שאלה - האם CT בהריון יכול להיות מסוכן?

השאלה:
אשתי עברה CT כאשר היתה בתחילת ההריון (לא ידענו). הצילום היה ביום 24.8.06 ואתמול ביצעה בדיקת דם להריון שהעלתה רמה של 1028. מחזור (לא סדיר) אחרון קיבלה ביום 8.8.06.
מה רמת הסיכון? מה מומלץ לעשות?


תשובה:

לא ציינת באיזה סוג של CT מדובר והאם הוא בוצע עם או בלי חומר ניגוד. בעיקרון, חשיפה של העובר ל- 50 mGy או יותר מעמידות אותו בסיכון. מרבית הצילומים אינם מגיעים לחשיפה כזו. אפילו CT בטן מגיע רק ל-30. לא נצפו מומים בעוברים שנחשפו ל- CT בטן, ומובן שחשיפה ל- CT אחרים אף פחותה מבחינת הקרינה שהעובר נחשף אליה.

החשיפה מסוכנת בעיקר אם קרתה בין השבוע השני ל- 15 להפריה, וכמובן אם מדובר במינוני קרינה גבוהים מאלה שהזכרתי. לכן מומלץ רק לציין זאת בפני רופא הנשים שעוקב אחריה.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!