עמוד הבית > פורומים > קרנית העין ושיפור הראיה

פורום קרנית העין ושיפור הראיה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
כאבים מיקה 29/10/2015 13:40
  • שלום,מזה כחודשיים באופן יומיומי סובלת מכאבי ראש,ובעיקר כאבים מסביב לעיניים בארובות העיניים בתוך העיניים עצמם במצח וברקות,כל בוקר קמה עם כאב חזק מסביב לעיניים ובמצח.חשוב לציין כי ראייתי חדה וברורה,אף פעם לא נזדקקתי למשקפי ראייה .בדיקת ראייה אחרונה עשיתי לפני כשנה שיצאה תקינה לחלוטין מס׳ 6,6. מה עוד יכול להיות גורם לכאבי עיניים ומסביב להם?

  • + הוסף תגובה
כאב ראש פרופ' אבי סלומון 31/10/2015 18:51
  • שלום רב, כאבי ראש מוקרנים לעיתים תכופות לעיניים. חשוב לדעת שבד"כ העיניים אינן הסיבה לכאבי הראש. מומלץ לפנות לרופא המשפחה או לנוירולוג לבירור הסיבה לכאבי הראש. בנוסף ניתן להיבדק ע"י רופא עיניים. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
המשך המשך 20/11/2015 10:38
  • שלום שוב ד״ר. העיניים שורפות וכואבות באופן תמידי , משום מה כשאני עוצמת עיניים כואב לי הרבה יותר בעיניים וכן בראש. התחוה היא שהעיניים הן המקור משום שכואבות יותר מהראש

  • + הוסף תגובה
מחכה לתשובה מיקה המשך 21/11/2015 23:08
כאבים בעיניים פרופ' אבי סלומון 21/11/2015 23:14
  • שוב שלום, צריבה בעיניים יכולה להיות תוצאה של מצבים שונים כגון יובש בעיניים, דלקת כרונית של העפעפיים והלחמית, או דלקת עיניים אלרגית. בכל מקרה, כפי שכבר ציינתי בתשובתי הקודמת - מומלץ להיבדק ע"י רופא עיניים, במקביל לבירור הסיבה לכאב הראש אצל נוירולוג. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
המשך כאבי עיניים 22/11/2015 11:34
  • תודה ד״ר.חשוב לציין כי ביצעתי סיטי מח ופנים ,האם דלקת כלשהי בעיין הייתה אמורה להיראות בתוצאות הסיטי ?

  • + הוסף תגובה
כאב בעיניים פרופ' אבי סלומון 22/11/2015 14:38
  • שוב שלום, לא ניתן לראות סימני דלקת בעיניים ב- CT. אני חוזר וממליץ ללכת ולהיבדק ע"י רופא עיניים. שאלות ותשובות בפורומים באינטרנט לא יכולים להוות תחליף לבדיקה וטיפול ע"י רופאים!!!! בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עיניים הדסה עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה
יובש מיטל 22/11/2015 11:15
  • שלום, בעקבות שריטה בקרנית (מציפורן) לפני כשנה וחצי הומלץ לי ע"י רופא שימוש בטיפות (הילו קומוד) כל שעה, וכן שימוש במשה בלילה. רציתי לשאול האם זה לא מינון גבוה מדי של טיפות שעלול לגרום נזק או לייצר תלות. תודה!

  • + הוסף תגובה
טיפות ליובש בעיניים פרופ' אבי סלומון 22/11/2015 14:21
  • שלום מיטל, טיפות ליובש בעיניים מיועדות להרטבת העיניים על פי הצורך, וניתן להשתמש בהן ללא הגבלה, על פי החלטת המטופל. ניתן להשתמש בהן גם בתדירות גבוהה, אפילו כל שעה - אם יש צורך בכך. השימוש בהן אינו גורם לנזק או לתופעות לואי כלשהן. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עיניים הדסה עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה
בלפריטיס נתן 08/11/2015 16:16
  • צהריים טובים, לפני שבועים וחצי הייתה לי שיעורה בעין ימין ולאחר שעברה אחרי מספר ימים הרגשתי "הצקות" כאלה בעיניים והלכתי לרופאת עיניים והיא אמרה לי שיש לי דלקת עפעפעיים בשם בלפריטיס וציינה בסיכום הביקור בלפריטיס MGD שקטה/שקופה/עמוקה זכה אמרה לי להשתמש בסבון תינוקות (דר פישר ללא דמעות) עד שזה יעבור. עכשיו כבר שבועיים שאני משתמש גם בסבון תינוקות של דר פישר 2-3 פעמים ביום וגם גאזות חמות בעיניים מדי יום ובנוסף כל לילה אני מורח סיטומיצין לפני שינה. אחרי שבועיים של טיפולים עם מה שציינתי אני לא מרגיש שיפור משמעותי ועין ימין מאוד מציקה בדרך כלל שסוגרים אותה ופותחים מרגישים קושי קל כזה ומציק בעין שמאל אין את זה. השאלה שלי האם צריך להמתין וזה יעבור או מה אפשר לעשות כי זה ניהיה מאוד מציק. ושאלה קטנה, האם בלפריטיס פוגע בראייה? דרך אגב זה פעם ראשונה שקורה לי דבר כזה ואני יציין עשיתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים לפני כ-3 שנים בערך. תודה על העזרה!

  • + הוסף תגובה
המשך שאלה קטנה נתן 08/11/2015 16:17
  • רציתי לציין שאני עובד עם המחשב והאם ישיבה ממושכת מול מחשב/טלוויזיה מחמירה את המצב?

  • + הוסף תגובה
המשך פרופ' אבי סלומון 21/11/2015 23:29
  • לא. ישיבה מול מחשב או טלויזיה אינם גורמים להחמרת המצב.

  • + הוסף תגובה
רציתי רק לציין שאני בן 23 נתן 08/11/2015 16:20
  • רציתי רק לציין שאני בן 23. סליחה על ההצפה בנושא פשוט רציתי לדייק עם כל הפרטים.

  • + הוסף תגובה
אני בן 23 פרופ' אבי סלומון 21/11/2015 23:30
דלקת עפעפיים - בלפריטיס פרופ' אבי סלומון 21/11/2015 23:28
  • שלום נתן, דלקת בעפעפיים מסוג MGD היא מחלה כרונית שבה יש שינוי בהרכב השומנים המופרשים מבלוטות המייצרות את המרכיב השומני של הדמעות. פתחי הבלוטות נמצאות בקצות העפעפיים. לעיתים הן נחסמות ע"י צברי שומן לא מסיס, וחסימה זו גורמת להצטברות השומן בתוך הבלוטות, שפורץ לאיזור שסביב הבלוטה בהעדר ניקוז, וגורם לגוש דלקתי הנקרא שעורה. בנוסף, תרכובות השומן הלא תקינות גורמות לגירוי דלקתי של קצות העפעפיים. אלו גורמים לתחושת אי נוחות, צריבה, דקירות, אודם ולעתים לתנודות בחדות הראייה. הטיפול במצב זה מקל אך אינו פותר את הבעיה, והוא מורכב משילוב של מספר אמצעים, בהם יש לנקוט לאורך זמן ממושך. אמצעים אלו כוללים הגיינת עפעפיים (כפי שאתה עושה), טיפות לחות (דמעות מלאכותיות), תכשירים נוגדי דלקת הניתנים בטיפות (כגון רסטאזיס), ותרופות נוגדות דלקת הניתנות דרך הפה כמו דוקסילין. בנוסף יש לבצע שינויים בתזונה ולהימנע במידת האפשר ממזון עתיר שומן, ובעיקר מתוצרי חלב (בעיקר גבינות עשירות), שוקולד, אגוזים וכדומה. בד"כ מדובר במצב הגורם למטרד, אך אינו גורם לפגיעה בראייה. הנתוח שעשית לא קשור לתופעה זו. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
קרטוקונוס נירה 19/11/2015 01:50
  • בבדיקת עיניים התגלה שיש לי קרטוקונוס. מעוניינת לדעת מה הסיבה להיווצרות קרטוקונוס, והאם יש דרך להימנע מהידרדרות עד כדי אובדן הראייה

  • + הוסף תגובה
קרוס לינקינג לקרטוקונוס פרופ' אבי סלומון 21/11/2015 15:08
  • שלום נירה, קרטוקונוס נגרם בגלל פגם בחלבונים הבונים את הקרנית, בד"כ על רקע גנטי. כתוצאה יש חולשה מקומית ברקמת הקרנית. חולשה זו גורמת להתקמרות רבה מדי של באיזור מסויים של הקרנית , בד"כ בחלק המרכזי-תחתון. התקמרות זו גורמת לעיוות ולחוסר סימטריות במבנה הקרנית, ולכן יש ירידה בחדות הראייה. הדרך היחידה לעצור את תהליך ההתקמרות הגוברת של הקרנית היא ע"י טיפול בקרוס לינקינג (קשרי צילוב) של הקרנית. טיפול זה מייצב את הקרנית, מקשיח את הרקמה, ומונע את המשך ההתקמרות. אבל התהליך אינו מחזיר את המצב לאחור, ואינו הופך את הקרנית לתקינה, אלא בסה"כ עוצר את המצב כפי שהוא כיום ומונע החמרה. ככל שהטיפול מבוצע מוקדם יותר, כך ניתן להקפיא את המצב כפי שהוא כיום ברמת הראייה הנוכחית. ככל שמחכים יותר, הראייה יורדת, ואז הטיפול יעצור את הקרטוקונוס במצב של ראייה גרועה יותר. לכן יש לבצע את הטיפול בהקדם האפשרי כדי למנוע את המשך הירידה בראייה. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עיניים הדסה עין כרם ירולים

  • + הוסף תגובה
היפרדות רישתית דני 06/11/2015 16:58
  • לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח עקב היפרדות רישתית. בבדיקה למחרת בבית החולים: הניתוח הצליח. ירדתי כבר לשלוש טיפות ביום, ואמור לרדת בטיפה כל שבוע. אין כבר בועת גז.לוקח טיפות פרד פורטה. מה זמן ההחלמה?

  • + הוסף תגובה
הפרדות רשתית פרופ' אבי סלומון 07/11/2015 17:26
  • שלום רב, אנא הפנה שאלתך לפורום העוסק במחלות וניתוחי רשתית. בברכה, פרופ' סלומון

  • + הוסף תגובה
היפרדות רישתית דני 08/11/2015 09:23
  • שלום. קבלתי את תשובתך המלומדת להפנות את שאלתי לפורום היפרדות רישתית. איזה שם יש לפורום זה??? תודה

  • + הוסף תגובה
דיסטוניה שלומי 05/11/2015 22:47
  • שלום לפני כשלושה חודשים אובחנתי בדיסטוניה שמתבטאת בעיניים שנעצמות בעיקר כאשר אני נוהג או מנסה להתרכז בשמשהו והפיתרון שהוצע לי הוא הזרקות של בוטוקס בשרירים מסביב לעין. הפעם הראשונה היתה מוצלחת והבעיה נפתרה לשלושה חושים ולקראת ההזרקה הבאה התחדשה. לאחר ההזרקה האחרונה (לפני כ14 יום) לקח עשרה יום עד שהתחילה להשפיע ונכון לעכשיו המצב די טוב אבל בעין ימין העפעף העליון היה במשך יומיים נפול ונפוח ונכון להיום הוא פחות נפול אבל עדיין נפוח במקצת. האם זה קשור לדיסטוניה או להזרקות של הבוטוקס או שיש לי בעיה חדשה שלא קשורה לזה או לזה? (אין שום חוסר סמטריה בפנים או בתנועות של הפנים מלבד העפעף הימני)

  • + הוסף תגובה
דיסטוניה פרופ' אבי סלומון 07/11/2015 17:25
  • שלום רב, שאלתך אינה קשורה בנושאים בהם דן הפורום הזה. אנא הפנה שאלתך למומחה בפלסטיקה או אוקולופלסטיקה. בברכה, פרופ' סלומון

  • + הוסף תגובה
סיכוך העיניים נגד יובש דני 25/10/2015 19:32
  • שלום רב. יש לי אקטזיה מתקדמת של הקרניות, מרכיב עדשיות סקלריות. יש לי יובש קיצוני בעין וכל היום אני שם טיפות HYCO SUN אני חש שזה לא מספיק כיוון שמדי פעם העיניים שלי כואבות יותר מדיי ורגישות "חמוצות ומציקות" כאילו יש גוף זר ושפשוף שגורם לכאב, דבר שגורם לי להוריד את העדשות ליום יומיים מדי פעם.(אחת לחודש נאמר) רופא עיניים המליץ לי לשים כל לילה דוראטירס גיל.. בדקתי ויש רק דוראטירס במשחה או ויסקוטירס בגיל.. אני רוצה את התכשיר הטוב ביותר ללילה כדי שישפיע לכל אורך היום ויתן לי עיניים כמה שפחות יבשות. מה הכי טוב ובריא לקחת באופן קבוע לטווח ארוך? (אני מבין שחומרים משמרים זה לא טוב..בטח לא לטווח ארוך)

  • + הוסף תגובה
טיפול בעיניים יבשות פרופ' אבי סלומון 26/10/2015 00:14
  • שלום דני, יש מספר רב מאוד של תחליפי דמעות ("דמעות מלאכותיות"). חלקם ללא חומר משמר, וחלקם עם חומרים משמרים שונים בעלי השפעה שונה על העין. אני לא מתכוון להמליץ כאן על תכשיר כזה או אחר. לכל מטופל יש את התכשיר שנוח לעיניים שלו. הדרך למצוא את התכשיר המתאים לך הוא פשוט לנסות תכשיר מסויים למספר שבועות. אם לא ימצא בעיניך, עבור לתכשיר אחר. בלילה ניתן להשתמש בג'ל (כגון ויסקוטירס, הילו-ג'ל, ג'נטיל ג'ל) או במשחה (דורה-טירס, ויטא-פוס). אם יש לך יובש קשה בעיניים, הטיפול היעיל ביותר הוא ע"י חסינת דרכי ניקוז הדמעות בעזרת אטמי סיליקון זעירים. מדובר בפעולה מרפאתית פשוטה ויעילה, המבוצעת ע"י רופא עיניים. אטמי הסיליקון מותקנים בפתחים הזעירים של תעליות ניקוז הדמעות, המצויות בקצות העפעפיים. פעולה פשוטה זו תגרום לכך שמעט הדמעות שיש לך ישארו זמן רב יותר בעין, ויגרמו בכך להקלה רבה, ולהפחתת הצורך בשימוש בתכשירים השונים. מומלץ להיבדק ע"י מומחה לקרנית שיחליט האם יש מקום לביצוע חסימת דרכי הדמעות. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עיניים הדסה עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה
שאלה חשובה תומר 27/10/2015 16:05
  • מה עדיף: משחה או גיל? מה יותר יעיל לעין ? בנוסף- מה החשיבות של טיפול בלילה למי שסובל מיובש גבוה של העין? זה נותן הרגשה טובה יותר ביום? זה הכרחי?

  • + הוסף תגובה
ניתוח לייזר; ישנו סיכוי? נטלי 25/10/2015 13:55
  • שלום רב אני מחלימה מדלקת / כיב בקרנית לאחר דלקת שמזל שתפסתי אותה כל כך מהר. הראיה שלי לא נפגעה; הבצקת ירדה; ובינתים (עד לפני שבוע) ישנו תסנין בקוטר 0.5*0.5 בהיקף ולא במרכז. מתחילים להוריד לי טיפות ויגהמוקס בהדרגה; סטריואידים אין צורך; רואה ברור במשקפי ראיה; לחמית שקטה; עפעפים תקינים; לשכה עמוקה שקטה; לחץ תוך עיני תקין; עדשה שקופה ורפלקס אדום. אני האמת חוששת לחזור לשים עדשות מגע רכות אבל אני שואלת : ניתחת בעבר אנשים בניתוח לייזר שעברו דבר כזה? קיים דבר כזה בכלל? בבירור ראשוני נאמר לי קודם שעדיף לתת לכיב להתרפא באופן מלא (משהו כמו חצי שנה) כי אם אני נמצאת מתאימה שזה לא ישפיע על תוצאת הניתוח. האם זה נכון?! אני בת 30 עם מספר -3.25. ראייה 6/6 במעקב שבועי עם משקפי ראיה . תודה

  • + הוסף תגובה
ניתוח לייזר לאחר כיב בקרנית פרופ' אבי סלומון 26/10/2015 00:03
  • שלום נטלי, לאחר שתהיה החלמה מלאה מהכיב בקרנית, מומלץ לחזור ולהרכיב משקפיים במשך מספר חודשים. מומלץ לחכות לפחות 3 חודשים לאחר החלמה מלאה מהכיב, ואז לבצע בדיקת התאמה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר. אם המספר במשקפיים יהיה זהה למה שהיה לפני הופעת הכיב, ומיפוי הקרנית יהיה תקין, ניתן יהיה לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עיניים הדס עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה
תגובה נטלי 26/10/2015 09:34
  • לפני הופעת הכיב היה לי מספר 3.25- כשקיבלתי את הדלקת היתי חייבת משום מה משקפיים בדחיפות כיוון שעדשות אין מצב ששמה יותר העין בבדיקה התאמצה כי היתה על הפנים והאופטו׳ קבע לי 3.50- . רואה 6/6 ואין הידרדרות מאז העין מחלימה וגם בלי משקפיים לא רואה שיש הבדל בין שמאל לימין. אם מדובר בהפרש של עד 0.25 האם גם אז לא יהיה ניתן לבצע לייזר?! הבדיקה האחרונה לפני הפעם הזאת היתה לפני שנה ו 8 חודשים.

  • + הוסף תגובה
הסרת משקפיים בלייזר לאחר כיב בקרנית פרופ' אבי סלומון 26/10/2015 12:14
  • שלום רב, השינוי במספר אינו משמעותי, ואת ככל הנראה יציבה. ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר לאחר שעברו לפחות 3 חודשים מהזיהום בקרנית. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
פגיעה בשדה ראיה דינה 24/10/2015 09:34
  • לפני כשבועיים הופיעה טשטוש בעין ימין עם פגיעה בחלק תחתון של שדה הראיה . בבדיקת MRI נמצא תופס מקום על עצב הראיה. נמצאה בצקת משמעותית ותחילת פגיעה ברשתית. מזה כשבוע אני מטופלת בסטרואידים . אין שיפור בשדה ראיה . לפני כיומיים התחלתי לראות נקודות שחורות צפות לי מול עין ימין. לצערי - אין לי כיוון להמשך טיפול. איזה תחום רפואה מתאים להמשך בירור? איך ממשיכים ואם בכלל לטפל בתופס המקום ? איך מוודאים שהראיה לא תעלם כליל בעין ימין?

  • + הוסף תגובה
בצקת של עצב הראייה פרופ' אבי סלומון 24/10/2015 21:13
  • שלום רב, עליך לפנות בהקדם לנוירו-אופלמולוג או לנוירולוג. נוירו-אופתלמולוג הוא רופא עיניים העוסק בין השאר במחלות של עצב הראייה ודרכי הראייה. במקביל - אם מדובר בגידול ליד עצב הראייה ולא בבצקת של עצב הראייה - יש להתייעץ גם עם נוירוכירורג. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עיניים הדסה עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה
המשך שאלה דינה 24/10/2015 21:37
  • איך בודקים האם ״תופס המקום״ הינו בצקת או גידול?

  • + הוסף תגובה
בצקת או גידול פרופ' אבי סלומון 25/10/2015 00:32
  • שלום רב, הרופאים שאליהם הפניתי אותך בתשובתי הקודמת אמורים להבחין בין בצקת או גידול. כדאי להתחיל עם בדיקת נוירו-אופתלמולוג ולהביא אליו את בדיקת ה- MRI שעשית. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלתק עיניים הדסה עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה
כתם חום בקרנית אצל תינוק ולנטינה 22/10/2015 22:25
  • שלום! לבני בן 3.5 חודשים הופיע כתם חום בקרנית של עין שמאל בחלק מ-10.00 עד 14.00. זה התחיל כמשולש חום לפני כשלוש שבועות. עכשיו נראה שהמשולש גדל מעט והפך לכתם חום. האם יש סיבה לדאגה? בתודה, ולנטינה.

  • + הוסף תגובה
כתם חום בקרנית פרופ' אבי סלומון 24/10/2015 21:09
  • שלום רב, קרוב לודאי שהכתם הוא בקשתית (איריס) ולא בקרנית. אנא פני בהקדם לרופא/ת עיניים מומחה/ית במחלות עיניים בילדים. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עיניים הדסה עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה
דלקת בקרנית א. 18/10/2015 14:19
  • לפרופסור היקר שלום רב לפני 3 ימים קמתי עם עין דומעת נפוחה אדומה בטירוף. בתור דחוף נכנסתי לרופא עיניים והוא צייד אותי בטיפות ויגהמוקס. טיפה כל שעה למשך 24 שעות. במקרה ותחול החמרה לפנות למיון באם לא לחזור לביקורת אצלן למחרת בשעה 8 בבוקר. התחלתי להזליף האודם התחיל טיפה טיפה לרדת גם הכאבים . למחרת הורה לי להמשיך בטיפות עד יום השני הזה- גם טיפה כל שעה ולחזור לביקורת. השאלה שלי היא ככה. הראיה שלי בלי עדשות או בלי משקפיים לא חמורה יותר מהעין השניה. בינתים עם משקפי ראיה אני מסוגלת לתפקד. הבעיה שבלי משקפיים יש רגעים שאני מרגישה מעין ״צל״ כזה בצד השמאלי של העין . ויזואלית- אין כתם לבן. אך ישנה גם בצקת כפי שכתב הרופא בשכבת האפיתל. יכול להיות שזה חלק מהליך הריפוי? אציין שהאודם כמעט ונעלם כאבים אין והעין לא כואבת. תקווה לריפוי?!

  • + הוסף תגובה
דלקת בקרנית פרופ' אבי סלומון 24/10/2015 21:07
  • שלום רב, נראה שאת מחלימה בהדרגה מכיב בקרנית. חלק מתהליך הריפוי כרוך בתופעות שונות בקרנית כגון בצקת בשלב החריף, ובהמשך - הופעת צלקת. יש תמיד תקווה לריפוי, אם הטיפול נעשה בצורה המתאימה את מצבך. מומלץ להתייעץ בנושא זה עם מומחה לקרנית. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עיניים

  • + הוסף תגובה
עדשה שי 20/10/2015 22:17
  • שלום שמי שי ואני בן 29. יש לי קולובומה של המקולה ושל עצב הראייה בעין אחד מלידה ולפני שנה העין הזאת עברה דימום ומה שהרופאת עיניים שלי אמרה שהעין שלי מתחילה לעבור תהליך שנקראה pthysis bulbi. ומה שהעין נהיתה יותר קטנה והיא קצת התעוותה. ומה שהרופאה אמרה שאפשר לשים עדשה שתגדיל את העין ותסתיר את העיוות. עכשיו רציתי לשאול האם צריך לבצע ניתוח הסרת העין כדי לשים את העדשה(לא להשתיל) או שאפשר לשים אותה על העין הפגועה? תודה

  • + הוסף תגובה
תותבת קוסמטית פרופ' אבי סלומון 24/10/2015 21:02
  • שלום רב, ניתן להתקין על העין תותבת קוסמטית, הנקראת Scleral Shell. זוהי לא עדשת מגע, אלא סוג של תותבת דקה שעליה יש ציור של העין, הדומה לעין התקינה שלך. אין כל צורך להסיר את העין. דוקא השארת העין תעזור להזיז את התותבת ולגרום לתנועה של התותבת יחד עם העין התקינה. מי שמתקין כאלו תותבות הוא אוקולריסט. מומלץ לפנות למרפאת ורדיזר בחיפה - vardizer.co.il. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עיניים הדסה עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה
דלקת בקרנית יוני 11/10/2015 16:27
  • לפרופסור שלום. מזה כשבועיים-שלוש יש לי דלקת בקרנית. טופלתי שבוע בטיפות טוברקס וכעת עברתי ללוטמקס. אינני חווה הטבה כלשהי בכאבים והחלק העליון של הקרנית עדיין בצבע אפרפר (מעיין חצי סהר) הראייה בעיקרון תקינה אך אולי טיפה מטושטשת - אבל לא באופן מאוד חמור. האם לדעתך יש צורך בבירור יותר מעמיק על הדלקת? ללכת לרופא מומחה? איך אוכל לדעת שהטיפות אכן מתאימות לבעיה שלי? ואם הם לא אולי אני סתם מבזבז זמן יקר? תודה.

  • + הוסף תגובה
דלקת בקרנית פרופ' אבי סלומון 24/10/2015 20:55
  • שלום רב, לא ניתן לתת אבחנות ולטפל בעין שלך דרך פורומים באינטרנט. אנא פנה בהקדם למומחה לקרנית. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עיניים הדסה עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה
כאבי ראש ועיניים ---- 06/10/2015 00:27
  • שלום,סובלת מזה שלושה שבועות מכאבי ראש ופנים(בעיקר עיניים) הן די כואבות,לפעמים שורפות ברמה קלה, המון פעמים מכווצת אותם לשם התרכזות בכתוביות או דברים שעליי לראות או כשיש רוח וכדומה. בדרך כלל רואה טוב מאוד (6.6) אף פעם לא ראיתי משהו בעירפול או מטושטש ,ראייה טובה מאוד אפילו למרחק. שאלתי היא,בגלל גם היסטוריה משפחתית שלמה של בעיות עיניים וניתוחי לייזר, האם יכול להיות שמדובר בכאבי עיניים שמקרינים לראש ולפנים? למרות שאין הפרעת ראייה? חשוב לציין גם כי העצמות שמתחת לעיניים ומעליהן (ארובות העין) בלחיצה חזקה עליהן משום מה כאב הראש נרגע קצת אם זה רלוונטי. כדאי לפנות לרופא עיניים?

  • + הוסף תגובה
כאבי ראש ועיניים פרופ' אבי סלומון 24/10/2015 20:53
  • שלום רב, ככל הנראה את סובלת מכאבי ראש שמקרינים גם לעיניים. בד"כ מרבית הסוגים של כאבי הראש אינם קשורים כלל לעיניים, ונגרמים מסיבות רבות אחרות. מומלץ לפנות לרופא המשפחה או לנוירולוג לבירור הסיבה לכאבי הראש. ניתן גם לפנות לרופא עיניים. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלתק עיניים הדסה עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה
ניתוח לייזר להסרת משקפיים מיכאלה 06/10/2015 00:25
  • שלום, רציתי לדעת על איזו שיטת ניתוח אתה ממליץ יותר - PRK או SMILE? שאלה נוספת היא באם ואחרי כמה שנים חלה נסיגה, האם אפשר אז לשים עדשות מגע?

  • + הוסף תגובה
הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK פרופ' אבי סלומון 24/10/2015 20:50
  • שלום מיכאלה, השיטה המומלצת ביותר להסרת משקפיים בלייזר היא שיטת ה- PRK. בשיטה זו מתבצע שיוף של הקרנית ללא חיתוך. שיטה זו היא הבטוחה ביותר, ובעלת התוצאות הטובות ביותר. היא אמנם כרוכה בשבוע של החלמה, אך היא בטוחה יותר לטווח הארוך, בחינת מיעוט תופעות הלוואי והסיבוכים הכרוכים בה. טווח המספרים אותם ניתן לתקן בשיטה זו גדול יותר. אם חלה נסיגה (והסיכוי לכך הוא כ- 5%), תמיד ניתן להשתמש בעדשות מגע או משקפיים. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עיניים הדסה עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה
יובש בעיניים/ עפעפיים מינה 23/10/2015 12:35
  • שלום רב, אשמח מאוד לעזרה…..אני בת 39, ובבסיס (גיל צעיר) העיניים שלי היו תמיד יבשות מהרגיל, ולכן שמתי עדשות עם מרכיבי לחות חזקים יותר. לפני כחצי שנה, פעם ראשונה כשהייתי עם עדשות בים העיניים לפתע- החלו לצרוב, לא יכולתי להסתכל בשמש. הסרתי במהירות את העדשות, והצריבה נמשכה כך זמן מה, ולאחר מכן נהיה יובש בעיניים, בעיקר בבקרים. רופאת עיניים נתנה לי רלסטט וטיפות סיסטיין. היא מרה שיש לי יובש (אם איני טועה) מתחת לעפעפיים. וכעת לשאלותי :) 1. העיניים במצב טוב יותר בהרבה. אך עדיין יש חוסר נעימות עם העדשות שלי.האם עדשות יומיות מיטיבות (ומומלצות)יותר עם עין יבשה מאשר דו שבועי או משהו אחר? ואיזה סוג? האם שמעת על עדשת מגע סקלרלית? והאם זה מתאים לי? 2. ראיתי המלצות על ניתוח לייזר למישהו עם עיניים יבשות. אך הרופאה שלי אמרה לי כי למי שיש בעייה כמו שלי ל מומלץ הניתוח כי היובש יוקצן לרמת פגיעה קשה באיכות החיים. מהי גישתך? תודה רבה מראש על הסבלנות!!!

  • + הוסף תגובה
יובש בעיניים ועדשות מגע פרופ' אבי סלומון 24/10/2015 20:46
  • שלום רב, קשה להרכיב עדשות מגע על עיניים יבשות, ולא משנה מהו סוג העדשות. כל עדשות המגע מפחיתות את המגע שבין הדמעות לקרנית. הקרנית זקוקה לדמעות לאספקת חמצן (כי אין בקרנית כלי דם). בנוסף הקרנית זקוקה למרכיבים חיוניים הנמצאים בדמעות (סוכרים, שומנים, גורמי גדילה ואנזימים שונים). הרכבת עדשת מגע על הקרנית מפחיתה משמעותית את זמינות החומרים הללו לקרנית. בנוסף הרכבת העדשות מפחיתה את תחושת הקרנית, ובכך מפחיתה את הגירוי ליצירה הבסיסית של הדמעות (התחושה המתמדת מהקרנית היא הגורם העיקרי ליצירת הדמעות). התוצאה של הפחתה בייצור הדמעות מצד אחד, והקטנה בזמינות הדמעות לקרנית מצד שני, היא פגיעה בתאי הציפוי של הקרנית, תחושת צריבה ואי נוחות, ומצב דלקתי כרוני. בנוסף לכל האמור, מתפתחת עם הזמן תגובה אלרגית לעדשות המגע או לתמיסות החיטוי של העדשות (כאשר העדשות הן חודשיות או דו-שבועיות). שילוב זה של יובש בעיניים עם תגובה אלרגית כרונית לעדשות יכול לגרום למצב שבו לא ניתן יותר להרכיב עדשות מגע מכל סוג שהוא. למצב קוראים Contact lens intolerance (אי סבילות לעדשות מגע), והטיפול היחיד בו הוא הפסקת השימוש בעדשות המגע לצמיתות. ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר גורמים אמנם לירידה זמנית בייצור הדמעות בחלק מהמנותחים, אך זו תופעה זמנית הנמשכת מספר שבועות. היתרון בניתוחים להסרת משקפיים בלייזר הוא חוסר התלות בעדשות מגע לאחר הניתוח. ואמנם - חלק ניכר מהאנשים המגיעים לניתוח להסרת משקפיים בלייזר עושים זאת בגלל שהם נמצאים בדיוק במצב שבו את נמצאת: הם אינם מסוגלים יותר לסבול את עדשות המגע שלהם. הרופאה שלך אינה מומחית לקרנית או לניתוחי תשבורת, ולכן תגובותיה אינן אובייקטיביות, ואינן מבוססות על ניסיון כלשהוא. לפיכך כדאי לפנות למכון להסרת משקפיים בלייזר לבדיקת התאמה. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עיניים הדסה עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה
חזרה לעדשות לאחר קרטיטיס אמיר 03/10/2015 21:42
  • היי פרופ׳ סולומון אני משתמש בעדשות מזה כ-20 שנה, כאשר בשנים האחרונות אני משתמש בעדשות מגע חודשיות. לפני שבועיים אובחנתי עם קרטיטיס חיידקית בעין שמאל. טופלתי עם טיפות אנטיביוטיות עם רזולוציה של הדלקת. רציתי לדעת מה הגישה במקרים אלה לגבי העתיד: האם ניתן לחזור לעדשות? האם יש לשנות את סוג העדשות? במידה ולא- האם ניתן לבצע ניתוח לייזר לאחר זיהום כזה? תודה

  • + הוסף תגובה
חזרה לעדשות מגע לאחר זיהום בקרנית פרופ' אבי סלומון 03/10/2015 23:07
  • שלום אמיר, ניתן לחזור לעדשות מגע לאחר שסימני הזיהום חלפו, ולאחר שאפיתל הקרנית החלים לחלוטין ואין יותר דלקת בקרנית או בלחמית. ההחלטה על החזרה לעדשות מגע צריכה להיות של רופא העיניים המטפל בך, ורצוי שיהיה זה מומחה לקרנית. העדשות הבטוחות ביותר הן עדשות יומיות. כעיקרון ניתן יהיה לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, לאחר שהעין תהיה שקטה לחלוטין. כדי לדעת אם אתה מתאים - עליך לבצע בדיקת התאמה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר באחד המכונים העוסקים בכך. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
ניתוח לייזר להסרת משקפיים אורית 02/10/2015 00:42
  • שלום, אני מעוניינת לעבור ניתוח להסרת משקפיים ומתלבטת בין PRK (אני לא מתאימה ללאסיק) לבין השיטה החדשה SMILE.פרט נוסף הוא שיש לי יובש בעין. אני נוטה לבחור בPRK כי היא יותר זולה, אך זה לא השיקול היחיד החשוב פה. מה שמטריד אותי בעיקר זה החזרה לעבודה אחרי הניתוח. הבנתי שבSMILE ההחלמה הרבה יותר מהירה. אני עובדת כמעצבת גרפית, כך שחשוב לי לראות פרטים על המסך.לא אכפת לי לא לראות חדות של 100 % על ההתחלה אבל חשוב לי לדעת האם גם אחרי ניתוח PRK אני אוכל לעבוד כרגיל? (נניח רק להגדיל את האחוז של המסך ומעבר לזה הכל כרגיל), כשהראיה תגיע לחדות מלאה אחרי כ3 חודשים? תודה רבה מראש: ) אורית.

  • + הוסף תגובה
הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK פרופ' אבי סלומון 02/10/2015 08:01
  • שלום אורית, לאחר ניתוח לייזר בשיטת PRK קיימת ראייה מעט מטושטשת בעיקר בשבוע הראשון לאחר הניתוח. מדובר בראייה תפקודית שמאפשרת לבצע את רוב הפעילויות היום-יומיות. ניתן לעבוד מול מחשב וטאבלטים ע"י הגדלת המידע על המסך במרבית התוכנות והאפליקציות. קשה אמנם לראות פרטים קטנים ולראות אותיות קטנות, אך ע"י הגדלת הטקסט ניתן להתגבר על הבעיה. לאחר כשבוע עד 10 ימים מהניתוח - מרבית המנותחים יוכלו לעבוד מול מחשב ולחזור לשגרת יומם ללא בעיה. לאחר כחודש מרבית המנותחים מגיעים לחדות ראייה טובה מאוד. לדעתי את יכולה לבצע הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK ללא חשש שהדבר ישפיע יותר מדי על העבודה שלך. וגם אם תקחי שבוע חופש מהעבודה - מה יקרה? לא שמעתי עדיין על אף אחד שלא יכול לקחת שבוע חופש מעבודתו... בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
תודה! אורית 02/10/2015 10:43
  • אה ברור..חשבתי פשוט שזה יותר משבוע או עשרה ימים..תודה רבה!!

  • + הוסף תגובה
החלמה לאחר הסרת משקפיים בלייזר פרופ' אבי סלומון 02/10/2015 10:58
  • שלום אורית, כדי לקבל מידע מדוייק ממקור ראשוני ומקצועי - מומלץ להגיע לבדיקת התאמה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK. ניתן לקבוע תור לבדיקת התאמה במכון שלנו, הדסה אופטימל בירושלים, ב- 1-800-200-222. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
ניתוח קטרקט, השתלת עדשה טורית. גד 01/10/2015 12:17
  • שלום, אני בן 22. יש לי קטרקט סשני העיניים. בנוסף, בעין ימין יש לי אסטיגמציה. שאלות: 1. האם עדשה טורית שווה את ההשקעה הכספית? הרי אצטרך משקפיים בכל מקרה. 2. האם יש עדשה טוית מסוימת שתוכל להמליץ עליה? תודה על ההתייחסות. ויישר כח על היוזמה הברוכה.

  • + הוסף תגובה
המשך גד 01/10/2015 12:38
עדשות טוריות פרופ' אבי סלומון 01/10/2015 17:12
  • שלום רב, נושא זה אינו בתחום הפורום. אנא הפנה את שאלתך לפורום העוסק בניתוחי קטרקט. בברכה, פרופ' אבי סלומון

  • + הוסף תגובה
קרטוקונוס אשר 27/09/2015 16:58
  • עברתי השתלת קרנית בעיו ימין לפני כ-35 שנה. במהלך השנים האחרונות יש לי ירידה משמעותית בראיה בעין זו. אתמול נבדקתי בבית חולים לעיניים ע"י מנתח ומומחה לקרנית בבנגקוק (שם אני גר), ומסתבר שיש לי קרטוקונוס "חריך" והקרנית המושתלת דקה מאוד בחלקה התחתון.הרופאה קבעה חד משמעית שהפתרון היחידי למצבי, השתלת קרנית מלאה (כל השכבות). שאלתי: האם אי ביצוע של הניתוח מסוכן ועלול לגרום בעתיד לקרנית להקרע ואם זה יקרה, האם זה יהיה ניתן לטיפול ?!

  • + הוסף תגובה
השתלה חוזרת פרופ' אבי סלומון 01/10/2015 17:10
  • שלום רב, לא ברור לי מה זה קרטוקונוס "חריך". יתכן שתהליך הקרטוקונוס המשיך והתקדם במהלך השנים בהיקף הקרנית (הקרנית המקורית שלך, סביב השתל), ונוצרה הידקקות שגורמת לעיוות של הקרנית ולירידה בראייה. במקרה זה אכן יש לבצע השתלת קרנית חוזרת, כאשר השתל החדש יהיה גדול יותר, כדי לכלול את ההיקף הדק של הקרנית. הסיכון העיקרי בהשתלה חוזרת הוא של דחיית השתל החדש. כדי לדעת האם הניתוח הכרחי, יש לבדוק את העין שלך, לראות איך נראה מיפוי הקרנית הנוכחי, ולדעת לאיזה ראייה ניתן להגיע בעזרת עדשת מגע סקלרלית. אני ממליץ לך לקבל חוות דעת נוספת. כדאי לך לקפוץ לסינגאפור (שעתיים טיסה) ולהתייעץ עם פרופ' דונאלד טאן מה- Singapore National Eye Center. אתה יכול לסמוך בלב שלם על כל המלצה שהוא יתן לך, ואפילו מומלץ לבצע את הניתוח שם. בברכה, פרופ' אבי סלומון מחלקת עיניים הדסה עין כרם ירושלים

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!