פורום עיניים ילדים, פזילה

-
מכה ליד העין - ילד בן 3 (לת)
אבא מודאג 22/01/2021 | 01:01שלום, בני בן ה-3 קיבל מכה מהפינה של שולחן עץ ויש לו שריטה ליד הפינה של העין (לא שריטה עמוקה ולא ירד דם) ולמחרת הופיעה קצת נפיחות מתחת לעין. העין עצמה נקייה. האם יש מקום לדאגה? תודה!הוסף תגובה
-
בת 28 יש לי שאלה (לת)
לוברבום 19/01/2021 | 20:49שלום וברכה יש לי בעוד כמה חודשים מעקב לשניידר ילדים בגלל בעיה של פזילה האם עדיף לי ללכת השבוע לרופא עיניים ילדים בגלל בעיה של פזילה והוא אתן לי את ההפניות לפחות את ההפניה הראשונה או שעדיף לי לחכות תודה רבההוסף תגובה
-
עדשות אורתו קיי (לת)
מיכל 09/01/2021 | 08:47הבת שלי עברה בדיקת ראיה בגיל 6 וחצי שהייתה תקינה. בגיל 8 לקחתי אותה שוב לבדיקת ראייה, כי שמתי לב שמתקרבת לטלוויזיה. גילו אצלה מספר גבוה יחסית לבדיקה ראשונה, מינוס 2. האופטומטריסטית הציעה לברר על עדשות אורתו קיי ששמים בלילה כדי לעצור את ההידרדרות העתידית. האם מומלץ?הוסף תגובה
-
פזילה חמורה בלי משקפיים
מירית 04/01/2021 | 12:36שלום פרופ', הבן שלי מוריד את המשקפיים בכל הזדמנות. בן 5. ופוזל בלעדיהם יותר.. האם זה משהו "להילחם" עליו? יש בעיה בלי המשקפיים? למעט העניין האסתטי. תודה לךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה פזילה ללא משקפיים
פרופ' גד דותן 04/01/2021 | 16:58שלום, בעיקרון בפזילה שמתוקנת ע"י משקפיים על הילד להרכיב את המשקפיים באופן רציף למעט מצבים חריגים מאחר והמשקפיים שומרים על תפקוד דו עייני, ומונעים התפתחות עין עצלה מעבר להיבט הקוסמטי. צריך לבחון מדוע ילדך מעדיף שלא להרכיב משקפיים, האם העדשות במספר הנכון או שמדובר במסגרת לא נוחה וכדומה.הוסף תגובה
-
-
רוחק ראיה אצל ילד בן 3
שלמה 21/11/2020 | 22:01שלום וברכה, הבן שלנו בן 3.5 אובחן בבדיקת עיניים שגרתית כסובל מרוחק ראיה בשני העיניים (אובחן מספר +4.5 בשני העיניים). לא שמנו לב להפרעות אצלו בראיה, כך שזה היה הפתעה עבורינו. הרופא הנחה אותנו שצריך להתאים לו משקפיים על מנת שלא תתפתח פזילה. ממה שקראנו הבננו שרוחק ראיה היא תופעה שכיחה אצל ילדים, אך מעל מספר 4 זה דורש טיפול. האם יש גישות אחרות שאינן ממליצות על שימוש במשקפיים בגיל זה? (אולי על מנת שהגוף יתקן את עצמו, ולא יתרגל לבעיה?) האם התופעה צפויה להיעלם או להשתפר עם הגיל? אין לנו רוחק ראיה במשפחה, אך לי עצמי יש קוצר ראיה מבית ספר יסודי. האם יש קשר גנטי בין רוחק ראיה לקוצר ראיה? נשמח מאוד להבין ולשמוע יותר על נושא זה. בתודה, שלמההוסף תגובה
-
תשובת מומחה רוחק ראיה
פרופ' גד דותן 31/12/2020 | 17:07שלום, רוחק ראיה גבוה יוצר מאמץ רב על הראיה ומעבר לסף מסויים קיימת סכנה להתפתחות עין עצלה ולעתים פזילה. ברוחק ראיה של +4.50 אכן מקובל לתת תיקון במשקפיים למנוע מצבים אלה, תוך מעקב רציף אחר מצב התשבורת של העין.הוסף תגובה
-
-
ראיה
נעמי 25/11/2020 | 12:52שלום אני חולת סכרת נעורים מילדות נבדקת כל חצי שנה אצל רופא עיניים אני מבוגרת מעל 60 שמתי לב שהעין השמאלית פוננה יותר לכיוון האף לא התיחסתי עד שבוקר אחד התעוררתי וראיתי כפל ראיה בשני העיניים הלכתי שוב להיבדק הרופא בדק טוב ונתן לי לעשות משקפיי פריזמה ואמר שאפשר לנתח את העין הפוזלת אבל בשבילי זה מורכב כי אני לא מאוזנת מבחינת הסכרת מה דעתך בנושא דרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה פזילה בסכרת
פרופ' גד דותן 31/12/2020 | 17:03שלום, לפזילה פתאומית בגיל המבוגר יכולות להיות סיבות שונות כמו למשל חולשה של העצב השישי. אני ממליץ להבדק ע"י נוירואופתלמולוג שידע לאבחן מהו הגורם לפזילה הפתאומית ומהו הבירור הנדרש לפני כל החלטה על המשך טיפול וניתוח.הוסף תגובה
-
-
פזילה פנימית לא קבועה בשתי העיניים
נעה 17/12/2020 | 21:24אשמח לעזרה אנחנו כבר מיואשים ביתי בת 6 ובשנתיים האחרונות החלה להופיעה אחת ליום יומיים פזילה פנימה כל פעם בעין אחרת ולעיתים בשתיהן בו זמנית.לאחרונה התופעה אף מתגברת ונראית יותר לעין... ברקע לאבי, דודי וסבי בעיית ראיה ופזילה מולדת וקבועה. הילדה נבדקה מספר פעמים אך היות ובזמן הבדיקה לא נראתה פזילה ואף לא נמצאה בעיית ראיה נשללו הממצאים ולא ידעו לתת לנו תשובות על מה מדובר. ביקשו לצלם כשזה קורה כשברור שזה בלתי אפשרי שזה קורה בפתאומיות ולשניה או שתיים ברצוני לדעת האם קיימת תופעה כזו והאם יד דרך לטפל שהיא לא ניתוחית כגון חיזוק ואימון שרירי העיניים? אשמח לתשובה ו/או רעיון מה ניתן לעשות במצב זה כדי שהפזילה לא תחריף ואולי אף תשתפרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה פזילה פתאומית לא קבועה
פרופ' גד דותן 31/12/2020 | 17:01שלום, פזילה פנימה יכולה להופיע לסירוגין ובתלות בפעילות ובמאמץ הראייתי שמבצע הילד. חשוב להיות במעקב של רופא עיניים ילדים שידע לאתר את הפזילה גם אם היא סמוייה ולהחליט על הטיפול המתאים ביותר.הוסף תגובה
-
-
פריזמה
מישהו 22/12/2020 | 00:14שלום פרופ' אני בן 35, סובל לעיתים מכפילות ראיה מקרוב ולאחרונה לפעמים אף עוצם עין בעת קריאה או משחק בפלאפון בשכיבה. בערך מגיל 15 ידוע על אקזופוריה ו - convergence insufficiency. הומלץ לי על תרגילי אורתופטיקה שאינני מבצע ואני מחפש פתרון קל.... שמעתי שפריזמה יכולה לפתור את העניין, אך הבנתי שגם יכולה לגדול וליצור בעיות עם הזמן. מאידך, אופטומטריסטית אמרה שאין סיכון כזה במידה ועושים תיקון חלקי באמצעות פריזמה .. מה דעתך? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה כפילות ראיה
פרופ' גד דותן 31/12/2020 | 16:58שלום, כפי שתיארת פריזמה הוא הפתרון הקל והפחות מומלץ במקרים של חולשת מיקוד. רק תרגול ושיפור יכולת המיקוד מטפלת בבעיה עצמה ולכן זהו הטיפול העדיף לאורך זמן.הוסף תגובה
-
-
שימוש בעדשות מגע לטיפול בפזילה
טל 27/12/2020 | 09:33היי, הייתי בבדיקה אצל רופא שנתן לי מרשם למשקפיים וגם לעדשות מגע לטיפול בפזילה. התחלתי בשבועיים האחרונים להשתמש בעדשות מגע ואני לא בטוח שיש שיפור. האם השיפור צריך להיות מיידי? במידה ולא נראה שיפור מיד האם זה אומר שעדשות לא מתאימות עבורי לטיפול בפזילה? תודה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שימוש בעדשות לתיקון פזילה
פרופ' גד דותן 31/12/2020 | 16:56שלום, הואיל והנתונים שתיארת מאוד כללים, לא ברור סוג הפזילה ומהו התיקון שניתן, אני ממליץ להפנות את השאלה לרופא המטפל שיוכל לתת לך הסבר מתאים לנתונים הספציפים על מטרת הטיפול אצלך והצפי לשיפור.הוסף תגובה
-
-
שאלה
אמא 30/12/2020 | 23:04שלום. הבן שלי בן 11 וחצי, חלה לפני כשנה /שנה וחצי, במחלת חום (וירוס/שפעת). שמנו לב שהוא סובל מהזיות כשעולה לו חום. (לא כל פעם, אבל בערך פעמיים שעלה לו חום כתוצאה ממחלת חורף- הוא החל להזות.. ההזיות נמשכות כמה דקות ואז הוא כאילו חוזר לעצמו. בדר"כ הוא זוכר במעורפל מה היה... בנוסף לזה, היו פעמים שקם בלילה עם עיניים כאילו זה לא הוא, וגם הוזה- ובדר"כ הוא קם מפוחד או לחוץ, ואומר לי משפטים כמו "אמא תקחי אותו" / "תגידי לו ללכת" והוא מפוחד מאוד ומתנהג כאילו הוא רואה משהו אמיתי ממש.. כמעט הכל קשור במחלת חום, אבל לא תמיד. ובדר"כ זה לא מתוך עירות, אלא רק כשהוא קם מתוך שינה והוזה. (לא בבוקר, אלא באמצע הלילה). כמו שאמרתי, בפעם האחרונה שהוא חלה במחלת חום זה היה לפני קצת יותר משנה. לאחר ההזיות האלו, שקרו לפני כשנה, הוא התלונן שהוא רואה אותי כאילו אני זזה כשאני רק יושבת. למשל הוא רואה אותי מתקרבת אליו ומתרחקת ממנו כשאני בעצם רק יושבת על הספה במקום אחד, קבוע.. פניתי לרופאת המשפחה ששלחה אותנו לניורולוג. הנויורולג שלח לבדיקות ראיה, שבהם ב"ה הבדיקה יצאה תקינה. העניין נשכח כי הבן שלי לא חלה מאז ולא התלונן על הזיות או על בעיות בראיה. אתמול הוא סיפר לי שמידי פעם הוא עדיין רואה דמויות או עצמים זזים- מתקרבים אליו ומתרחקים ממנו. קדימה ואחורה. שאלתי אותו מתי זה קורה אז הוא אמר שזה לא קורה כשהוא פעיל, אלא רק כשהוא יושב רגוע ונח אז הוא פתאום רואה את הדמות שלי (אני הייתי מולו), והוא תיאר לי שהוא רואה אותי מתקרבת אליו והולכת אחורה, בזמן שאני יושבת ולא זזה ממקומי... רציתי לשאול- מה יכולה להיות הבעיה? למי כדאי לפנות לאיבחון? מאחר וזה תופעה שחוזרת על עצמה, וכרגע לא קשורה למחלת חום - זה קצת מדאיג אותי ושמח לקבל מידע על הנושא, ולדעת לאיזה רופא לפנות (נוירולוג או רופא עיניים..?) כדי לפתור את הבעיה. בתודה מראש, אמא מודאגת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה הפרעות תחושתיות
פרופ' גד דותן 31/12/2020 | 16:53שלום, אני ממליץ להתחיל בירור אצל נוירולוג ונירואופתלמולוג ומשם להתקדם ע"פ הממצאים. מעבר לכך קיימת חשיבות לעדכן את רופא הילדים שימליץ על בדיקות נוספות במידת הצורך.הוסף תגובה
-

לוברבום
19/01/2021 | 20:49
שלום וברכה יש לי בעוד כמה חודשים מעקב לשניידר ילדים בגלל בעיה של פזילה האם עדיף לי ללכת השבוע לרופא עיניים ילדים בגלל בעיה של פזילה והוא אתן לי את ההפניות לפחות את ההפניה הראשונה או שעדיף לי לחכות תודה רבה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

מיכל
09/01/2021 | 08:47
הבת שלי עברה בדיקת ראיה בגיל 6 וחצי שהייתה תקינה. בגיל 8 לקחתי אותה שוב לבדיקת ראייה, כי שמתי לב שמתקרבת לטלוויזיה. גילו אצלה מספר גבוה יחסית לבדיקה ראשונה, מינוס 2. האופטומטריסטית הציעה לברר על עדשות אורתו קיי ששמים בלילה כדי לעצור את ההידרדרות העתידית.
האם מומלץ?
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

מירית
04/01/2021 | 12:36
שלום פרופ', הבן שלי מוריד את המשקפיים בכל הזדמנות. בן 5. ופוזל בלעדיהם יותר.. האם זה משהו "להילחם" עליו? יש בעיה בלי המשקפיים? למעט העניין האסתטי. תודה לך
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה פזילה ללא משקפיים
פרופ' גד דותן 04/01/2021 | 16:58שלום, בעיקרון בפזילה שמתוקנת ע"י משקפיים על הילד להרכיב את המשקפיים באופן רציף למעט מצבים חריגים מאחר והמשקפיים שומרים על תפקוד דו עייני, ומונעים התפתחות עין עצלה מעבר להיבט הקוסמטי. צריך לבחון מדוע ילדך מעדיף שלא להרכיב משקפיים, האם העדשות במספר הנכון או שמדובר במסגרת לא נוחה וכדומה.הוסף תגובה

שלמה
21/11/2020 | 22:01
שלום וברכה,
הבן שלנו בן 3.5 אובחן בבדיקת עיניים שגרתית כסובל מרוחק ראיה בשני העיניים (אובחן מספר +4.5 בשני העיניים). לא שמנו לב להפרעות אצלו בראיה, כך שזה היה הפתעה עבורינו. הרופא הנחה אותנו שצריך להתאים לו משקפיים על מנת שלא תתפתח פזילה.
ממה שקראנו הבננו שרוחק ראיה היא תופעה שכיחה אצל ילדים, אך מעל מספר 4 זה דורש טיפול. האם יש גישות אחרות שאינן ממליצות על שימוש במשקפיים בגיל זה? (אולי על מנת שהגוף יתקן את עצמו, ולא יתרגל לבעיה?) האם התופעה צפויה להיעלם או להשתפר עם הגיל?
אין לנו רוחק ראיה במשפחה, אך לי עצמי יש קוצר ראיה מבית ספר יסודי. האם יש קשר גנטי בין רוחק ראיה לקוצר ראיה?
נשמח מאוד להבין ולשמוע יותר על נושא זה.
בתודה,
שלמה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה רוחק ראיה
פרופ' גד דותן 31/12/2020 | 17:07שלום, רוחק ראיה גבוה יוצר מאמץ רב על הראיה ומעבר לסף מסויים קיימת סכנה להתפתחות עין עצלה ולעתים פזילה. ברוחק ראיה של +4.50 אכן מקובל לתת תיקון במשקפיים למנוע מצבים אלה, תוך מעקב רציף אחר מצב התשבורת של העין.הוסף תגובה

נעמי
25/11/2020 | 12:52
שלום אני חולת סכרת נעורים מילדות נבדקת כל חצי שנה אצל רופא עיניים אני מבוגרת מעל 60 שמתי לב שהעין השמאלית פוננה יותר לכיוון האף לא התיחסתי עד שבוקר אחד התעוררתי וראיתי כפל ראיה בשני העיניים הלכתי שוב להיבדק הרופא בדק טוב ונתן לי לעשות משקפיי פריזמה ואמר שאפשר לנתח את העין הפוזלת אבל בשבילי זה מורכב כי אני לא מאוזנת מבחינת הסכרת מה דעתך בנושא דר
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה פזילה בסכרת
פרופ' גד דותן 31/12/2020 | 17:03שלום, לפזילה פתאומית בגיל המבוגר יכולות להיות סיבות שונות כמו למשל חולשה של העצב השישי. אני ממליץ להבדק ע"י נוירואופתלמולוג שידע לאבחן מהו הגורם לפזילה הפתאומית ומהו הבירור הנדרש לפני כל החלטה על המשך טיפול וניתוח.הוסף תגובה

נעה
17/12/2020 | 21:24
אשמח לעזרה אנחנו כבר מיואשים ביתי בת 6 ובשנתיים האחרונות החלה להופיעה אחת ליום יומיים פזילה פנימה כל פעם בעין אחרת ולעיתים בשתיהן בו זמנית.לאחרונה התופעה אף מתגברת ונראית יותר לעין... ברקע לאבי, דודי וסבי בעיית ראיה ופזילה מולדת וקבועה. הילדה נבדקה מספר פעמים אך היות ובזמן הבדיקה לא נראתה פזילה ואף לא נמצאה בעיית ראיה נשללו הממצאים ולא ידעו לתת לנו תשובות על מה מדובר. ביקשו לצלם כשזה קורה כשברור שזה בלתי אפשרי שזה קורה בפתאומיות ולשניה או שתיים
ברצוני לדעת האם קיימת תופעה כזו והאם יד דרך לטפל שהיא לא ניתוחית כגון חיזוק ואימון שרירי העיניים?
אשמח לתשובה ו/או רעיון מה ניתן לעשות במצב זה כדי שהפזילה לא תחריף ואולי אף תשתפר
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה פזילה פתאומית לא קבועה
פרופ' גד דותן 31/12/2020 | 17:01שלום, פזילה פנימה יכולה להופיע לסירוגין ובתלות בפעילות ובמאמץ הראייתי שמבצע הילד. חשוב להיות במעקב של רופא עיניים ילדים שידע לאתר את הפזילה גם אם היא סמוייה ולהחליט על הטיפול המתאים ביותר.הוסף תגובה

מישהו
22/12/2020 | 00:14
שלום פרופ'
אני בן 35,
סובל לעיתים מכפילות ראיה מקרוב ולאחרונה לפעמים אף עוצם עין בעת קריאה או משחק בפלאפון בשכיבה.
בערך מגיל 15 ידוע על אקזופוריה ו - convergence insufficiency.
הומלץ לי על תרגילי אורתופטיקה שאינני מבצע ואני מחפש פתרון קל....
שמעתי שפריזמה יכולה לפתור את העניין, אך הבנתי שגם יכולה לגדול וליצור בעיות עם הזמן.
מאידך, אופטומטריסטית אמרה שאין סיכון כזה במידה ועושים תיקון חלקי באמצעות פריזמה ..
מה דעתך?
תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה כפילות ראיה
פרופ' גד דותן 31/12/2020 | 16:58שלום, כפי שתיארת פריזמה הוא הפתרון הקל והפחות מומלץ במקרים של חולשת מיקוד. רק תרגול ושיפור יכולת המיקוד מטפלת בבעיה עצמה ולכן זהו הטיפול העדיף לאורך זמן.הוסף תגובה

טל
27/12/2020 | 09:33
היי,
הייתי בבדיקה אצל רופא שנתן לי מרשם למשקפיים וגם לעדשות מגע לטיפול בפזילה.
התחלתי בשבועיים האחרונים להשתמש בעדשות מגע ואני לא בטוח שיש שיפור.
האם השיפור צריך להיות מיידי?
במידה ולא נראה שיפור מיד האם זה אומר שעדשות לא מתאימות עבורי לטיפול בפזילה?
תודה,
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה שימוש בעדשות לתיקון פזילה
פרופ' גד דותן 31/12/2020 | 16:56שלום, הואיל והנתונים שתיארת מאוד כללים, לא ברור סוג הפזילה ומהו התיקון שניתן, אני ממליץ להפנות את השאלה לרופא המטפל שיוכל לתת לך הסבר מתאים לנתונים הספציפים על מטרת הטיפול אצלך והצפי לשיפור.הוסף תגובה

אמא
30/12/2020 | 23:04
שלום.
הבן שלי בן 11 וחצי, חלה לפני כשנה /שנה וחצי, במחלת חום (וירוס/שפעת). שמנו לב שהוא סובל מהזיות כשעולה לו חום. (לא כל פעם, אבל בערך פעמיים שעלה לו חום כתוצאה ממחלת חורף- הוא החל להזות.. ההזיות נמשכות כמה דקות ואז הוא כאילו חוזר לעצמו. בדר"כ הוא זוכר במעורפל מה היה...
בנוסף לזה, היו פעמים שקם בלילה עם עיניים כאילו זה לא הוא, וגם הוזה- ובדר"כ הוא קם מפוחד או לחוץ, ואומר לי משפטים כמו "אמא תקחי אותו" / "תגידי לו ללכת" והוא מפוחד מאוד ומתנהג כאילו הוא רואה משהו אמיתי ממש.. כמעט הכל קשור במחלת חום, אבל לא תמיד. ובדר"כ זה לא מתוך עירות, אלא רק כשהוא קם מתוך שינה והוזה. (לא בבוקר, אלא באמצע הלילה).
כמו שאמרתי, בפעם האחרונה שהוא חלה במחלת חום זה היה לפני קצת יותר משנה. לאחר ההזיות האלו, שקרו לפני כשנה, הוא התלונן שהוא רואה אותי כאילו אני זזה כשאני רק יושבת. למשל הוא רואה אותי מתקרבת אליו ומתרחקת ממנו כשאני בעצם רק יושבת על הספה במקום אחד, קבוע..
פניתי לרופאת המשפחה ששלחה אותנו לניורולוג. הנויורולג שלח לבדיקות ראיה, שבהם ב"ה הבדיקה יצאה תקינה.
העניין נשכח כי הבן שלי לא חלה מאז ולא התלונן על הזיות או על בעיות בראיה.
אתמול הוא סיפר לי שמידי פעם הוא עדיין רואה דמויות או עצמים זזים- מתקרבים אליו ומתרחקים ממנו. קדימה ואחורה. שאלתי אותו מתי זה קורה אז הוא אמר שזה לא קורה כשהוא פעיל, אלא רק כשהוא יושב רגוע ונח אז הוא פתאום רואה את הדמות שלי (אני הייתי מולו), והוא תיאר לי שהוא רואה אותי מתקרבת אליו והולכת אחורה, בזמן שאני יושבת ולא זזה ממקומי...
רציתי לשאול- מה יכולה להיות הבעיה?
למי כדאי לפנות לאיבחון?
מאחר וזה תופעה שחוזרת על עצמה, וכרגע לא קשורה למחלת חום - זה קצת מדאיג אותי ושמח לקבל מידע על הנושא, ולדעת לאיזה רופא לפנות (נוירולוג או רופא עיניים..?) כדי לפתור את הבעיה.
בתודה מראש, אמא מודאגת.
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה הפרעות תחושתיות
פרופ' גד דותן 31/12/2020 | 16:53שלום, אני ממליץ להתחיל בירור אצל נוירולוג ונירואופתלמולוג ומשם להתקדם ע"פ הממצאים. מעבר לכך קיימת חשיבות לעדכן את רופא הילדים שימליץ על בדיקות נוספות במידת הצורך.הוסף תגובה