פורום פציעות ספורט

-
-
חחחחחחחחחחחחחחחחח
אפס אפס 15/01/2021 | 18:55אידיוטהוסף תגובה
-
-
שבר מאמץ (לת)
אסף 13/01/2021 | 13:43קיימת קליטה מוגברת בקורקטס המדיאלי של השליש האמצעי בטיביה מימין- יכול להתאים לשבר מאמץ בדרגה 1-2 דרושה קורלציה קלינית קיימת קליטה מעט מוגברת בקורטקס המדיאלי של השליש באמצעי בטיביה משמאל - חשד ל- shin splint קושם לקליטה מוגברצ באזור אולקרנון של מרפק ימין - טראומה? אנתזופתיה? מציעים קורלציה קלינית. זה המכתב שקיבלתי מאסותא אני מאוד רוצה לעשות ספורט ולרוץ בים אני לא מרגיש כאב ברגל הרופא אמר לי שאני צריך לנוח וזמן החלמה זה שנה האם זה נכון ??. שנה החלמה ??הוסף תגובה
-
כאבים בברך מעל 7 שנים
עידן 05/01/2021 | 16:37היי, כני בן 19 כרגע נמצא בצבא, מגיל צעיר התחילו לי כאבים בברך ימין בצעירותי אמרו לי שזה כאבי גדילה אבל עם השנים הכאבים החמירו והתחילו התנפחויות של הברך. לאחר MRI נמצא פגם אוסטאוכונדרלי MFC. אך לא טופל. אינני יודע מה זה אבל אני יודע שהכאבים לא מפסיקים ורק מחמירים. בשאלתי אליך מה המלצותיך לעשות בנוגע לזה? נעשה פיזוטרפיה שרק החמירה את הכאבים. כל יום שעובר קשה לי לתפקד יותר. אשמח אם אקבל עזרה. תודה מראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה פגם אוסטאוכונדרלי.
ד"ר נועם רשף 05/01/2021 | 21:37שלום עידן. פגם אוסטאוכונדרלי הוא פגם שמערב את הסחוס והעצם מתחתיו. פגם כזה יכול להיות קטן - או גדול עם פרגמנט - חתיכה חופשית. צריך לראות MRI כדי להבין, ולבדוק את הברך. אם עד עכשיו אין שיפור , ככל הנראה תזדקק לניתוח לטיפול - וכאן יש מספר אפשרויות כתלות בסוג הפגיעה , גודלה ומיקומה. ממליץ בחום להבדק על ידי אורטופד ספורט או אורטופד מומחה ברך להערכה מסודרת עם ה MRI ובניית תכנית טיפול. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
תאונת דרכים
ערן 30/12/2020 | 19:28עברתי mri וגילו לי קו שבר אנכי בהיקף הקונדיל הפורמלי המדיאלי עם קם קונטוזיה לשדית בהיקף הקונדיל הפמורלי הלטרלי גם מודגמים אותות חרגים בין סיבי רצועות ה alc קרע ברצועה וקרע במינסקוס המדיאלי כבר עברו ארבעה חודשיים ואני סובל כול יום מכאבים צריך ניתוחהוסף תגובה
-
ברך
ערן 04/01/2021 | 03:49תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה פגיעה בברך
ד"ר נועם רשף 31/12/2020 | 16:57שלום ערן. אני מבין מהשאלה שנפגעת בברך בתאונת דרכים. אני מבין שישנה פגיעה משמעותית בברך. אני לא בטוח מה גורם הכאב האמיתי - השברים בקונדיל הפמורלי המדיאלי או הפגיעה הרצועתית והנזק למניסקוס. אתה זקוק להערכה מסודרת - פנה לאורטופד ספורט או אורטופד מומחה ברך עם הMRI, ולאחר בדיקה מסודרת ומעבר על ה MRI - אפשר יהיה להבין את משמעות הפגיעה ולהחליט האם ניתוח הוא הפתרון. בינתיים - ממליץ על טיפולי פיזיותרפיה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
קרע במיניסקוס לטרלי עם פרגמנט שהוסט ממקומו
אסי 29/12/2020 | 15:48שלום שמי אסי 38 במהלך משחק כדורגל הרגשתי דקירה בחלק האחורי של הברך לאחר בדיקת mri הובחן הנתון הזה. כמות מוגברת של נוזל בברך, קרע בגוף וקרן אחורית של מניסקוס לטרלי. קיים פרגמנט שהוסט ממקומו אך אין מרכיב של קרע "ידית הדלי". הפרגמנט שהוסט ממקומו נמצא מקביל לקרן האחורית של המניסקוס. יש לציין שהפציעה הייתה לפני חצי שנה, התנועה לא מוגבלת כשחזרתי לשחק לפני 3 חודשים הכאב והנפיחות חזרו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה קרע מניסקוס לטרלי
ד"ר נועם רשף 03/01/2021 | 18:49שלום אסי. אתה צריך להבדק על ידי אורטופד ספורט עם ה MRI העדכני שלך ולקבל החלטה משותפת. נשמע ממה שאתה כותב שהמצב אינו חוזר למצב טרם הפגיעה והדבר מפריע לך, לכן התערבות ניתוחית היא אפשרות מצויינת. בהצלחה.הוסף תגובה
-
קרע מינוסקוס לטרלי
אסי 03/01/2021 | 16:41שלום לך תודה לך על התגובה. רציתי לציין שעבדתי על חיזוק השריר וכשבצעתי ריצה של קילומטר בערך באותו זמן לא היו כאבים אבל למחרת הרגשתי שהנפיחות קצת חזרה וקצת קושי בכיפוף הרגל,אין מגבלה בהליכה אבל יש רגישות ברגל נ.ב. יש לציין שהנפיחות עדיין נשארה מאז הפציעה רק ירדה קצת אבל עדיין קיימת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה קרע מניסקוס לטרלי.
ד"ר נועם רשף 29/12/2020 | 21:33שלום אסי. לפי הפיענוח - יש קרע מורכב במניסקוס הלטרלי - החיצוני בברך, עם פרגמנט שאינו יציב - כלומר שניתן להסיט ממקומו. הפרגמנט הזה יכול לגרום כאבים, לתקע ואף להתלש. אם ישנה הפרעה לתפקוד- כלומר כאבים חזרו כשחזרת לשחק - יש מקום לשקול התערבות ניתוחית - ארטרוסקופיה של הברך והוצאה של המקטע הזה. אם אין כאב וזה לא מפריע - אין צורך לעשות דבר למעט פיזיותרפיה וחיזוק שרירים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
קרע בשריר הסובך
נירית 29/12/2020 | 20:02שלום וברכה לפני כשבועיים במהלך ספורט הרגשתי כאב חזק וחד מאוד בשוק, השבוע נשלחתי לעשות אולטרסאונד אודה על עזרה בהבנת התשובה של האולטרסאונד כמו כן מתי לדעתך אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה תודה 🙏הוסף תגובה
-
תשובת מומחה קרע בשריר הסובך.
ד"ר נועם רשף 29/12/2020 | 21:34שלום נירית. יש לך קרע קטן - 13 ממ בשריר. חשוב מאוד להתחיל טיפולי פיזיותרפיה מהר ככל שניתן, לרבות מתיחות ועבודה על גמישות השריר. ניתן לקחת אנטי דלקתיים לפי צורך בתקופה זו. צפי חזרה לפעילות אינו חד משמעי אך נע בין שבועיים לחודשיים מפגיעה - תלוי בגודל הקרע, כאבים וכמה מהר ורציני את עושה את תהליך השיקום. בהצלחה.הוסף תגובה
-
קרע בשריר הובך-התשובה של האולטרסאונד
נירית 29/12/2020 | 20:04בתו$ שכבת השריר הודג נגע היפואקוגני מעורב לא מוגדר היטב לאור$ 13 E מ"מ תומ$ בקרע חלקי בשלהי איחוי בתו$ השריר . אי+ ל$ראות המטומה בצמודהוסף תגובה
-
-
בלוטת לימפה נפוחה במפשעה מעל שנה, בן 31
שלומי 27/12/2020 | 11:29שלום רב דוקטור. אני בן 31 ללא מחלות רקע. לפני מעל שנה הרגשתי כאב באגן כשמיששתי באיזור הרגשתי בלוטה נפוחה ואז גילו באולטראסאונד שזו בלוטת לימפה נפוחה. אולטרסאונד: ''נצפו מספר קשרי לימפה (כולל מיקום שעליו הצביעה נבדק משמאל , ) הגדול ביותר משמאל מגיע בציר האורך עד 29 מ"מ, מימין - עד 21 מ"מ, בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית - מראה סונוגרפי תקין''. (רנטגן אגן וחזה- תקינים. אולטראסאונד איברים פנימיים (לא כולל כליות)- תקינים. מיפוי עצמות אגן- תקין). ולפני כשבועיים עשיתי אולטראסאוונד צוואר: ''US בלוטת המגן ============= מידות הבלוטה : האונה הימנית : העובי 17 מ"מ, הרוחב 15 מ "מ האונה השמאלית : העובי 16 מ"מ, הרוחב 14 מ "מ האיסת'מוס : העובי 2.4 מ"מ באיסת'מוס הודגם נגע ציסטי בקוטר כ 3 - מ"מ . מירקם הבלוטה: הטרוגני, עם נגעים ציסטיים עד קוטר כ 4 - מ"מ בשתי האונות . נוכחות קשרי לימפה : משני הצדדים תחנות 3 ו 2 מידות 5*20 מ"מ מימין תחנה 2 וכ 4*23 - מ"מ תחנה 3 צורה: אובלית ליבה שומנית : כן וואסקולרי במרכז הסתיידויות : אין לציין קשר לימפה תת עורי מאחורי האוזן משמאל בגודל כ 2*9 - מ"מ, במראה סונוגרפי תקין . בלוטות פרוטיס ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומבנה תקינים''. עשיתי מיפוי עצמות, רנטגן, MRI הכל תקין. עשיתי בדיקות למחלות מין- ואין שום דבר. אשמח לדעת מה דעתך מה יכול להיות? למה בלוטת לימפה יכולה להיות נפוחה מעל שנה? האם אורתופד יכול לעזור? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה בלוטת לימפה
ד"ר נועם רשף 27/12/2020 | 14:04שלום רב. מטרת הפורום היא לסייע ביעוץ בפגיעות ספורט . יש לפנות להערכה אורטופדית או פנימאי להמשך בירור. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
קרע בלברום
ליאת 22/12/2020 | 09:53בת 38, בריאה, עושה ספורט באופן קבוע - ריצה פעמיים בשבוע כ-5 ק"מ, יוגה ותרגילי כוח. לפני מספר חודשים החלו לי "קליקים" בירך ימין, ועם הזמן נוסף לזה גם כאב לא חזק מאוד בעיקר בהליכות ארוכות או עליה במדרגות (בריצה דווקא אין כאבים). לאחר צילום רנטגן בו לא נמצא דבר ומבחן אימפינג'מנט תקין, נשלחתי ל-MRI ואובחנתי עם קרע בלברום. כרגע הפסקתי כל פעילות שהיא. מה השלב הבא? האם ניתוח זה הפתרון הכי נכון (אני בעד לתקן את מה שלא בסדר ולא רק לתמוך מסביב). יש לציין כי תמיד היו לי רעשים במפרק למיטב זכרוני בעיקר בעלייה במדרגות, אבל כרגע זה החמיר עד כדי כאב, כך שאין לי דרך לדעת האם זו "פציעה" ישנה או משהו שנגרם מהספורט שהתחלתי בשנים האחרונות. אשמח לעצתך מה הטיפול הנכון? והאם מומלץ או לא לבצע כל פעילות שהיא?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה קרע בלברום
ד"ר נועם רשף 22/12/2020 | 12:25ראשית ההמלצה היא לא לבצע פעילות דרך הכאב. קרע לברום יכול להיות בעל מאפיינים שונים ובצורות שונות. צריך לראות את ה MRI. ניתן לטפל לפני ניתוח בפיזיותרפיה מכוונת ומותאמת, הזרקת סטרואידים או PRP למפרק תחת US ובמקרים חקרים בהם הקרע מפריע מכנית, ניתוח הוא האפשרות הראשונה. לרוב - הוא האפשרות האחרונה. ממליץ בדיקה מסודרת אצל אורטופד ספורט או אורטופד המתמחה בשימור מפרקי ירכיים להערכה והחלטה - במרבית המקרים יש הרבה מה לעשות לפני ניתוח. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
קוץ (לא דקל) במפרק mcp3...
סיגי 21/12/2020 | 08:33שלום, שמי סיגי ואשמח לתשובתך. לפני כחודש, באמצע רכיבה על אופניים, חדר מבעד לכפפה קוץ באורך 0.5 ס״מ. הקוץ הוצא כעבור 10 דקות מפאת הכאב. כיום המפרק נפוח, אדום וכואב. בממצא הu.s ״גיד מיישר 3 - מעובה עד 0.21 ס״מ בגובה מפרק mcp 3 עם מעט נוזל סביבו כביטוי לטנדינוזיס״. מהו הטיפול בסוגיה ? לציין כי ישנו קושי / כאב בכיפוף של האצבע. אודה לתשובתך המהירה כי להבנתי ישנה חשיבות לטיפול המיידי בסוגיה. בוקר טוב ו...תודה לך מראש. סיגיהוסף תגובה
-
תודה רבה לך נועם
סיגי 22/12/2020 | 07:51המון תודה על הנכון המקצועי ועל מהירות התגובה . סיגיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה קוץ בכף היד.
ד"ר נועם רשף 21/12/2020 | 22:59שלום רב. יש לפנות בדחיפות למומחה כף יד או לחדר מיון להערכת מצב האצבע ולשקול התערבות ניתוחית או אנטיביוטיקה תוך ורידית לטפול בזיהום.הוסף תגובה
-
תודה עם שאלה נוספת ברשותך :-&
סיגי 21/12/2020 | 14:02״במקביל״ לארוע ״הקוץ״,בעקבות ארוע נוסף של מכת סלע בשוק מפרפור גלגל של ג׳יפ, בזיהום,נטלתי אנטיביוטיקה במשך 10 ימים מסוג צפוויט פורטה 500 (6 ימים)ואוגמנטין 875 (4 ימים). האם זה היה אמור ״לתקוף״ את סוגיית הדלקת בטיפול אנטיביוטי(שלא עזר כי בדיקת הus לאצבע בוצעה אתמול !), ומעצם כך להשאיר את אופציית השטיפה כטיפול מיידי הנובע/הנובע מעצם כך ? שוב תודה לך (גם על מהירות התגובה!)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה קוץ בכף יד.
ד"ר נועם רשף 21/12/2020 | 13:51שלום רב. אם הקוץ נכנס לתוך המפרק זו בעיה. צריך טיפול אנטיביוטי ולרוב גם שטיפה של המפרק. כפי שכתבת למהירות הטיפול ישנה חשיבות. פני בדחיפות לאורטופד כף יד או - אם המצב מחמיר - לחדר מיון. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
תסמונת מדור כרונית באמה
מיואשת 21/07/2014 | 16:34לפני כחודש וחצי כאבים עזים באמה הלא דומיננטית ביישור וקיפול מרפק - העירו מהשינה. ללא חבלה קודמת מיוחדת , יש לציין מאמץ פיזי בגפיים עליונות (תחביבים). אמה היתה נוקשה למגע עד לפני כשבועיים כאשר הפסקתי לאמץ מעבר ל ADL בסיסי. CT תקין למעט אי סדירות לא ברורה בחלק המדיאלי של הרקמות הרכות במרפק, מיפוי שלל BONE BRIUSE או כל בעיה אחרת ביד שמאל, בדיקות דם - ללא עדות למחלה ראומטית, דופלר עורקים וורידים לשלילת TOS - עדות ל TOS מעט חמור יותר מימין (בעיה ישנה וידועה אשר לא מפיקה את הכאב במרפק). כאב באמה הלטרלית מופיע בעיקר לאחר קיפול מרפק ליותר מדקה, ובכל תנועת יישור , קיפול וסופינציה. לאחרונה הופיעה חולשה קלה ביישור שורש כף יד עם מרפק ישר (מצליחה לאחוז כוס רק במרפק כפוף ולמעט מאוד זמן)וגם רדימות בחלק הדורסלי של האגודל והאצבע ה2 (כולל WEB). האם יתכן שמדובר בתסמונת מדור ? רעיונות אחרים ? חוץ ממרפק טניס ו CRPS ?הוסף תגובה
-
האם נפתרה הבעיה?
תום 21/12/2020 | 14:54שלום מיואשת, אני מודע שעבור ש שנים מאז השאלה אבל מנסה בכל זאת (במידה ואת קוראת את ההודעה): סובל מתסמינים דומים ומעוניין לשמוע אם מצאת פיתרון לבעיה. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה תסמונת מדור כרונית באמה
ד"ר נועם רשף 23/07/2014 | 23:26שוב, צריך להבין בדיוק איזה עצב גורם לחולשה. העובדה שמדובר בכיפוף המרפק מחשידה שבכל זאת מדובר בפתולוגיה במרפק ולא בצוואר. צריך - שוב - לבדוק אותך בדיקה מקיפה כולל הפקת התסמינים במהלך הבדיקה ומעבר חוזר על התוצאות. MRI צוואר - בסדר - לא נשמע דחוף. כדאי גם לעבור על בדיקת ה CT של המרפק.הוסף תגובה
-
ממצאים נוספים
מיואשת 23/07/2014 | 09:32תודה על תשובתך. EMG תקין, בדיקה צווארית - טווחים מלאים ללא כאב, בדיקת מרפק- ללא סימני אי יציבות, טווחים מלאים למעט בסוף טווח כיפוף מרפק וחולשה קלה בGRIP בעיקר במרפק ישר. בתשובת ה CT למרפק - לא מצויינת הפוסה האנטקובילטית במפורש . מבחינת בירור כלי דם - לפי התשובה הבדיקה תקינה ובוצעה לכל הגפה. אורטופד ראשון אבחן מרפק טניס והמליץ זריקת סטירואידים, אורטופד שני אבחן כאב במרפק והמליץ מנוחה מוחלטת ל 4 שבועות ואנטי דלקתיים, אורטופד שלישי התרשם מה- TOS הישן ושלח לבירור כלי דם, כירורג כלי דם התרשם מהחוורון הקל בכף היד והאצבעות הקרות יחסית וקבע שמדובר ב CRPS. נוירולוג - הציע שאולי מדובר בזיהום ויראלי של הברכיאל פלקסוס (למרות שאין שום השפעה של תנועות צוואר על על הופית הכאב במרפק או סימפטומים במסלול דרמטום רלוונטי (הכאב "דילג" מהצוואר ישר לאמה). נשלחתי לMRI צוואר ליתר בטחון.... בינתיים היד לא תפקודית, במנוחה מוחלטת אין כבר כאב קבוע אך החזקת טלפון ביד למשך יותר מדקה גורמת לכאב וחולשה ותנועה מסורבלת של האצבעות למשך כחצי שעה ולפעמים יותר. תנועתיות עדינה מתמשכת לכיוון כיפוף ויישור מרפק בטווחים שבין 30-90 מעלות מספקת הקלה לאי הנוחות והלחץ באמה . אשמח לקבל חוות דעתך לגבי המשך התנהלות עם המצב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תסמונת מדור כרונית באמה.
ד"ר נועם רשף 22/07/2014 | 22:54שלום למיואשת. מפנייתך ניכר שאת קשורה למקצוע, וביצעת בירור מעמיק למדי. התמונה שאת מתארת יכולה להתאים לתסמונת מדור אולם התמונה העצבית מאוד מפושטת. האבחנות שהעלית - מרפק טניסאים, תסמונת מדור ו CRPS הן אבחנות אפשריות אך נמוכות בסולם הסבירות. אני מציע להתחיל מהתחלה - ש להשלים בדיקה פיסיקלית, ולהתחיל בירור עצבי. לא ברור לי האם הדופלר העורקי בוצע לכל האמה כולל המרפק, האם יש בירור של EMG לגפה? הדמיה של המרפק עצמו והפוסה האנטה - קוביטאלית (קדמת המרפק)? לאחר השלמת אלה יש לשקול ביצוע CT צוארי . שוב - בדיקה חוזרת ורביזיה לכל הבירור שנעשה הם נקודת התחלה חשובה.הוסף תגובה
-
-
חחחחחחחחחחחחחחחחח
אפס אפס 15/01/2021 | 18:55אידיוטהוסף תגובה

אסף
13/01/2021 | 13:43
קיימת קליטה מוגברת בקורקטס המדיאלי של השליש האמצעי בטיביה מימין- יכול להתאים לשבר מאמץ בדרגה 1-2 דרושה קורלציה קלינית
קיימת קליטה מעט מוגברת בקורטקס המדיאלי של השליש באמצעי בטיביה משמאל - חשד ל- shin splint
קושם לקליטה מוגברצ באזור אולקרנון של מרפק ימין - טראומה? אנתזופתיה? מציעים קורלציה קלינית.
זה המכתב שקיבלתי מאסותא
אני מאוד רוצה לעשות ספורט ולרוץ בים
אני לא מרגיש כאב ברגל
הרופא אמר לי שאני צריך לנוח וזמן החלמה זה שנה
האם זה נכון ??. שנה החלמה ??
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

עידן
05/01/2021 | 16:37
היי, כני בן 19 כרגע נמצא בצבא, מגיל צעיר התחילו לי כאבים בברך ימין בצעירותי אמרו לי שזה כאבי גדילה אבל עם השנים הכאבים החמירו והתחילו התנפחויות של הברך. לאחר MRI נמצא פגם אוסטאוכונדרלי MFC. אך לא טופל. אינני יודע מה זה אבל אני יודע שהכאבים לא מפסיקים ורק מחמירים. בשאלתי אליך מה המלצותיך לעשות בנוגע לזה? נעשה פיזוטרפיה שרק החמירה את הכאבים. כל יום שעובר קשה לי לתפקד יותר. אשמח אם אקבל עזרה. תודה מראש.
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה פגם אוסטאוכונדרלי.
ד"ר נועם רשף 05/01/2021 | 21:37שלום עידן. פגם אוסטאוכונדרלי הוא פגם שמערב את הסחוס והעצם מתחתיו. פגם כזה יכול להיות קטן - או גדול עם פרגמנט - חתיכה חופשית. צריך לראות MRI כדי להבין, ולבדוק את הברך. אם עד עכשיו אין שיפור , ככל הנראה תזדקק לניתוח לטיפול - וכאן יש מספר אפשרויות כתלות בסוג הפגיעה , גודלה ומיקומה. ממליץ בחום להבדק על ידי אורטופד ספורט או אורטופד מומחה ברך להערכה מסודרת עם ה MRI ובניית תכנית טיפול. בהצלחה.הוסף תגובה

ערן
30/12/2020 | 19:28
עברתי mri וגילו לי קו שבר אנכי בהיקף הקונדיל הפורמלי המדיאלי עם קם קונטוזיה לשדית בהיקף הקונדיל הפמורלי הלטרלי גם מודגמים אותות חרגים בין סיבי רצועות ה alc קרע ברצועה וקרע במינסקוס המדיאלי כבר עברו ארבעה חודשיים ואני סובל כול יום מכאבים צריך ניתוח
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
ברך
ערן 04/01/2021 | 03:49תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה פגיעה בברך
ד"ר נועם רשף 31/12/2020 | 16:57שלום ערן. אני מבין מהשאלה שנפגעת בברך בתאונת דרכים. אני מבין שישנה פגיעה משמעותית בברך. אני לא בטוח מה גורם הכאב האמיתי - השברים בקונדיל הפמורלי המדיאלי או הפגיעה הרצועתית והנזק למניסקוס. אתה זקוק להערכה מסודרת - פנה לאורטופד ספורט או אורטופד מומחה ברך עם הMRI, ולאחר בדיקה מסודרת ומעבר על ה MRI - אפשר יהיה להבין את משמעות הפגיעה ולהחליט האם ניתוח הוא הפתרון. בינתיים - ממליץ על טיפולי פיזיותרפיה. בהצלחה.הוסף תגובה

אסי
29/12/2020 | 15:48
שלום שמי אסי 38 במהלך משחק כדורגל הרגשתי דקירה בחלק האחורי של הברך לאחר בדיקת mri הובחן הנתון הזה. כמות מוגברת של נוזל בברך, קרע בגוף וקרן אחורית של מניסקוס לטרלי. קיים פרגמנט שהוסט ממקומו אך אין מרכיב של קרע "ידית הדלי".
הפרגמנט שהוסט ממקומו נמצא מקביל לקרן האחורית של המניסקוס.
יש לציין שהפציעה הייתה לפני חצי שנה, התנועה לא מוגבלת כשחזרתי לשחק לפני 3 חודשים הכאב והנפיחות חזרו.
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה קרע מניסקוס לטרלי
ד"ר נועם רשף 03/01/2021 | 18:49שלום אסי. אתה צריך להבדק על ידי אורטופד ספורט עם ה MRI העדכני שלך ולקבל החלטה משותפת. נשמע ממה שאתה כותב שהמצב אינו חוזר למצב טרם הפגיעה והדבר מפריע לך, לכן התערבות ניתוחית היא אפשרות מצויינת. בהצלחה.הוסף תגובה
-
קרע מינוסקוס לטרלי
אסי 03/01/2021 | 16:41שלום לך תודה לך על התגובה. רציתי לציין שעבדתי על חיזוק השריר וכשבצעתי ריצה של קילומטר בערך באותו זמן לא היו כאבים אבל למחרת הרגשתי שהנפיחות קצת חזרה וקצת קושי בכיפוף הרגל,אין מגבלה בהליכה אבל יש רגישות ברגל נ.ב. יש לציין שהנפיחות עדיין נשארה מאז הפציעה רק ירדה קצת אבל עדיין קיימת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה קרע מניסקוס לטרלי.
ד"ר נועם רשף 29/12/2020 | 21:33שלום אסי. לפי הפיענוח - יש קרע מורכב במניסקוס הלטרלי - החיצוני בברך, עם פרגמנט שאינו יציב - כלומר שניתן להסיט ממקומו. הפרגמנט הזה יכול לגרום כאבים, לתקע ואף להתלש. אם ישנה הפרעה לתפקוד- כלומר כאבים חזרו כשחזרת לשחק - יש מקום לשקול התערבות ניתוחית - ארטרוסקופיה של הברך והוצאה של המקטע הזה. אם אין כאב וזה לא מפריע - אין צורך לעשות דבר למעט פיזיותרפיה וחיזוק שרירים. בהצלחה.הוסף תגובה

נירית
29/12/2020 | 20:02
שלום וברכה
לפני כשבועיים במהלך ספורט הרגשתי כאב חזק וחד מאוד בשוק, השבוע נשלחתי לעשות אולטרסאונד
אודה על עזרה בהבנת התשובה של האולטרסאונד
כמו כן מתי לדעתך אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה
תודה 🙏
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה קרע בשריר הסובך.
ד"ר נועם רשף 29/12/2020 | 21:34שלום נירית. יש לך קרע קטן - 13 ממ בשריר. חשוב מאוד להתחיל טיפולי פיזיותרפיה מהר ככל שניתן, לרבות מתיחות ועבודה על גמישות השריר. ניתן לקחת אנטי דלקתיים לפי צורך בתקופה זו. צפי חזרה לפעילות אינו חד משמעי אך נע בין שבועיים לחודשיים מפגיעה - תלוי בגודל הקרע, כאבים וכמה מהר ורציני את עושה את תהליך השיקום. בהצלחה.הוסף תגובה
-
קרע בשריר הובך-התשובה של האולטרסאונד
נירית 29/12/2020 | 20:04בתו$ שכבת השריר הודג נגע היפואקוגני מעורב לא מוגדר היטב לאור$ 13 E מ"מ תומ$ בקרע חלקי בשלהי איחוי בתו$ השריר . אי+ ל$ראות המטומה בצמודהוסף תגובה

שלומי
27/12/2020 | 11:29
שלום רב דוקטור. אני בן 31 ללא מחלות רקע. לפני מעל שנה הרגשתי כאב באגן כשמיששתי באיזור הרגשתי בלוטה נפוחה ואז גילו באולטראסאונד שזו בלוטת לימפה נפוחה.
אולטרסאונד: ''נצפו מספר קשרי לימפה (כולל מיקום שעליו הצביעה נבדק משמאל , ) הגדול ביותר משמאל מגיע בציר האורך עד 29 מ"מ, מימין - עד 21 מ"מ, בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית - מראה סונוגרפי תקין''. (רנטגן אגן וחזה- תקינים. אולטראסאונד איברים פנימיים (לא כולל כליות)- תקינים. מיפוי עצמות אגן- תקין).
ולפני כשבועיים עשיתי אולטראסאוונד צוואר: ''US בלוטת המגן ============= מידות הבלוטה : האונה הימנית : העובי 17 מ"מ, הרוחב 15 מ "מ האונה השמאלית : העובי 16 מ"מ, הרוחב 14 מ "מ האיסת'מוס : העובי 2.4 מ"מ באיסת'מוס הודגם נגע ציסטי בקוטר כ 3 - מ"מ . מירקם הבלוטה: הטרוגני, עם נגעים ציסטיים עד קוטר כ 4 - מ"מ בשתי האונות . נוכחות קשרי לימפה : משני הצדדים תחנות 3 ו 2 מידות 5*20 מ"מ מימין תחנה 2 וכ 4*23 - מ"מ תחנה 3 צורה: אובלית ליבה שומנית : כן וואסקולרי במרכז הסתיידויות : אין לציין קשר לימפה תת עורי מאחורי האוזן משמאל בגודל כ 2*9 - מ"מ, במראה סונוגרפי תקין . בלוטות פרוטיס ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומבנה תקינים''.
עשיתי מיפוי עצמות, רנטגן, MRI הכל תקין. עשיתי בדיקות למחלות מין- ואין שום דבר. אשמח לדעת מה דעתך מה יכול להיות? למה בלוטת לימפה יכולה להיות נפוחה מעל שנה?
האם אורתופד יכול לעזור?
תודה רבה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה בלוטת לימפה
ד"ר נועם רשף 27/12/2020 | 14:04שלום רב. מטרת הפורום היא לסייע ביעוץ בפגיעות ספורט . יש לפנות להערכה אורטופדית או פנימאי להמשך בירור. בהצלחה.הוסף תגובה

ליאת
22/12/2020 | 09:53
בת 38, בריאה, עושה ספורט באופן קבוע - ריצה פעמיים בשבוע כ-5 ק"מ, יוגה ותרגילי כוח.
לפני מספר חודשים החלו לי "קליקים" בירך ימין, ועם הזמן נוסף לזה גם כאב לא חזק מאוד בעיקר בהליכות ארוכות או עליה במדרגות (בריצה דווקא אין כאבים). לאחר צילום רנטגן בו לא נמצא דבר ומבחן אימפינג'מנט תקין, נשלחתי ל-MRI ואובחנתי עם קרע בלברום.
כרגע הפסקתי כל פעילות שהיא. מה השלב הבא? האם ניתוח זה הפתרון הכי נכון (אני בעד לתקן את מה שלא בסדר ולא רק לתמוך מסביב). יש לציין כי תמיד היו לי רעשים במפרק למיטב זכרוני בעיקר בעלייה במדרגות, אבל כרגע זה החמיר עד כדי כאב, כך שאין לי דרך לדעת האם זו "פציעה" ישנה או משהו שנגרם מהספורט שהתחלתי בשנים האחרונות.
אשמח לעצתך מה הטיפול הנכון? והאם מומלץ או לא לבצע כל פעילות שהיא?
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה קרע בלברום
ד"ר נועם רשף 22/12/2020 | 12:25ראשית ההמלצה היא לא לבצע פעילות דרך הכאב. קרע לברום יכול להיות בעל מאפיינים שונים ובצורות שונות. צריך לראות את ה MRI. ניתן לטפל לפני ניתוח בפיזיותרפיה מכוונת ומותאמת, הזרקת סטרואידים או PRP למפרק תחת US ובמקרים חקרים בהם הקרע מפריע מכנית, ניתוח הוא האפשרות הראשונה. לרוב - הוא האפשרות האחרונה. ממליץ בדיקה מסודרת אצל אורטופד ספורט או אורטופד המתמחה בשימור מפרקי ירכיים להערכה והחלטה - במרבית המקרים יש הרבה מה לעשות לפני ניתוח. בהצלחה.הוסף תגובה

סיגי
21/12/2020 | 08:33
שלום,
שמי סיגי ואשמח לתשובתך.
לפני כחודש, באמצע רכיבה על אופניים, חדר מבעד לכפפה קוץ באורך 0.5 ס״מ.
הקוץ הוצא כעבור 10 דקות מפאת הכאב.
כיום המפרק נפוח, אדום וכואב.
בממצא הu.s ״גיד מיישר 3 - מעובה עד 0.21 ס״מ בגובה מפרק mcp 3 עם מעט נוזל סביבו כביטוי לטנדינוזיס״.
מהו הטיפול בסוגיה ?
לציין כי ישנו קושי / כאב בכיפוף של האצבע.
אודה לתשובתך המהירה כי להבנתי ישנה חשיבות לטיפול המיידי בסוגיה.
בוקר טוב ו...תודה לך מראש.
סיגי
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תודה רבה לך נועם
סיגי 22/12/2020 | 07:51המון תודה על הנכון המקצועי ועל מהירות התגובה . סיגיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה קוץ בכף היד.
ד"ר נועם רשף 21/12/2020 | 22:59שלום רב. יש לפנות בדחיפות למומחה כף יד או לחדר מיון להערכת מצב האצבע ולשקול התערבות ניתוחית או אנטיביוטיקה תוך ורידית לטפול בזיהום.הוסף תגובה
-
תודה עם שאלה נוספת ברשותך :-&
סיגי 21/12/2020 | 14:02״במקביל״ לארוע ״הקוץ״,בעקבות ארוע נוסף של מכת סלע בשוק מפרפור גלגל של ג׳יפ, בזיהום,נטלתי אנטיביוטיקה במשך 10 ימים מסוג צפוויט פורטה 500 (6 ימים)ואוגמנטין 875 (4 ימים). האם זה היה אמור ״לתקוף״ את סוגיית הדלקת בטיפול אנטיביוטי(שלא עזר כי בדיקת הus לאצבע בוצעה אתמול !), ומעצם כך להשאיר את אופציית השטיפה כטיפול מיידי הנובע/הנובע מעצם כך ? שוב תודה לך (גם על מהירות התגובה!)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה קוץ בכף יד.
ד"ר נועם רשף 21/12/2020 | 13:51שלום רב. אם הקוץ נכנס לתוך המפרק זו בעיה. צריך טיפול אנטיביוטי ולרוב גם שטיפה של המפרק. כפי שכתבת למהירות הטיפול ישנה חשיבות. פני בדחיפות לאורטופד כף יד או - אם המצב מחמיר - לחדר מיון. בהצלחה.הוסף תגובה

מיואשת
21/07/2014 | 16:34
לפני כחודש וחצי כאבים עזים באמה הלא דומיננטית ביישור וקיפול מרפק - העירו מהשינה. ללא חבלה קודמת מיוחדת , יש לציין מאמץ פיזי בגפיים עליונות (תחביבים). אמה היתה נוקשה למגע עד לפני כשבועיים כאשר הפסקתי לאמץ מעבר ל ADL בסיסי. CT תקין למעט אי סדירות לא ברורה בחלק המדיאלי של הרקמות הרכות במרפק, מיפוי שלל BONE BRIUSE או כל בעיה אחרת ביד שמאל, בדיקות דם - ללא עדות למחלה ראומטית, דופלר עורקים וורידים לשלילת TOS - עדות ל TOS מעט חמור יותר מימין (בעיה ישנה וידועה אשר לא מפיקה את הכאב במרפק).
כאב באמה הלטרלית מופיע בעיקר לאחר קיפול מרפק ליותר מדקה, ובכל תנועת יישור , קיפול וסופינציה. לאחרונה הופיעה חולשה קלה ביישור שורש כף יד עם מרפק ישר (מצליחה לאחוז כוס רק במרפק כפוף ולמעט מאוד זמן)וגם רדימות בחלק הדורסלי של האגודל והאצבע ה2 (כולל WEB).
האם יתכן שמדובר בתסמונת מדור ? רעיונות אחרים ? חוץ ממרפק טניס ו CRPS ?
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
האם נפתרה הבעיה?
תום 21/12/2020 | 14:54שלום מיואשת, אני מודע שעבור ש שנים מאז השאלה אבל מנסה בכל זאת (במידה ואת קוראת את ההודעה): סובל מתסמינים דומים ומעוניין לשמוע אם מצאת פיתרון לבעיה. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה תסמונת מדור כרונית באמה
ד"ר נועם רשף 23/07/2014 | 23:26שוב, צריך להבין בדיוק איזה עצב גורם לחולשה. העובדה שמדובר בכיפוף המרפק מחשידה שבכל זאת מדובר בפתולוגיה במרפק ולא בצוואר. צריך - שוב - לבדוק אותך בדיקה מקיפה כולל הפקת התסמינים במהלך הבדיקה ומעבר חוזר על התוצאות. MRI צוואר - בסדר - לא נשמע דחוף. כדאי גם לעבור על בדיקת ה CT של המרפק.הוסף תגובה
-
ממצאים נוספים
מיואשת 23/07/2014 | 09:32תודה על תשובתך. EMG תקין, בדיקה צווארית - טווחים מלאים ללא כאב, בדיקת מרפק- ללא סימני אי יציבות, טווחים מלאים למעט בסוף טווח כיפוף מרפק וחולשה קלה בGRIP בעיקר במרפק ישר. בתשובת ה CT למרפק - לא מצויינת הפוסה האנטקובילטית במפורש . מבחינת בירור כלי דם - לפי התשובה הבדיקה תקינה ובוצעה לכל הגפה. אורטופד ראשון אבחן מרפק טניס והמליץ זריקת סטירואידים, אורטופד שני אבחן כאב במרפק והמליץ מנוחה מוחלטת ל 4 שבועות ואנטי דלקתיים, אורטופד שלישי התרשם מה- TOS הישן ושלח לבירור כלי דם, כירורג כלי דם התרשם מהחוורון הקל בכף היד והאצבעות הקרות יחסית וקבע שמדובר ב CRPS. נוירולוג - הציע שאולי מדובר בזיהום ויראלי של הברכיאל פלקסוס (למרות שאין שום השפעה של תנועות צוואר על על הופית הכאב במרפק או סימפטומים במסלול דרמטום רלוונטי (הכאב "דילג" מהצוואר ישר לאמה). נשלחתי לMRI צוואר ליתר בטחון.... בינתיים היד לא תפקודית, במנוחה מוחלטת אין כבר כאב קבוע אך החזקת טלפון ביד למשך יותר מדקה גורמת לכאב וחולשה ותנועה מסורבלת של האצבעות למשך כחצי שעה ולפעמים יותר. תנועתיות עדינה מתמשכת לכיוון כיפוף ויישור מרפק בטווחים שבין 30-90 מעלות מספקת הקלה לאי הנוחות והלחץ באמה . אשמח לקבל חוות דעתך לגבי המשך התנהלות עם המצב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תסמונת מדור כרונית באמה.
ד"ר נועם רשף 22/07/2014 | 22:54שלום למיואשת. מפנייתך ניכר שאת קשורה למקצוע, וביצעת בירור מעמיק למדי. התמונה שאת מתארת יכולה להתאים לתסמונת מדור אולם התמונה העצבית מאוד מפושטת. האבחנות שהעלית - מרפק טניסאים, תסמונת מדור ו CRPS הן אבחנות אפשריות אך נמוכות בסולם הסבירות. אני מציע להתחיל מהתחלה - ש להשלים בדיקה פיסיקלית, ולהתחיל בירור עצבי. לא ברור לי האם הדופלר העורקי בוצע לכל האמה כולל המרפק, האם יש בירור של EMG לגפה? הדמיה של המרפק עצמו והפוסה האנטה - קוביטאלית (קדמת המרפק)? לאחר השלמת אלה יש לשקול ביצוע CT צוארי . שוב - בדיקה חוזרת ורביזיה לכל הבירור שנעשה הם נקודת התחלה חשובה.הוסף תגובה