שאלה - עלייה בערכי האנזים אלנין טראנסאמינאז

השאלה:
אני בן 24, בריא בדרך כלל. ערכתי לאחרונה שתי בדיקות דם, בראשונה היתה חריגה בערך ה- ALT, שהיה 41 בעוד הגבול העליון של הנורמה הוא 37. בבדיקה השנייה פתאום התקבל ערך נמוך של MCH. הערך היה 26.7 כשהגבול התחתון של הנורה הוא 27. האם יש סיבה לחשוש? מה הגורם לכך? מצורפת תוצאות בדיקת הדם האחרונה.

WBC Leucocytes 5.9 10*3/micl 4,50-11,0
RBC Red Blood Cells 5.46 10*6/micl 4,20-5,60
Hemoglobin 14.6 g/dl 13,10-17,2
Hematocrit 44.1 % 39,00-50,0
MCV Mean Cell Volume 81 fl 79-97
MCH Mean Cell Hemoglobin 26.7 pg/cell 27,00-35,0
MCHC M.Cell Hb cont. 33.1 g/dl l 32,00-36,0
RDW-Red Cell Distri.Width 13.4 % 11,60-15,0
Platelets 272 10*3/micl 150,00-450
MPV Mean Platelet Volume 10.8 fl 8,5-12,9
Neutrophils % 45.9 % 40-75
Lymphocytes % 40.5 % 22-43
Monocytes % 12.1 % 3-13
Eosinophils % 1.2 % 0-6
Basophils % 0.3 % 0-2
Neutrophils # 2.69 # 1,80-7,70
Lymphocytes # 2.38 # 1,00-4,80
Monocytes # 0.71 # 0,00-1,10
Eosinophils # 0.07 # 0,00-0,60
Basophils # 0.02 # 0,00-0,20


תשובה:
אני בן 24, בריא בדרך כלל. ערכתי לאחרונה שתי בדיקות דם, בראשונה היתה חריגה בערך ה- ALT, שהיה 41 בעוד הגבול העליון של הנורמה הוא 37. בבדיקה השנייה פתאום התקבל ערך נמוך של MCH. הערך היה 26.7 כשהגבול התחתון של הנורה הוא 27. האם יש סיבה לחשוש? מה הגורם לכך? מצורפת תוצאות בדיקת הדם האחרונה.

WBC Leucocytes 5.9 10*3/micl 4,50-11,0
RBC Red Blood Cells 5.46 10*6/micl 4,20-5,60
Hemoglobin 14.6 g/dl 13,10-17,2
Hematocrit 44.1 % 39,00-50,0
MCV Mean Cell Volume 81 fl 79-97
MCH Mean Cell Hemoglobin 26.7 pg/cell 27,00-35,0
MCHC M.Cell Hb cont. 33.1 g/dl l 32,00-36,0
RDW-Red Cell Distri.Width 13.4 % 11,60-15,0
Platelets 272 10*3/micl 150,00-450
MPV Mean Platelet Volume 10.8 fl 8,5-12,9
Neutrophils % 45.9 % 40-75
Lymphocytes % 40.5 % 22-43
Monocytes % 12.1 % 3-13
Eosinophils % 1.2 % 0-6
Basophils % 0.3 % 0-2
Neutrophils # 2.69 # 1,80-7,70
Lymphocytes # 2.38 # 1,00-4,80
Monocytes # 0.71 # 0,00-1,10
Eosinophils # 0.07 # 0,00-0,60
Basophils # 0.02 # 0,00-0,20

ראשית אני מצרף קישור לאינדקס הבדיקות של אינפומד, שבו תוכל לקרוא הסבר על ALT:

http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=34

ישנם כמה אנזימי כבד. עלייה ברמת כל אחד מהם יכולה להצביע על סוג שונה של פגיעה בכבד. מכיוון שצירפת רק את תוצאות ה- ALT, אני יוצא מנקודת הנחה שרמות כל שאר אנזימי הכבד בבדיקתך היו בגדר הנורמה.

עלייה מבודדת בערכי ה- ALT יכולה להתגלות באופן מקרי בבדיקות דם של אדם אסימפטומטי. ערכי הנורמה יכולים להשתנות על ידי גורמים בלתי תלויים כמו גיל, משקל, זמן הבדיקה ופעילות גופנית לפני הבדיקה. חשוב לציין שהחריגה מן הנורמה במקרה הספציפי שלך היא קטנה מאוד.

לא ציינת כמה זמן עבר בין שתי הבדיקות שערכת. רצוי לחכות בין שלושה עד שישה חודשים ולבצע שוב בדיקה של תפקודי הכבד. אם הערכים יהיו שוב מחוץ לנורמה, ניתן לבצע בדיקות ספציפיות יותר, כמו סרולוגיה לווירוסים שפוגעים בכבד, ובדיקת אולטרסאונד.

לערכי ה- MCH יש משמעות במקרים של אנמיה, והוא משקף בעיות בייצור של המוגלובין. מכיוון ששאר ספירת הדם שלך תקינה, לא נראה שיש לך ממה לחשוש.

בכל מקרה אמליץ לך להתייעץ עם רופא המשפחה ולחזור על הבדיקות בעוד כמה שבועות.

ד"ר גיא פישמן - אינפומד

[08/10/2009]




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!