שאלה - כאבי ראש וממצא של אוסטאומה

השאלה:
אני בת 43. עברתי זעזוע מוח לפני שנתיים ומאז יש לי כאבי ראש. כאבי הראש נמצאים באזור המצח ובגולגולת בצד השמאלי ואינם חולפים עם כל כדור שאני לוקחת. בנוסף, בבדיקת CT התגלתה אוסטאומה בגודל 2 ס"מ בסינוס הפרונטלי. כעת עליי לעבור בדיקת MRI ולאחר מכן מיפוי עצמות. האם עלי לעבור ניתוח? האם יתכן שהסיבה לכאבי הראש היא אוסטאומה?




תשובה:


אוסטאומה היא גידול שפיר של העצם. לרוב גידולים אלה אינם גורמים סימפטומים כלשהם, והם מתגלים באקראי בצילום או בבדיקת CT.

מכיוון שאת סובלת מכאבי ראש, קשה לקבוע אם הם נובעים מהאוסטאומה או לא. ניתוח להסרתה הוא תהליך פולשני שלא מזדרזים לבצעו, לכן רצוי להשלים את הבירור כפי שהומלץ. אם לא תימצא אף אבחנה חלופית, והכאב יימשך ויפריע לתפקודך, יתכן שיהיה צורך בניתוח.

ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל