שאלה - הפסקת הווסת במהלך נטילת הגלולה למניעת הריון

השאלה:
לקחתי אתמול גלולה ראשונה (מרסילון) כי ראיתי כתם ראשוני של המחזור. למחרת לא קיבלתי את המחזור והכל נקי. האם להמשיך לקחת את הגלולות ? ולמה יש לי סחרחורות והרגשת עייפות?



תשובה:
עדיף להתחיל את החפיסה ביום הראשון של הווסת, כך שאם אין לך דימום וסתי אל תמשיכי לקחת את הגלולות.

לגבי הסחרחורות והעייפות, בהנחה שמדובר בגלולה הראשונה שלקחת, ולקחת רק אחת, אינני חושבת שאפשר לייחס את תופעות הלוואי הללו לגלולה.

במידה ואת משתמשת בגלולות כבר תקופה מסויימת, אני ממליצה שתתייעצי עם רופא/ת הנשים שלך.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!