שאלה - האם תרופה נגד אפילפסיה יכולה להשפיע על איכות הזרע?

השאלה:
האם נטילת פנוברביטון באופן קבוע, נגד אפילפסיה, עלולה להשפיע על איכות הזרע? אשתי עברה שתי הפלות רצופות, לאחר שתי לידות תקינות בתקופה שלפני נטילת התרופה.


תשובה:


ישנה התוויית נגד ברורה נגד השימוש בתרופה על ידי האם אם בכוונתה להיכנס להריון, במהלך ההריון ובמהלך הההנקה. אין הנחייה שכזו לגבי האב, ולא ידוע על פגיעה באיכות הזרע על רקע נטילת התרופה.

אני מייעץ לאישתך להיבדק אצל גינקולוג אשר יכול לבדוק האם ישנה סיבה רפואית שבגללה אירעו ההפלות.

להלן קישור למידע על התרופה באינדקס התרופות של אינפומד:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=216




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!