עמוד הבית > פורומים > פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

פורום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

ד"ר אמיר רבהון

ד"ר אמיר רבהון מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות
ד"ר אמיר רבהון - מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות, עוסק בטיפולי פוריות והפריה חוץ גופית. ד"ר אמיר רבהון רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית במרכז הרפואי וולפסון; עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
התאפסות בטא ובדיקת הורמונים דנית 19/08/2019 14:59
  • שלום לך. הבוקר 19.8 עשיתי בדיקת התאפסות בטא וגם פרוגסטרון ואסטרדיול. והרופא עשה גם אולטרסאונד. אמר שהרירית עדיין יחסית עבה והזקיק שבייץ להריון בגודל 18.5 והתוצאות: בטא-שלילי(קטן מ1.2) פרוגסטרון 1.1 אסטרדיול 808 התוצאות הקודמות: 30.7 בטא 248,פרוגסטרון 34 ואסטרדיול 455 6.8 בטא 106,פרוגסטרון 2וחצי ואסטרדיול 124 8.8 בטא 118 9.8 בטא 59 למרות שביקשתי-הרופא לא הכניס לטופס הבדיקה של היום את LH כי אמר שבשלב זה שאין תוצאה על התאפסות בטא(הביקור היה בבוקר והתוצאות התפרסמו בצהרים)וכן כאמור הרירית יחסית עבה והזקיק שבייץ הוא 18 וחצי אין טעם להתחיל מעקב ביוץ. אז לפי כל הנתונים שבידינו כעת-יש אפשרות לעשות הערכה תוך כמה זמן מהיום (19.8)יהיה ביוץ? אנסה להיקלט בלי לקבל את המחזור הראשון שאחרי ההפלה ורק אם אקבל אז אתחיל מעקב ביוץ. מתי מומלץ(באיזה תאריך פחות או יותר) להתחיל לקיים יחסים אחת ליום-יומיים?ולמשך כמה זמן(בימים ו/או בשבועות)? הערה:בגלל הגיל המתקדם כמעט 45 יש נטייה לביוץ מוקדם. תודה.

  • + הוסף תגובה
אסטרופם אמא 18/08/2019 14:47
  • שלום, אני שבוע לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שאריות שלייה, אני לוקחת אסטרופם 2 מג בוקר וערב למשך חודש ובעשר ימים האחרונים פרוברה 5 מג בוקר וערב ומניקה הנקה מלאה רציתי לשאול האם האסטרופם מונע ביוץ, או שיש סיכוי שאני אכנס להריון, ומה יקרה כשאני אוסיף את הפרוברה? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
הטפול הזה אינו משמש כמניעת הריון ולכן רצוי להתנהג בהתאם. ד"ר אמיר רבהון 19/08/2019 14:51
מנופור 75 אני 18/08/2019 19:32
  • שלום, חלק מהאמפולה נשפכה לי היום, כך שבפועל החדרתי פחות חומר לבקבוקון, והזרקתי לעצמי פחות חומר. האם זה תקין?

  • + הוסף תגובה
לא הבנתי במה את משתמשת . תרופה מוכנה או תרופה שאת מזריקה אליה נוזל להמסה ? בכל מקרה ממליץ לשאול את הרופא האם להוסיף. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 19/08/2019 14:48
חצוצרה סתומה אנונימית 19/08/2019 09:11
  • שלום רב,שאלתי היא כזו לאחר צילום רחם גילו כי חצוצרה ימנית סתומה ושמאלית לא השאלה שלי היא כזו איך אני ידע מאייזה שחלה הבצית יוצאת איך תגיע בצית לחצוצרה שמאל ושם צפגוש את הזרע האם זה משנה לפי חודשים מאיזה שחלה מבייצים אשמח לסדר בבלגאן

  • + הוסף תגובה
על מנת לאפשר סיכוי להשגת הריון כדאי שהביוץ יהיה בצד של החצוצרה הפתוחה. במידה והוא בצד השני הסכוי להשגת הריון קטן. אפשר לעשות אולטראסאונד למעקב זקיקים על מנת לראות היכן הזקיק מתפתח. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 19/08/2019 14:46
מישהי טיסה אחרי בטא 16/08/2019 16:09
  • הי, בת 42.5. שנתיים בטיפולים (יחידנית. תרומת זרע). 7 שאיבות ומעל 10 החזרות. לראשונה בדיקת בטא חיובית -מאה חמישים. (16.8 השאלה: הוזמנה טיסה הרבה זמן מראש ל23.8. כלומר בעוד 6 ימים מהיום. מותר לטוס? היעד-הולנד

  • + הוסף תגובה
אישית לא רואה בעיה לטוס בשלב הזה. בכל מקרה ממליץ לקבל את דעת הצוות המטפל בך. בהצלחה רבה !! ד"ר אמיר רבהון 17/08/2019 16:01
שלום דוקטור לגבי תשובות הורמנליות דנה 20/06/2019 14:48
  • שלוש דוקטור.... נעשו לי חודש שעבר בדיקות בזמן המחזור Fsh 14.2 Estrdiol e2- 233 Lh- 5.70 Prolactin 576 ביום השני למחזור זה בוצע בעקבות התשובות הנל רופאת הנשים שלחה אותי שוב לבדיקות דם החודש להלן התשובות . עשיתי ביום השני וביום השלישי להלן התשובות ביום השני Fsh -11.20 Estrdol e2 -268 Lh- 4.20 Protclin- 611 וביום השלישי הקריטי והחשוב. Estrdiol- 316 Lh 5.3 Progesterone-1.8 Fsh 9.9 Prolactin.-985)לא הייתי ערה שעתיים ) אני בחורה בת 27 וחצי . היתי אצל רופא פריון וישר דיבר איתי על זה שזה חריג לגיל שלי ואני צריכה לעשות הקפאת עוברים או ביציות. האם זה גבולי וחד משמעי שהפרופיל הורמנלי לא תקין? או שהוא בסדר בגבול העליון פשוט? אף אחד לא מסביר לי כמו שצריך ומביא את דעתו ורק שולחים אותי לעוד בדיקות ועוד. תודה רבה(:

  • + הוסף תגובה
דנה שלום. לפני שמתקדמים לכיוון כלשהו מציע לבצע שתי בדיקות נוספות: בדיקת דם ל AMH ובדיקת אולטראסאונד לספירת זקיקים קטנים שמתבצעת בימים הראשונים למחזור ונקראת AFC. ד"ר אמיר רבהון 22/06/2019 21:03
היי דר שוב אני עם תשובות של amh דנה 30/06/2019 13:12
  • יצא לי ש Amh 1.3 האם התמונה הרבה יותר ברורה? ולאור התשובות של fsh ואסטרדיול הגיוני?

  • + הוסף תגובה
דנה שלום. זה לא מאוד נמוך אבל כן נמוך מהצפוי לגיל שלך. ד"ר אמיר רבהון 30/06/2019 13:25
הקפאת ביציות אינה 06/08/2019 19:40
  • לאחר כמה זמן של בירורים והתיעציות הפרופיל הורמנלי לא מבשר טובות אני בת 27 Amh 1.35 Afc -6 Es 2-250-316 Fsh 14.20 11.20 מחזור כל 25 יום הייתי אצל שני רופאים ושניהם המליצו לי על הקפאת ביציות לאור התוצאות הגבהות שיש חשיבות להמשך העתיד. החלטתי שאני רוצה להקפיא ביציות ולאחר מכן אני ובן זוגי ננסה להיכנס להריון. מפני שהבציות שלי בנות 27. שאלתי היא כזאת האם אני עומדת על הקטריונים של משרד הבריאות לאור הרזרבה השחלתית הירודה . האם אלו סיבות רפואיות שמשרד הבריאות מאשר או שזה מסיבות חברתיות? אשמח מאוד שתענה לי 🙏🏽 אני מאוד מאמינה שזה מסיבה רפואית אני לא הבאתי את עצמי למצב כזה במידה והפרופיל שלי היה תקין לא היה לי סיבה לעשות הקפאת ביציות .....האם לאור הנתונים הללו זה מזכה אותי ?

  • + הוסף תגובה
דנה שלום. הקריטריונים של משרג הבריאות מנוסחים בצורה כללית " נוכחות סמנים המעלים סיכון לאל ווסת מוקדמת ". הרופא יצטרך לשכנע את קופת החולים שהבדיקות שלך עונות לקריטריון הנל. בדיקה נוספת שממליץ לבצע (במידה ולא בוצעה) - בדיקת X שביר. ד"ר אמיר רבהון 15/08/2019 22:48
דימום בתחילת הריון יעל 09/08/2019 10:58
  • שלום, אני בשבוע 8 להריון שהושג במסגרת IVF. אני בת 42, יש לי שתי בנות. לא היו לי הפלות. זוהי הפעם השלישית שיש דימום. כמה זמן יש לנוח לאחר דימום? ובנוסף, נאמר לי לקיים יחסי מין. אני מבינה שחדירה / אוגזמה אינם באים בחשבון. האם יש מניעה גם,בגירוי מיני בכלל? תודה

  • + הוסף תגובה
תיקון - לא לקיים יחסי מין.... יעל 09/08/2019 10:59
יעל שלום, אין לי תשובה מדעית טובה כמה לנוח. יש הסבורים שלמנוחה אין כלל משמעות. לגבי יחסים - המניעה היא ליחסים בחדירה. לגבי השאר אין בעיה. המשך הריון מוצלח. ד"ר אמיר רבהון 15/08/2019 22:43
אסטרופם שירה 15/08/2019 21:40
  • שלום, ביום של החזרת העובר (שהתבצעה בצהריים) לקחתי רק בערב אסטרופם 1. המינון שהרופא נתן לי הוא 2 ביום. האם הייתי צריכה לקחת גם בצהריים? כמה זה מפחית את הסיכוי להריון? תודה רבה מראש!

  • + הוסף תגובה
שירה שלום, לא חושב שזה בעל משמעות. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 15/08/2019 22:41
טיפול ראשון ב ivf מעיין 01/08/2019 14:48
  • שלום, עשיתי פעם ראשונה טיפול ivf. ההחזרה (עובר מוקפא אחד) הייתה לפני שבועיים בתאריך 19.7 ביצעתי היום בדיקת בטא שהראתה על תוצאה גבולית של 12.3. נאמר לי לעקוב אחרי כבטא ביום ראשון. מה זה אומר? האם התוצאה שלילית או שיש עדיין סיכוי? או שמדובר בהתחלה של היריון לא תקין. תודה מראש

  • + הוסף תגובה
עובי רירית נועה 29/07/2019 22:28
  • שלום ד"ר. לפני יומיים הוחזר לי בלסטוציסט על רירית בעובי 20 מ"מ. (תופעה ח"פ שאינה מוכרת ממחזורים קודמים) יתכן ומלכתחילה היה עדיף לא להחזיר עובר במחזור זה?

  • + הוסף תגובה
ניראה לי סביר לבצע החזרה. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 31/07/2019 10:39
כאבי מחזור בבטן עליונה לאחר החזרה נועה 31/07/2019 19:56
  • אני כמעט שבוע לאחר החזרה ויש לי כאבי מחזור בבטן עליונה האם יש קשר? [והאם זה קשור לרירית העבה?]

  • + הוסף תגובה
בטא ראשונה,פרוגסטרון ואסטרדיול דנית 31/07/2019 16:38
  • תוצאות בטא ראשונה 30 או 30 וחצי ימים מתחילת המחזור בטא 248 פרוגסטרון 34 אסטרדיול 455 מחזור טבעי לחלוטין ולא טיפולי גיל 44וחצי-45 הרופא אמר לחזור על הבטא בעוד שבוע. בשלב זה ניתן לדעת אם תקין או לא תקין? הערה:כשבדקתי במחזור הזה מיום 9 או 10בערך עד 15 לא זיהיתיעלייה ברמת הורמון LH

  • + הוסף תגובה
הבדיקה מיום 9 או 10 עד 15 דנית 31/07/2019 16:42
תמיכה לאחר ההחזרה מירי 25/07/2019 22:43
  • שלום, האם יש מצב שנטילת אסטרוגן (אוטרוגסטן) מונעת את הופעת המחזור? אני כשבועיים פלוס אחרי ההחזרה ולא ביציתי עדיין בדיקת דם (בטא). בבדיקת הריון בייתית התוצאה היא שלילית.. ואני ממשיכה בינתיים עם התמיכה, השאלה האם יכול להיות שזאת הסיבה לעיכוב המחזור?

  • + הוסף תגובה
בדיקה מחכה להיות אמא 26/07/2019 16:54
לעתים התמיכה עשויה לעכב את הווסת גם כשאין הריון ד"ר אמיר רבהון 31/07/2019 10:39
הורמונלית מקווה 31/07/2019 08:52
  • הי, אני מטופלת בהורמונים לצורך הפרייה. מצבי הרוח שלי קיצוניים ומשתנים מאוד. אני כמעט בלתי נסבלת. האם יש פיתרון לכך?

  • + הוסף תגובה
הייתי מנסה לקבל תמיכה נפשית/ריגשית אשר תקל עליך במהלך הטפולים. הלחץ הריגשי בטפולים לא קל ובהחלט תמיכה מהסוג הזה עשויה לסייע. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 31/07/2019 10:38
כאבי גב ובטן חיה 05/06/2019 20:26
  • מה מסמנים כאבי גב ובטן בשבוע 5 (אחרי ivf ונוטלת אנדומטרין). תודה

  • + הוסף תגובה
אם זה רק כאב קרוב לודאי שחסר משמעות מבחינת ההריון. בכל מקרה מציע לבצע אולטראסאונד לראות את מיקום ותקינות ההריון. ד"ר אמיר רבהון 22/06/2019 21:08
כאבי גב תחתון הלוואי 28/07/2019 15:56
  • חמישה ימים אחרי החזרת עובר בן יומים מקופא יש לי כאבי גב תחתון ולא יודעת מה זה

  • + הוסף תגובה
שאלה למומחה ולמשתמשות בפורום דנית 13/07/2019 10:52
  • שלום לך/ן מתקרבת לגיל 45(בעוד 3 חודשים)ויש 2 ילדים בן ובת. עשיתי לפני חודשיים טיפול הפריה שכשל. גם אם הפרופיל ההורמונלי שאעשה אם אקבל ווסת בשבועיים הקרובים יהיה לכאורה סביר,אני מניחה שאין טעם שאעשה הפריה נוספת מכיוון שההשקעה והמאמץ הנדרשים לא"שווים"את התמורה שהיא סיכוי של אחוז אחד או אחוזים בודדים במקרה הטוב להריון תקין. ובמקום הפריה חשבתי בנסיבות אלה לעשות מעקב זקיקים ואוביטרל לפני הביוץ. מה דעתך/ן?יש הצעה אחרת או נוספת? הערה-אין כוונה לעשות תרומת ביצית.

  • + הוסף תגובה
הוספה לשאלה קודמת מיכל 10/07/2019 07:37
פרוטוקול ארוך או קצר מיכל 10/07/2019 00:22
  • שלום נקבע לי תור ל23.7 לIVF ונבע לי פרוטוקול קצר שאמור להתחיל לאחר המחזור. אבל היות ועדין לא קיבלתי מחזור (לפי הבדיקות ב30.6 היה לי ביוץ) וכנראה המחזור יגיע ב14.7, אז הרופא דחה את הIVF ל13.8 וכמו כן החליט שממחר ה10.7 אתחיל פרוטוקול ארוך בנטילת זריקת דקפפטיל למשך 16 יום. ורציתי לברר האם יש סיבה לשנות את הפרוטוקול הקצר לפרוטוקול ארוך. לדעת הרופא מכיון שאין הרבה זמן של נטילת כדורים למניעת הריון לכן יש חשש לעובי רירית הרחם ולכן נצרך פרוטוקול ארוך, ורציתי לדעת אם זה נכון? תורה רבה

  • + הוסף תגובה
לוסטרל וטיפולי פוריות טל 04/07/2019 22:18
  • שלום רב, בת 38, נמצאת בטיפולי פוריות מעל שנה , אחרי אובחן כשל שחלתי מוקדם, והופנתי לתרומת ביצית. עקב המצב והומלץ לי ע״י פסיכיאטר לקחת לוסטרל לדיכאון. האם התרופה בטוחה בשימוש עם תמיכה הורמונלית? וזה משפיע על קליטת עובר? מדובר בהריון יקר מכל הבחינות ולא שווה את הסיכון. תודה על תשובתך.

  • + הוסף תגובה
טל שלום, הנקודה העיקרית היא האם יש צורך בטפול זה או שניתן להסתדר בלעדיו. זו תשובה שצריכה להנתן עי הפסיכיאטר בשלוב איתך. ד"ר אמיר רבהון 05/07/2019 13:56
  • במידה ותגיעו למסקנה שיש חשיבות לטפול אז בהחלט יש להמשיכו. הסיכונים בהריון קטנים יחסית.

  • + הוסף תגובה
המשך. טל 05/07/2019 19:12
  • ד״ר תודה על תשובתך. והאם יש סיכון בקליטה/השתרשות ( לא רק בהריון) של העוברים לאחר החזרה בשילוב עם התרופה הנ״ל?

  • + הוסף תגובה
אין בעיה בהשתרשות ד"ר אמיר רבהון 06/07/2019 16:48
Ivf 1 חסוי 05/07/2019 23:30
  • שלום רב, לאחר ivf ראשון אושפזתי עם ohss ברמה בינונית. בין כל הבדיקות גילו בטא חיובית ואמרו לי שכנראה שזה מה שגרם לגירוי יתר המאוחר. הבטא הלכה ועלתה יפה מאוד. אושפזתי כמה פעמים עקב הגירוי ובשבוע 5 ראו גם שק הריון ברחם. לאחר יומיים התחילו דימומים וגילו שההריון נפל. רציתי לדעת האם יש קשר בין הגירוי( הרגשתי נורא) לבין ההפלה? ואם לא, מה יכולה להיות הסיבה להפלה פתאום?

  • + הוסף תגובה
גרוי יתר שחלתי אינו מעלה את הסיכון להפלה. ישנן סיבות רבות להפלה כאשר השכיחה ביניהן היא בעיה גנטית הספציפית לאותו עובר. בהצלחה בהמשך. ד"ר אמיר רבהון 06/07/2019 16:48
דם בזמן קיום יחסי מין רינת 03/07/2019 12:02
  • שלום רב. אני בת 20,קיימתי יחסי מין בפעם הראשונה לפני כשנה. פעם ראשונה ירד לי מלא דם(לפי מה שהבנתי פעם ראשונה זה תקין בגלל שקרום הבתולין נקרע ויש נשים שסה קורה להם) לאחר מכן, ואני וחבר שלי שוכבים כבר תקופה ארוכה וכל הזמן לאחר היחסי מין יורד לי מלא דם, אני מרגישה תחושת צריבה חזקה באזור, ובנוסף יש לי כאבי בטן וגב ממש חזקים(כמו דקירות) אשמח לייעוץ מה אני יכולה לעשות במצב הזה

  • + הוסף תגובה
. מחכה להיות אמא 05/07/2019 12:46
  • היי הלכת לרופא / רופאת נשים? ממליצה ללכת ולשלול דלקת בצואר הרחם..

  • + הוסף תגובה
רינת שלום, ממליץ להבדק בצורה מסודרת אצל רופא נשים ד"ר אמיר רבהון 05/07/2019 13:54
לרופאים בתחום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

הצטרפו לאינדקס הרופאים!