עמוד הבית > פורומים > סרטן ריאות

פורום סרטן ריאות

ד"ר עבד אגבאריה

ד"ר עבד אגבאריה
ד"ר עבד אגבאריה, אונקולוג מומחה, מנהל את המכון האונקולוגי החדש בבית חולים בני ציון. מנהל היחידה לאונקולוגיה קהילתית השייכת לשירותי בריאות כללית בנצרת.מנהל מכון הכימותרפיה באסותא חיפה. משמש כיועץ בכיר עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
שלפוחית השתן מלי 24/01/2020 22:02
  • בmri אובחן בסדרה בודדת פגם במילוי שלפוחית השתן בצמוד לדופן. לא ניתן לקבוע באופן מהימן האם מדובר בממצא ממשי סולידי בדיקה נעשתה ללא חומר בבדיקה אנגוסקופית הכל תקין. נדלחה גם לציסטוקופיה אבל חוששת מהתדובה לפי הממצא mri זה חייב להיות רק ה.... או יש אולי מעט תדווה למשהו פחות חמור ?

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 25/01/2020 15:20
טיפולי שיניים עקירות ושתלים רחל 08/01/2020 20:37
  • האם יש מניעה בטיפולי שיניים הכוללים עקירה והשתלת שתל אצל מטופלת לאחר שנתיים של טיפול בקיטרודה . מחלה יציבה

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 09/01/2020 09:49
  • אין מניעה מעקירת שיניים בזמן קיטרודה. צרעך לוודא שלא מקבלים ביספוספנטים כמו זומרה

  • + הוסף תגובה
סטרואידים מינון גדול רחל 03/01/2020 08:49
  • כמה זמן אחרי סיום סטרואידים שבוע של 50 סלואומדרול כפול 3 ועוד שבועיים po בירידה ניתן לחזור לטיפול בקיטרודה על רקע דלקת ראות ספק פנאטמיניטיס

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 03/01/2020 13:13
  • אפשר בשלב של הירידה אני משתמש בפרידניזון - אז מהרגע שיורדים לפרידניזון 20 אפשר לתת קיטרודה

  • + הוסף תגובה
סיטי או פט סיטי אחרי כימו והקרנות שרון 31/12/2019 07:37
  • שלום רב אבי בן 80,אדנוקרצינומה עם כמה נגעים בבלוטות בשער הריאה (שלב 3). עבר 6 טיפולי כימו ו20 הקרנות.נמצא מתאים לטיפול אימונולוגי. האם מומלץ פט סיטי או סיטי לפני מעבר לטיפול האימונולוגי? הבנו שיש לעיתים קליטת יתר אחרי טיפולים מה שעשוי להביא להבחנה שגויה. מה דעתך?

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 31/12/2019 08:52
  • במצב הזה מספיק ct הפיט רק מבלבל ולא מוסיף כלום כעת

  • + הוסף תגובה
סיטי או פט סיטי אחרי כימו והקרנות שרון 31/12/2019 18:10
  • תודה על תשובתך.היום טיפול הכימו וההקרנה האחרונה.מתי מומלץ להתחיל טיפול אימונולוגי, ואיזה סוג מומלץ במצבו?

  • + הוסף תגובה
שילוב קיטרודה עם זינת מירה 31/12/2019 09:11
  • אני מטופלת בקיטרודה עקב סרטן ריאות . אתמול קיבלתי טיפול ושלשןם רופאת המשפחה המליצה על זינת בעקבות זיעול כבד וליחה ירוקה וסמיכה. האם הזינת מפריע לקיטרודה?

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 31/12/2019 09:37
שאלת פיענוח שרון 30/12/2019 11:09
  • אודה להבהרה בעניין פיענוח של CT. אהי עשה CT אגן חזה בטן ויש שם משפט שמדאיג אותנו, אשמח להבהרה של הפיענוח: ממצאים: "ריאות: שינויי אמפיזמה צנטרי לובולרית ופארה ספטלית בשתי הריאות, בולטים יותר באונות העליונות משני הצדדים. כמו כן שינויים אינטרסטיציאלים היקפיים בשתי הריאות עם ברונכיאקטזיותשל משיכה ושינויי חלת דבש באונות התחתונות משני הצדדים, יותר מימין, מלווים בהצללות עדינות של זכוכית חלב, יכול להתאים למחלה אינטרסטיציאלית למשל מסוג NSIP. באונה הימנית העליונה קשרית תת פלאורלית ספקולרית בקוטר של עד כ- 11 X 11 מ"מ (63-304 ,(חשודה לתהליך ראשוני של הריאה. ללא נגעים מוקדיים נוספים. נתיבי האויר הגדולים מודגמים פתוחים. פלאורה ופריקרד: ללא תפליט פלאורלי. תפליט פריקרדיאלי מזערי. מיצר: כלי הדם הגדולים שמורים. יש הסתיידויות קורונריות ניכרות. הלב גבולי.

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 30/12/2019 11:14
  • הקשרית באונה עליונה מימין מחייבת בירור לשלול ממאירות

  • + הוסף תגובה
ערב טוב ד'ר עופר 29/12/2019 18:17
  • אני בן 46,מעשן כבד. לפני 3 שבועות סבלתי משיעול חזק,נפגשתי לרופא ששלחה אותי גם לצילום רנטגן חזה. הרופאה אמרה שהצילום יצא תקין ורשמה י אניטביוטיקה נגד השיעול. עכשיו ( כעבור שלושה שבועות מהמקרה ),יש לי כאבי תופת בכתף ימין,הכאבים בעיקר בלילות. האם אני אמור לחשוש? האם הצילום רנטגן שעברתי היה עולה על סרטן ריאות שכבר שלח ( כאמור אחרי 3 שבועות ) גרורה לכתף? תודה ד'ר .

  • + הוסף תגובה
הפסקת קיטרודה לאחר שנתיים סוזנה 26/12/2019 20:20
  • שלום דוקטור, אני בת 77 ולאחר שנתיים בהן קיבלתי קיטרודה כל 3 שבועות, קופת חולים הפסיקה לאשר, כצפוי. הבנתי שכעת אהיה במעקב בלבד. הקיטרודה עבדה מצויין ועכשיו אני מרגישה חשופה בלי הגנה. אני מאוד מפחדת שהגידול יתעורר וישלח גרורות.מה קורה במקרה כזה? יאשרו קיטרודה שוב או ישאירו אותי ככה? האם יש לך מילים מרגיעות עבורי? חייבת לציין שבסך הכל אני מרגישה טוב ואני פעילה. אבל אני מרגישה התחלה של חרדה ומצב רוח רע. תודה רבה, סוזנה.

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 28/12/2019 10:19
  • גם חולים שלי מפסיקים לאחר שנתיים. המחקר בדק עד כשנתיים והסל הולך לפי המחקר. עפ המחקר 70% מהחולים שהפסיקו לאחר שנתיים נשארו ללא התקדמות של המחלה .

  • + הוסף תגובה
טיסה לחו"ל סיון 17/12/2019 12:11
  • ד"ר אגבאריה צהריים טובים, הפתעתי את אבא אתמול סגרתי לנו טיסה למשפחה שלו באיטליה בעוד כשבועיים האם במקרה של אבא כדאי שייקח כדורים כלשהם לטיסה? או שלא צריך? תודה מראש! סיון

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 23/12/2019 18:03
  • סהכ סיוון אין משהו מיוחד שצריך בזמן הטיסה . אני ממליץ על זריקת קלקסאן לדילול הדם לחולים שלי שטסים שלא יפתחו תסחיף ריאתי אפשר לבקש זאת מרופא המשפחה

  • + הוסף תגובה
תודה רבה. סיון 24/12/2019 09:29
  • דיברתי עם רופאת המשפחה אבא יעשה את החיסון תודה רבה

  • + הוסף תגובה
תשובה מpc אירה 16/12/2019 08:05
  • ללא קליטה פתולוגית חריגה בנאזופרינקס וללא שינוי מהותי. קליטה מוגברת סימטרית באזור מיטרי בקקול ללא שינוי מהותי עיבוי רירית במערת הלסת ומערת ספנואיד מימין ומלאות בחלק מתאי אטמואיד דו"צ ללא שינוי מהותי עדיין עם קליטה מעט מוגברת מימין-ככל הנראה על רקע דלקתי. לא הודגמו בלוטות לימפה פוטולוגיות בתחנת צוואר דו"צ המדגימות קליטה פתולוגית וללא שינוי מהותי. ציור ראתי ונודולים ראתיים קטנים דו"צ לרבות דומיננטי בRLL ללא שינוי מהותי מתחת לרזולוציה של הpet. לא הודגמו בלוטות לימפה במייצר המדגימות קליטה פתולוגית. במספר בלוטות לימפה הידועות בשער הכבד (תקינות בציר קצר) כעט מודגמת קליטה בעוצמה גבוהה ללא שינוי מהותי בגודל בלתי ספציפי. קליטה מעט הטרוגנית בכבד ללא ממצא רנטגני חשד חד משמעי. שינוים ניווניים בשלד ללא מוקדי קליטה פתולוגית חשודים. קליטה מוגברת בקלון נסוגה.

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 16/12/2019 19:29
  • ממצאים בלתי ספיציפיים שוב תלוי מה סיפור המחלה

  • + הוסף תגובה
תשובה PC אירה 15/12/2019 18:47
  • במספר בלוטות לימפה ידועות בשער כבד(תקין בציר קצר) כעט מודגמת קליטה בעוצמה גבוהה ללא שינוי מהותי בגודל בלתי ספציפי. ציור ראתי ונודולים קטנים דו"צ לרבות דומיננטי RLL ללא שינוי מהותי מה זה אומר זה גרורות?

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 16/12/2019 07:34
קשרית בלינגולה- תוצאות ct לינגולה 10/12/2019 13:38
  • כל האיברים מודגמים בצורה תקינה בלינגולה מודגמת קשרית בקוטר 1.2 ס"מ בעלת גבולות חלקים. מה פשר הממצאים ד"ר ? (לפני 7 שנים הודגמה הקשרית בקוטר כ-3 מ"מ) +

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 14/12/2019 11:18
  • הממצא מחייב התייחסות של רופא ריאות בגלל הגודל . בדכ ממצאים עם שוליים חלקים הם שפירים אך כאמור בגלל הגודל מבקש ייעוץ רופא ריאה

  • + הוסף תגובה
CT בקרינה נמוכה ענת 13/12/2019 19:23
  • שלום רב אני בת 51 ומעשנת 30 שנה קופסא ביום בממוצע ... רציתי לעשות את הבדיקה CT בקרינה נמוכה אני מפחדת ממש לכן עוד לא עשיתי. אין לי סמנים למשהו ואני עושה רנטגן מידי פעם. תוצאות בדיקת רנטגן מ - 2.2019 צילום חזה PA + LAT * מעקב בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך:30/05/2013 - אין שינוי מהותי * אין עדות לתסנין . עיבוי אפיקלי פלאורלי דו"צ . אין עדות לתפליטים פלאורליים . אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים . ללא גודש . צל הלב אינו מורחב . קיפוזיס יתר בעה"ש הגבי . סיכום: סיבת ההפניה: ממצאים: ללא שינוי . האם יכולים לפספס ברנטגן את הגידולים הקטנים שרק מתחילים? האם הצילומים שאני עושה אחת לכמה זמן שווים משהו בכלל? ומה זה:עיבוי אפיקלי פלאורלי דו"צ וזה: קיפוזיס יתר בעה"ש הגבי. תודה רבה ענת

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 14/12/2019 11:17
  • הבדיקה המומלצת לגילוי מוקדם היא ct, מאחר וצילום חזה יכול לפספס גידולים קטנים. הממצאים בצילום חזה אינם מחשידים לממאירות

  • + הוסף תגובה
המשך טיפול בקיטרודה רחל 04/12/2019 06:24
  • המשך טיפול בקיטרודה לאחר שנתיים , האם הקופה מאשרת המשך מתן ? ואם לא האם כדאי להמשיך בכ״ז עם מימון אחר? תודה על תשובתך.

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 09/12/2019 12:26
סרטן ופעילות אורי 08/12/2019 16:10
  • ד.נ. אילו סוגים של פעילות גופנית (כגון הליכה, ריצה, שחייה, התעמלות מים, הליכה במים ועוד) מפחיתה במידה משמעותית את הסיכון לחלות בסוגי סרטן שונים (כגון מערכת עיכול, ריאה, דרכי שתן וכדומה), בתנאים של תזונה מאוזנת. אורי

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 09/12/2019 12:26
  • מומלצת פעילות גופנית מה שנבדק לרב זה הליכה או ריצה

  • + הוסף תגובה
שינויים אמפיזמטוטיים גילי 09/12/2019 11:55
  • שלום, רציתי לברר מה אומר "שינויים אמפיזמטוטיים ושינויים לא ספציפיים בתבנית "זכוכית מאט"בפסגות שתי הריאות . שינויים אינטרסטיציאליים וורטיקולריים בפסגות משני הצדדים . תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 09/12/2019 12:25
  • כנראה שמדובר בשינויים כרוניים ער מחלת ריאות - פחות מחשיד לסרטן. המשך מעקב פולמונולוג

  • + הוסף תגובה
הצללה בצילום חזה רפאל 01/12/2019 00:26
  • שלום. האם ברונכיטיס יכולה לגרום לתסנין בצילום חזה? בצילום חזה ראו תסנין ואמרו ברונכיטיס האם זה יכול להיות גידול? והאם הצללה יכולה להיות ברונכיטיס?

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 02/12/2019 13:06
  • יכול להיות בכמ מומלץ טיפול אנטיביוטי וצילום חוזר כעבור חודשיים

  • + הוסף תגובה
תודה סיון 01/12/2019 19:26
  • ד"ר אגבאריה ערב טוב רציתי רק לומר מילה אחת. תודה!!! הראתי את הפענוח שלך היום לאונקולוג והוחלט לחכות חודשיים לmri נוסף ולא להחליף כדור ברגע זה. מודה לך בשמי ובשם אבא!

  • + הוסף תגובה
כאב בכתף וביד דניאל 28/11/2019 23:07
  • שלום רב, בן55 עישנתי 30 שנה חפיסה ביום עד לפני 3 שנים עברתי לפני חצי שנה ct ריאה בקרינה נמוכה כבדיקת סקר למעשנים ויצאה תקינה, בימים האחרונים יש לי כאבים בכתף ימין שמקרינים ליד ולא עוברים אציין שמידי פעם משתעל עם ליחה יכול להיות שהתפתח לי גידול בחצי שנה שעברה? תודה מראש ד״ר

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 29/11/2019 11:15
  • אם הבדיקה הייתה תקינה לפני חצי שנה לא הגיוני שיתפתח גידול גדול שיגרום לכאבים האלה .

  • + הוסף תגובה
מוקד ריאתי בלינגולה לינגולה 17/11/2019 15:53
  • לפני 7 שנים נצפה מוקד ריאתי בלינגולה 2 מ"מ . לאחרונה שיעול קל ומתמשך- הובחן ברנטגן המוקד שגדל ל 1.2 ס"מ - הפניה לct. בעבר מעשן הפסקה של 20 שנה ולאחרונה חזרה במשך חצי שנה חפיסה ביום. מה השכיחות להיות הממצא סרטני בנסיבות הנ"ל ? ct נקבע לעוד חודש- האם ההמתנה עלולה להיות קריטית ?

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 20/11/2019 12:28
תוצאות c.t לינגולה 27/11/2019 13:06
  • כל האיברים מודגמים בצורה תקינה בלינגולה מודגמת קשרית בקוטר 1.2 ס"מ בעלת גבולות חלקים. מה פשר הממצאים ד"ר ? (לפני 7 שנים הודגמה הקשרית בקוטר כ-3 מ"מ)

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום סרטן ריאות

הצטרפו לאינדקס הרופאים!