכתוב שאלה חדשה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח קרע בגיד
  • מרפא ברפואה אלטרנטיבית
  • 12/07/2018 16:36
  • התאחות קרע חלקי בכתף
  • מוטי טלבי
  • 02/09/2017 09:13
  • להבנתי קרע חלקי בכתף לא יתאחה לעולם .הדלקת אכן יכולה לחלוף [באמצעות סטרואידים/גלי הלם וכד'] אך הקרע יישאר לעולם .אשמח ללמוד שקרע מתאחה לעד .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלו מוטי, למיטב הבנתי, קרע, חלקי או מלא, בגיד/רצועה אינו מתאחה, לפחות לא בצורה משמעותית. יחד עם זאת, קרע חלקי לא בהכרח אומר חוסר תפקוד, ולעיתים אפשר לשקם את המפרק ואת השריר בצורה כזו שהקרע אינו מפריע לתפקוד, אפילו לא ברמות ביצוע גבוהות. לגבי הדלקת - יש דרכים רבות לטפל בדלקת, אך הבעיה אינה בהכרח התהליך הדלקתי, אלא השינויים הביומכאניים ו/או הנוירולוגיים שמתרחשים לטווח ארוך (שינויים באורכי שרירים, שינויים בייצוג קורטיקלי, תבניות כאב, נקודות הדק ועוד).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קרע בגיד לברום אחורי slap וקתף קפואה
  • סרוסי
  • 03/11/2017 10:26
  • כתף קפואה בד"כ מגיבה היטב לטיפול, אם כי לעיתים ההחלמה יכולה לקחת אפילו עד חצי שנה. עד היום לא נתקלתי במצב שדרש ניתוח, אם כי כמובן יש תמיד לבדוק כל מקרה לגופו, כי תמיד חשוב להבין מה מקור ה"קפאון"

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בוקר טוב תודה על התגובה הראשונה .רוצה לציין שיש לי קרע בגיד slap וסיבים וגידים עמוקים קרועים .כאן זה אתחיל אני קיבלתי פעם גלי רדיו אינספור אזרקות של סטרואידים כולל היום עדיין אין שיפור משמעותי.תודה סרוסי
  • סרוסי
  • 10/11/2017 08:01
  • בוא נפריד בין שני המצבים שאתה מתאר. כתף קפואה זה תיאור קליני - הגבלה משמעותית בתנועת הכתף. יש לכך כל מיני סיבות, אבל בסופו של דבר בד"כ אין פגיעה משמעותית במבנים האנטומיים. Slap זה תיאור של פגיעה אנטומית בה יש קרע של הלברום בחלקו העליון. במידה וגודל הקרע מאפשר, לעיתים ניתן להחזיר תפקוד טוב למדי לכתף עם טיפול שמרני. במידה והקרע הוא משמעותי, יש צורך בניתוח על מנת לקבע את המפרק.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלות כתף קפוע וקרע גיד לברום
  • סרוסי
  • 10/11/2017 13:25
  • רשיון לעסוק בכירופרקטיקה
  • איציק שת'
  • 11/03/2015 14:36
  • הי איציק, סליחה על העיכוב. כיום אין בישראל תהליך פעיל של חלוקת רשיונות לכירופרקטים ע"י משרד הבריאות, למרות שהחוק המסדיר את הנושא עבר לפני כ 3 שנים. הסיבה לכך שוועדת המשנה שאמורה לספק המלצות על יישום החלוקה טרם סיימה את עבודתה. האגודה הישראלית לכירופקטיקה, בה אני מכהן כיום כסגן הנשיא, משתתפת בתהליך באופן פעיל על מנת לוודא יישום יעיל ויסודי של החוק ולוודא שכל כירופרקט אשר יקבל רישיון בעתיד יהיה כירופרקט הזכאי לכך, על מנת להגן על הציבור מפני בעלי מקצוע שונים אשר אינם כירופרקטים אך מציגים עצמם ככירופרקטים. כירופרקט הוא רק אדם אשר סיים לימודי ירופרקטיקה בהצלחה, קיבל את כל התעודות האקדמיות והקליניות הרלוונטיות למוסד בו הוא למד, בתנאי שמוסד זה מוכר עי ה (ICCE (International Council on Chiropractic Education , כך ע"פ חוקי מדינת ישראל. לצערי אני לא יודע לעזור לך לגבי נושא הרישיון האמריקאי. אם אתה לא בטוח האם הכירופרקט אליו ניגשת הוא אכן כירופרקט מוסמך, אתה מוזמן לפנות אלי באופן אישי ואברר זאת, וכמובן אתה מוזמן לדרוש לראות את תעודת ההסמכה שלו. אציין שהמדינות היחידות בהן ניתן ללמוד כירופרקטיקה בעולם היום הן: ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, ניו זילנד, צרפת, ספרד, אנגליה, שוויץ, ברזיל, מקסיקו. גם בתוך מדינות אלו, לא כל המוסדות מוכרים, אך אם התעודה שמראה לך המטפל הינה ממדינה אחרת, הוא אינו כירופרקט, למיטב ידיעתי. בברכה, ובהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רשיון לכירופרטיקה
  • איציק
  • 16/03/2015 14:32
  • אשמח לעזרה
  • טומי משה
  • 11/07/2018 00:29
  • שלום טומי משה, הצעד הפשוט הראשון על מנת לוודא שאדם הטוען להיות כירופרקטור הוא אכן כירופרקטור הוא להיכנס לאתר האגודה הישראלית לכירופרקטיקה, www.israeldc.com ולחפש את אותו אדם. כיוון שלא כל הכירופרקטורים בישראל חברים באגודה הישראלית לכירופרקטיקה, אם אותו אדם אינו מופיע ברשימה, ניתן ליצור קשר עם האגודה במייל israchiro@gmail.com ולקבל תשובה חד משמעית. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול אטלס אורטוגונל
  • דייב
  • 24/06/2018 22:42
  • למה אין בישראל כירופרטורים בשיטה הנל שמעתי וטופלתי שנים רבות בשיטות המסורתיות והרגילות למדי ולרוב ללא תועלת בכאבים יהיה זה נכון כאן בפורום זה את שיטת אטלס אוטוגונל טופלתי אישית בשיטה הנל באנגליה איזון חוליית אטלס הינה תכניקה שמבוצעת לאחר צילומים רבים ומיוחדים מאוד ולאחר מיכן כיוון מכשיר הנוקש החשמלי המיוחד על ידי הנקישה האטלס חוזרת למקומה מתח תעלה הספינלית יורד לאפס וככה עמוד השידרה מאזן את עצמו גם אים יש פריצות דיסק בצוואר וגב תחתון לי אישית יש 5 בקע צווארי ועוד 5 בקע גב תחתון

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום דייב, יש לי כמה קולגות שעובדים שנים רבות עם טכניקה זו. לצערי, היא דורשת צילומי רנטגן מאד ספציפיים שלצערי מאד קשה לעשות בארץ, כי בארץ לכירופרקטורים אין רישיון לבצע צילומי רנטגן, ולעשות צילומים כאלה דרך מכונירנטגן יהיה מאד מסורבל, עד בלתי אפשרי. לדעתי, זו הסיבה העיקרית שבגינה לא משתמשים בטכניקה זו, ובכלל בטכניקות תלויות רנטגן בארץ (גונסטד, NUCCA וכו'). בנוגע לתיאור שלך של מה שקורה, אני לא בטוח שאכן זה מה שקורה, אבל זה כבר דיון אחר. אני שמח לשמוע שזה עזר לך, ואני בטוח שגם טכניקות כירופרקטיות אחרות יכולות להמשיך ולעזור לך בעתיד, בין אם באותה יעילות או ביעילות אחרת (גבוה או נמוכה).

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Atlas Orthogonal
  • דייב
  • 25/06/2018 22:54
  • דר נכבד מתגובתך וגם של כירופרקטורים אחרים בארץ אינכם מכירים את השיטה הנל ולמצער צריך לומר כי בשיטות הידועות והמבוצעות כאן בארך הינן שיטות רובן המוחלט מושתת על מיניפולציות קשות ויהיה זה נכון לומר לך לכול הקולגות שלך כאן כי השיטות המבוצעות כאן בארץ הינן שיטות מזיקות ולא מועילות על כל המשתמע מכך ובמקרה הטוב מועילות לטווח קצר ביותר. אני כותב כאן את הדברים בכדי לעלות את המודעות למטופלים הסובלים מבעיות עמוד שדרה שיטת Atlas Orthogonal . לידיעתך דר' נכבד ולכל המתעניינים כאן בפורום לי אישית יש 5 בקע דיסק צווארי והיצירות ספינלית ועוד 5 בקע דיסק בגב תחתון , קיבלתי במשך 20 שנה טיפולים כירופרקטורים כאן בארץ אשר התיימרו לפתור לי את בעיות הכאב הכרוני שממנו סבלתי 24/7 . שילמתי למיטב המפורסמים של הכירופרקטורים בארץ שרובם המוחלט היטיב היעילות נמוכה עד כדי ימים בודדים. לכירופרקטורים כאן בארץ אין את היכולות לטפל נכון בכל מטופל ועל כן יהיה זה נכון וצודק שכאן אתה דר' נכבד תנסה ותעלה את המודעות לאפשרות כי ניתן לבצע את הטיפול Atlas Orthogonal בחו"ל . אני אישית קיבלתי טיפול אחד בלבד ולמשך שבועיים טיפולים משלימים בשיטה הנ"ל . סה"כ 12 מפגשים , הטיפול הצליח בהצלחה עצומה VAS הכאב שלי היה 9 וכיום אני מרגיש מצויין וללא כאבים וחי ב VAS2 . אני לא זקוק יותר לשום טיפול אחר לרבות טיפולים כירופרקטורים המבוצעים כאן בארץ. דר' נכבד גדולתו של רופא נמדדת כאשר הוא מסוגל להגיד למטופל שלו - סורי איני יכול לסייע לך במצבך ובמיוחד שכל כירופרקטור נכבד כאן בארץ ניסה לפחות כ-10 טיפולים לסייע למטופל במצבו וללא הועיל . דר' נכבד אשמח לפגוש אותך בקליניקה שלך ולדון איתך על הטיפולים המשלימים בשיטת Atlas Orthogonal. היות וציינת כי יש לך כמה קולגות שעובדים שנים רבות בשיטה זו וברור לי שאינם בישראל אשמח לתגובה אישית שלך. תודה דייב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דייב, אני מבין שיש לך ניסיון אישי מסויים, חיובי או שלילי זה כבר תלוי בנק' המבט, עם כירופרקטיקה ועם טכניקות שונות. אף אחת מהטכניקות הנמצאות בשימוש בארץ אינה מסוכנת. הטכניקה אינה הבעיה. הבעיה היא במטפל. כאשר יש מטפל ללא הכשרה מתאימה, שם הסכנה. הכירופרקטורים שעובדים בארץ הוכשרו לעבודתם, ועושים עבודתם נאמנה תוך שמירה על בטיחות מטופליהם ועושים כמיטב יכולתם לספק תפרונות הכי טובים שאפשר, לפי ראיית עולמם, ניסיוןנם ויכולותיהם. אי הצלחה היא בסה"כ אי הצלחה. אי אפשר לעזור לכולם, למרות הרצון הרב. עם כל הכבוד לניסיון האישי שלך, לקחת אותו ולהשית ממנו על כלל המקצוע וכל המטופלים שמקבלים טיפולים זה לא נכון במקרה הטוב ואיוולת במקרה הרע. אני מניח שאינך איוול, ושפשוט כשלת בלשונך. קורה. אני מכיר את הטכניקה נהדר, את יתרונותיה וחסרונותיה, וכן כל הקולגות והחברים שלי שעובדים בה נמצאים בחו"ל, במקרה שלי בארה"ב ליתר דיוק. לצערי, אין אפשרות לעבוד איתה בארץ, כמו מס' וכניקות אחרות, וטיפולים אחרים, ואכן מדי פעם מגיע מטופל אשר ההיצע בארץ לא מספיק לפתור את הקשיים שלו, ונאלץ לחפש פתרונות במקוצועות אחרים, או בחו"ל. אין קשר בין ההצלחה או הכשלון של הטיפול בך לטכניקה ספציפית זו או אחרת. אני לא מתיימר לומר לכירופרקטורים אחרים איך לבצע את עבודתם, או על מה להמליץ. כשיש לי מטופלים שצריכים טיפולים אחרים, אני מעלה את האפשרות, ומציע את עזרתי, זה כל מה שאני יכול לעשות, מעבר לכלים שעומדים לרשותי בתור מטפל כמובן. לא הבנתי באיזה מצב אינך יכול לסייע לי, לא זכור לי שהזדקקתי לעזרה, אבל אשמח להיפגש אתך לשוחח על מה שתרצה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Atlas Orthogonal
  • דייב
  • 09/07/2018 10:34
  • הי דר נכבד האים יש לנו בארץ כירופרקטים שאפשרי לקבל טיפול כירופרקטי בשיטה סקרו אוקספיטלית בילבד למיטב ידעתי לא מבוצעת השיטה הנל ומדוע אים שיטה זו מוכרת לך אשמח לפגישה איתך תודה דייב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום דייב, אתה מוזמן ליצור קשר במייל אם אתה מעוניין להיפגש, ונתאם. ד"ר דיויד בן קיקי מטפל בנהריה והוא משתמש בעיקר ב SOT. אני ועוד מס' אחרים משתמשים בטכניקה זו גם כן, אם כי ברמה הרבה יותר בסיסית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • sot דייב
  • דייב
  • 10/07/2018 10:15
  • הי דר הכן זו sot השיטה הכירופרקטית שאני מקבל באנגליה כטיפול משלים לאטלס אורטוגנלי לגבי דר קיקי ראיתי באתר שלו שהוא מטפל גם בחיות לא ברור לי מי הוא האיש בנהריה הוא גם כרניופט זה טיפול בגולגולת גם כזה טיפול אני מקבל באנגליה אלה טיפולים כירופרקטים שמבוצעים לרוב באירופה ובאמריקה הגדולה והנה כאן בפרום יש סוף סוף כירופרקט שמבין מה זה sot דר נכבד אני למען הזהירות מאחר וחזרתי ביוני מטיפול באנגליה וכרגע אני מאוזן לחלוטין מכאבים 5בקע צווארי 5היצרות ספינלית5בקעים גב תחתון וברור לי כי טיפולים בשיטהsot מיטבים איתי מעולה וכול המוסיף בטיפולים אלה ירבה בבריאות מטיבה ביותר למערכת העצביים ועמוד השידרה אני אשמח לשיחה איתך בקלינקה תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הי דייב, כאמור, אתה מוזמן לפנות אלי באופן פרטי במייל/טלפון. לגבי ד"ר בן קיקי, הוא כירופרקטור עם וותק של מעל 30 שנה, מטפל בבני אדם, אבל גם מטפל ומלמד טיפול כירופרקטי לחיות, משתמש בעיקר ב SOT כטכניקת הטיפול העיקרית. כאמור, אתה מוזמן לפנות בפרטי בשמחה ונתאם.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דייב
  • דייב
  • 11/07/2018 19:26
  • הי דר נכבד דיברתי אים דר בן קיקי הכן משתמש sot וטיפול גולגולת כרניופטי קבעתי אים בן קיקי שציין גם לשבח את טיפוליך המיוחדים בילדים בפרט יחוזקו ידייך להטיב אים אלפיי מטופלים תודה דייב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המלצה על כירופק'ט
  • אלון שגיב
  • 06/07/2018 11:51
  • אהלן, אני סובל מפריצת דיסק ב-S1-L5 עם הקרנה חזקה לרגל ימין. שבועיים הייתי מושבת במיטה עם כדורים ומחפש פיתרון לא ניתוחי. בשיטוט באינטרנט קראתי קצת על המקצוע שנקרא כירופרקטיקה. שאלתי היא האם יש סכנות שכרוכות בטיפול? נשמע קצת מפחיד שאדם נוגע בחוליות בגב. שנית - מחפש מומחה שאוכל לטפל בי ומצאתי בעזרת המלצות על ד"ר אריה טוויל. אודה לאישוש ההמלצות במידה ואתם מכירים. תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום אלון, פריצת דיסק הוא אחד המצבים שהוכחו חד משמעית שמגיבים מצויין לטיפול כירופרקטי. חשוב להבין שכירופרקטור לא נוגע ישירות בחוליות, אלא דרך העור כמובן. הסיכון בכירופרקטיקה הוא נמוך ביותר, ואני מציע לשוחח על כך עם הכירופרקטור שתבחר. ד"ר טוויל הוא אכן כירופרקטור, שמקבל לדעתי ברעננה. אם זה רחוק לך, יש עוד כ 100 כירופרקטורים ברחבי הארץ, אתה מוזמן להיכנס לאתר האגודה הישראלית לכירופרקטיקה, ולמצוא מישהו הקרוב למקום מגוריך www.israeldc.com

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים גב עליון צוואר
  • רוני
  • 30/06/2018 22:40
  • שלום עומר מזה כחצי שנה יש לי כאבים בגב עליון בשכמות הצוואר שלי תפוס הרבה זמן הכאבים הם ממש בחלק העליון של הצוואר ואחורי הגב הלכתי להרבה טיפולים כלום לא עזר בדיקות צילומים לא עשית הייתי אצל אורטופד שאמר שזה ממקור שרירי האם הכאבים האלו באמת ממקור שרירי או פריצת דיסק מה זה יכול להיות רציתי לציין שלאחרונה התחלתי להרגיש גם כאב בחזה העליון ממש מתחת לצוואר כלפי מטה לכיוון החזה האם יש קשר בין הדברים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רוני, תיאורטית יכול להיות שהכאבים שאת מתארת קשורים אחד לשני. יכול להיות שזה ממקור שרירי, או ממקור אחר. לצערי, מההסבר שלך, ובלי בדיקה יסודית, אין לי דרך לתת לך תשובה. מלצתי היא לקבוע פגישה אצל כירופרקטור, לעבור בדיקה כמו שצריך, ולהבין משם מה הטיפול שיכול לעזור לך. בהצלחה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עזרה בפענוח אולטרסאונד
  • me77
  • 24/06/2018 14:30
  • היי אשמח לעזרה בפענוח אולטרסאונד בטן ממצאים: שלוחת דלת הדים מודגמת מתמשכת בגובה הטבור מן הדופן אל העור. ייתכן ומבטאת שינויים צלקתיים עם מרכיב סרוטי. אשמח לדעת למה הכוונה? את הבדיקה ביצעתי עקב כאבים ותחושת לחץ גדולה בעיקר בזמן אימונים באיזור הבטן (שנתיים אחרי ניתוח של מתיחת בטן) תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לא ברור לי בדיוק מה השאלה. בפענוח כתוב את משמעות הממצא - כנראה שינויים צלקתיים עם מרכיב סרוטי... יכול להיות שמדובר בבקע ישן, או בעיה אחרת כמובן. המהלך הנכון הוא לדשת לרופא שהפנה אותך לאולטרסאונד ולשוחח איתו על כך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפול כירופרקטי
  • אבי
  • 24/06/2018 00:01
  • בהמשך לשאלתי
  • יעל
  • 22/06/2018 23:34
  • מקור סרחורות השיוט אצלי הוא לא וודאי שזה מהצוואר,למרות כאבי צוואר(ורטיגו נשלל). כמה טיפולים כירופרקטים מומלץ שיהיו המינימום שאם אחריים לא אראה כל שיפור אוכל להסיק שזה לא הכיוון ואולי זה לא ממקור צווארי? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לצערי אין לי דרך לתת לך תשובה לשאלתך, כי משך הטיפול תלוי מאד בטכניקה בה משתמש הכירופרקטור. ורטיגו זו תחושת סיבוב, אבל בעיה באוזן הפנימית יכולה לגרום לתחושת שיוט גם בלי תחושת סיבוב. בכל מקרה, אני מציע לך לקבוע תור, ולבל תשובה לאחר בדיקה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם יכול להיות שאלו סחרחורות ממקור צווארי?
  • יעל
  • 21/06/2018 22:52
  • שלום, אני בת 39. כבר 4 חודשים שסובלת מסרחורות שיוט שהן תחושה כאילו שמטלטלים אותי קדימה ואחורה (לא סיבוביות) כמו בספינה בים סוער. זה התחיל עם כאב ראש שנמשך שבוע רק בצד ימין(לא מיגרנה). כאב הראש עבר, וסחרחורות השיוט לא עברו ו הן ב 60 אחוז מהיום. ורטיגו נשלל. כשאני שוכבת או משעינה את הראש על כורסא זה הכי מורגש חזק, ובשאר המצבים כולל עמידה זה יותר עדין. שלוש שנים לפני היו לי מידי פעם כאבי צוואר ומעט צוואר תפוס. כמה חודשים לפני שהסחרחורות התחילו היו לי חודשיים מצבים של צוואר תפוס כל כמה ימים הטבה.. וחוזר חלילה.. אך דווקא כשהתחילו הסחרחורות הצוואר היה בסדר... המצב ככה כבר 4 חודשים ואף רופא לא יודע להגיד לי מהי הסיבה. רציתי בבקשה לברר: האם זה נשמע לכם ממקור צווארי? יש לציין שיש לי גם עקמת קלה. ובמידה וכן, האם בטיפול כירופרקטי אחד ניתן לדעת אם זה זה או לא? ואם לא תהיה הטבה סימן שזה לא זה? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום יעל, תסמיני סחרחורת יכולים לנבוע מהאוזן הפנימית (גם בלי תחושת סיבוב), מהצוואר, ממפרק הלסת, וכמובן ממרכיבים שונים במוח. הם יכולים להיות תוצאה של זיהום, תוצאה של פגיעת ראש ועוד. אני בהחלט מציע לך ללכת להיבדק אצל כירופרקטור, לראות האם פתרון של בעיה ביומכאנית כזו או אחרת עוזר, או אם יש צורך בהתערבות נוירולוגית יותר ספציפית.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום כירופרקטיקה

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)