פורום כאבים בכתף ובמרפק

כאבי כתף, תשובת MRIף המלצות?
כפיר 16/05/2022 | 10:48הבדיקה בוצעה לבירור כאבים בכתף. עמדה תקינה של ראש ההומרוס בגלנואיד. שינויי סיגנל לא ספציפיים בצוואר ההומרוס. אין כמות חריגה של נוזל במפרק גלנו-הומרלי. מעט נוזל נראה בבורסה סב-אקרומיאלית/סב-דלטואידית. קרע קצר בעובי מלא בגיד הסופרה ספינטוס. רוחב הקרע כ- 6 מ"מ במישור AP וקרע 4 מ"מ במישור לטרלי. המסה שרירית של הסופרה ספינטוס תקינה. אין אטרופיה של השריר ואין החלפה שומנית. האינפרה ספינטוס, הסב-סקפולריס תקינים. מהלך תקין של הביספס בתעלה. אקרומיון מעוגל. מפרק אקרומיו-קלביקולרי תקין. ה-NOTCH הספינו-גלנואידי חופשיפתח בחלון חדשהוסף תגובה
הייתי אצל אורתופד מנתח אתמול
קפיץ 19/05/2022 | 09:12הוא ניתח אותי בכתף השניה לפי 15 שנה אחרי פריקה, הוא ישר המליץ ניתוח ואמר שזו האופציה היחידה. אני יודע מנסיון שהוא "מת" לחתוך ולנתח ויצאתי משם בהבנה שזו האופציה היחידה, עוד הוא הוסיף ואמר שאם יש כאבים אזי 50% סטטיסטי שהקרע יחמיר תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה קרע חלקי ב SS
דר' ירון סלע 18/05/2022 | 11:53כמובן שכן. פעמים רבות, עם "תחזוקה שוטפת טובה" - כלומר, פיזיותרפיה לפי פרוטוקול מתאים, היצמדות להוראות ומניעת נזק נוסף. ישנה היתכנות להצטלקות והחלמה של הקרע. בריאות שלמה !הוסף תגובה
תודה רבה, רק לידע....
כפיר אוזן 17/05/2022 | 14:41קרע קטן לא יכול להתאחות לבד?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך מידע
דר' ירון סלע 17/05/2022 | 13:16תודה על המידע הנוסף. כעת התמונה, חלקית, יותר ברורה. כמובן, ומומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לבדוק את הכתף ולראות את הממצאים, והאם יש התאמה בין ממצאי ה MRI והבדיקה. יש פתרונות רבים למצבך. חלקם שמרניים וחלקם ניתוחיים. לרוב, מתחילים מטיפול שמרני על סוגיו השונים ובמידה ואין הטבה לאורך הזמן שוקלים ניתוח לתיקון הקרע . ישנם שיקולים רבים שלוקחים בחשבון לפני הניתוח- בין השאר- גיל המטופל, מצבו הרפואי הכללי, עבודתו ושגרת חייו במובן של עומס על הכתף וכו'. בריאות שלמה !הוסף תגובה
תודה על תגובה מהירה...
כפיר 17/05/2022 | 09:41היי אני בן 42, אני מאמין שהקרע התחיל ממשקל כבד באימוני כושר ואולי יכול להיות גם חבלה כשנפלתי מסאפ ובלמתי עם היד, בכל מקרה עשיתי פיזיו במדיקס ללא שיפור ניכר. השאלה אם יש בכלל פיתרון לזה או רק חיזוקים והמנעות מפעולות מסויימות ומשקלים תודה מראש כפירהוסף תגובה
תשובת מומחה כאבי כתף, תשובת MRI המלצות?
דר' ירון סלע 16/05/2022 | 10:56שלום רב כפיר ותודה על פנייתך ! למעט העתקת תשובת ה MRI אין לי כל מידע ישיר עליך. מה קרה? מתי קרה ? מי טיפל בך עד כה? האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? מה הטיפול שבוצע עד כה ? נא עדכן פרטי מידע בסיסיים מעבר להעתקת ממצאי ה MRI. יש לראות את ממצאי הבדיקה הגופנית. אשמח לעזור באופן ישיר גם "מחוץ לפורום". בריאות שלמה !הוסף תגובה
כאב חזק בכתף
אילנה 12/05/2022 | 15:39שלום רב, החלו לי כאבים ביד שמאל מהכתף עד למרפק וכן מהכתף ומעלה . כאשר היד באה במגע עם מים חמים, הכאבים מתגברים . בU.S כתף -במעטפת הגיד הודגם נוזל בכמות מועטה , הסתיידות בSSP וב SUBSCAP EMG גפיים עליונות -CTS קל דו"צ ACROMIOCLAVICULAR JOINT הודגמו שינויים ניווניים בבדיקת אורטופד כללי נרשם- רגישות בתנועות כתף שמאל ,הגבלה קלה בABD ו FF יציבות כתף תקינה. הכאבים חזקים מאוד ומפריעים לי לתפקד ,ישנם זמנים בהם איני יכולה להשתמש ביד כלל . מה אתה ממליץ לי לעשות ?התורים לרופאים מומחים הינם לעוד מס' חודשים ואיני יודעת מה ניתן לעשות בינתיים ע"מ להקל על הכאב . האם עלי לפנות קודם לאורטופד מומחה בכתף ?או לראומוטולוג ? אשמח אם תוכל לכוון אותי ,כיוון שההמתנה לכל תור כזה ארוכה מאוד ואני בנתיים סובלת .האם ישנה דרך שאוכל להגיע לרופא מומחה בהקדם ? תודה רבהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה כאב חזק בכתף
דר' ירון סלע 15/05/2022 | 12:46שלום רב אילנה ותודה על פנייתך ! אשמח לסייע לך באופן ישיר אילנה, ולא בעוד מספר חודשים. באשר לשאלותיך - אני ממליץ לבוא עם כל החומר הרפואי שצברת ולהיבדק על ידי. אני זמין טלפונית באופן ישיר באתר זה ובאתרים אחרים באינטרנט. אוכל לבדוק אותך היום ולכוונך באופן ישיר. יש להבדיל בין בעיות בכתף ובעיות עצביות במקומות שונים לאורך היד. כל מקרה ראוי לטיפול בפני עצמו. כמומחה כתף מרפק וכף היד, כל צרותיך הנן תחת תחום עיסוקי. נא צרי קשר בהקדם, ונתקדם משם. בריאות שלמה !הוסף תגובה
אורטופדיה
שרית 08/05/2022 | 14:19הודגם מוקד סקלרוטי המורים בגודל כ-1ס"מ באספקט אחורי של עצם הכבל משמולפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה אורטופדיה
דר' ירון סלע 08/05/2022 | 19:10שלום רב שרית ותודה על פנייתך ! פנייתך אינה ברורה לי. נא ספרי על מצבך ותלונתך ומה הטיפול שבוצע עד כה. נא העתיקי באופן תקין את ממצאי הבדיקה. יש בעיות ניסוח וכתיב שמונעות ממני להבין מה השאלה כלפי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
קטוספריי בהנקה
מעין 09/09/2020 | 20:56שלום, יש לי דלקת בשורש כף היד ורופא אורתופד שבדק אותי רשם לי קטוספריי 10% 3 פעמים ביום. שאלתי אם בעייתי בהנקה והשיב שלא. לאחר הרכישה, ראיתי בהתוויה שאסור בהנקה. מה לעשות? האם בעייתי בהנקה או לא?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה קטוספריי בהריון
דר' ירון סלע 08/05/2022 | 08:24שלום רב מלי ותודה על פנייתך ! התשובה הפורמלית למען בריאותך ובריאות העובר- נא פני לרוקח. נא בדקי על הרשום בהתוויות התרופה על פני הדף המצורף לתכשיר. כל תשובה אחרת, אינה אחראית ואינה פורמלית. בכל מקרה, להבנתי, עוד כחודש עד צפויה ללדת (בהצלחה רבה!), ולאחר מכן, כמובן ותוכלי להשתמש. במידה ואת שוקלת הנקה (יש לבדוק התייחסות התוויות התרופה להנקה). בריאות שלמה !הוסף תגובה
קטוספריי בהריון
מלי 05/05/2022 | 17:30הי שלום אשמח לדעת אם מותר להשתמש בקטוספרי בהריון שבוע 35?הוסף תגובה
תשובת מומחה יעילות קטוספריי
דר' ירון סלע 18/03/2022 | 13:47שלום רב עמית, ותודה על פנייתך ! למה כוונתך ב "לא לגמרי מובן". אני מעתיק תשובתי למעין (המדברת בעד עצמה). "קטוספריי פחות אפקטיבי בתחום הכתף, בהשוואה ליעילותו בתחום כף היד". בריאות שלמה !הוסף תגובה
יעילות קטוספרי
עמית 08/03/2022 | 15:26לא לגמרי מובן, האם קטוספריי10% אפקטיבי יותר לדקלות כתף או לשורשי כף יד?הוסף תגובה
תשובת מומחה קטוספריי בהנקה
דר' ירון סלע 10/09/2020 | 07:58שלום רב מעיין, ותודה על פנייתך ! האם פנית בנושא שאלתך בפורום המתאים ? קטוספריי פחות אפקטיבי בתחום הכתף, בהשוואה ליעילותו בתחום כף היד. ככלל, מומלץ להיצמד להנחיות חברת התרופות. בריאות שלמה מעין !הוסף תגובה
הסבר פענוח mri כתף
נעמה 26/04/2022 | 19:11כשנה וחצי עם כתף קפואה בנוסף לפני כחצי שנה עברתי ניתוח לתיקון קרע מלא בגיד. מטופלת בפיזיוטרפיה והידותרפיה ועדיין מאוד מוגבלת. נשלחתי לעשות mri נוסף. סיכום mri: מצב לאחר תיקון של גיד הסופרה-ספינטוס. הגיד דק בחלקו הדיסטלי עם סימני טנדינוזיס והסתיידות גסה בגודל של 7 מ"מ. ללא רטרקציה של הגיד. ללא אטרופיה של השריר. אשמח לשמוע מה זה אומר והאם מצריך טיפול מיוחד.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה קרע בלברום - מסוג SLAP
דר' ירון סלע 08/05/2022 | 08:21שלום רב דודו, תודה על פנייתך ! ישנן סיבות רבות להבדלים בפענוחים של ה MRI. 1. בדיקה אחת ללא ארתרו ובדיקה שנייה עם ארתרו (הזרקת חומר ניגוד לכתף) 2. משך הזמן שחלף בין הבדיקות (באופן טבעי יתכנו שינויים בכתף לאורך זמן). 3. מכון שונה (מכשיר שונה). 4. מפענח שונה. אשמח לעזור באופן ישיר על ידי בדיקת הכתף, לקיחת תשאול רפואי מקיף וממוקד לכתף, מעבר על 2 הדיסקים והפענוחים השונים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
קרע בלברום - מסוג SLAP
דודו 05/05/2022 | 12:56שלום ב MRI מ 8/2020 - נרשם קרע SLAP בלברום ב 11/2021 - בנראה בגלל צילום זווית שונה ( ל 2020 ) לא נראה קרע - למרות שהרופא אורתופד שלי כן ( למרות שהיה קשה ) ב 3/2022 - לאחר MRI עם חומר ניגוד - כך נרשם פיענוח 9.3.22 חומר ניגוד – לברום:אי סדירות של הלברום האחורי עליון מתאים לקרע אי סדירות של הלברום מתפשט לכל החלק התחתון – סיכום: קרע בלברום האחורי רציתי לדעת מזה ? זה קרע בלברום העליון ( SLAP ) שמתפשט גם לחלק התחתון ? או קרע בלברום גם העליון גם התחתון ממה זה שונה מ 2020 שהיה רק SLAP ישנם סוגים שונים של קרעי לברום. משמעות המילה SLAP אומרת שיש קרע בחלק העליון, הקדמי והאחורי של הלברום המתחבר לגיד ה-biceps (גיד השריר הדו-ראשי).הוסף תגובה
תשובת מומחה הסבר פענוח mri כתף
דר' ירון סלע 01/05/2022 | 14:40שלום אב נעמה ותודה על פנייתך ! מי הגדיר את מצב הכתף כ"כתף קפואה" - האם מומחה כתף ? בדיקת MRI אינה יעילה במיוחד לזיהוי כתף קפואה. היא אכן יכולה לרמז ולחזק אבחנה זו, אולם האבחנה היא בסופו של דבר אבחנה קלינית. לכן שאלתי האם מומחה כתף זיהה את המצב ככזה. במידה ואכן יש כתף קפואה, הטיפול ממושך לרוב, והינו מולטי-דיסיפלנרי. יש לבצע שילוב של מרפאת כאב כולל הזרקה של חסם עצבי לעצב הסופרה סקפולרי בכתף, בשילוב עם שיקום תנועתי בפיזיותרפיה והידרותרפיה, הזרקות נוגדי דלקת לכתף לסירוגין ובמידת הצורך, מבצעים שחרור ההידבקויות והקפסולה הדלקתית במניפולציה סגורה וארתרוסקופיה בחדר ניתוח (נדיר שמגיעים למצב זה). הממצאים שהדגים ה MRI מאד שכיחים לאחר תיקון קרע בגיד הסופרה ספינטוס ואינם סותרים או שוללים נוכחות כתף קפואה במקביל. בריאות שלמה !הוסף תגובה
שבר באולקרנון
עדיאל בן עזרא 26/04/2022 | 21:00היי ד''ר ירון סלע, לפני שבועיים שברתי את המרפק בעצם האולקרנון עשיתי ניתוח עם חוטי מתכת להחזרת העצם למקומה ולאחר מכן גיבסו לי את היד עם סד גבס למשך שבועיים לאחר שבועיים הגעתי לביקורת אצל אורטופד והוא אמר שצריך להמשיך עם סד גבס עוד חודש. רציתי לדעת אם אין בעיה להמשיך עם סד גבס תקופה ארוכה במרפק כדי שלא יגרמו לי בעיות של קשיון ובעיה להזיז את המרפק. אשמח לקבל חוות דעתך. תודה עדיאל בן עזראפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה שבר באולקרנון במרפק
דר' ירון סלע 01/05/2022 | 14:35שלום רב עדיאל, ותודה על פנייתך ! שאלתך לגיטימית וחשובה מאד. המרפק הנו מפרק ש"לא סולח" כשמקבעים אותו זמן רב מידי. כמובן, ואינני יכול לתת לך תשובה ברורה וישירה כיוון שלא בדקתי אותך ולא ראיתי הצילומים החשובים של המרפק. במידה ותחפוץ בתשובתי הברורה והישירה, היא זמינה לך ברמה היומית מחוץ לפורום הקולקטיבי. כאן הדיונים עקרוניים ו"כוללניים" ולא עוסקים בגופו של מקרה. אני זמין בעבורך באתר זה ובאתרים אינטרנטיים נוספים. כך או כך, אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
בצקות וכאבים בכתפיים
שמוליק 19/04/2022 | 19:46שלום ד״ר יקר, מאז חיסון הקורונה השלישי התחילו כאבים קיצוניים ביותר בשתי הכתפיים. בצילום MRI לא נראו קרעים, אבל יש בצקות. הכאבים לא מרפים כלל ואינני מצליח לישון. אציין שקיבלתי אין ספור זריקות ושימוש בקנאביס, אשר גרם לי לתופעות לוואי. אני משתמש בכל התרופות האפשריות נגד כאבים , אך אין שיפור. מה עליי לעשות ולאן עלי לפנות בבקשה? תודה רבהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה בצקות וכאבים בכתפיים
דר' ירון סלע 20/04/2022 | 20:42שלום רב שמוליק ותודה על פנייתך ! אני חייב מידע נוסף כיוון שההגדרה בצקות בבדיקת ה MRI לא ברור לי דייה. איכן הבצקות בדיוק ? באשר לשאלתך - לאן לפנות? למומחה כתף. אגבף אשמח לייעץ באופן ישיר מחוץ לפורום. יש לבצע בדיקה גופנית יסודית לכתף ולראות את בדיקת ה MRI על מסך המחשב, כולל הפעוח של הבדיקה, ולראות איך מתקדמים מכאן. בריאות שלמה !הוסף תגובה
גולפר אלבוו
נדב 14/04/2022 | 15:44שלום דוק' אני 3 חודשים אחרי פציעה של מרפק גולף שאובחן אצל מומחה מרפק ואני מטופל במכון פיזו' מוכר של ספורטאים כחודש וחצי..היה לי שיפור מאוד משמעותי בכאב תוך כדי חזרה לאימונים בהנחיית המכון פיזוטרפיה וכשהרגשתי טוב העלתי עצימות לפני שבוע באימון וחזר לי הכאב כמו שהיה לפני הטיפולים וזה מאוד מתסכל אותי לנסות להשתפר שוב מהתחלה.. האם יהיה צעד נכון לקבל זריקת קורטיזון תחת אולטראסאונד באזור הדלקת? או שזה יכול להזיק ולא באמת ירפא את הפציעה אחרי כמה חודשים מקבלת הזריקה? אני בצומת דרכים ואשמח לעצתךפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה גולפר אלבוו
דר' ירון סלע 20/04/2022 | 20:08שלום רב נדב ותודה על פנייתך הנוספת. אפשר לדון רבות בנושא זה. יתרונות וחסרונות לטיפול זה, קיימים, כמו לכל הטיפולים. בקצרה אומר, בשורה התחתונה, אין ספרות רפואית ברמה גבוהה מספקת, אשר מוכיחה עליונות טיפול זה על פני זריקת דיפרוספאן או טיפולים אחרים הקיימים בשוק לפתולוגיה ספציפית זו. אני שם דגש בתשובתי, על פתרון ארוך טווח ולא על קצר טווח. בריאות שלמה !הוסף תגובה
גולפר אלבוו
נדב 18/04/2022 | 14:47תודה רבה על המענה דוקטור..רציתי להוסיף ולשאול האם זריקת prp יכולות להועיל לדלקת במרפק להחלים אני שוקל את האופציה הזאת ורציתי לדעת אם יש אנשים שהזריקה הזאת עזרה להם להחלים?הוסף תגובה
תשובת מומחה מרפק גולף
דר' ירון סלע 14/04/2022 | 20:58שלום רב נדב, ותודה על פנייתך ! מצבך הוסבר היטב. וודאי שלא ינחם אותך שרבים וטובים סובלים מכך בדיוק כמוך. ברוב המוחלט של המקרים מדובר במצב המוגדר כ- "SELF LIMITED DISEASE" - משמע, תופעה החולפת מעצמה, אם נחים מספיק זמן... אך אתה, וודאי, לא מעוניין להפסיק ספורט המערב את הידיים לחצי שנה הקרובה, ולכן, אתה מחפש פתרונות "בזק" שיהיו יעילים ויאפשרו חזרה מהירה לספורט. לא תמיד זה אפשרי. כך בחשבון... באשר לשאלתך, לגיטמי חד פעמים לבצע הזריקה שציינת. ברוב המקרים היא נותנת מזור זמני בלבד לתקופה של מספר שבועות או חודשים ספורים, ופעמים רבות, עם מתנהלים בפזיזות מבחינת העומס על המרפק, הכאב חוזר לאחר מכן (כך גם מדווח בספרות הרפואית). בכל מקרה- בריאות שלמה !הוסף תגובה
תעלה קרפלית
ניתוח 18/04/2022 | 20:31עברתי ניתוח עקב לחץ גבוה על העצב לאחר הניתוח יש לי תחושה של קוצים בידיים מישהו חווה תופעה כזו כמה זמן עד שחולפת?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה תעלה קרפלית
דר' ירון סלע 20/04/2022 | 20:05שלום רב ותודה על פנייתך ! פורום זה, עוסק בבעיות רפואיות הכתף ובמרפק. בעיות בתעלה הקרפלית משוייכות לפורום כף היד. שם ניתן לקבל מידע רב מהמומחה ומציבור הקוראים והפונים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
קרע מלא בגיד הבייספס במרפק
חניאל קורן 12/04/2022 | 05:20שלום רב, אני עוסק בעבודה פיזית מאד קשה של גיזום וכריתת עצים. לפני כחמישה שבועות הרמתי עץ כבד והרגשתי מתיחה חזקה במרפק, כאילו האמה התנתקה מהזרוע. בבדיקת אולטרה סאונד התברר שיש לי קרע מלא בקצה הדסטלי של גיד הבייספס. פיציפיטל עם רטרקציה של הקצה הפרוקסימלי. מבחינת אסתטית, שריר הבייספס עלה למעלה ואני רואה בזה לא רק פגם אסתטי אלא גם ירידה מאוד גדולה בכוח הפיזי שלי. מאדם שהיה עובד בעבודה מאוד קשה וגם מתאמן באופן קבוע ומרים משקולות, הפכתי לחלש מאוד ביד ימין. לא מסוגל יותר להרים משקל כבד, ממש נכות! ואם אני מתעקש לנסות להרים משקל כבד אז אני גם חש כאבים עזים! השאלה שלי האם ניתוח יכול לתקן את המצב והאם יש לבצעו בדחיפות או אפשר לחכות, בגלל שלצערי העומסים במערכת הבריאות בארץ הם מאוד כבדים כך שעבר זמן רב מאוד עד שבכלל נבדקתי וקבלתי אבחנה. אודה מאוד לתשובתך בהקדם. שלום רב, אני עוסק בעבודה פיזית מאד קשה של גיזום וכריתת עצים. לפני כחמישה שבועות הרמתי עץ כבד והרגשתי מתיחה חזקה במרפק, כאילו האמה התנתקה מהזרוע. בבדיקת אולטרה סאונד התברר שיש לי קרע מלא בקצה הדסטלי של גיד הבייספס. פיציפיטל עם רטרקציה של הקצה הפרוקסימלי. מבחינת אסתטית, שריר הבייספס עלה למעלה ואני רואה בזה לא רק פגם אסתטי אלא גם ירידה מאוד גדולה בכוח הפיזי שלי. מאדם שהיה עובד בעבודה מאוד קשה וגם מתאמן באופן קבוע ומרים משקולות, הפכתי לחלש מאוד ביד ימין. לא מסוגל יותר להרים משקל כבד, ממש נכות! ואם אני מתעקש לנסות להרים משקל כבד אז אני גם חש כאבים עזים! השאלה שלי האם ניתוח יכול לתקן את המצב והאם יש לבצעו בדחיפות או אפשר לחכות, בגלל שלצערי העומסים במערכת הבריאות בארץ הם מאוד כבדים כך שעבר זמן רב מאוד עד שבכלל נבדקתי וקבלתי אבחנה.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה קרע מלא בגיד הבייספס במרפק
דר' ירון סלע 13/04/2022 | 14:31שלום רב חניאל ותודה על פנייתך המפורטת ! בנוגע לשלאתך - "השאלה שלי האם ניתוח יכול לתקן את המצב והאם יש לבצעו בדחיפות או אפשר לחכות" - כן, ניתוח יכול לשפר מצבך. הם במובן האסתטי והן במובן של חיוניות היד (שיפור תפקודי וחיזוק שרירי). אולם , זמן לא מועט חלף. בשלב זה הנזק כבר לא אקוטי אלא מתקרב לתקופת זמן של נזק כרוני. בשלב זה, יש הדבקויות רבות ברקמות והתקצרות סיבי שריר הבייספס ויש קושי רב בביצוע תיקון ראשוני (החזרה מלאה של הגיד את העצם אליה הוא היה מחובר במקור),. וככל שהזמן חולף (כפי שציינת מאילוצי עומסים של מערכת הבריאות בארץ...) המצב לא תורם לשיפור סיכויי הניתוח, אלא להיפך, מוריד את יעילות הניתוח. בשלב מסויים, כבר לא ניתן לבצע תיקון ראשוני של הגיד, וצריך לשחזרו עם ריקמת גיד מבנק רקמות או ממקור אחר בגופף... מיותר לציין שיש לכך השלכות שליליות וירידה באיכות הניתוח והצלחתו ויש לשקול טוב טוב את היתרונות למול החסרונות. ישגם סיכונים לא מבוטלים באזור המרפק- כלי דם ועצבים מקומיים שעלולים להיפגע ולעתים טווח התנועה נפגע לאחר הניתוח ויש צלקת ניתוחית קדמית במרפק היכולה להפריע אסתטית. חשוב גם נושא תעסוקתי - לא תוכל לעבוד פיזית חודשים ספורים לאחר הניתוח. אינני יודע האם אתה שכיר או עצמאי, אך גם זה שיקול שיש לקחת בחשבון... אינני רוצה לתסכלך או להוריד את המוטיבציה שלך בנוגע ל"מחשבות ניתוחיות", אלא רק שתבין שאין כאן תשובת "בית ספר" של נכון או לא נכון וזה לא מצב ברור של "שחור ולבן" ויש חיתרונות וחסרונות בכל אסטרטגיה טיפולית בה תבחר. בכל מקרה, חשוב שתבצע בהדקדם האפשרי פיזיותרפיה למרפק. אאחל לךבריאות שלמה ובהצלחה בכל דרך טיפולית בה תבחר !הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
כאבי צוואר, צוואר תפוס
-
מחלות כף רגל של ספורטאים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת סינוביטיס
-
ניתוח כף יד
בדיקות קשורות
-
בדיקת ויטמין D
-
אנדוסקופיה
תרופות קשורות
-
אטופן (אטודולק)
מונחים קשורים
-
אוסטאולוגיה
-
דלקת מפרקים ספחתית
-
בדיקת MRI
פורומים נוספים בתחום
פורוםפציעות ספורט
בפורום פציעות ספורט ניתן להתייעץ עם ד"ר נועם רשף, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פציעות ספורטפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמת