שמות מסחריים
- פרופסיה Propecia
- פרו-קיור Pro-cure
- פרואבניר Proavenir
- פינסטרייד אינובמד Finasteride Inovamed
- פינסטרייד טבע Finasteride Teva
פינאסטריד במינון 1 מ"ג משמש לטיפול בהתקרחות אצל הגבר (androgenic alopecia) בדרגה קלה עד בינונית.
פינאסטריד מעכב את האנזים 5-אלפא רדוקטאז, אשר נמצא בערמונית, בצינורות הזרע, בזקיקי השיער ובכבד ובכך מפחית את הפיכת הטסטוסטרון לנגזרת פעילה שלו - DHT . ה-DHT גורם להתפתחות של רקמת הערמונית, וריכוזים גבוהים שלו מצויים בזקיקי שיער קטנים באזורים המתקרחים שבקרקפת. עיכוב ייצור DHT על-ידי פינאסטריד מביא לכיווץ הערמונית המוגדלת ולמניעת נשירת השיער על רקע הורמונלי.
אין להשתמש בפינסטריד בכל המינונים במקרים הבאים:
פינאסטריד אינו מיועד לנשים. יתר על כן, על נשים בגיל פוריות או בהריון להימנע ממגע עם טבליות שבורות או מפוררות מחשש לחדירת פינאסטריד וסיכון לעובר זכר. יש לשטוף מיד את אזור המגע עם הטבליות המפוררות במים וסבון, במידת הצורך.
רגישות לאחד ממרכיבי התרופה.
נטילת תרופה אחרת מקבוצת מעכבי אנזים 5-אלפא רדוקטאז.
פינאסטריד אינו מיועד לילדים ומתבגרים מתחת לגיל 18.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו לאורולוגיה
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: לקחתי אתמול גלולה ראשונה (מרסילון) כי ראיתי כתם ראשוני של המחזור. למחרת לא קיבלתי את המחזור והכל נקי. האם להמשיך לקחת את הגלולות ? ולמה יש לי סחרחורות והרגשת עייפות?
שאלה: יש לי תינוק בן 8 חודשים שהופיעו לו כתמים אדומים על הפנים. אחד מרופאי העור נתן לנו משחה בשם בטאקורטן. התחלנו למרוח לו מהמשחה ואז התחיל לצמוח לתינוק שיער על הפנים ועל שאר הגוף. גם המצב התזונתי של התינוק ירוד מאז. הסברנו זאת לרופא אך הוא לא נתן לו משהו חלופי. אני מבקש, אם אתם יכולים להציע לנו משהו חלופי עם פחות תופעות לוואי.
שאלה: מהן תופעות הלוואי של ציסטות בשחלות ? האם הן יכולות להתפתח לציסטות ממאירות (איך אפשר לפקח על כך) ? והאם ניתן לגרום להם להיעלם או רק למנוע מהם להמשיך להתפתח בעזרת טיפול ע"י גלולות?
שאלה: אני בן 31, בריא בדרך כלל. יש לי רק אסתמה אלרגית. במשך כמעט שנה התחלתי לחוש בשינוי די רציני בכל הנוגע במתן שתן: הזרם חלש והתדירות גבוהה, ויש לי הרגשה של צורך תכוף במתן שתן. ביקרתי אצל אורולוג שרשם לי טיפול בכדורים נגד שלפוחית שתן רגיזה. הטיפול לא ממש
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקת זרע
-
אנטיגן סגולי של הערמונית (PSA)
תרופות קשורות
-
סוליפנאסין
-
טאדאלאפיל (סיאליס)
-
תרוספיום
-
מיטומיצין
-
קלוטרימאזול (אגיסטן)